|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
5.11.2015 8:45:59   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Dobro jutro drage moje. Vidim jos ništa novo od Ummuhamze. Nadam se da se ona sad mazi sa svojim smotuljkom i da joj mi nismo ni na pameti.
Mi smo imali burnu noc. Beba cijelu noc sikio evo me ko zombi. Tri noci nisam spavala a on sad hrce sve u 16. Odoh sad malo da i ja legnem ali ne smijem zaspati. Azija je nesnosljiva. Ne odvaja se od njega. Nista. Joj ne mozemo

user posted image user posted image user posted image
uzivaj. kad se samo sjetim prvih 5-6 dana I one prve dvije sedmice sa konstantnim grcevima I vristanjem user posted image nikad neuroticnija nisam bila. kad se tad ne razvedoh vjerovatno necu nikad user posted image
btw cestitke I ovdje ali cule smo se na viberu I fejsu user posted image smotuljak ti je presladak, ne urekao se masala, nek je ziv I zdrav tebi, taji I sekama user posted image

Jesu li joj prestali grcevi?Nama kao da jesu nema vise one vriske al ja i dalje dajem kapiuser posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 401
5.11.2015 8:49:37   
Leena
Jutro
Evo ja dosla na ovaj uz... Primise me, za divno cudo... I nasekirase... Kamen u zuci, uvecana slezena... Cekam da napise nalaz, ne znam sta to sve znaci i sta dalje... Bas me strah...
Ney, bolje da si tu kad je vec stanje takvo... Vjerujem da ce ti dati neku terapiju, ako se zakomplikuje, onda ti mogu uraditi serklaz, ali je najvaznije da si pod nadzorom i da se ne otvaras dalje
Pcelice, krenule slatke mukeuser posted image ja Atijino ponasanje ocekujem od Lejle, i gore, jer nece ona od dragosti, nego od ljubomore, ali pripremam se psihicki... Koliko se mozeuser posted image
Ltm, pametno, iskoristite dok je ovako suncano za skitanje, i ja bih, da ne radim, samo hodala

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 402
5.11.2015 8:50:12   
Carobno jutro

MAM koje kapi dajes, nama nisu jaki grcici, svakih par dana a i kad ih ima, nema plakanja, nego ono se zgrci i vrisne,...onda kaki i ide blazena facauser posted image Jutros se grci da kaki a u mene u krilu i cujem ja uspjela je kad osjetim toplo na noziuser posted image user posted image proslo mimo peleneuser posted image user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 403
5.11.2015 8:56:32   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

MAM koje kapi dajes, nama nisu jaki grcici, svakih par dana a i kad ih ima, nema plakanja, nego ono se zgrci i vrisne,...onda kaki i ide blazena facauser posted image Jutros se grci da kaki a u mene u krilu i cujem ja uspjela je kad osjetim toplo na noziuser posted image user posted image proslo mimo peleneuser posted image user posted image

razrahatila se user posted image user posted image a dajem espumisan 2x dnevno i waya,al mi se cini vec nekih par dana da nema one vriske kao prije,al nece ni sekundu da bude sama slomi me,stavim je na ledja slomi se dijete kolko nesto guguce jel me nema na vidiku suze ko graskeuser posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 404
5.11.2015 9:00:13   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: Leena

Jutro
Evo ja dosla na ovaj uz... Primise me, za divno cudo... I nasekirase... Kamen u zuci, uvecana slezena... Cekam da napise nalaz, ne znam sta to sve znaci i sta dalje... Bas me strah...
Ney, bolje da si tu kad je vec stanje takvo... Vjerujem da ce ti dati neku terapiju, ako se zakomplikuje, onda ti mogu uraditi serklaz, ali je najvaznije da si pod nadzorom i da se ne otvaras dalje
Pcelice, krenule slatke mukeuser posted image ja Atijino ponasanje ocekujem od Lejle, i gore, jer nece ona od dragosti, nego od ljubomore, ali pripremam se psihicki... Koliko se mozeuser posted image
Ltm, pametno, iskoristite dok je ovako suncano za skitanje, i ja bih, da ne radim, samo hodala

Jesi to imala bolove, izvini nisam citala puno unazaduser posted image Koliki je kamen? Nemas razloga da te bude strah, samo da izguras do kraja pa se rjesavaj kamena, imam prijatlejicu koja se cijelu trudnocu borila sa napadima zuci i bolovima teskim, Izgurala je do kraja pa operisala ali ona je imala punu zuc kamenja, uvecanu slezenu i gusteracu i bas bilo alarmantno stanje. Dr su rekli da u krajnjem slucaju mogu i operisati u trudnoci, ako dodje do toga ali ona nije zeljela. Ali je operisala dva mjeseca nakon poroda. Sve bilo za pet. Pazi na ishranu, jaja ni pod razno, ni masnu hranu.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 405
5.11.2015 9:00:23   
M.A.M.

Jutro

ne sekiraj se draga,slezena uvecana od upale zucne kese sigurno,ako nemas jakih bolova izdrzi nema druge pa cim se aBd porodis rjesavaj to,jer nema lijeka nazalost osim op,meni su svasta davali da jedem i pijem kao da se istopi taj kamenac ali nista,mada sam ja naje... da izvines poslije op ostao mi kamen u zucnim kanalima,imala jos gore bolove i trpila nekih 2 mj onda radila propuhivanje kanala nakon tog stala na vagu,20 kg manjeuser posted image sreca pa je imalo odakle da spadneuser posted image eh da eto rekla ti je carobno pazi na ishranu

< Poruku je uredio M.A.M. -- 5.11.2015 9:01:39 >

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 406
5.11.2015 9:05:24   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

razrahatila se user posted image user posted image a dajem espumisan 2x dnevno i waya,al mi se cini vec nekih par dana da nema one vriske kao prije,al nece ni sekundu da bude sama slomi me,stavim je na ledja slomi se dijete kolko nesto guguce jel me nema na vidiku suze ko graskeuser posted image

user posted image dusa draga hoce mamu u blizini..user posted image MOja tako podje plakati, ja dodjem ona se nasmijeuser posted image lopuza..u mene su neke bio gaya meni se cini i imam osjecaj da pomazu, dajem i ja espumisan .. Moja trenutno spava do mene na trosjedu, nece nigdje drugouser posted image Imam osjecaj da sam je naucila samo pored sebeuser posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 407
5.11.2015 9:08:34   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

user posted image dusa draga hoce mamu u blizini..user posted image MOja tako podje plakati, ja dodjem ona se nasmijeuser posted image lopuza..u mene su neke bio gaya meni se cini i imam osjecaj da pomazu, dajem i ja espumisan .. Moja trenutno spava do mene na trosjedu, nece nigdje drugouser posted image Imam osjecaj da sam je naucila samo pored sebeuser posted image

Ma sve je to na isti fazon samo drugi proizvodjac i zavisi sta bebi godi,e pa to je najgore navikla na mene najvise,mm kad dodje s posla uzme je 5 min ona samo razgleda gdje sam ja,jel cuje glas odmah vriska,a i ja tako po danu kad je uspavam pored sebe na ugao nema druge,sad redovno gleda tv al nece sama vec da je drzimo gospodja pravauser posted image

< Poruku je uredio M.A.M. -- 5.11.2015 9:09:34 >

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 408
5.11.2015 9:14:48   
Leena

Jutro

Jesi to imala bolove, izvini nisam citala puno unazaduser posted image Koliki je kamen? Nemas razloga da te bude strah, samo da izguras do kraja pa se rjesavaj kamena, imam prijatlejicu koja se cijelu trudnocu borila sa napadima zuci i bolovima teskim, Izgurala je do kraja pa operisala ali ona je imala punu zuc kamenja, uvecanu slezenu i gusteracu i bas bilo alarmantno stanje. Dr su rekli da u krajnjem slucaju mogu i operisati u trudnoci, ako dodje do toga ali ona nije zeljela. Ali je operisala dva mjeseca nakon poroda. Sve bilo za pet. Pazi na ishranu, jaja ni pod razno, ni masnu hranu.

Ma to je ono sto sam ja mislila da me leđa bole... Evo cekam da vidim sta ce mi reci...
Mam, znaci samo operacija rjesava? Uh sto me strah...

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 409
5.11.2015 9:21:48   
Leptirica87
Travelova stavis pekmeza u solju i zalijes vodom i iznjesas,a zaboravi mozes proprziti malo maskaca i secera i zaliti vrelim mlijekom to je isto dobro samo ukus nije dobar.
Ja sad procitah na nekim drugim forumima da je zenama ispadao sluzni cep bijele ilu providne boje bez ikakvih tragova krvi.E sad neznam...meni se desilo preksinoc da je odjednom izaslo bijele sluzi poprilicno,da li bi to sad moglo biti to.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 410
5.11.2015 9:30:54   
M.A.M.

Jutro

Ma to je ono sto sam ja mislila da me leđa bole... Evo cekam da vidim sta ce mi reci...
Mam, znaci samo operacija rjesava? Uh sto me strah...

Nazalos da pogotovo ako je kesa puna,a op nihe teska laserski rade par koncica samo,ja sam se operisala u Vojnoj,moj otac nakon mene mjesec na Kosevu iskasapili ga tako reci al morali su jer je njemu bila pukla,zato ti kazem da to rijesis cim budes mogla da ti ne pukne nedaj Boze

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 411
5.11.2015 9:34:38   
Sanjalica 85

IZVORNA PORUKA: Travelove

Ima li ko savjet sta da radim, grlo me boli,? user posted image user posted image

Draga Travelove, ja od pocetka trudnoce imam problem sa grlom (sada sam 13+2) i prirodno sam to sanirala sa kasikom meda pomjesanom sa sokom od jednog limuna, dva do tri puta dnevno i djecijim sprejom propolisa (onaj bez alkohola) i naravno caj od djumbira. Sretno user posted image

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

Neposredna veza do poruke: 412
5.11.2015 9:56:30   
Farah 00
Jutro ☺ Ja jos uvijek dobro spavam, ne ustajem ni u wc.

Travelove mene je grlo uhvatilo par puta na pocetku trudnoce, isto mi pomagao pekmez od jabuka i caj od djumbira, i med u vecim kolicinama sa cajem. Samo nemoj piti vruc caj, nego onako mlak, jer ti vruc dodatno nadrazi grlo.

Ney draga dobro je da si u bolnici, u sigurnim si rukama, dr ce uraditi sto trebaju, a ti probaj da se ne sekiras.

Leptirice vecinom kazu da je sluzni cep providno-smeckast sa nitima krvi, al eto mozda nekom bude i bas takav. Meni se cesto zna pojaviti taj bjeli sekret na gacicama pa znam da nije sluzni cep. A vala taj me cep najmanje brine ako ga i ne vidim, svakako kad on ispadne ne ides u bolnicu, vec cekas bolove ili da pukne vodenjak, zato se nemoj zamarati i citati oko toga.

Pcelice znaci Atija odusevljena sa bracom, nije ljubomorna☺ Porod je fino prosao, izdrzat ces ti i ovih par dana dok ne nadjete neki ritam ☺

Ja bas primjetim kako mi pupo od ulaska u 9. mjesec raste iz dana u dan, koza me u gornjem predjelu zateze a donedavno tu bilo prazno 😊😊

< Poruku je uredio Farah 00 -- 5.11.2015 9:58:01 >

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 413
5.11.2015 10:16:17   
Banancica
Dobro jutro trudnice i mamice..malo procitah unazad o cemu se pise..pcelice iskrene cestitke da ste zivi i zdravi puno godina..ziel kako si ti?? Svim terminusama lake porode

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 414
5.11.2015 10:22:48   
ziel
Uhh jeste se raspisale.. Ja samo da kazem da sam lijepo odspavala od 8 do 9:45, sad sam bolje. a sinoc zaspala nekad i sanjam hoce neki veliki ciko da me ugusi. to nije prvi put da sanjam i pocne mi srce brze kucati i ubrzano disanje dobijem... sreca sinoc sam se brzo probudila pa nije stigao me dotaknuti.....

Uhh odoh hapati, bas sam ogladnila

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 415
5.11.2015 10:24:53   
ziel
IZVORNA PORUKA: Banancica

Dobro jutro trudnice i mamice..malo procitah unazad o cemu se pise..pcelice iskrene cestitke da ste zivi i zdravi puno godina..ziel kako si ti?? Svim terminusama lake porode

Dobro sam draga, nema nikakvih znakova za porod osim onog sl.cepa od subote, a zeljno ih ocekujem user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 5.11.2015 10:25:33 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Banancica)
Neposredna veza do poruke: 416
5.11.2015 10:40:43   
Leena
MAM, hvala ti... Bas me strah, nikad nista nisam operisala.. kaze mi drugarica da su njenoj snahi uz CR operisali i to, kao bio i abdominalni hirurg...

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 417
5.11.2015 10:58:02   
Travelove
Hvala vam drage na savjetima, evo sve uljevam u sebe, i pekmez i med i limun i mentol bonbone, i zalfiju. Kasnije cu djumbir i uspinovati mlijeko. Ovo mi bas nije trebalo.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 418
5.11.2015 11:28:42   
mom2B
Samo da pozdravim drage trudnice user posted image user posted image

Ne znam kako vi, ali ja i spavanje smo se izgleda posvadjali pa ne mozemo jedno s drugim user posted image user posted image Legla sinoc u 11h, razbudila se i gledala TV do 4h... uspijem odspavati 2 sata i to je to... i tako danima... evo me zombi user posted image user posted image Sve se pitam sta ce biti kad se mali rodi...

Travelove ja sam imala grlobolju nekoliko puta od pocetka trudnoce i meni je med jako pomogao.. ja ga samo pustim da klizne polako niz grlo i nakod dan dva kao da me nikada nista nije boljelo...

Leena draga bas mi je zao sto ti se sve sastavilo, ali ako ces ici na laparoskopiju onda nemas puno brige.. Sasvim mali oziljak bude, a jako brzo se oporavis...

Ja sam sinoc oplakala od bolova ispod rebara... svaki dan, poslije podne toliko me zaboli sa lijeve strane rebara da mi bude muka, povraca mi se i imam osjecaj kao da gubim svijest... Onda polako izmasiram i kao malo bude bolje... Tako me drzi par sati i prestane... Predpostavljam (i nadam se) da se to samo mali proteze i gura slezenu i dijafragmu prema gore... Kontrola mi je tek za 15 dana, ali ako nastavi ovako mozda odem privatno da vidimo sto je tacno u pitanju...

Neposredna veza do poruke: 419
5.11.2015 11:56:35   
Pufnicaa
IZVORNA PORUKA: ziel

Ja evo stavila polagani sareni burek da se pece, mada smo rucali fino kad je mm dosao s posla oko pola 5, ali eto nek ima, on nekad u 00:00 ustane jede. A i nece se baciti , ima sutra dan.

Farah jel ne moze dr. doci , recimo, ako kod tebe krenu bolovi, ti njemu javis, i on dodje da te porodi? Doduse ako je taj dr. angazovan mislim... unaprijed ako me razumijes :-) Ja ne znam dal to moze sad kod nas u Tz, mislim da je prije moglo. Ne znam sta ce meni ovaj moj dr. reci sad u ned.ako me vrati kuci, bas cu ga pitati sta ako npr pukne vodenjak, dal cu ga zvati, dal ce doci...

Pufnice bravo za kontrolu user posted image svi nasi momci bas fino napreduju hvala Bogu, i moj kad je krenuo nabijati kilazu , ne prestaje, bas se pitam koliko sad ima, na UKC-u UZ ne moze racunati kilazu bebe, a kod dr. kod koje sam isla do 9.mj. je bilo 3300gr sa 35+1 , sad je oko 4 garant user posted image

Meni rece doktorica da sad malo vise set__am da trosim kalorije jer sam do sad sve mirovala,a sad su mi kontrakcije hvala Bogu prestale pa da to iskoristim...Kaze ja sam inace punija za ovih 7mj dobilla sam 11kg pa kaze da ne bi smjela vise da se debljam da mi bebi ne bi bio prekrupan jer ja imam s viskom inzulina problema a kaze kod takvih soba je isto kao kod secerasa plodna voda slatka pa beba dobija vise na kilazi..

Koliko ste vi zene dobijale na kilazi i s koliko kg ste zatrudnile? Koliko se gubi poslije?

Mom2B Ja bas juce pitam dokt na kontroli za to nekad me tako ustakne u rebrima da nema polozaja da popusti ni mira...Neznam kolika je tvoja beba sad...Ugl ona meni kaze da beba upire nogicama u rebra i gura sve to stvara bolove jer ipak su organi potisnuti a bebica vec ima snage mashalla..

< Poruku je uredio Pufnicaa -- 5.11.2015 11:59:29 >

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 420
5.11.2015 12:10:53   
mom2B

IZVORNA PORUKA: Pufnicaa

Mom2B Ja bas juce pitam dokt na kontroli za to nekad me tako ustakne u rebrima da nema polozaja da popusti ni mira...Neznam kolika je tvoja beba sad...Ugl ona meni kaze da beba upire nogicama u rebra i gura sve to stvara bolove jer ipak su organi potisnuti a bebica vec ima snage mashalla..

Predpostavila sam da je to to, ali u covjekovoj je prirodi da se zabrine... Kod tebe i mene je razlika u terminu svega 3 dana user posted image Prije 15 dana sam bila na kontroli, mali je imao 1kg... Sad bi trebao imati izmedju 1200 i 1300g po mojoj slobodnoj procjeni user posted image
Jesi li iz SA? Ako jesi ko ti vodi trudnocu?

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 421
5.11.2015 12:17:45   
ziel
Pufnice ja do sad dobila 19 kg, mozda 19,5... Krenula sa 79.

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 422
5.11.2015 12:21:39   
Leena

a otices li? Ako otices, to nije strasna neka kilaza... MOja najbolja drugarica je dobila 30kg, ali je 15 na porodu izgubila, sve otok bio... Ja sam 25 u prvoj trudnoci (55-80), u drugoj 18 (sa 62 na 80), sada sam startala sa 60 i evo imam 73, znaci 13kg, ali imam jos mjesec, pa vidjet cemo, mada ne vjerujem da cu do 80 ovaj put dogurati... I drugi put sam puno lakse skinula kile, poslije prvog se nisam nikad vratila na svoju kilazu... Sada bih mogla, cini mi se da sam sva u stomaku user posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 423
5.11.2015 12:52:35   
Isha

a otices li? Ako otices, to nije strasna neka kilaza... MOja najbolja drugarica je dobila 30kg, ali je 15 na porodu izgubila, sve otok bio... Ja sam 25 u prvoj trudnoci (55-80), u drugoj 18 (sa 62 na 80), sada sam startala sa 60 i evo imam 73, znaci 13kg, ali imam jos mjesec, pa vidjet cemo, mada ne vjerujem da cu do 80 ovaj put dogurati... I drugi put sam puno lakse skinula kile, poslije prvog se nisam nikad vratila na svoju kilazu... Sada bih mogla, cini mi se da sam sva u stomaku user posted image

U prvoj sam dobila 11 kg (51-62), a porodila se u 40+5.
U drugoj sam dobila 16 kg (53-69), a porodila se sa 35 sedmica.
U ovoj sam do sada dobila 6,6 kg, a sada sam 23+4.

Prethodne dvije trudnoce sam izgubila brzo kilazu, vratila sam se kuci sa 4 kg vise tako da mi nije ni bio problem

Ima li sta od UmmuHamze?

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 424
5.11.2015 12:53:49   
Isha

MAM, hvala ti... Bas me strah, nikad nista nisam operisala.. kaze mi drugarica da su njenoj snahi uz CR operisali i to, kao bio i abdominalni hirurg...

Je li te stalno boli, popusti li ponekad? Sta su ti jos rekli?

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *