|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
25.4.2009 18:39:36   
ringeraja
IZVORNA PORUKA: dadada

...a svako ko je vidio moje bradavice samo je odmahivao glavom (mislim na ove babice i doktoreuser posted image ) u stilu nema tu nista...tako da sam se ja pomirila s cinjenicom da ga necu dojiti

I ja sam imala problem sa uvucenim bradavicama, i to obema, tako da bebica jednostavno nije mogla da "uhvati" bradavicu. Zato su mi jos u bolnici dali silikonski kao nastavak ili produzetak (ne znam kako to da nazovem user posted image )...aha, silikonsku bradavicuuser posted image  i evo vec treci mesec je uspesno dojim uz pomoc nje hB.user posted image
Ne znam da li dole ima tako nesto da se kupi, ali je bas od pomoci.
Jedina mana jeste sto se bebica cesce zagrcne dok vuce, jer se ta silikonska bradavica napuni mlekom, pa bude previse bebici kad treba da povuce, ali je inace OK. Dojenje je dojenje!user posted image

"Stpljivo podnositi i prastati, - tako treba svako pametan postupiti!"

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 176
25.4.2009 21:27:20   
magde
e zene ja imam djevojcicu i interesuje me kako vi povijate beba moja je 4 i po meseci jel stavljate osim pampers i plus pelene.ja stavljam plus dvije ali danas su mi rekli da je samo pampers dovoljan.

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 177
25.4.2009 21:31:09   
Anoniman
pa ne znam, meni patronazna odmah pokazala kako stavljati dodatnu pelenu preko pampersa i ja tako pampers + jedna pelena, mislim da je potrebno siroko povijanje zbog kukova, ali tebi je sad mozda dovoljan pampers jer ima 4 i po mjeseca

(odgovor članu magde)
  Neposredna veza do poruke: 178
25.4.2009 21:44:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ringeraja

...a svako ko je vidio moje bradavice samo je odmahivao glavom (mislim na ove babice i doktoreuser posted image ) u stilu nema tu nista...tako da sam se ja pomirila s cinjenicom da ga necu dojiti

I ja sam imala problem sa uvucenim bradavicama, i to obema, tako da bebica jednostavno nije mogla da "uhvati" bradavicu. Zato su mi jos u bolnici dali silikonski kao nastavak ili produzetak (ne znam kako to da nazovem user posted image )...aha, silikonsku bradavicuuser posted image  i evo vec treci mesec je uspesno dojim uz pomoc nje hB.user posted image
Ne znam da li dole ima tako nesto da se kupi, ali je bas od pomoci.
Jedina mana jeste sto se bebica cesce zagrcne dok vuce, jer se ta silikonska bradavica napuni mlekom, pa bude previse bebici kad treba da povuce, ali je inace OK. Dojenje je dojenje!user posted image

Ma naravno da ima i imam ja i to (silikonske bradavice)...ali nista..bas nista..jedino kako sam ja njemu uspjevala nesto dati to je izdajanjem

(odgovor članu ringeraja)
  Neposredna veza do poruke: 179
27.4.2009 14:53:56   
Anoniman
gdje ste generacijo 2009.
evo ja danas vodila principesu u neonatolosko savjetovaliste na pedijatriji, joj guzve, kad se ne potukosmouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , sestra samo govori idite redom kako je ko dosao, a neki seljobera ni da cuju, jbg pa svi smo gore zbog nekog problema, ali ne oni su najpreci, uglavnom sam se izborila nekako, i vadili joj krv te nisu uzeli dovoljno seruma pa opet u ponedjeljak na kontrolu i ponoviti nalaze, sve u svemu malecka je dobro ali malo joj hemoglobin povisen(dr. kaze da je zbog toga imala malo produzeno zutilo, ali mi rece da ne brinem da je to normalno posebno za djecu koja doje), ma sta cu moram se opet pojaviti, necu da prepustam slucaju nista, i da , rece mi da normalno dobija na tezini i da ne treba dohrana, jupppiiii, doduse ja sam je dojila intenzivnije ova 2 dana i odmah je dobila 100 grama

sta je novo kod ostalih?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 180
27.4.2009 15:23:07   
Anoniman
Kod moje drugarice je beba imala žutilo i do trećeg mjeseca, al nije prestajala dojiti, čak su joj neki doktori govorili da je to do njenog mlijeka user posted image , nemogu vjerovati. Nemoj se sikirati samo ti doji izaće to, malo na sunce više.
Pozdrav za sve user posted image rođene 2009-te

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 181
27.4.2009 19:30:46   
babymia
super sahara...bas mi je drago da je dobro bebica,a i da ne treba dohranauser posted image user posted image user posted image user posted image ....sika rules!!!user posted image user posted image

11.3.2009. MIA
nasa srecica

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 182
27.4.2009 21:26:02   
magde
joooooooj kako mi je bilo mene krivo sa te silikonske bradavice kod mene su bile katastrofa beba nikako da uhvati i nece nikako i padala je od kilaza i sam morala dohranu a ja jadna vleci sise i sam se izmolzivala jedno 4 meseci da joj dam bar malo majcino mleko.ali sta je tu je sad eno je jede hranom malo po malo.ali krivvo mi je zbog dojenje

(odgovor članu babymia)
Neposredna veza do poruke: 183
28.4.2009 13:12:43   
Anoniman
caos cure,moj mali sisavac hB bas voli da njupa sike, a ja ko luda pojedoh sve zivo rekoh samo da ona ima mlijeka, ovo je san svake zene - jedes koliko hoces a beba doji i ne debljas se, bar je zasad tako user posted image
joj, mm jutros isao po nalaz brisa oka za curicu, i ima neku bakteriju pa sutra opet ljekaru da nam da neke kapi, raspitivala sam se kazu da se to da izlijeciti i nije nista ozbiljno, ali mi je zao stalno je kod dr., naravno, hB da su to sitnice a ne neke ozbiljne bolesti

magde, bas mi je zao sto ne uspijevas dojitiuser posted image jer vidim da bi zeljela, ali nemoj se puno zalostiti samo da beba ima sta da jede, pa prirodno ili dohrana

(odgovor članu magde)
  Neposredna veza do poruke: 184
28.4.2009 20:21:53   
noaa
sahara biti ce bebi ok..moja je uzas vec 3 dana po danu ne spava stalno place fino jede nema temperaturu nema grceve ja poludi s njom.jeste li imale sta slicno?

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 185
28.4.2009 21:20:28   
Anoniman
joj, ja sam jedan dan imala slican problem, nisam dobro jela i dehidrirala sam pa je ona cijeli dan dojila ali ustvari je bila gladna, a inace nemam frku kad ne spava ja joj dam dudu i ona ne place, jesi je probala smiriti dudom?sretno dragauser posted image

(odgovor članu noaa)
  Neposredna veza do poruke: 186
29.4.2009 0:10:17   
magde
hvala ti sahara.e sad imam pitanje.pre 10 dana sam zavrsila sa izmolzivanje ali i sad da pritisnem grudi ima jos mleko a ja sam onako smanjivala broj molzenja u teku dana i prestalo mi je mleko ali pre neki dan sam rekla da vidim i kad pritisnem jos imam mleka sta da radim a necu da pijem pilule.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 187
29.4.2009 10:19:40   
Anoniman
hi, magde, nazalost ja ti ne mogu odgovoriti na to jer nemam iskustva, ali se nadam da ce ti neko pomoci, mozda da pitas na nekoj temi o dojenju
mi smo danas isli dok dr. i dobili smo mast za oci i nadam se da ce joj ovo krmeljanje prestatiuser posted image
pozdrav mamama i bebamauser posted image

(odgovor članu magde)
  Neposredna veza do poruke: 188
29.4.2009 11:01:12   
Babyy
caoo sahara vidim da ti je bebica imala neku bakteriju u oku.. ja bi te pitala za savjet da vidim jel isto kod mog djeteta.. andino ima skoro dva mjeseca i odkad se rodio oci su mu suzile  i stalno ima ono zuto krmeljine il kako se zovu.. vodila sam ga kod pedijatra i kucnog dr rekli su mi da ce to proci da je to od poroda,, s jednog oka mu je preslo a drugo jos dalje suzi pa me interesuje dali je kod tvoje bebice bilo isto.. neznam sta da radim..

I sta vi radite kad im je nosic zacepljen,,, osim pumpice

ANDINO 03.03.2009 DuSa MoJe DuSe

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 189
29.4.2009 12:05:10   
Anoniman
za nosic isto, samo pumpicu

a za oko isti slucaj, samo sto smo mi reagovali sa 15 dana, i prvo smo dobili neke kapi, pa nije totalno proslo a danas nam je dala mast, mislim jest da mi ide na zivce sva ta hemija a li ipak zelim da je izlijecim, najbolje bi bilo da uradite bris oba oko da vidite o cemu je rijec, mi smo to uradili pa sad znamo koja je bakterija i ciljano se lijecimo, ma svi kazu da j to cesto kod djece, sad neko lijeci ovako a neko pusti da prodje samo, kamilica i to...

pa sretno, pitaj ako jos mogu pomoci

(odgovor članu Babyy)
  Neposredna veza do poruke: 190
29.4.2009 12:16:03   
majki
Sa mojim momcicem od 15 dana je isti slucaj, krmelje u očima  i začepljen nosic. Ispiram sada kamilicom i malo se kao smanjilo ali iz iskustva sa prvim djetetom, isti slučaj, pomogle su samo kapi koje mi je dala oftalmolog, bio je neki antibiotik, ali mu neznam ime. Uglavnom jedna pedijatrijska sestra mi je rekla da mu ukapam Tobreks kapi, i da ne trebam ići pedijtru, jer je to normalna pojava kod beba rođenih prirodnim porodom, pa tako da ako kamilica ne pomogne to su kapi koje ću uzeti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 191
29.4.2009 12:19:27   
Anoniman
majki, ja sam bas koristila tobrex, pomoglo privremeno, ali evo opet se vratilo pa cemo sad probati mazati, ma da to sam i ja cula da je normalna pojava ali eto...

(odgovor članu majki)
  Neposredna veza do poruke: 192
29.4.2009 17:38:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Babyy

caoo sahara vidim da ti je bebica imala neku bakteriju u oku.. ja bi te pitala za savjet da vidim jel isto kod mog djeteta.. andino ima skoro dva mjeseca i odkad se rodio oci su mu suzile  i stalno ima ono zuto krmeljine il kako se zovu.. vodila sam ga kod pedijatra i kucnog dr rekli su mi da ce to proci da je to od poroda,, s jednog oka mu je preslo a drugo jos dalje suzi pa me interesuje dali je kod tvoje bebice bilo isto.. neznam sta da radim..

imas kapi "sunce moje malo" stric,stric..apcih i sve slinice su vaniuser posted image

(odgovor članu Babyy)
  Neposredna veza do poruke: 193
29.4.2009 21:00:52   
noaa
draga generacijo promjenila bi nick u "luda mama" user posted image user posted image user posted image user posted image  dala sam Noi sirup baby colic sad se bebi umirila a ja bdijem nad njom,iako je sirup na biljnoj bazi i nema nus pojava i smije se davati bebi nakon mjesec dana

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 194
29.4.2009 23:13:08   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image ,ma mozemo kolektivno se zvati lude mame, moja danas ni oka da sklopi, ne place a li kad je provirim ona gleda, a sad spava i ja vec kontam da li je gladna, nikad dva dobrauser posted image , ma sta nas sve ceka ovo je jos super, zamislite kad pocnu zubiciuser posted image

(odgovor članu noaa)
  Neposredna veza do poruke: 195
30.4.2009 11:32:51   
NANICA

IZVORNA PORUKA: Babyy

imas kapi "sunce moje malo" stric,stric..apcih i sve slinice su vaniuser posted image

Sve ovo i jos mi je dok. rekla da kraj gaze uvrnem, kao prije, i guram u nosic kako bi izazvala kihanje.
I to radim jer je i moj user posted image  zacepljen sav a star je 2,5 mj.

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 196
30.4.2009 13:33:35   
babymia
cao generacijo,evo i nas....
sinoc smo imali grceve,ma izludili smo,sreca pa je do noci prestalo....place ona,boli je,a mi nosaj,pa masiraj,pa toplu krpicu na pupu,ma nista ne pomaze....a mene srce boli kako se jadnica izvija...ma grozno...i na kraju mm ode i kupi sirup nurse harvey's i pomogne,za deset minuta prestalo!!!tako da znate,zlu ne trebalo!!!

11.3.2009. MIA
nasa srecica

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 197
30.4.2009 16:02:09   
Anoniman
drage mame evo zabrinula sam se bebi mi ima zelenu stolicu već treći dan, čim jede odma kaki i kad otvorim pelenu zelenauser posted image
Da mi se nije prehladio...

(odgovor članu babymia)
  Neposredna veza do poruke: 198
30.4.2009 16:54:22   
Amela83
Zelena stolica je najcesci pokazatelj da beba nije dovoljno jela, a isto tako moze ukazivati na prehladu. I moj misko je imao zelenu stolicu kad mu je nosko bio zacepoljen- dusica draga, brzo se umarao dok doji pa je i brzo odustajao. Ali cim se nosko procepio sve se normalizovalo. Ipak, mislim da je najbolje da odes kod pedijatra. Pozz i nemoj se binuti, nije to nista strasno

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 199
2.5.2009 21:34:27   
noaa
sta nam je s generacijom???? da nisu nedaj boze grcevi pa mame ne mogu na forumuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *