Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 20:49:39
rose
IZVORNA PORUKA: Pufnicaa
Hehe jeste to je u koji dan razlike..:) Ma mene plasi vec a imamo jos.Jesi i ti iz Sa? Mm je izabrao ime za naseg djecakak Abd vec davno i ja se slozila:)
Zene iz Sarajeva jeste se poradjale na Gaku? Kakva su vam iskustva i ko vas je porodio? Mozda puno pitam,znam da se treba platiti da te pripaze i namjeravam naravno,ali voljela bih da me zapadne neko normalan mada vec imam dokt gore kojem idem na kontrole neznam da li ce me on poroditi...niti kako se to ugovara obzirom da mi je prva trudnoca:)
Vi dok pricate o tim cokoladicama odmah ogladnim hahah
ja se porodila na gak-u...u smjeni bio dr. divanovic kome me inace prebacio dr. murtezic (bio na odmoru) ali me porodila neka doktorica...moguce njegova supruga...oboje su mladji od mene..nisam nikom marke dala...ostala sam ukupno cca 18 sati u bolnici...a ni prije 5 godina u vojnoj nisam nikom marke dale...ja nemam prigovora na tretman ni u jednoj od ove dvije bolnice
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 20:53:12
rose
IZVORNA PORUKA: *nur*
A sto ste vrijedne,svaka cast Evo sam i ja spakovala torbu,kofer napokon.Jos samo par stvari da ubacim:cokoladice,sok i izdajalicu.Al drage moje ja sam uzela onaj skroz mali kofer za putovanja od dan dva i jedva mi je sve stalo neznam kako cu ugurati ovo sto nisam stavila.U sta ste vi spakovale svoje? Je li mi dovoljno pet kom mrezastih gaca? Zenice vi koje cete na GAK,je li vi mislite bacati stvari koje budete nosile,kao cula sam pricu sve pobacati zbog MRSE.Ali vala imam lijepu spavacicu, ogrtac i sl. koje mi se bas ne baca.Pa nemogu sve pobacati onda po toj logici bi trebala baciti i mobitel i sve sto gore unesem .Hajd OK mi je baciti spavacicu u kojoj se porodim aBd,peskir poslije prvog kupanja i japanke u kojim se planiram kupati ali ostalo ne.Kada se fino vratim kuci aBd sve otkuham i sterilizujem i eto. Kako ste vi mame radile.
I da dodam nesto sam se rastuzila kako spakova ovu torbu,valja sam tek svatila da se primaklo
nista nisam bacila i nisam dobila MRSU...a nisam ista ni sterilizovala poslije...ne stvarajte sebi tenzije bezze...uradite briseve i dok god su ok a vi zdrave i dobrog imuniteta nema mrse...oja jetrva bila 3 sedmice na patologiji na GAK-u...porodila se na carski i nije dobila mrsu ni ona ni beba..,
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 20:57:33
ziel
IZVORNA PORUKA: Farah 00
IZVORNA PORUKA: ziel
Djeste zene, vidim sve se javljale danas bas fino
Ja i mm danas bili kod na kafi kod mog amidze i strine, to sam morala otarasiti prije poroda. Pa sjedoh malo pred kucom s konama one pile kafu pa zasjela zaboravila da sam udata haha. Otrcim napravim burek sareni evo ga mirise jos malo pa pecen, da moze mm ponijeti na posao, grozna im vecera na poslu. Pa kad on ode ja i zaova cemo prati prozore i zavjese u dnevnom bas su mi oni najtezi..
Farah bas ti zavidim kad cujem kako se uvijek naspavas, ja ni naopako zadnjih mjesec dana...
Meni opet zamirisao tvoj burek, a i one lepinice 😄😄😄 Ja pravila bosanski lonac da imam i za sutra i cheescake tortu, naumpala mi, sad me evo muci zgaravica od nje.... Sinoc sam bila gladna a ne znam sta bi vise jela, toliko me zgaravica zna mucit, jedva cekam poslije poroda da se posteno najedem... a ni tada ako budem dojila necu moci sto ja hocu😊😊
Nekoga muci zgaravica, nekoga nespavanje Mene zgaravica hvala Bogu samo nekoliko noci mucila, bas imam apetit, da mi ga je smanjiti, ne smijem se Bgm izvagati do petka, bojim se koliko ce pokazati, prije 10 dana bilo je na +17 kg, nema meni proci sa ispod 20 kg 100% Znaci poslije poroda za skidanje imam 25...
Ja evo pijem caj, i to ne mogu nezasladjeno, na nekih 350 ml stavila 3 kocke secera. Pospremila po kuhinji, Boze uvijek nekog sudja, dzaba ova masina za sudje, opet se ne micem od sudopera.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 21:01:42
ziel
Leptirice ja mislim ipak da majke ne presvlace bebe, bas sam pricala sa 3 porodilje koje su se porodile ovih zadnjih mjeseci, sve 3 kazu da u djecijem boxu to odrade sestre i donesu presvucenu bebu...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 21:07:16
UmmuHamza2305
Ja kad pročitah šta je Farah spakovala, shvatih da ja pola nisam, a mislila sam da sam s tim završila Za jesti i piti nisam ništa stavila, ubruse-nisam stavila.. papuče tražim evo danima, nema nigdje papuča, prošla sezona.. Pelene sam spakovala, ali vidim Farah piše da se na GAK ne nose.. Znači samo za iznošenje da stavim 1kom, da ih ne nosim sa sobom? Ziel,kod mene je situacija obrnuta, ja ništa zaslađeno ne mogu.. Kad bih pola kašikice šećera stavila u kafu,mislim da bih povratila
< Poruku je uredio UmmuHamza2305 -- 25.10.2015 21:08:11 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 21:12:23
rose
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305
Ja kad pročitah šta je Farah spakovala, shvatih da ja pola nisam, a mislila sam da sam s tim završila Za jesti i piti nisam ništa stavila, ubruse-nisam stavila.. papuče tražim evo danima, nema nigdje papuča, prošla sezona.. Pelene sam spakovala, ali vidim Farah piše da se na GAK ne nose.. Znači samo za iznošenje da stavim 1kom, da ih ne nosim sa sobom? Ziel,kod mene je situacija obrnuta, ja ništa zaslađeno ne mogu.. Kad bih pola kašikice šećera stavila u kafu,mislim da bih povratila
pogledaj u importaneu u cipleicima...ja tamo kupila crocs neke ne trebaju ti pelene na GAK-u samo spakuj u korpu za iznosenje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 21:13:43
ziel
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305
Ja sam umjesto toalet papira stavila 2 pakla paloma obicnih, manje mi prostora zauzimaju. A blago tebi kad mozes bez secera Ja sam tako samo prije trudnoce kad sam bivala po raznim dijetama, stalno nezasladjeno pila, a sad se opustila
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 21:44:52
UmmuHamza2305
E dobro si Rose , ja mislim da imaju Cipelići u Nedžarićima, oni su mi bliže Ziel to je vjerovatno stvar navike.. Ja čim pomislim da je nešto nezdravo,meni se to gadi.. Doduše, sad u trudnoći me taj osjećaj poprilično popustio Ali šećer mi se i dalje gadi Vidim mala curica pisala na nekoj temi.. Jel'' ono njena beba imala nešto na srcu? Kako je sada?
< Poruku je uredio UmmuHamza2305 -- 25.10.2015 21:45:22 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 21:45:12
ney75
Vece zene, nadam se da ste sve dobro :) svima se blize termini, svi se spremaju, neka vam je sa srecom svima, jos malo pa cete drzati u rukama svoje bebice imam jedno pitanje, sorry ako nije tema za ovdje, samo me interesuje je li normalno sto jos nisam osjetla pokrete bebe? 21+5 sam sad hvala Bogu, i na proslom pregledu je dr napisao da je posteljica sprijeda..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 21:48:41
UmmuHamza2305
Ney75 i ja sam kasno osjetila pokrete, posteljica mi je ,također, sprijeda.. Osjećala sam ranije kao neko strujanje , nešto tako, ali nisam bila sigurna da je to to , sve dok pokreti nisu postali jači..
< Poruku je uredio UmmuHamza2305 -- 25.10.2015 21:49:11 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 21:50:49
ziel
IZVORNA PORUKA: ney75
Vece zene, nadam se da ste sve dobro :) svima se blize termini, svi se spremaju, neka vam je sa srecom svima, jos malo pa cete drzati u rukama svoje bebice imam jedno pitanje, sorry ako nije tema za ovdje, samo me interesuje je li normalno sto jos nisam osjetla pokrete bebe? 21+5 sam sad hvala Bogu, i na proslom pregledu je dr napisao da je posteljica sprijeda..
Ne znam da li ti je prva trudnoca, ako jeste, onda statistike kazu da kasnije se osjete pokreti, ja sam takodje u 22. ned. osjetila, posteljica mi je sprijeda, nezz ima li posteljica veze... bitno je da su UZ pregledi uredni, da se vide pokreti a osjetices ti to kad malo ojaca tvoja mrvica
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 23:45:22
Leena
Vi se uveliko pakujete za bolnice Ja cu polako poceti spremati stvari kad se vratim kuci, mada imam jos vremena aBd. Elastigirl, ma dobro mi je ovdje, nije naporan posao, cak je zabavno. Ali kad se vratim u Sa, ceka me ludilo... Planirala sam do 1.12. Raditi ako sve bude ok. Ti?l
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 23:57:43
minie
IZVORNA PORUKA: Farah 00
minie fino se provedite na rodjendanu, javi kakva je torta bila 😁 Sretno sutra na pregledu, bice aBd sve ok, i meni je sutra kontrola☺
Pufnicaa i meni je prva trudnoca, planiram se aBd poroditi na GAK-u, trudnocu sam vodila privatno a od 32 nedjelje idem na kontrole i doktoru sa Jezera. Kad pukne vodenjak ili dobijes one prave kontrakcije nema dogovora, javljas se na GAK bio tvoj dr dezurni ili ne bio.
Na rodjendanu bilo bas super, bili smo 4 sata, maleni se bas izigrao i zaspao u 11, i ne pamtim kad je ovako rano zaspao. Ja malo gledala tv i evo hocu u krevet. Sutra malo ranije ustajem
Ni ja nista nisam bacila iz bolnice kad sam dosla, spavacice cu koristiti i ovaj put aBd.
Lijepo spavajte drage moje, tipkamo sutra :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 0:03:31
Farah 00
UmmuHamza eto Rose ti je odgovorila, ne trebaju ti pelene u tvojoj torbi, ono gore presvlace, samo stavi u kesu sa stvarima za iznosenje bebe. Ja sam mislila da ces ti u Vojnu, znaci i ti ces na GAK, taman da mi preneses utiske, ako bude po redu ti ces prije mene aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 7:07:31
NandaT
Dobar jutar drage zene
Ja se opet nadigla rano, dok se naviknem na ovaj sat njega ce opet pomjeriti. Najgore mi sto ne znam sta cu sa sebe po citav dan, nisam navikla da imam viska vremena . Krenem nesto radit po kuci, zapusem se sva, ne mogu se saget...i onda se dzaba iznerviram . Ne znam za ostale kojima se blizi termin ali ja jedva cekam da se porodim. Onda ce mi opet falit vremena Neka se magla spustila, nista se kroz prozor ne vidi. Ja kontala da danas odem malo do posla da popijem kafu sa zenama i malo promahalam. Bas sam nesto otupila sva dok sam mirovala
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 7:45:54
mom2B
IZVORNA PORUKA: *nur*
A sto ste vrijedne,svaka cast Evo sam i ja spakovala torbu,kofer napokon.Jos samo par stvari da ubacim:cokoladice,sok i izdajalicu.Al drage moje ja sam uzela onaj skroz mali kofer za putovanja od dan dva i jedva mi je sve stalo neznam kako cu ugurati ovo sto nisam stavila.U sta ste vi spakovale svoje? Je li mi dovoljno pet kom mrezastih gaca? Zenice vi koje cete na GAK,je li vi mislite bacati stvari koje budete nosile,kao cula sam pricu sve pobacati zbog MRSE.Ali vala imam lijepu spavacicu, ogrtac i sl. koje mi se bas ne baca.Pa nemogu sve pobacati onda po toj logici bi trebala baciti i mobitel i sve sto gore unesem .Hajd OK mi je baciti spavacicu u kojoj se porodim aBd,peskir poslije prvog kupanja i japanke u kojim se planiram kupati ali ostalo ne.Kada se fino vratim kuci aBd sve otkuham i sterilizujem i eto. Kako ste vi mame radile.
I da dodam nesto sam se rastuzila kako spakova ovu torbu,valja sam tek svatila da se primaklo
ne treba nista bacati...MRSA je vise izvikana nego sto je stvarna... I ne treba nista sterilizirati... A 5 kom mrezastih ce ti biti dovoljno cak i ako budes isla na CR. Ako i slucajno zafali uvijek ti neko moze donijeti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 7:46:45
Leena
Jutrooo Ja sam isto ranije ustala, nego sto sam trebala, ali nikako ponovo zaspati... NandaT, ja nekad jedva cekam porod, nekad me hvata panika kad vidim koliko se blizi
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 7:51:40
mom2B
IZVORNA PORUKA: ney75
Meni posteljica nije sprijeda pa sam opet bebu prvi put osjetila kad sam vec dooobro ušla u 21 sedmicu. Dr mi rece da se do 23 sedmice otprilike treba osjetiti prvi bebin pokret, ali opet i tu puno individualnosti. Vecina mojih prijateljica je bebu prvi put osjetila u 17-19 sedmici, a ja nista, pa sam se samo bezveze preopteretila
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 8:33:18
Carobno jutro
Samo da pozdravim svoje drage trudnice
farah, jesi li ovo usla u deveti
nur, ja sam imala dva paketa mrezastih i nacela sam i drugi ali ja sam bila na carskom pa sam non stop mijenjala a i dosta sam krvarila a oni virovi ulosci i nisu bas najbolji bez obzira sto planinu napravim ali djaba je prodje, pogotovo prvih dana Ja sam imala vecu torbu i vratili mi, nisu dali, onda mi je mm na dva puta u manjim torbama donosio ja sam bacila spavacice jer sam ih kupila na pijaci i papuce. Ostalo nisam, znaci bile su tu torbe, peskiri i ostalo. Mrse nisam dobila makar jos, a nadam se da i necu Doduse ja sam ponijela sa sobom i plivasept i sva ona dezinfikaciona sredstva pa samo prala sve oko sebe, cak sam imala maramice dezinfikacione za mobitel.
Leena, ti guras polako, vidim
Kako nam je pecelica, nisam se vracala unazad, samo ovu sranu procitah
Ja i moja srecica nikako da svakodnevnicu uhvatimo, taman ja mislim evo je, kad jok, ona okrene. Puno nam se dolazi pa mislim da je i to remeti ali ne mogu svijetu reci nemoj..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 26.10.2015 8:50:38
Elastigirl
IZVORNA PORUKA: Leena
Vi se uveliko pakujete za bolnice Ja cu polako poceti spremati stvari kad se vratim kuci, mada imam jos vremena aBd. Elastigirl, ma dobro mi je ovdje, nije naporan posao, cak je zabavno. Ali kad se vratim u Sa, ceka me ludilo... Planirala sam do 1.12. Raditi ako sve bude ok. Ti?l
Leena ja cu do ulaska u deveti aBd, tj. jos dvije sedmice, ako i toliko izdrzim jer mi je pritisak povisen skoro svaki dan a pijem methyldopu. Uglavnom duze necu, posao mi je pozahtjevan tako da uz svo placanje nije vrijedno mog i bebinog zdravlja. Ja se bas radujem tom bolovanju, jer pauzu od posla nisma pravila duuuugo