|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
20.1.2016 8:46:11   
mom2B
a cauchy, malena, bas mi je zao sto nemas mira... abd da sve prodje u najboljem redu... javljaj nam se sa novim informacija i znaj da mislimo na tebe user posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 426
20.1.2016 9:27:15   
mala_sa
Jutro i od nas user posted image
Kod nas zasnijezilo, al djeci godi, s pjesmom pjeske idu ujutro u skolu user posted image user posted image

Ja cu se danas zadati malo po online snizenjima, pa mozda sta i nadjem, nadam se user posted image

Cauchy mila, opet se sikiras user posted image , dovit cu za vas, da hairli aBd izgurate. Moja rodica se porodila prije 3 sedmice, cim je usla u 7 mjesec. Pukao joj samo vodenjak i porod krenuo. Princeza je u inkubatoru, rodjena sa 1300gr, ali je dobro hB svaki dan vidno mashAllah napreduje. Ti radi kao i dosad, plodna voda se obnavlja, moze to sve da bude dobro aBd user posted image

Isha mene danas ceka peglanje, znam kako ti je user posted image .

Zene zna li ko sta nam je sa Aylom, da se nije porodila?? user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 427
20.1.2016 10:02:12   
minie
Jutric i od mene...

Danas malo manje posla pa odmah dosadno. Na pauzi odoh do Benettona da vidim ima li sta za mog velikog djecaka, snizenje 70% user posted image

Cauchy pa misha mu vise, samo ti pij sto vise tecnosti i odmaraj, izdrzace bebac do vremena kada je sigurno da izadje iz mamine pupe user posted image user posted image

Mala_sa kod vas svasta ima na online snizenjima, samo treba vrijednosnih papira sa jednim slovom E user posted image user posted image Nista se ne sikiraj, naci ces svasta user posted image

Leena neka, neka. Neka ga maze i paze, moraju ga malo i za obraze copnuti. Kako si ti? Oporavila se? Bebac doji?

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 428
20.1.2016 11:32:15   
cauchy
Nisam ja bas optimisticna. Sad na pregledu mi rece doktorica da ce biti konzilij koji ce odluciti da li da prekinem trudnocu. Ona kaze ne vjeruje da ce mi se beba nastaviti razvijati. Pa kako se mjesec dana razvijala uz manjak vode?
Zene moje, dusa mi se raspada na milion komadica.

10.2.2016.-17.2.2016. Emrah - mamin anđeo na nebu...

You never know how STRONG you are, until being strong is the ONLY choice you have...

04.02.2018. - user posted image stigla mamina princeza

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 429
20.1.2016 11:45:15   
nudzejma
Cauchy mila da ti dragi Allah olaksa i pomogne u ovom iskusenju...user posted image

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 430
20.1.2016 11:50:26   
Pufnicaa

IZVORNA PORUKA: cauchy

Nisam ja bas optimisticna. Sad na pregledu mi rece doktorica da ce biti konzilij koji ce odluciti da li da prekinem trudnocu. Ona kaze ne vjeruje da ce mi se beba nastaviti razvijati. Pa kako se mjesec dana razvijala uz manjak vode?

Couchy mila ma kakav prekid trudnoce jesu li oni normalni?? Nemoj to da dozvolis,gdije si ti u bolnici ja doktora majko moja...sta su oni idioti? Ja nikad nisam cula za prekid trudnoce kada se beba razvija normalno,samo zbog manjka vode..Bitno je da je ima...Bgm samnom u bolnici lezalo nekoliko zena s manjkom vode,samo da ih prate i naredili im strogo mirovanje i bez problema beba se razvijala...Valjda se i ti nesto pitas ccc...
Hej pa samnom u sobi lezala zena pukao joj vodenjak u 33sedmici,skroz znaci,iz Viteza,tamo je htijeli poroditi,ona dodje u Sarajevo na lijecenj,izdrazal je skoro do 37sedmice,bila 36 i koji dan cini mi se kad su je porodili,do tad je strogo mirovala,pila tecnost,i pratili joj bebu stalno,imala je bas malo plodne vode,dovoljno eto samo da bebi prezivi,i nakon neznam 10dana voda se malo popravila i ona izgura fino,a beba joj napredovala mashalla,porodila se i sad se cujemo,obje su super...Znaci ne daj to nikako...Drugo je da je beba lose,ili ne daj Boze da nije ziva,ali prekid trudnoce u tvom slucaju je besmislen...

Izvini ali nesto se upalih bas na zadnji tvoj post,da nisam upoznala vise zena s tim problemom ne bi bezveze govorila ccc

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 431
20.1.2016 12:41:18   
Sanjalica 85
Draga cauchy, na trenutak mi srce stade kada procitah o cemu oni uopste razmisljaju. Ne mogu ti opisati koliko su me potresla ova tvoja dva zadnja javljanja. DRZI SE DRAGA I IMAJ VJERE.
To sa prekidanjem trudnoce mi nikako ne izlazi iz glave, pogotovo ako beba napreduje, nema nikakvih dodatnih problema, ako su otkucaji srca i svi protoci ok...stvarno lijece li nas ljekari ili mesari. Je li to njihov maksimum, "nismo bas sigurni, pa hajmo mi to okoncati". U krajnjem slucaju ne mogu oni odlucivati o tome. Ako ne znaju ili im je mrsko da se potrude, neka te posalju u Sarajevo, eto vidis sta Pufnica napisa. Umjesto da poduzmu sve, da te ohrabre, oni tako.
Izvinite na ovom sto pisem ali sam stvarno ljuta.
Draga moja, imaj vjere i nade, insistiraj da te drze na promatranju, pritisni ih, jer oni samo tako mogu da se pokrenu. Samo da izguras do 7 mjeseca i mogu te poroditi.
Stvarno nemam rijeci!
SRETNO DRAGA, DRZI SE, SVI MISLIMO NA TEBE I TVOJE MALO SUNCE user posted image user posted image user posted image user posted image

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 432
20.1.2016 12:59:26   
Pufnicaa

IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85

Draga cauchy, na trenutak mi srce stade kada procitah o cemu oni uopste razmisljaju. Ne mogu ti opisati koliko su me potresla ova tvoja dva zadnja javljanja. DRZI SE DRAGA I IMAJ VJERE.
To sa prekidanjem trudnoce mi nikako ne izlazi iz glave, pogotovo ako beba napreduje, nema nikakvih dodatnih problema, ako su otkucaji srca i svi protoci ok...stvarno lijece li nas ljekari ili mesari. Je li to njihov maksimum, "nismo bas sigurni, pa hajmo mi to okoncati". U krajnjem slucaju ne mogu oni odlucivati o tome. Ako ne znaju ili im je mrsko da se potrude, neka te posalju u Sarajevo, eto vidis sta Pufnica napisa. Umjesto da poduzmu sve, da te ohrabre, oni tako.
Izvinite na ovom sto pisem ali sam stvarno ljuta.
Draga moja, imaj vjere i nade, insistiraj da te drze na promatranju, pritisni ih, jer oni samo tako mogu da se pokrenu. Samo da izguras do 7 mjeseca i mogu te poroditi.
Stvarno nemam rijeci!
SRETNO DRAGA, DRZI SE, SVI MISLIMO NA TEBE I TVOJE MALO SUNCE user posted image user posted image user posted image user posted image

Vjeruj mi ni meni ne izlazi iz glave takav nacin razmisljanja,mislim gdije ce prekinuti normalnu trudnocu,kad mogu izdrazati jos malo pa je poroditi u 7mom bez problema,da beba nije ziva,da je stala s razvojem,da ima neki poremecaj onda bih shvatila,ali kad je sa bebom sve ok nemogu da shvatim...
I ja mislim da se mora Cauchy zauzeti za sebe,pritisnuti ih,ako treba platiti kakvu stelu ali ne dozvoliti da joj prekinu trudnocu prije nego urade sve sto je u njihovoj moci..

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 433
20.1.2016 13:07:34   
Sanjalica 85
Ja se jos uvijek pokusavam dozvati od tolike neprofesionalnosti i neljudskosti,. Nase zdravstvo je takvo, ako ne galamis i ne prijetis ili nekom ne das pare nema te nigdje. Prosla sam to sve sa tatom koji je umro zbog njihove greske i nemara, a kada se to desi ti vise nisi u stanju da se izasta boris i samo dignes ruke, a oni po starom nastave.
Sazvati konzilij zbog prekida zdrave trudnoce, samo zbog manjka plodne vode...ccccc...ne potruditi se, ne ohrabriti majku....razumjela bih da nesto nije uredu sa bebom, pa najbolje je pripremiti majku na najgore, ali ovo...

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 434
20.1.2016 13:12:02   
minie

IZVORNA PORUKA: cauchy

Ja koliko sam skontala iz tvojih postova ti osjetis bebicu i sve je OK sa razvojem? Gdje onaj doktor kod kojeg si neki dan isla, mozes li opet kod njega otici? Trazi stelu da te prebace u Sa, da ti daju uputnicu, pa onda sta Bog da.
Mojoj snahi je curila plodna voda, doduse ona bila tada 8. mjesec. Porodila se normalno, bebac dobro, za koji mjesec 4 pune godine aBd.
Ne predaji se i nemoj klonuti duhom, budi optimisticna. Mazi pupu i pricaj svojoj bebi user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 435
20.1.2016 14:26:00   
nudzejma
Zeneee help meuser posted image
Spominjala sam da imam pojacan zuckasti iscjedak skoro pa od pocetka trudnoce,bez ikakvih drugih simptoma.Sad na poslu otisla do wc i pored tog iscjedka na papiru malena grudvica zuto-bijelo-sivkaste boje user posted image
Jaooo kako sam se prestrasila,glava me momentalno zabolila.
Kontrola mi je u ponedjeljak....Sta da radim?Jel se neko susretao sa ovim?

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 436
20.1.2016 14:42:34   
*andjela*
cauchy draga ,pa ti se bas napati user posted image user posted image

Ja ne bi ni razmisljala o prekidu trudnoce,pogotovo ako se beba dosad normalno razvija i ako joj trenutno ne skodi,nemoj pristajati na to...ti si u 25 sedmici nije to ni malo ..svaka sedmica je sad dragocjena.
bolje da su rekli da ce te zadrzati i pratiti stanje ,nego konzilij o prekidu trudnoce,bas me to nervira kod tih doktora..

Neznam sto ti ne daju nesto da se obnavlja plodna voda,ja mislim da se to moze.

Kad sam ja bila na odjelu ,dosla je zena,taman trebala uci u deveti ,i nije joj bas pukao vodenjak ,vec iscurilo malo vise plodne vode,i davali su joj nesto da jos malo izgura,jer je beba bila bas sitnija,i porodila se 10 /15 dana posle toga....

A pored nas cura,tj zena prelezala citavu trudnocu u bolnici zbog curenja vode,muz joj isto bio neki doktor,nije izlazio sa odjela,tako da se moze nesto pokusati

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 437
20.1.2016 14:49:27   
*andjela*
nudzejma koristis li ikakve vaginalete,moze biti i od njih ,a i normalan je pojacan iscjedak za nas trudnice,i ja sam imala vise u pocetku bjelo/zuckasto ....sad za sivo neznam user posted image ...al nisam se nikad zabrinjavala ,vise me je nerviralo

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 438
20.1.2016 15:01:24   
blossom
Pozdrav drage zenice,

pratim vas vec duze vrijeme, otkako sam saznala za trudnocu ali posto sam radila i konstantno bila umorna, nisam nikad uspjela da se javim user posted image
Sad sam na bolovanju, mirovanje zbog skracenog cerviksa, pa imam vremena na pretek...
Inace sam panicar, a posto mi je prva trudnoca, stalno osluskujem hoce li me nesto zignuti ili zaboljeti user posted image
Trenutno smo u 23tt a termin nam je 16.05.. Dr kaze da je deckic user posted image

Svima vama zelim lijepu trudnocu i lagan porod, bez problema...

Drago mi je da postoji rr jer je mnogo lakse kada mozete ovako da povjerite neke strahove i iskustva bez da vas gleda kao da ste pali s Marsa user posted image

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 439
20.1.2016 15:13:32   
*andjela*
blossom dobrodosla user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blossom)
Neposredna veza do poruke: 440
20.1.2016 15:14:42   
*andjela*

Spisak aktivnih trudnica u 2016

JANUAR 2016

07.01. Leptiri user posted image Porodila se 13.1. user posted image
17.01. Rimljankaa user posted image Porodila se 11.1. user posted image
17.01. Sunce mojeeuser posted image
19.01. tropic
23.01. ZaraHamza
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2Buser posted image

FEBRUAR 2016

05.02. _ayla_user posted image
25.02. Andjela user posted image
28.02.Isha user posted image

MART 2016

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Skorpija user posted image
09.03. Bebabu user posted image
21.03. Manka user posted image

APRIL 2016

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logicauser posted image
18.04. maya 25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy user posted image
12.05. Sanjalica 85 user posted image
16.05. blossom user posted image
25.05. Daliyah92 user posted image

JUNI 2016

24.06 felixuser posted image

JULI 2016

01.07. Mama3333
02.07. mala_sa

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 441
20.1.2016 15:53:55   
Pufnicaa

IZVORNA PORUKA: blossom

Pozdrav drage zenice,

pratim vas vec duze vrijeme, otkako sam saznala za trudnocu ali posto sam radila i konstantno bila umorna, nisam nikad uspjela da se javim user posted image
Sad sam na bolovanju, mirovanje zbog skracenog cerviksa, pa imam vremena na pretek...
Inace sam panicar, a posto mi je prva trudnoca, stalno osluskujem hoce li me nesto zignuti ili zaboljeti user posted image
Trenutno smo u 23tt a termin nam je 16.05.. Dr kaze da je deckic user posted image

Svima vama zelim lijepu trudnocu i lagan porod, bez problema...

Drago mi je da postoji rr jer je mnogo lakse kada mozete ovako da povjerite neke strahove i iskustva bez da vas gleda kao da ste pali s Marsa user posted image

Dobro nam dosla :D Ovaj forum je najbolji,zelim ti sretnu i laganu trudnocu,i abd Zivu i zdravu bebicu :D

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu blossom)
Neposredna veza do poruke: 442
20.1.2016 16:07:12   
Lejni
Zene drage ako me prmate i ja bih se pridruzila. Konacno sam ugledala svoje user posted image i sada iz cekaonice dolazim kod vas pa da zajedno idemo daljeuser posted image

13.01.2016-e ugledali dugo zeljene user posted image

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 443
20.1.2016 16:25:53   
Isha
Lejni, naravno da te primamo u drustvo, sve najbolje bebici i tebi zelimuser posted image .

(odgovor članu Lejni)
Neposredna veza do poruke: 444
20.1.2016 16:27:22   
Isha
Cauchy draga, ne mogu te natjerati ni na sta, dok je beba zdrava i ziva ja ne bih pristala na prekid trudnoce.

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 445
20.1.2016 16:34:12   
Isha
Blossom, dobro nam dosla i ti, procvjetat ces u ovom periodu pravouser posted image .

Bas muzu govorim da cu puknuti ko kokica, koliko me razvlaci user posted image .

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 446
20.1.2016 16:36:54   
Isha
Da ne bude zabune, curetak me razvlaci, a ne muz user posted image user posted image user posted image . Konfuzno sam napisala.

Blossom, jesu li ti radili serklaz, koliko je cerviks skracen?

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 447
20.1.2016 17:48:28   
mala_sa
Cauchy mila presjece me kad procitah, ja bih isto trazila sva moguca rjesenja al da ne dolazi do prekida trudnoce, nije ni Sarajevo preko svijeta... Grlim te jako najjace, i zelim da ti dragi Bog podari sabura i zdrav razum da izdrzis ovo iskusenje...

Minnie ima svasta na snizenju, nastrada novcanik posteno user posted image user posted image

Nove clanice dobro nam dosle user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 448
20.1.2016 18:09:17   
mom2B
A joj cauchy.. ja bih opet trazila drugo misljenje... Drzi se srce zbog sebe i zbog bebe... Ja sam i dalje optimisticna user posted image user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 449
20.1.2016 18:14:07   
mom2B
bloosom i Lejni dobro nam dosle... Neka vam trudnoce i porod budu skolski i da sto prije uzivate pored svojih bebica user posted image user posted image

a joj ovih januarskih terminusa... skroz su zakazale user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *