|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
5.11.2015 12:59:43   
Farah 00
Leena zao mi je sto te taj kamen sad spopao u trudnoci, pa se covjek duplo zabrine. Probaj samo jesti nemasnu hranu, izbaciti hranu gdje god idu jaja, odnosno zumance, i nadam se da ce se bol primiriti dok se ne porodis, pa poslije ce ti biti lakse.

Ziel otice, bas nam je postavljala slike nogu, vidi se da je veliki otok, tako da i ja mislim da ce njoj vise od pola kilograma otici sa porodom.

Ja sam startala sa 66, smrsala u pocetku na 63,5 zbog mucnina, sad imam 75, tj od svoje pocetne kilaze dobila sam 9 kg, a to je sve u stomaku, a nemam otoka nimalo.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 426
5.11.2015 13:03:15   
Leena

IZVORNA PORUKA: Isha

IZVORNA PORUKA: Leena

IZVORNA PORUKA: ziel

Pufnice ja do sad dobila 19 kg, mozda 19,5... Krenula sa 79.

a otices li? Ako otices, to nije strasna neka kilaza... MOja najbolja drugarica je dobila 30kg, ali je 15 na porodu izgubila, sve otok bio... Ja sam 25 u prvoj trudnoci (55-80), u drugoj 18 (sa 62 na 80), sada sam startala sa 60 i evo imam 73, znaci 13kg, ali imam jos mjesec, pa vidjet cemo, mada ne vjerujem da cu do 80 ovaj put dogurati... I drugi put sam puno lakse skinula kile, poslije prvog se nisam nikad vratila na svoju kilazu... Sada bih mogla, cini mi se da sam sva u stomaku user posted image

U prvoj sam dobila 11 kg (51-62), a porodila se u 40+5.
U drugoj sam dobila 16 kg (53-69), a porodila se sa 35 sedmica.
U ovoj sam do sada dobila 6,6 kg, a sada sam 23+4.

Prethodne dvije trudnoce sam izgubila brzo kilazu, vratila sam se kuci sa 4 kg vise tako da mi nije ni bio problem

Ima li sta od UmmuHamze?

A koliki su momci bili? Mislim, koliko teski. Ma nemas sad kada dobijati, tako je i meni, trcim oko dvoje, nije isto kao kad si sama i trudna, pa se izlezavas koliko ti je voljauser posted image
ja sam sa E sa 39 punih, a sa L 41 sedmica. Uh, 35.. Ja sam sada 35. Jesu li tebi izazivali porod ili je bio cr, ne mogu se sjetiti, znam da je bilo hitno.

A boli me stalno, nekad manje, nekad vise, ali stalno... moram sada do ospte prakse, da vidim sta dalje...

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 427
5.11.2015 13:09:58   
Leena

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Leena zao mi je sto te taj kamen sad spopao u trudnoci, pa se covjek duplo zabrine. Probaj samo jesti nemasnu hranu, izbaciti hranu gdje god idu jaja, odnosno zumance, i nadam se da ce se bol primiriti dok se ne porodis, pa poslije ce ti biti lakse.

Ziel otice, bas nam je postavljala slike nogu, vidi se da je veliki otok, tako da i ja mislim da ce njoj vise od pola kilograma otici sa porodom.

Ja sam startala sa 66, smrsala u pocetku na 63,5 zbog mucnina, sad imam 75, tj od svoje pocetne kilaze dobila sam 9 kg, a to je sve u stomaku, a nemam otoka nimalo.

Ma evo skinula sam sada neke dijete za zuc sa neta, sta smijem, sta ne, pokusat cu se sto vise pridrzavati... samo bi to bilo super da ne kuham za cetvero, nego samo za sebe, pa da mogu... ali probat cu

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 428
5.11.2015 13:18:43   
NandaT
Hello zene samo da vam mahnem iz bolnice. Primili su me jutros, nemam bolove, tri prsta otvorena. Ostavili su me da vide hoce li samo krenuti ili ce morati na guranje

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 429
5.11.2015 13:29:07   
Travelove

Ma evo skinula sam sada neke dijete za zuc sa neta, sta smijem, sta ne, pokusat cu se sto vise pridrzavati... samo bi to bilo super da ne kuham za cetvero, nego samo za sebe, pa da mogu... ali probat cu

Leena bas mi je zao za probleme sa zucom, znam da je lako nama reci da se ne sikiras, al stvarno pokusaj. Ako ishrana pomaze, izdrzi malo na tom dijetalnom rezimu.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 430
5.11.2015 13:30:19   
Travelove

IZVORNA PORUKA: NandaT

Hello zene samo da vam mahnem iz bolnice. Primili su me jutros, nemam bolove, tri prsta otvorena. Ostavili su me da vide hoce li samo krenuti ili ce morati na guranje

Nandaaaa znaci gore si. Kakva je situacija, kod kojeg si dr? Boli li te? Sretnoooooo da bude lagani porod, i eto bebija user posted image

(odgovor članu NandaT)
Neposredna veza do poruke: 431
5.11.2015 13:38:11   
Leptirica87

IZVORNA PORUKA: Travelove

IZVORNA PORUKA: NandaT

Nandaaaa znaci gore si. Kakva je situacija, kod kojeg si dr? Boli li te? Sretnoooooo da bude lagani porod, i eto bebija user posted image

NandaT nek ti je sa srecom i hajrom,i da bude prirodno otvaranje bez onih gelova i belaja....kad mognes javi nam kako funkcionise sve gore na Gradini.

Leena zao mi je zbog tih bolova sto ti se sad to moralo desiti,nadam se da ce doci neko olaksanje.Moj tata je imao slicnih problema i pio je maslinovo ulje s necim pomjesano i to se razbilo i izbacio na urin

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 432
5.11.2015 13:53:54   
ziel
NandaT jesi me obradovala, kao da sam ja ostala da se porodim user posted image
Nek ti je sa srecom pa nam se javi aBd opet kad mognes, da vidimo kako napredujes user posted image

Leena oticem dosta, od 4. mj. noge, a sad i noge i ruke, sake i prsti pogotovo, uranja mi prst kad se pritisnem a i beba nece imati ispod 3,800 gr, jos to kazem skromno, ali imam osjecaj da ce 4 imati, pa mozda ce i spasti na porodu dosta kg s vodom i s bebom... Bas cu vidjeti sta kaze vaga drugi ili treci dan nakon poroda...

< Poruku je uredio ziel -- 5.11.2015 13:54:49 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 433
5.11.2015 13:58:21   
Leena
NandaT, sretnooouser posted image

Imamo li vijesti od UmmuHamza?

Nay, kako si ti? Kakvo je stanje?

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 434
5.11.2015 13:58:22   
ziel
Ja evo dosla iz mahale, bila sa svekijem na kahvi kod jedne kone, eh imamo jos jednu da obidjemo do poroda ako stignemo , ako ne stignemo oticu nekad u proljece s bebanom...
Joj jest mi drago zbog Nande user posted image Da joj sve prodje kako treba, kako je fino ovaj mjesec, svaki dan nesto novo se desava user posted image
bravo za nas sto podizemo natalitet user posted image user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 5.11.2015 14:01:17 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 435
5.11.2015 14:05:26   
Isha

a otices li? Ako otices, to nije strasna neka kilaza... MOja najbolja drugarica je dobila 30kg, ali je 15 na porodu izgubila, sve otok bio... Ja sam 25 u prvoj trudnoci (55-80), u drugoj 18 (sa 62 na 80), sada sam startala sa 60 i evo imam 73, znaci 13kg, ali imam jos mjesec, pa vidjet cemo, mada ne vjerujem da cu do 80 ovaj put dogurati... I drugi put sam puno lakse skinula kile, poslije prvog se nisam nikad vratila na svoju kilazu... Sada bih mogla, cini mi se da sam sva u stomaku user posted image

Prethodne dvije trudnoce sam izgubila brzo kilazu, vratila sam se kuci sa 4 kg vise tako da mi nije ni bio problem

Ima li sta od UmmuHamze?

A koliki su momci bili? Mislim, koliko teski. Ma nemas sad kada dobijati, tako je i meni, trcim oko dvoje, nije isto kao kad si sama i trudna, pa se izlezavas koliko ti je voljauser posted image
ja sam sa E sa 39 punih, a sa L 41 sedmica. Uh, 35.. Ja sam sada 35. Jesu li tebi izazivali porod ili je bio cr, ne mogu se sjetiti, znam da je bilo hitno.

A boli me stalno, nekad manje, nekad vise, ali stalno... moram sada do ospte prakse, da vidim sta dalje...

Prvi 3650 i 53, a drugi 2550 i 49, a porod je bio induciran tada.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 436
5.11.2015 14:55:42   
Farah 00
Nanda Neka ti je sretno, da krenu aBd i bolovi pa da nam se fino i lagano porodis. Javljaj tijek dogadjaja ako budes u mogucnosti😊 Sretno 💜👍

Danas sam stigla kuhinju natenane ocistiti i presloziti, frizider rascistila i ocistila, prozore u stanu... Tako da je za danas dosta, plus i rucak gotov 😊 Ostatak dana ljencarim, cekam mm da dodje s posla trebamo u neku kupovinu i da kupim drzac za baldehin 😊

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 437
5.11.2015 16:29:32   
Leena

Ima li sta od UmmuHamze?

Prvi 3650 i 53, a drugi 2550 i 49, a porod je bio induciran tada.

Pa super, A je prosjek, k'o moje cure, a mali je ipak prije termina dosao.

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 438
5.11.2015 17:03:37   
ziel
Ove moje terminuse, da vas pitam nesto , nemojte mi se smijati user posted image
Jel vas boli kad radite djidji-midji? user posted image
Ja i mm nismo zadugo jer je mene boljelo,
nesto kao da me sjeklo dole...
Danas opet da probamo kad opet boli...

< Poruku je uredio ziel -- 5.11.2015 17:04:00 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 439
5.11.2015 17:28:40   
Travelove
Ja sam zaboravila i kako se to radi! Svaka cast kad jos mozes hehehe!

Ima li kakvih vinesti od UmmuHamze i Nande?

Stigli su mi rezultati cerv.brisa, sada je sve ok!
Bebi mi se usutila, pa se odmah prepadnem, al evo razdrmala sam je, pa se javlja!
Oj da me samo grlo hoce proci, danas sam navalila i unjela sve narodne recepte protiv grlobolje i na kraju je to rezultiralo da izbacim sve iz sebe. Pitacu sutra dr za neke pastile koje trudnice mogu da koriste.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 440
5.11.2015 17:33:13   
Farah 00

Ove moje terminuse, da vas pitam nesto , nemojte mi se smijati user posted image

Ziel mi nismo dugo😢, ima skoro mjesec, od kada mi je dr rekao da mi je grlic skracen, a beba mi je bas nisko, odnosno njena glavica. Al obzirom da sam danas punih 37 nedjelja, mogu se opustit i krenut u akciju 😊😊😊

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 441
5.11.2015 18:40:40   
Leptirica87

Ziel mi nismo dugo😢, ima skoro mjesec, od kada mi je dr rekao da mi je grlic skracen, a beba mi je bas nisko, odnosno njena glavica. Al obzirom da sam danas punih 37 nedjelja, mogu se opustit i krenut u akciju 😊😊😊

I ja sam htjela pitati nesto vezano za ovu temu,al kako niko nije nista spominjao nisam ni ja heheh.
Naime i kod mene je od 28aug ustanovljeno skracenje grluca,i beba nisko glavicom okrenuta i mm i ja od tad nismo nista jer smo se bojali,ali sam na narednoj kontrili pitala i dr.ona je rekla da ni slucajno ne smijemo,to he bilo dok sam bila jos 8mjesec...e sad zaboravi ja pitati smijemo li sad,jer mi rodica rece da je to dobro zbog otvaranja (sperma ima tu neku supstancu koha posojesuje).
Obzirom da sam ja sad pred kraj a i dr kad pregleda vec vaginalno ja sam kontala da bi smjeli makar "povrsinski" ako ce te me razumjeti najvise zbog tog otvaranja.Ja mm spomenula on nwsmije,kaze da nece napravit se kakav belaj sad pred kraj.
Jel neko zna sta o tome,jel bi se smjelo to sad u ovom mom slucaju ...

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 442
5.11.2015 18:44:29   
Isha

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

NOVEMBAR

02.11. Pcelica user posted image Porodila seuser posted image
05.11. NandaT user posted image
08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image Otišla da se porodi user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela user posted image
28.02. Ishauser posted image

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image

APRIL 2016.

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logica user posted image
18.04. Maya25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie

JUNI 2016.

24.06. Felix

JULI 2016.

01.07. Mama3333

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 443
5.11.2015 18:46:21   
Isha
Leptirice, pretpostavljam da sada smijete, ipak je sami kraj trudnoce user posted image

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 444
5.11.2015 18:51:11   
Isha

Ziel, mozda ce ti to potaknuti porod user posted image .

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 445
5.11.2015 18:55:48   
Pufnicaa
Mom2B znaci tu smo negdije hehe :) Pa eto meni je dokt rekla da beba sad bas dobija na kilazi moze i do 1 kg mjesecno.
A jesam iz Sa..Ja sam priovatno kod dokt Jadranke Dizdarevic,a odem i na Jezero kod dokt Murtezica jer mi je rizicna trudnoca pa eto da me ima neko u vidu hehe...Ali svoju dokt.ne bih ni zas sta mjenjala ona je stvarno posebna zena.

Ziel Ja startala ovu trudnocu s 80kg..i sad dobila 11..neznam koliko jos mogu dobiti za ova 2 mj sto su mi ostala,svi mi kazu da se najvise dobija tad tj da mogu dobiti jos 11 user posted image user posted image To mi zvuci bas punoooo...A i oticem to sam primjetila,tj samo noge...I stomak sto mi je narastao sve ostalo je isto,lice ruke nista se ne vidi...

Sto se tice djidji midji heheh...Jao nismooo dugoooo bas zbog kontrakcija,ali sad su prestale pa se trudimo,malo je nezgodno zbog stomaka,ali nije bolno heheh:)user posted image

Nanda
Nek je sretnoooooouser posted image

Lenaa nadam se da ce sve to proci dobro,da ce te bolovi prestati bar dok porod prodje pa se onda rijesavaj...

< Poruku je uredio Pufnicaa -- 5.11.2015 18:56:48 >

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 446
5.11.2015 19:10:48   
Isha
Pufnice, neces dobiti jos 11 kg. Racunaj da mozes mjesecno po 2 kg dobiti, tako da ne moze biti toliko.Malo pripazi ako ubrzano dobijas, a beba moze mjesecno po kg, tako da ima mjesta i za tebe user posted image

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 447
5.11.2015 19:53:00   
*pcelica*
Evo i mene padobranca user posted image
Nanda sretno. Da krene prirodno i da ti ne provociraju. U svakom slucaju brzo ces ti user posted image
Leena bas sad da te snadje user posted image . Izbjegavaj tesku hranu. Najvise kuhano povrce i leso meso. A za slezenu trazi uputnicu na hematologiju da vide od cega ti jr to i obavezno sto prije uradi nalaz trombocita. Moj babo je imao uvrcanu slezenu i zbog nje mu trombociti bili niski i krv mu se nije grusala
Meni dan bas aktivan. Bebac oko 11zaspao i odvalio nekih sat, sat i po. Ali meni dolazila zaova,kasnije i drugarice. Taman malo legla da se ispruzim dosla mi patronazna. Ona mi rekla da ga svaki dan kupam plivaseptom a pedijatrica u bolnici rekla niposto. Kao to su preporucivali dok je mrsa bila aktivna sad nema potrebe. Samo bezveze bebi isusujem kozu. I ne znam koga da poslusam user posted image
On doji non stop i vrc je navukao mlijeka. Iz peta je mlijeko nocas navukao koliko je vukao user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 448
5.11.2015 19:55:46   
cauchy
Dobro veče svima.
Ja sam jednom napisala termin (10.05.2016.g), ali me nema na ovom spisku, možda se ne javljam na ovoj temi dovoljno user posted image
U svakom slučaju, da vam saopštim lijepu vijest. Danas sam radila fetal skrining, hvala Bogu bebi se savršeno razvija user posted image , ali hematom je još tu, dakle i dalje mirovanje. Malo se povećao, kaže doktorica vjerovatno kako beba narasla, pa se i on povećao. Nemam bolove, niti krvarenje, pa bi to trebalo biti dobro (nadam se), dvije sedmice su prošle od kako je uočen, pa valjda uskoro se povuče.
Zbog hematoma mi je nalaz pokazao umjeren rizik za trisomiju 21, a za ostalo je mali rizik. Ja nemam pojma šta to znači, ali me uvjerava doktorica da to nije nikakav problem. Da bih se uvjerila mogu u 16. sedmici raditi neki triple test. Je li to neko radio? Kako se radi?

Osim toga, rekli su mi da je 99,9 % dječačić user posted image .

Doktorica je jedva izvršila pregled, već je mali lopov, nije htio da se okrene. Bio okrenut leđima. Morala sam šetati, pojesti bombonu i tada se mali anđelak napokon okrenuo kako treba.
Sada imam 56 kg, a prije trudnoće sam imala 55. Hmm, moram malo više jesti... Inače, sada sam 13+4.

Eto...mali izvještaj od mene. user posted image

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 449
5.11.2015 19:57:40   
Pufnicaa

Pufnice, neces dobiti jos 11 kg. Racunaj da mozes mjesecno po 2 kg dobiti, tako da ne moze biti toliko.Malo pripazi ako ubrzano dobijas, a beba moze mjesecno po kg, tako da ima mjesta i za tebe user posted image

user posted image Prosli mjesec sam dobila 4.5kg ali to jer je stitna vrisnula,ovaj mjesec 900gr..Eh sad ne jedem nesto vala dorucak,i rucak,tu i tamo nesto slatko,neko voce i eto...user posted image

Ziel Neka doji mashalla....Boli li to? Mene jedna poznanica isprepadala kako boli kako su joj bradavice kao rana,i krvare svali putuser posted image

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *