|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar
26.10.2015 8:58:05   
M.A.M.
Jutro drage user posted image i mame
Vidim zalite se na spavanje,a zamislite kako je nama bilo u augustu spavat sa pupama na 40 Cuser posted image ,jaa sam molila Boga samo da se porodim bila zeljna spavanja,al shipakkuser posted image

Ja nisam bacila ni spavacicu,ni papuce,samo otkuhala i ostavila za drugi put akoBogdauser posted image

Carobno vidim i kod tebe kao kod mene,stan mi je jedno vrijeme bio kao hotel ludila samuser posted image

Vidim terminuse se pakuju uveliko,aBd samo da bude hajirli,zene koje ce se poroditi na GAK-u,ako idete pravo u salu samo uloske,papuce i maramice mozete unijeti i ako zelite pokusat staviti mob u uloske,ali ja nisam jer mi je sestra na odjeljenju posudila mob da javim mm i donio mi odmah mob,eet sretno vam bilo user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu Elastigirl)
Neposredna veza do poruke: 1301
26.10.2015 9:03:43   
ziel
Jutro i od mene, tacnok kroz prozor se nista ne vidi, sta je ovo...
Ja nisam danas bas poranila, a nisam ni spavala nesto specijalno, izlezavala se u krevetu, pa sam ustala oko 8. Ukljucila ove prostirke sa secije da se peru, bijela boja pa osjetljiva, stalno ih perem, napravila sam sebi caj, jucer sam popila 2 krigle caja po 350-400 ml , nezz tacno i + na to 2 krigle soka onog mutavca od jagode user posted image doduse vise sam vode stavljala, i nakon toga jos jednu kriglu vode, nesto sam bas bila zedna, to je otprilike 2,5 l tecnosti za citav dan , kako i necu ici stalno u wc user posted image

NandaT ja jedva cekam porod, kaze mm PA ZENE UZIVAJU U TRUDNOCI , STA JE S TOBOM? ah alaj uzivam, sva se uspusem kao i ti, kad hocu nesto da podignem s poda sva se rasirimda ne bi bebu stisnula i nedostatak daha konstantno... Ali jos malo pa cemo maziti svoje bebe user posted image

Carobno nas nard je takav, hoce sto prije da dodje, ko da cete vi negdje pobjeci...i mene to nervira, al eto sve prodje

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1302
26.10.2015 9:20:14   
ziel
MAM sa koliko si se nedjelja ti ono porodila? Ne mogu se sjetiti...
Jesil bila napunila 37 ?

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1303
26.10.2015 9:20:25   
Leptirica87

IZVORNA PORUKA: ziel

Leptirice ja mislim ipak da majke ne presvlace bebe, bas sam pricala sa 3 porodilje koje su se porodile ovih zadnjih mjeseci, sve 3 kazu da u djecijem boxu to odrade sestre i donesu presvucenu bebu...

Jutro drage moje evo ja tek sad cejfim caj user posted image
Sto se tice presvlacenja beba ja znam sigurno da oni okupaju bebu poslije poroda obuku i onda u sobu s mamom..i tu bude cijelo vrijeme i preko noci.Rodica mi se skoro porodila ona ja sva bila sivena i spolja i iznutra al opet je morala oko bebe.A i rodica mi radi na UKC bas na odjeljenju porodilja i ona mi je isto rekla ...vjerovatno je izuzetak ko se carski porodi.
Ja sam se zbog tog bila zabrinula hehe reko hocel meni imat ko pokazat kako bebi da zamjenim pelene ja to nisam nikad imala priliku osim neki dan od rodice curicu al ona je sad malo veca pa ja ko fol vjezbala...al nako malehno krhko strah me nesto 😊

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1304
26.10.2015 9:24:52   
ziel
Leptirice onda stvarno ne znam... haman kako koja smjena sestara. Vidis kako zene razlicito pricaju o tome sta se smije a sta ne smije ponijeti u kesi kad tek ostajes... Tako sigurno i gore na odjeljenju se mijenjaju , ko ce znati user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 1305
26.10.2015 9:37:45   
M.A.M.

Jesil bila napunila 37 ?

37+3

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1306
26.10.2015 9:42:25   
ziel
IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Jesil bila napunila 37 ?

37+3

Uh draga user posted image Ja idem u petak na kontrolu na UKC, imacu 37+1, dr. rekao u petak kad me pregledao da bi se mogla poroditi uskoro pa cemo vidjeti kakvo ce stanje biti u ovaj petak, po njegovoj faci bi moglo i taj dan user posted image A meni da je da samo nastane mjesec novembar pa onda moze i 1. nov. user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 26.10.2015 9:45:43 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1307
26.10.2015 9:48:08   
Farah 00
Jutro☺
Ja se probudila a grlo me boli😯

Carobno U petak aBd ulazim u 9., meni bas brzo sve prodje☺ Ti kofercinu bila u bolnicu ponijela, dobra si. Prepade me sa tim vir uloscima sto ni brdo ne pomaze, ja cu stavljati onaj veliki nocni always ispod.
Hebemu misa i svijet, ne mozes reci da ne dolaze, a vjerujem da vam remete ritam. Kako noci prolaze, odspavas li sta 😊

Neposredna veza do poruke: 1308
26.10.2015 9:56:11   
M.A.M.

Jesil bila napunila 37 ?

37+3

Uh draga user posted image Ja idem u petak na kontrolu na UKC, imacu 37+1, dr. rekao u petak kad me pregledao da bi se mogla poroditi uskoro pa cemo vidjeti kakvo ce stanje biti u ovaj petak, po njegovoj faci bi moglo i taj dan user posted image A meni da je da samo nastane mjesec novembar pa onda moze i 1. nov. user posted image

ma i meni je bilo najbitnije da udjem u deveti pa kad god,al eto mojoj curi se zurilo nek je tebi sa srecom draga zacas ces ti touser posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1309
26.10.2015 9:58:09   
Farah 00

Jesil bila napunila 37 ?

37+3

Uh ako bude ovako, mogla bi znaci za desetak dana 😮😮😮

Kad procitam da Leena kaze da je hvata nervoza, a trece dijete aBd treba da rodi, mene jeza uhvati, ali sta cu ja ne razmisljam o tome, samo sanjam 😁😁😁

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1310
26.10.2015 10:49:40   
Elastigirl
Uh i mene polahko panika hvata, pogotovo jer nisam jos nista konkretno spremila, tačno ću se razrahatiti kad budem ABD.

Jesi li vas boljeli prsti, meni bas kao da trne i bole me zglobovi na prstima, jutros mm da mi poljubi ruku ja gam olim da me ne stišće, veli on Nisam Bgm, a mene sve vrijeđa. Nisu mi puno otekle, mada burmu ne nosim vec mjesec dana, tijesna mi je.

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1311
26.10.2015 10:52:46   
ziel
Elastigirl meni trne prsti i komplet sak, ne boli ali je jako neprijatno...

Banancice javi nam se.....

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1312
26.10.2015 10:57:31   
Carobno jutro

MAM, bukvalno hotle promaha, ja ne znam ko mi vise nije dosao..meni drago kad mi moji dodju, da mogu malo i popricati ali kad neke tamo zene dodju, e to vala ubi..onda spremaj ovo, spremaj ono, a mala hoce da doji pa palce, elem ludnica pravauser posted image

ziel, bas tako, ljudi takvi i sta ces...ma sve ce proci ali mi zao sto ne mogu uzivati sa svojom princezom bez stresa, vidjet ces i ti brzo aBduser posted image

farah, hajde eto petka zacasuser posted image a znam po sebi, cekala taj deveti mjesec ko ozeblo sunceuser posted image user posted image dani ko puz, nikadp prociuser posted image
Ne mora znaciti da ces ti krvariti kao i ja, ja jos uvijek krvarim pa ti vidiuser posted image a evo cedrtesetina za dva danauser posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1313
26.10.2015 11:00:38   
Pufnicaa
Jutro Zene i ja sam danas poranila,ustala u 8 ali do sad sam se sve izlezavala s mm i pila kafu...On ode nesto da radi a ja ostala da se dosadujem hehe :) Joj dok citam vas sto se spremate prosto me panika hvata..Ja sve kontam kako da se organizujem da idem na carski rez,ali kazu da on puno vise boli,mada sam cula zena koje i nije tako strasno bolilo...E hajd budi pametan...user posted image

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1314
26.10.2015 11:11:34   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: Pufnicaa

Jutro Zene i ja sam danas poranila,ustala u 8 ali do sad sam se sve izlezavala s mm i pila kafu...On ode nesto da radi a ja ostala da se dosadujem hehe :) Joj dok citam vas sto se spremate prosto me panika hvata..Ja sve kontam kako da se organizujem da idem na carski rez,ali kazu da on puno vise boli,mada sam cula zena koje i nije tako strasno bolilo...E hajd budi pametan...user posted image

A sto ce ti draga cr ako bude isla beba prirodno,mislim sve je od zene do zene kazu da ima zena koje su cak bolje prosle na cr nego prirodno,al eto ja sam hvala Bogu imala expresan porod a jos sam prvorotka,nisu me ni sjekli samo pukla malo 2 koncica jer je beba zakacila rukicom,nakon 2h stala na noge kao da se nisam ni porodila

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 1315
26.10.2015 11:13:25   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

MAM, bukvalno hotle promaha, ja ne znam ko mi vise nije dosao..meni drago kad mi moji dodju, da mogu malo i popricati ali kad neke tamo zene dodju, e to vala ubi..onda spremaj ovo, spremaj ono, a mala hoce da doji pa palce, elem ludnica pravauser posted image

ziel, bas tako, ljudi takvi i sta ces...ma sve ce proci ali mi zao sto ne mogu uzivati sa svojom princezom bez stresa, vidjet ces i ti brzo aBduser posted image

farah, hajde eto petka zacasuser posted image a znam po sebi, cekala taj deveti mjesec ko ozeblo sunceuser posted image user posted image dani ko puz, nikadp prociuser posted image
Ne mora znaciti da ces ti krvariti kao i ja, ja jos uvijek krvarim pa ti vidiuser posted image a evo cedrtesetina za dva danauser posted image

Vjerujem ti sto kazes dolazilo mi je nekakvog naroda sto sam samo cula za njih,jbg ja otkad znam za sebe nikada nisam isla na babine dok ne prodje bar onih 40 dana,a ovaj narod danas vise ne prati nikakav reduser posted image

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 1316
26.10.2015 11:15:32   
Carobno jutro

Ja eto na carskom bila prije 38 dana taman, da ti kazem da ne boli, boli ako ces iskreno ali prodje. Imala sam i prirodni porod gdje sam se dobro napatila..ali to je sve individualno..na prirodnom kaad rodis prestaje bol, osim ako nemas neku veliku epi a na carsom tek krece bol...

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 1317
26.10.2015 11:18:28   
Carobno jutro

Vjerujem ti sto kazes dolazilo mi je nekakvog naroda sto sam samo cula za njih,jbg ja otkad znam za sebe nikada nisam isla na babine dok ne prodje bar onih 40 dana,a ovaj narod danas vise ne prati nikakav reduser posted image

e to, neku noc sam poslije 15 zena koje su bile sjedila i od muke i umora plakala i govorila, cime sam ja ovo zasluzila, nikom ne odoh prije 40 danauser posted image user posted image user posted image mm mi se valjao od smijeha...

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1318
26.10.2015 11:23:45   
M.A.M.

e to, neku noc sam poslije 15 zena koje su bile sjedila i od muke i umora plakala i govorila, cime sam ja ovo zasluzila, nikom ne odoh prije 40 danauser posted image user posted image user posted image mm mi se valjao od smijeha...

user posted image user posted image user posted image ma hej sve znam hajd sto sam plakala od neke svoje muke i hormona,al sto i od naroda,bila sam zeljna svog djeteta i tisine

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 1319
26.10.2015 11:24:50   
*nur*
pfff upravo mi ode post grrrrr

Jutro drage moje, ja sinoc rano legla jedva sam jutros docekala da svane da se dignem.Nekako sam zbunjena nesto bi radila a neznam stauser posted image , sve mi je nekako prkomplikovanouser posted image

Evo sam upravo ispila vitamine koje sam pila cijelu trunocu i sada cu uzeti neki PRenatal,koji predlazete a da bih ga mogla piti i dok dojim?

< Poruku je uredio *nur* -- 26.10.2015 11:25:49 >

Neposredna veza do poruke: 1320
26.10.2015 11:26:56   
*nur*

user posted image user posted image user posted image ma hej sve znam hajd sto sam plakala od neke svoje muke i hormona,al sto i od naroda,bila sam zeljna svog djeteta i tisine

Ne kontam taj svijet kud ce odmah cim se zena porodi, pa nek puste zenu da malo odahne

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1321
26.10.2015 11:29:40   
*nur*

Ja eto na carskom bila prije 38 dana taman, da ti kazem da ne boli, boli ako ces iskreno ali prodje. Imala sam i prirodni porod gdje sam se dobro napatila..ali to je sve individualno..na prirodnom kaad rodis prestaje bol, osim ako nemas neku veliku epi a na carsom tek krece bol...

Carobno koji te dr. radio? Koliko si gore lezala? Je li tesko uspostaviti dojenje akon CR? Jesi li se gore morala kupati, i kako to izvesti sa obzirom na ranu?

Pitam te sve jer mi je malo ideja oko CR reza pomutila planove. Po svemu sudeci i ja cu na CR jer se beba nije jos okrenula.

Neposredna veza do poruke: 1322
26.10.2015 11:40:05   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: *nur*

Carobno koji te dr. radio? Koliko si gore lezala? Je li tesko uspostaviti dojenje akon CR? Jesi li se gore morala kupati, i kako to izvesti sa obzirom na ranu?

Pitam te sve jer mi je malo ideja oko CR reza pomutila planove. Po svemu sudeci i ja cu na CR jer se beba nije jos okrenula.

e oovako:

Radio me dr Nermin Hadzic- Neno. zadovoljna sam bas. Ja sam dosla u petak ujutro na kontrolu i spengali me odmah na carski. Mutna pl. voda bila. Zacas mi uradili internisticki pregled, nalaze izvadili i klistirali. U pola 1 sam bila na stolu. Poslije operacije ides u intenzivnu na 24 sata gdje te prate i daju ti lijekove protiv bolova. beba nije sa tobom tu. Kateter su ti stavili prije operacije tako da ne ustajes u toalet, sestre te samo podginu da stanes na noge, ustavri kazu ti da ustanes. Poslije 24 sat ides na odjel gdje te sestra prije nego te smjeseti u krevet istusira i skine ti kateter. Tusirat se mozes bez problema, ranu posusis kasnije i oni ti je previju sterilnom gazom. Boli da ti pravo kazem. Meni je mlijeko krenulo sutradan, ja pritisla vidim izlazi kolostrum. Bebu mi donijeli i ja je odmah stavljala na dojku. Malo smo se patile ali smo uspjele. Ragade mi je odmah napravila, i to boli ali ja nisam znala kako da je postavim da ne napravi iste. ALi eto i to proslo.
Znaci dosla u petak u bolnicu, izasla u utorakuser posted image
Pitaj ako te jos nesto interesujeuser posted image

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1323
26.10.2015 11:45:51   
*nur*

IZVORNA PORUKA: *nur*

e oovako:

Radio me dr Nermin Hadzic- Neno. zadovoljna sam bas. Ja sam dosla u petak ujutro na kontrolu i spengali me odmah na carski. Mutna pl. voda bila. Zacas mi uradili internisticki pregled, nalaze izvadili i klistirali. U pola 1 sam bila na stolu. Poslije operacije ides u intenzivnu na 24 sata gdje te prate i daju ti lijekove protiv bolova. beba nije sa tobom tu. Kateter su ti stavili prije operacije tako da ne ustajes u toalet, sestre te samo podginu da stanes na noge, ustavri kazu ti da ustanes. Poslije 24 sat ides na odjel gdje te sestra prije nego te smjeseti u krevet istusira i skine ti kateter. Tusirat se mozes bez problema, ranu posusis kasnije i oni ti je previju sterilnom gazom. Boli da ti pravo kazem. Meni je mlijeko krenulo sutradan, ja pritisla vidim izlazi kolostrum. Bebu mi donijeli i ja je odmah stavljala na dojku. Malo smo se patile ali smo uspjele. Ragade mi je odmah napravila, i to boli ali ja nisam znala kako da je postavim da ne napravi iste. ALi eto i to proslo.
Znaci dosla u petak u bolnicu, izasla u utorakuser posted image
Pitaj ako te jos nesto interesujeuser posted image

Hvala puno, ma neznam i sama puna sam pitanja i podpitnja, jer mi je sve nepoznato.Najgore mi je to za dojenje , samo da to aBd uspijem uspostaviti, jer kazu da poslije CR ide teze

Neposredna veza do poruke: 1324
26.10.2015 12:03:00   
Farah 00
Nur ja se isto nesto vise zabrinula oko dojenja nego oko poroda, mislim hocu li ja to uspjeti.... Prije godinu i po dana imala sam jednu operaciju, cista perikardijalna, rez mi je na lijevoj strani ledja, ali me i dan danas lijeva dojka boli na sami dodir, mm ne smije tu odavno pipati 😂😂😂😂, pa kontam kako cu uspjeti sa dojenjem. Valjda se sve izdrzi.

< Poruku je uredio Farah 00 -- 26.10.2015 12:04:15 >

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *