|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar
26.10.2015 12:53:10   
*pcelica*
Dobar dan drage moje. Evo i mene s kontrole. Hebem ti doktora i kad ima nekakvu tesku ruku user posted image . Eto Miseljic mi dvije trudnoce vodio i nikad me nije gin. pregledao. I danas me zapadne. Ja mu teske ruke. Bukvalno sam se digla s onog stola od bola user posted image . Otvorena jedan prst. Nekakva mi porcija odrzana 100% valjda mu gaje to grlic user posted image

Jos da vas pitam . Sta mu znaci ovo ctg relativan user posted image To sam tek sad vidjela. Uvijek mi je pisalo reaktivan. Sad pise relativan

Carobno M. A. M user posted image user posted image nek ste nam se javile. Falite brate. Slusaju li princeze?

< Poruku je uredio *pcelica* -- 26.10.2015 12:59:45 >

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1326
26.10.2015 13:09:46   
Banancica
Drage trudnice i mamice zelimo vam dobar dan ja i moj maleni medo.. Rodili smo se u petak na dan termina..nemam bas vremena citati sta ste pisale..vama koje str u terminima zelim sto brze i lakse porode

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1327
26.10.2015 13:15:05   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: Banancica

Drage trudnice i mamice zelimo vam dobar dan ja i moj maleni medo.. Rodili smo se u petak na dan termina..nemam bas vremena citati sta ste pisale..vama koje str u terminima zelim sto brze i lakse porode

user posted image user posted image user posted image user posted image Cestitam banancice. Nek je ziv i drav puno godina, a tebi brz oporavak

Evo mene na vrh liste user posted image user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Banancica)
Neposredna veza do poruke: 1328
26.10.2015 13:22:19   
*nur*

Cestitam draga, nek vam je ziv, zdrav i sretan puno,puno godina zajedno sa vama, a tebi brz oporavakuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1329
26.10.2015 13:23:34   
*nur*

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

user posted image user posted image user posted image user posted image Cestitam banancice. Nek je ziv i drav puno godina, a tebi brz oporavak

Evo mene na vrh liste user posted image user posted image

Pcelice sljedeca si aBd nema ti druge, uf i mene nesto jeza hvata user posted image
user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1330
26.10.2015 13:23:40   
Banancica
Hvala drage zene nije strasno nista vjerujte :-)

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1331
26.10.2015 13:27:54   
*nur*

Dobar dan drage moje. Evo i mene s kontrole. Hebem ti doktora i kad ima nekakvu tesku ruku user posted image . Eto Miseljic mi dvije trudnoce vodio i nikad me nije gin. pregledao. I danas me zapadne. Ja mu teske ruke. Bukvalno sam se digla s onog stola od bola user posted image . Otvorena jedan prst. Nekakva mi porcija odrzana 100% valjda mu gaje to grlic user posted image

Jos da vas pitam . Sta mu znaci ovo ctg relativan user posted image To sam tek sad vidjela. Uvijek mi je pisalo reaktivan. Sad pise relativan

Carobno M. A. M user posted image user posted image nek ste nam se javile. Falite brate. Slusaju li princeze?

Draga a da to nije stamparska greska, znaci nisam jedina koja nalaze analizira od-do.

Neposredna veza do poruke: 1332
26.10.2015 13:35:08   
*nur*

Ja sada pregledam odjecu i gledam onaj kompletic za iznijeti kada na njemu pise nais 50 cm, mislim da ce biti malo, kada sam kupovala nisam ni obracala na broj, ona bi teta rece to vam je za novorodjence i ja uze, tak sada vidje

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1333
26.10.2015 13:38:51   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: *nur*

Draga a da to nije stamparska greska, znaci nisam jedina koja nalaze analizira od-do.

Vjerovatno,jer dr kaze ctg uredan. Nije nicim naslutio da nesto nije u redu. A ja ti doktore sve ispitam i onda opet kad izadjem iz ordinacije analiziram nalaze user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1334
26.10.2015 13:39:04   
Elastigirl

Hvala drage zene nije strasno nista vjerujte :-)

Cestitam Banancice, neka ste zivi i zdravi i sretni zajedno puno godina aBd. Kad stignes pisi nam detaljnije kako je sve proslo. živo nas zanima user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1335
26.10.2015 13:41:39   
*pcelica*

Ja sada pregledam odjecu i gledam onaj kompletic za iznijeti kada na njemu pise nais 50 cm, mislim da ce biti malo, kada sam kupovala nisam ni obracala na broj, ona bi teta rece to vam je za novorodjence i ja uze, tak sada vidje

Mozda nece. Ja sam u azelu kupila bodije. Dosla tri 54 broj. Sva tri a tri razlicite veliicine

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1336
26.10.2015 13:59:06   
minie
Bananice iskrene cestitke, uzivaj u svom piletu :)

Nur ja mislim da nece biti malo, moj R je bio rodjen sa 56 cm, a odjelce 56 mu je bilo komotno. Tamam ce to biti, bar za izlazak iz bolnice i onda u kutiju sa uspomenama ☺user posted image

Ja danas bila na pregledu i dr mi rece da dodjem u ponedjeljak, jer je tad najbolje da izmjeri NN. Pritisak OK, kg na pocetnoj poziciji (sto je jako dobro, 12 sedmica punih), samo urin moram ponoviti u petak, do tada puno caja od brusnice.
I danas me zvali, nakon 1,5 god od dobijanja rjesenja za pripravnicki. Nad se da me nece zezati sto sam sad trudna i da cu poceti raditi (drzavna institucija je u pitanju)

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 1337
26.10.2015 14:00:56   
Leena

IZVORNA PORUKA: Elastigirl

IZVORNA PORUKA: Leena

Vi se uveliko pakujete za bolnice user posted image
Ja cu polako poceti spremati stvari kad se vratim kuci, mada imam jos vremena aBd.
Elastigirl, ma dobro mi je ovdje, nije naporan posao, cak je zabavno. Ali kad se vratim u Sa, ceka me ludilo...
Planirala sam do 1.12. Raditi ako sve bude ok. Ti?l

Leena ja cu do ulaska u deveti aBd, tj. jos dvije sedmice, ako i toliko izdrzim jer mi je pritisak povisen skoro svaki dan a pijem methyldopu. Uglavnom duze necu, posao mi je pozahtjevan tako da uz svo placanje nije vrijedno mog i bebinog zdravlja. Ja se bas radujem tom bolovanju, jer pauzu od posla nisma pravila duuuugo user posted image

Meni je ovo trenutno super stvarno, ali kad se vratim, nece mi biti lako... Vidjet cemo kako se budem osjecala.. Sto ti kazes, nije vrijedno ako budem lose podnosila...

Carobno, ma sigurno smeta sto vam se dolazi, tako je i meni sa E bilo, ali cim pocnu manje dolaziti, napravit cete vi sebi rasporeduser posted image

Farah, ma nije tako strasno, pusti meneuser posted image i ne citaj moje porodajne priceuser posted image salu na stranu, bice sve super, ne brini

Bananice, cestitaaamuser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Elastigirl)
Neposredna veza do poruke: 1338
26.10.2015 14:01:38   
NandaT
Banancice cestitam, da vam je ziv, zdrav i sretan zajedno s vama user posted image user posted image user posted image
Ostade jos pcelica prije mene, joj panika me hvata. sve nesto kontam ma ima jos vremena a cim me malo stomak zaboli ono nekako drugacije ja pretrnem sva.

Elastigirl imala sam isti problem s prstima na rukama, ujutro kad ustanem jedva drzim cetkicu za zube. Pila Mg i mlijeko, reko fali mi minerala, al nije uopste pomoglo. Prestalo je samo od sebe prije par dana. Drzalo me mozda 3-4 sedmice.

Nur pita za vitamine za trudnice i dojilje. Dobro pripazi koji ces, uzmi u apoteci pa uporedi sastav. Ja sam ispocetka pila NW Prenatal i samo mi apetit otvarao, jer je uglavnom pun b kompleksa a ostalo ne sadrzi nista posebno. Imas onaj Vitabiotics Pregnacare ili Centravit prenatal, po meni imaju puno bolji sastav

Neposredna veza do poruke: 1339
26.10.2015 14:08:49   
LieToMe RR
Bananice pridruzujem se cestitkama. Nek je bebica ziva I zdrava a tebi brz oporavak.

Ostale kako ste, kako deverate...skitate li?
Imate puse I mahanje od cura I mene

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu NandaT)
Neposredna veza do poruke: 1340
26.10.2015 14:12:57   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Bananice pridruzujem se cestitkama. Nek je bebica ziva I zdrava a tebi brz oporavak.

Kako ste vas tri? Konajbolje slusa? L, N ili mama user posted image user posted image
Je li tebe bolilo kad te je onda Miseljc pregledao. Mene da nije bilo sramota vristala bih. I sad me boli user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1341
26.10.2015 14:13:14   
ziel
Banancice cestitam, da bude zdrav i ziv, zajedno sa roditeljima user posted image user posted image
Pisaces nam svoju porodjajnu pricu kad stignes user posted image

LTM kod mene radno po kuci, evo mm stavlja zavjese, zaposlila sam ga a i sutra cu, imamo da skinemo paucinu s balkona, ono gdje je visoko pa cemo prvo kupiti neku metlu na stapu pa da operemo prozore s vanjske strane, mora malo i on dici dupe user posted image kaze mi: IONAKO LICIS NA VJESTICU JOS TI SAMO METLA FALI i valja se od smijeha user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 26.10.2015 14:15:19 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1342
26.10.2015 14:16:56   
ziel
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image porodila se 07.10.user posted image
09.10. Mojbebac user posted image porodila se 07.10.user posted image
23.10. Banancica user posted image porodila se 23.10.user posted image

NOVEMBAR

02.11. Pcelica user posted image
05.11. NandaT user posted image
08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image

APRIL 2016.

06.04. Arya
08.04. Suncica15
18.04. Maya25

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
10.05. Minie

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1343
26.10.2015 14:18:53   
ziel

Mozda nece. Ja sam u azelu kupila bodije. Dosla tri 54 broj. Sva tri a tri razlicite veliicine

I ja imam nekoliko bodija br. 50, pa sam ih stavila na vrh da ih oblacimo prvih dana , dok ne preraste user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1344
26.10.2015 14:23:10   
LieToMe RR

Kako ste vas tri? Konajbolje slusa? L, N ili mama user posted image user posted image
Je li tebe bolilo kad te je onda Miseljc pregledao. Mene da nije bilo sramota vristala bih. I sad me boli user posted image

heeejjjj ma slusaju cure stvarno ne mogu da se pozalim. podjem od toga da mala spava cijelu noc u komadu, ja sam jedna stvarno sretna I blagoslovljena zena I mama user posted image u petak je N sastavila 9 sati u komadu, sebi nisam mogla da dodjem. U subotu nam je bilo 2 mjeseca puna user posted image
L je stvarno divna, pazi seku, slusa ko velika cura...ma nemam sta reci zivota mi. jos malo pa cemo se nas tri pustiti u promet skupa zajedno user posted image

sto se tice Miseljica, ja ti imam visok prag bola, to vec znas...meni inace ti ginekoloski pregledi presmjesni. nije me nesto bolilo, jest mi bio cudan osjecaj, nije me u prvoj trudnoci niko ginekoloski pregleao, pa cudan osjecaj ali nije bilo previse bolno

ziel samo ti lagano spremaj I cisti I peri I peglaj user posted image mozda budes ko ja sa peglanja pravo na porod

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

Neposredna veza do poruke: 1345
26.10.2015 14:28:01   
ziel

heeejjjj ma slusaju cure stvarno ne mogu da se pozalim. podjem od toga da mala spava cijelu noc u komadu, ja sam jedna stvarno sretna I blagoslovljena zena I mama user posted image u petak je N sastavila 9 sati u komadu, sebi nisam mogla da dodjem. U subotu nam je bilo 2 mjeseca puna user posted image
L je stvarno divna, pazi seku, slusa ko velika cura...ma nemam sta reci zivota mi. jos malo pa cemo se nas tri pustiti u promet skupa zajedno user posted image

sto se tice Miseljica, ja ti imam visok prag bola, to vec znas...meni inace ti ginekoloski pregledi presmjesni. nije me nesto bolilo, jest mi bio cudan osjecaj, nije me u prvoj trudnoci niko ginekoloski pregleao, pa cudan osjecaj ali nije bilo previse bolno

ziel samo ti lagano spremaj I cisti I peri I peglaj user posted image mozda budes ko ja sa peglanja pravo na porod

Ako Bog da hehe..iz tvojih usta u Bozije usi user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1346
26.10.2015 15:39:10   
*pcelica*

Ma nisam ni ja neka peka. Pregledi mi budu neugodni ali ne i bolni. Svi nesto govore Baciragic grub. Cini mi se da je on mala maca za ovog user posted image . Sad da li je to zato sto sam otvorena samo jedan prst a on duboko gurao user posted image . U jednom momentu govori da je napipao bebinu glavu i se nije jos skroz beba spustila u kanal. Kao jos uvijek je visoko. Ja sam skocila s onog stola sestra nije stigla ni da ga spusti i pobjegla da se obucem user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 1347
26.10.2015 20:06:37   
ziel
Sta je ovo, nema zena , sta li rade user posted image
Ja pijem caj, gledam FOX, usput pecem hljeb i igram remi na fb, bas smo se ja i mm navukli, takmicimo se s jednim komsijom ko ce imati vise bodova, isto djeca user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 26.10.2015 20:07:06 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1348
26.10.2015 20:18:36   
NandaT
I ja gledam nigdje nikog pa mi cudno
Nego imam pitanje vezano za sluzni cep. Kako to izgleda, koje je velicine, boje i konzistencije??user posted image user posted image
jel kad ispadne ode sve odjednom ili moze npr pomalo par dana a onda veca kolicina? Jel mora biti krvi ili sukrvice? Al ja bombardujem pitanjima user posted image
Ja cu vam opisat kako je kod mene bilo, izvinjavam se ako cu biti detaljna al da vidim jel to to. Zadnjih nekoliko dana izlazi pomalo kao neka malo gusca sluz, nije bilo puno, nekad na gacicama nekad na papiru. Maloprije je bila veca kolicina na gacicama, uopste nisam osjetila da je izaslo. tokom citave trudnoce nisam imala nikakav sekret, a ovo mi je skroz drugacije, nekako vise zelatinozno user posted image user posted image
Izvinjavam se jos jednom na detaljima i opisima al morala sam opisat user posted image user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1349
26.10.2015 20:30:27   
ziel

IZVORNA PORUKA: NandaT

I ja gledam nigdje nikog pa mi cudno
Nego imam pitanje vezano za sluzni cep. Kako to izgleda, koje je velicine, boje i konzistencije??user posted image user posted image
jel kad ispadne ode sve odjednom ili moze npr pomalo par dana a onda veca kolicina? Jel mora biti krvi ili sukrvice? Al ja bombardujem pitanjima user posted image
Ja cu vam opisat kako je kod mene bilo, izvinjavam se ako cu biti detaljna al da vidim jel to to. Zadnjih nekoliko dana izlazi pomalo kao neka malo gusca sluz, nije bilo puno, nekad na gacicama nekad na papiru. Maloprije je bila veca kolicina na gacicama, uopste nisam osjetila da je izaslo. tokom citave trudnoce nisam imala nikakav sekret, a ovo mi je skroz drugacije, nekako vise zelatinozno user posted image user posted image
Izvinjavam se jos jednom na detaljima i opisima al morala sam opisat user posted image user posted image

Ja mislim da je to sluzni cep kod tebe, i ja sam primjetila zadnja 3 dana vise sekreta ali je skroz bijel i nije tako zelatinozan kao sto ti opisujes, a treba da bude, vise sluzi pa zato mislim da je kod tebe to to user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu NandaT)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *