Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 17:04:18
ziel
IZVORNA PORUKA: Leena
IZVORNA PORUKA: ziel
Kod mene na gacicama opet mokro...sa malim tragom bijelog sekreta. Jel kod vas terminuse tako? Ja sam primjetila prije 2 dana, danas opet...
A kao da imam neke menstrualne bolove skroz blage, mozda umisljam...Ja ionako nisam imala menstruacije nesto bolne, sve sam obavljala lagano u toku menstruacije, nije mi nikad smetala... Pa sad... Mozda mi samo crijeva mijesaju, jer sam imala i dijareju pa mozda ce opet.
Ja imam taj bijeli sekret i dr mi dala canesten za to... Sluzni cep nije bijel, providan je ili smeckast kao gumenkast i ima zilice krvave, gadan opis, ali ne znam kako Drugacije da ti opisem
Meni je sluzni cep ispao vec u sub.navecer, bas sam pisala o tome i ocekivala ubrzo.jos neki znak al nista...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 17:27:59
Leptirica87
IZVORNA PORUKA: Leena
Kod mene na gacicama opet mokro...sa malim tragom bijelog sekreta. Jel kod vas terminuse tako? Ja sam primjetila prije 2 dana, danas opet...
A kao da imam neke menstrualne bolove skroz blage, mozda umisljam...Ja ionako nisam imala menstruacije nesto bolne, sve sam obavljala lagano u toku menstruacije, nije mi nikad smetala... Pa sad... Mozda mi samo crijeva mijesaju, jer sam imala i dijareju pa mozda ce opet.
Ja imam taj bijeli sekret i dr mi dala canesten za to... Sluzni cep nije bijel, providan je ili smeckast kao gumenkast i ima zilice krvave, gadan opis, ali ne znam kako Drugacije da ti opisem
Meni je sluzni cep ispao vec u sub.navecer, bas sam pisala o tome i ocekivala ubrzo.jos neki znak al nista...
Ziel i meni su danas bile gacice mokre,bila u setnji s rodicom i njenom bebom i osjetim mokro,pa smo onda pozurile kuci da ja to pregledam i stvarno mokro ne previse al ne ni premalo.Pa mi rece rodica da pratim jer moze bit da malkice curi plodova voda.Pa sad neznam ni ja.A imam i jedno pitanje vezano za sluzni cep...obzirom da sam procitala da on moze pomalo izlazit nekoliko dana cini mi se da je kod Pcelice bio to slucaj,jel to pomalo kad izlazi jel uvijek bude ta sluz protkana tom kao sukrvicom. Dokle li nam je dosla Ummu Hamza,ja cijelo vrijeme mislim na nju 😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 17:31:30
ziel
Leptirice vjeruj da ne znam, kod mene samo jednom izaslo, bijelo-smedji gust sluzav iscjedak, nije bilo krvi... Ne javlja se Ney75 rekla nas je obavijestiti kad se UmmuHamza porodi...
Znaci i kod tebe se desilo da su mokre gacice... ja nezz dal to moze biti plodva voda da curi?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 17:53:18
Farah 00
Nema jos vijesti od UmmuHamze, al vidim da se javljala iz bolnice, mozda se do sad i porodila☺ Jedva cekamo vijesti.
Arya i ja sam danas bila na Jezeru, ali znam da UmmuHamzu ne bi ostavili u cekaonici, pukao joj je vodenjak, tako da su je smjestili na patologiju.
BlueMoon ja bas danas mislim na tebe, i tebi je ublizu termin, nisi se javila na rr, pa pomislila da se nisi otisla poroditi 😊Ja dva puta uradih vaginalni bris u razmaku od 15 dana, ne htjedose na Jezeru uraditi cervikalni. Jos mi moj dr rece kada su mu to prenijela, da je mozda bolje da i ne cackaju jer nisko nosim a grlic mi skracen Uglavnom vaginalni je uredan, a kao ne bi bio da na cervikalnom ima kakvih baja 😞😞 Tebi sretno u petak, mozda te i vaginalno budu pregledali ili samo UZ.
Ctg mi je danas bio uredan, moj dr ocitao nalaz, nije me pregledao, pricao mi o tijeku porodjaja i rekao mi da mu u ponedjeljak opet posaljem sms, kako bi mi rekao termin za utorak ili srijedu. Dok mi je pricao o porodjaju napomenuo je i to da i ako je zena dovoljno otvorena, ali se beba nije dovoljno spustila, malo se ceka i prati ali na kraju zavrsi cr. Isto ako ode plodova voda, a zena se ne otvara ni uz drip opet ide cr
< Poruku je uredio Farah 00 -- 4.11.2015 17:56:49 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 17:59:25
Farah 00
Leptirice i Ziel znaju i meni gacice malkice biti mokre, odmah pomislim curi plodova voda, pomno pratim iza toga i vidim da ipak nije to. Valjda bude neki sekret.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 18:06:58
ziel
Farah super za CTG , a znaci pregledace te iduci put vaginalno?
Ja jedva cekam nedjelju kontrolu, bas sam nervozna ovih dana... Nisam danas nikako izlazila iz kuce, nisam ni za drustvo, a mm zvao kolegu i njegovu zenu na kafu, pa rekao je javiti i ja mu kazem : JOJ DA HOCE BOGDO JAVITI DA NECE DOCI. STA CU SA ZENOM PRICATI? i molim te lijepo mm se naljuti sto sam to rekla, ccc. Zena je od mene starija 17 god.jednom na kafi bili skupa, ja jedva cekala kuci da idem jer nemamo zajednickih tema... Mm stvarno zna da napravi od muhe medvjeda, smetaju mu neke sitnice, sto uopste nisu bitne u nasem zivotu i odmah i meni pokvari dan.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 18:41:12
Farah 00
Pa sta ako si pozelila da ne dodju ti poznanici jer nemas sa zenom sta pricat, al isto tako ljubazno ces ih primiti ako jave da dolaze, a za razgovor ces nesto vec smisliti, zapitkivat ce te ona kad ti je termin, jesi li se spremila i tako 😊😊😊
Ziel pojma nemam kako ce me pregledati iduci put, mozda samo UZ, jer danas mi nije radio ni UZ jer sam bila prije 7 dana kod njega privatno na UZ. Danas ocitao nalaz ctg i pricali o porodjaju. Rekao mi je da mu posaljem sms kad god krene porod, bilo da je to i 2 ujutro, pa kad vidi poruku javit ce se. Hehehe vidjet ce kad ujutro ustane, a ja se vec porodila 😄😄 Sad gledam u onoj grupi na fb izasao spisak dezurnih doktora za ovaj mjesec, svaki doktor samo jednom sedmicno dezurni. Postotak je mali da me moj dr zapadne u dezuri. Al valjda su oni svi svaki dan u bolnici od 8 do 15h, osim kada imaju slobodan dan p oslije dezure Oa onda bolje da mene to ujutro nekad krene 😅😅
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 18:51:32
Pufnicaa
Pcelice Drago mi je jako da je sve proslo tako super.Cestitam...Da ti bebica bude yiva ydrava normalna sretna napredna A ti s njom naravno najsretnija odnosno s njim hehe...
UmmuHamza Sretnooo da prodje sto lakse i brze da cuvas svoje sunce u rukama
Bas se radujem zbog vas zene..
Mi danas s kontrole imamo 1.250 :) Mashalla veliki momak mami svojoj jedva cekam da ga uzmem u narucje Abd jos koji mjesec :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 19:12:28
ziel
Ja evo stavila polagani sareni burek da se pece, mada smo rucali fino kad je mm dosao s posla oko pola 5, ali eto nek ima, on nekad u 00:00 ustane jede. A i nece se baciti , ima sutra dan.
Farah jel ne moze dr. doci , recimo, ako kod tebe krenu bolovi, ti njemu javis, i on dodje da te porodi? Doduse ako je taj dr. angazovan mislim... unaprijed ako me razumijes :-) Ja ne znam dal to moze sad kod nas u Tz, mislim da je prije moglo. Ne znam sta ce meni ovaj moj dr. reci sad u ned.ako me vrati kuci, bas cu ga pitati sta ako npr pukne vodenjak, dal cu ga zvati, dal ce doci...
Pufnice bravo za kontrolu svi nasi momci bas fino napreduju hvala Bogu, i moj kad je krenuo nabijati kilazu , ne prestaje, bas se pitam koliko sad ima, na UKC-u UZ ne moze racunati kilazu bebe, a kod dr. kod koje sam isla do 9.mj. je bilo 3300gr sa 35+1 , sad je oko 4 garant
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 19:19:16
Farah 00
Ziel ne moze moj doktor doci ako nije njegova smjena, odnosno dezura. Nekad je to moglo, zadnjih par godina ne moze. Sto se tice Tuzle, ja mislim da moze jos uvijek, ako se sta nije u medjuvremenu promjenilo. Najbolje da pitas svog doktora.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 19:20:55
ziel
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Ziel ne moze moj doktor doci ako nije njegova smjena, odnosno dezura. Nekad je to moglo, zadnjih par godina ne moze. Sto se tice Tuzle, ja mislim da moze jos uvijek, ako se sta nije u medjuvremenu promjenilo. Najbolje da pitas svog doktora.
Ako moze i dalje, to je jedina dobra stvar UKC-a Tuzla
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2015 6:40:58
ney75
Drage zene, nisam se cula s UmmuHamza, jer sam i ja zbog bolova dosla na pregled, i zadrzali me :( rekao mi da je razmeksan, uloziva za jagodicu prsta, Y oblika cervix ako sam dobro skontala!? Je li neka imala slicno iskustvo, da me prosvijetli i objasni ovo? Sad sam 23+2..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2015 6:47:49
ziel
Jutro Mene stomak nesto od jucer muci, sad pijem caj s medom, valjda sta proradi, kao da su mi crijeva stala s radom, strajkuju
Ney75 mila mi smo razmisljali sto nema vijesti ni od tebe, ni od UmmuHamze... nadam se da ces biti ok, neka su te zadrzali, sta bi kod kuce od nervoze. Cuvaj se i slusaj dr.
Travelove otkud sad grlo da te boli hajd izdrzi do sutra do kontrole, pa bolje da pitas dr.sta smijes koristiti, da ne uzimas na svoju ruku...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2015 7:56:55
Leptirica87
Jutro drage moje, Vidim nikakvih novosti preko noci nije bilo.Ja sam za divno cudo fino spavala sinoc bez nekih bolova pri okretanju i budjenja osim jednom u wc😊 Da li nam se UmmuHamza porodila. Travelova uzmi meda po polako spustaj niz grlo ili pekmeza od jabuke razmuti sa toplom vodom.A mozes staviti i oblogu od rakije i bibera natopis na gazu malkice zagrijes i omotas oko vrata,mene je cesto kao malu grlo i krajnici bolili pa me mama samo tako lijecila bez doktora i tableta.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2015 8:16:45
*pcelica*
Dobro jutro drage moje. Vidim jos ništa novo od Ummuhamze. Nadam se da se ona sad mazi sa svojim smotuljkom i da joj mi nismo ni na pameti. Mi smo imali burnu noc. Beba cijelu noc sikio evo me ko zombi. Tri noci nisam spavala a on sad hrce sve u 16. Odoh sad malo da i ja legnem ali ne smijem zaspati. Azija je nesnosljiva. Ne odvaja se od njega. Nista. Joj ne mozemo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2015 8:21:07
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Dobro jutro drage moje. Vidim jos ništa novo od Ummuhamze. Nadam se da se ona sad mazi sa svojim smotuljkom i da joj mi nismo ni na pameti. Mi smo imali burnu noc. Beba cijelu noc sikio evo me ko zombi. Tri noci nisam spavala a on sad hrce sve u 16. Odoh sad malo da i ja legnem ali ne smijem zaspati. Azija je nesnosljiva. Ne odvaja se od njega. Nista. Joj ne mozemo
uzivaj. kad se samo sjetim prvih 5-6 dana I one prve dvije sedmice sa konstantnim grcevima I vristanjem nikad neuroticnija nisam bila. kad se tad ne razvedoh vjerovatno necu nikad btw cestitke I ovdje ali cule smo se na viberu I fejsu smotuljak ti je presladak, ne urekao se masala, nek je ziv I zdrav tebi, taji I sekama
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2015 8:26:03
LieToMe RR
Jutzro drage trudnice, ja uletila samo da vidim kako napreduju ove moje novembarske trudnice, Ummuhamza vidim jos se ne javlja, nek joj je sretno. Da sto prije drzi svoju bebicu u narucju.
N I ja evo skitamo, ne ulazimo u kucu. Juce smo 4 sata po vilsu hodale, dobar dio je bila budna, onda se komirala (prije toga je obje sike maznula pa sam bila rahat). Danas cemo sa mojom kumom na kafu. Sutra idemo kod prijateljice I njenog malca. Navece najvjerovatnije kod mog brata ma nema dale smo se u promet. Juce su nas snimali na vilsu...dozivjeh po stare dane sa kolicima da mi grupa srednjoskolaca nesto dobacuje (predmet dobacivanja bilo krzno na mojoj bundici ) e reko sine dragi ti kad si se rodio ja bila punoljetna cisto da stekne dojama o razlici u godinama
Uglacvno eto, lete nam dani. Seka je kod mojih, I ona skita sa mojima. Danas mi je mami rodjendan pa cemo se u subotu svi familijarno okupiti, a u nedjeljemo cemo kod sveki na cijeli dan. Najvjerovatnije cemo sa L otici na djeciji sajam Odoh dovrsiti rucak I po kuci pospremiti pa da idemo vanka.
Uzivajte drage mojei zelim terminusama puno srece
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2015 8:28:24
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
uzivaj. kad se samo sjetim prvih 5-6 dana I one prve dvije sedmice sa konstantnim grcevima I vristanjem nikad neuroticnija nisam bila. kad se tad ne razvedoh vjerovatno necu nikad btw cestitke I ovdje ali cule smo se na viberu I fejsu smotuljak ti je presladak, ne urekao se masala, nek je ziv I zdrav tebi, taji I sekama
Hvala. A ne znam koliko si mi puta nocas naumpala. Zeno divim ti se. Sama s dvoje male djece. Meni svi ovdje pa kad zaplace poludim jos i Atija se ne odvaja. Samo ga pipka i sto bi spavao ona mu ne da
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2015 8:28:31
Travelove
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
Jutro drage moje, Vidim nikakvih novosti preko noci nije bilo.Ja sam za divno cudo fino spavala sinoc bez nekih bolova pri okretanju i budjenja osim jednom u wc😊 Da li nam se UmmuHamza porodila. Travelova uzmi meda po polako spustaj niz grlo ili pekmeza od jabuke razmuti sa toplom vodom.A mozes staviti i oblogu od rakije i bibera natopis na gazu malkice zagrijes i omotas oko vrata,mene je cesto kao malu grlo i krajnici bolili pa me mama samo tako lijecila bez doktora i tableta.
Evo pijem cajeve, pa grkljam sa zalfijom, onda limun i med, probacu i to sa pekmezom, kako tacno to ide? Rakiju ne mogu da cujem, odmah mi se povraca. Bas mi ovo nije sad trebalo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2015 8:43:33
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: Travelove
Ima li ko savjet sta da radim, grlo me boli,?
draga ja sam kuhala luk sa limunom meni je pomoglo,glavicu luka prerezes sa korom i pola limuna kuhaj nekih 10-15 min, jest malo gadno za piti al ja sam to eksirala dok je toplo