Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 12:53:10
*pcelica*
Dobar dan drage moje. Evo i mene s kontrole. Hebem ti doktora i kad ima nekakvu tesku ruku . Eto Miseljic mi dvije trudnoce vodio i nikad me nije gin. pregledao. I danas me zapadne. Ja mu teske ruke. Bukvalno sam se digla s onog stola od bola . Otvorena jedan prst. Nekakva mi porcija odrzana 100% valjda mu gaje to grlic
Jos da vas pitam . Sta mu znaci ovo ctg relativan To sam tek sad vidjela. Uvijek mi je pisalo reaktivan. Sad pise relativan
Carobno M. A. M nek ste nam se javile. Falite brate. Slusaju li princeze?
< Poruku je uredio *pcelica* -- 26.10.2015 12:59:45 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 13:09:46
Banancica
Drage trudnice i mamice zelimo vam dobar dan ja i moj maleni medo.. Rodili smo se u petak na dan termina..nemam bas vremena citati sta ste pisale..vama koje str u terminima zelim sto brze i lakse porode
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 13:15:05
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: Banancica
Drage trudnice i mamice zelimo vam dobar dan ja i moj maleni medo.. Rodili smo se u petak na dan termina..nemam bas vremena citati sta ste pisale..vama koje str u terminima zelim sto brze i lakse porode
Cestitam banancice. Nek je ziv i drav puno godina, a tebi brz oporavak
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 13:22:19
*nur*
Cestitam draga, nek vam je ziv, zdrav i sretan puno,puno godina zajedno sa vama, a tebi brz oporavak
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 13:23:34
*nur*
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Cestitam banancice. Nek je ziv i drav puno godina, a tebi brz oporavak
Evo mene na vrh liste
Pcelice sljedeca si aBd nema ti druge, uf i mene nesto jeza hvata
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 13:27:54
*nur*
Dobar dan drage moje. Evo i mene s kontrole. Hebem ti doktora i kad ima nekakvu tesku ruku . Eto Miseljic mi dvije trudnoce vodio i nikad me nije gin. pregledao. I danas me zapadne. Ja mu teske ruke. Bukvalno sam se digla s onog stola od bola . Otvorena jedan prst. Nekakva mi porcija odrzana 100% valjda mu gaje to grlic
Jos da vas pitam . Sta mu znaci ovo ctg relativan To sam tek sad vidjela. Uvijek mi je pisalo reaktivan. Sad pise relativan
Draga a da to nije stamparska greska, znaci nisam jedina koja nalaze analizira od-do.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 13:35:08
*nur*
Ja sada pregledam odjecu i gledam onaj kompletic za iznijeti kada na njemu pise nais 50 cm, mislim da ce biti malo, kada sam kupovala nisam ni obracala na broj, ona bi teta rece to vam je za novorodjence i ja uze, tak sada vidje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 13:38:51
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: *nur*
Draga a da to nije stamparska greska, znaci nisam jedina koja nalaze analizira od-do.
Vjerovatno,jer dr kaze ctg uredan. Nije nicim naslutio da nesto nije u redu. A ja ti doktore sve ispitam i onda opet kad izadjem iz ordinacije analiziram nalaze
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 13:41:39
*pcelica*
Ja sada pregledam odjecu i gledam onaj kompletic za iznijeti kada na njemu pise nais 50 cm, mislim da ce biti malo, kada sam kupovala nisam ni obracala na broj, ona bi teta rece to vam je za novorodjence i ja uze, tak sada vidje
Mozda nece. Ja sam u azelu kupila bodije. Dosla tri 54 broj. Sva tri a tri razlicite veliicine
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 13:59:06
minie
Bananice iskrene cestitke, uzivaj u svom piletu :)
Nur ja mislim da nece biti malo, moj R je bio rodjen sa 56 cm, a odjelce 56 mu je bilo komotno. Tamam ce to biti, bar za izlazak iz bolnice i onda u kutiju sa uspomenama ☺
Ja danas bila na pregledu i dr mi rece da dodjem u ponedjeljak, jer je tad najbolje da izmjeri NN. Pritisak OK, kg na pocetnoj poziciji (sto je jako dobro, 12 sedmica punih), samo urin moram ponoviti u petak, do tada puno caja od brusnice. I danas me zvali, nakon 1,5 god od dobijanja rjesenja za pripravnicki. Nad se da me nece zezati sto sam sad trudna i da cu poceti raditi (drzavna institucija je u pitanju)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 14:00:56
Leena
IZVORNA PORUKA: Elastigirl
IZVORNA PORUKA: Leena
Vi se uveliko pakujete za bolnice Ja cu polako poceti spremati stvari kad se vratim kuci, mada imam jos vremena aBd. Elastigirl, ma dobro mi je ovdje, nije naporan posao, cak je zabavno. Ali kad se vratim u Sa, ceka me ludilo... Planirala sam do 1.12. Raditi ako sve bude ok. Ti?l
Leena ja cu do ulaska u deveti aBd, tj. jos dvije sedmice, ako i toliko izdrzim jer mi je pritisak povisen skoro svaki dan a pijem methyldopu. Uglavnom duze necu, posao mi je pozahtjevan tako da uz svo placanje nije vrijedno mog i bebinog zdravlja. Ja se bas radujem tom bolovanju, jer pauzu od posla nisma pravila duuuugo
Meni je ovo trenutno super stvarno, ali kad se vratim, nece mi biti lako... Vidjet cemo kako se budem osjecala.. Sto ti kazes, nije vrijedno ako budem lose podnosila...
Carobno, ma sigurno smeta sto vam se dolazi, tako je i meni sa E bilo, ali cim pocnu manje dolaziti, napravit cete vi sebi raspored
Farah, ma nije tako strasno, pusti mene i ne citaj moje porodajne price salu na stranu, bice sve super, ne brini
Bananice, cestitaaam
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 14:01:38
NandaT
Banancice cestitam, da vam je ziv, zdrav i sretan zajedno s vama Ostade jos pcelica prije mene, joj panika me hvata. sve nesto kontam ma ima jos vremena a cim me malo stomak zaboli ono nekako drugacije ja pretrnem sva.
Elastigirl imala sam isti problem s prstima na rukama, ujutro kad ustanem jedva drzim cetkicu za zube. Pila Mg i mlijeko, reko fali mi minerala, al nije uopste pomoglo. Prestalo je samo od sebe prije par dana. Drzalo me mozda 3-4 sedmice.
Nur pita za vitamine za trudnice i dojilje. Dobro pripazi koji ces, uzmi u apoteci pa uporedi sastav. Ja sam ispocetka pila NW Prenatal i samo mi apetit otvarao, jer je uglavnom pun b kompleksa a ostalo ne sadrzi nista posebno. Imas onaj Vitabiotics Pregnacare ili Centravit prenatal, po meni imaju puno bolji sastav
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 14:12:57
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Bananice pridruzujem se cestitkama. Nek je bebica ziva I zdrava a tebi brz oporavak.
Ostale kako ste, kako deverate...skitate li? Imate puse I mahanje od cura I mene
Kako ste vas tri? Konajbolje slusa? L, N ili mama Je li tebe bolilo kad te je onda Miseljc pregledao. Mene da nije bilo sramota vristala bih. I sad me boli
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 14:13:14
ziel
Banancice cestitam, da bude zdrav i ziv, zajedno sa roditeljima Pisaces nam svoju porodjajnu pricu kad stignes
LTM kod mene radno po kuci, evo mm stavlja zavjese, zaposlila sam ga a i sutra cu, imamo da skinemo paucinu s balkona, ono gdje je visoko pa cemo prvo kupiti neku metlu na stapu pa da operemo prozore s vanjske strane, mora malo i on dici dupe kaze mi: IONAKO LICIS NA VJESTICU JOS TI SAMO METLA FALI i valja se od smijeha
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 14:18:53
ziel
Mozda nece. Ja sam u azelu kupila bodije. Dosla tri 54 broj. Sva tri a tri razlicite veliicine
I ja imam nekoliko bodija br. 50, pa sam ih stavila na vrh da ih oblacimo prvih dana , dok ne preraste
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 14:23:10
LieToMe RR
Bananice pridruzujem se cestitkama. Nek je bebica ziva I zdrava a tebi brz oporavak.
Ostale kako ste, kako deverate...skitate li? Imate puse I mahanje od cura I mene
Kako ste vas tri? Konajbolje slusa? L, N ili mama Je li tebe bolilo kad te je onda Miseljc pregledao. Mene da nije bilo sramota vristala bih. I sad me boli
heeejjjj ma slusaju cure stvarno ne mogu da se pozalim. podjem od toga da mala spava cijelu noc u komadu, ja sam jedna stvarno sretna I blagoslovljena zena I mama u petak je N sastavila 9 sati u komadu, sebi nisam mogla da dodjem. U subotu nam je bilo 2 mjeseca puna L je stvarno divna, pazi seku, slusa ko velika cura...ma nemam sta reci zivota mi. jos malo pa cemo se nas tri pustiti u promet skupa zajedno
sto se tice Miseljica, ja ti imam visok prag bola, to vec znas...meni inace ti ginekoloski pregledi presmjesni. nije me nesto bolilo, jest mi bio cudan osjecaj, nije me u prvoj trudnoci niko ginekoloski pregleao, pa cudan osjecaj ali nije bilo previse bolno
ziel samo ti lagano spremaj I cisti I peri I peglaj mozda budes ko ja sa peglanja pravo na porod
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 14:28:01
ziel
heeejjjj ma slusaju cure stvarno ne mogu da se pozalim. podjem od toga da mala spava cijelu noc u komadu, ja sam jedna stvarno sretna I blagoslovljena zena I mama u petak je N sastavila 9 sati u komadu, sebi nisam mogla da dodjem. U subotu nam je bilo 2 mjeseca puna L je stvarno divna, pazi seku, slusa ko velika cura...ma nemam sta reci zivota mi. jos malo pa cemo se nas tri pustiti u promet skupa zajedno
sto se tice Miseljica, ja ti imam visok prag bola, to vec znas...meni inace ti ginekoloski pregledi presmjesni. nije me nesto bolilo, jest mi bio cudan osjecaj, nije me u prvoj trudnoci niko ginekoloski pregleao, pa cudan osjecaj ali nije bilo previse bolno
ziel samo ti lagano spremaj I cisti I peri I peglaj mozda budes ko ja sa peglanja pravo na porod
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 15:39:10
*pcelica*
Ma nisam ni ja neka peka. Pregledi mi budu neugodni ali ne i bolni. Svi nesto govore Baciragic grub. Cini mi se da je on mala maca za ovog . Sad da li je to zato sto sam otvorena samo jedan prst a on duboko gurao . U jednom momentu govori da je napipao bebinu glavu i se nije jos skroz beba spustila u kanal. Kao jos uvijek je visoko. Ja sam skocila s onog stola sestra nije stigla ni da ga spusti i pobjegla da se obucem
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 20:06:37
ziel
Sta je ovo, nema zena , sta li rade Ja pijem caj, gledam FOX, usput pecem hljeb i igram remi na fb, bas smo se ja i mm navukli, takmicimo se s jednim komsijom ko ce imati vise bodova, isto djeca
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 20:18:36
NandaT
I ja gledam nigdje nikog pa mi cudno Nego imam pitanje vezano za sluzni cep. Kako to izgleda, koje je velicine, boje i konzistencije?? jel kad ispadne ode sve odjednom ili moze npr pomalo par dana a onda veca kolicina? Jel mora biti krvi ili sukrvice? Al ja bombardujem pitanjima Ja cu vam opisat kako je kod mene bilo, izvinjavam se ako cu biti detaljna al da vidim jel to to. Zadnjih nekoliko dana izlazi pomalo kao neka malo gusca sluz, nije bilo puno, nekad na gacicama nekad na papiru. Maloprije je bila veca kolicina na gacicama, uopste nisam osjetila da je izaslo. tokom citave trudnoce nisam imala nikakav sekret, a ovo mi je skroz drugacije, nekako vise zelatinozno Izvinjavam se jos jednom na detaljima i opisima al morala sam opisat
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 20:30:27
ziel
IZVORNA PORUKA: NandaT
I ja gledam nigdje nikog pa mi cudno Nego imam pitanje vezano za sluzni cep. Kako to izgleda, koje je velicine, boje i konzistencije?? jel kad ispadne ode sve odjednom ili moze npr pomalo par dana a onda veca kolicina? Jel mora biti krvi ili sukrvice? Al ja bombardujem pitanjima Ja cu vam opisat kako je kod mene bilo, izvinjavam se ako cu biti detaljna al da vidim jel to to. Zadnjih nekoliko dana izlazi pomalo kao neka malo gusca sluz, nije bilo puno, nekad na gacicama nekad na papiru. Maloprije je bila veca kolicina na gacicama, uopste nisam osjetila da je izaslo. tokom citave trudnoce nisam imala nikakav sekret, a ovo mi je skroz drugacije, nekako vise zelatinozno Izvinjavam se jos jednom na detaljima i opisima al morala sam opisat
Ja mislim da je to sluzni cep kod tebe, i ja sam primjetila zadnja 3 dana vise sekreta ali je skroz bijel i nije tako zelatinozan kao sto ti opisujes, a treba da bude, vise sluzi pa zato mislim da je kod tebe to to