Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 7:34:43
Travelove
Jutro, i ja ne volim ovo pomjeranje sata... Nanda ma hajde uzeti ce se druge cokoladice, nista strasno. Ja sam predvece malo hodala i kasnije kod mame bila, i onda se beba bas pocela da vrti, i da me ziga, mislila sam da je to to...Bas u nekim situacijama se prepadnem, i pocnem da disem duboko i to me zna smiriti. Valjda se skoncentrisem na to. Ovaj posljednji mjesec ce bas da se oduziiiii. Mi juce trazili odjelce za bebu, pa sve nesto mini... U kojoj velicini ste vi iznjele svoje bebe?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 7:55:42
NandaT
IZVORNA PORUKA: Travelove
Jutro, i ja ne volim ovo pomjeranje sata... Nanda ma hajde uzeti ce se druge cokoladice, nista strasno. Ja sam predvece malo hodala i kasnije kod mame bila, i onda se beba bas pocela da vrti, i da me ziga, mislila sam da je to to...Bas u nekim situacijama se prepadnem, i pocnem da disem duboko i to me zna smiriti. Valjda se skoncentrisem na to. Ovaj posljednji mjesec ce bas da se oduziiiii. Mi juce trazili odjelce za bebu, pa sve nesto mini... U kojoj velicini ste vi iznjele svoje bebe?
Ovo mi je treci put da pojedem cokoladice Mi smo za iznosenje bebe uzeli najmanju velicinu. Prema UZ nije ni beba nesto krupna tako da mislim da ce biti ok.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 8:06:52
Travelove
Ma pojma nemam, toliko odjece, a niti jedno adevatno odijelce za iznosenje. Imam najmanje, koje mi se cini da je bas malo. A imam i neko od0-3 mjeseca, ka gegice, a ono mi se cini veliko, i gegice su, ali slatkeee, a ja bih opet vise iz dva dijela... Ja samo svijet ispitujem kolika im je beba, koliko krupna, strah me krupne bebe, valja to izgurati . Meni je onda bolje cokoladice da ne kupujem... Hihih, sve cu potamanit...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 8:13:22
NandaT
I mene je strah velike bebe hahaha, po UZ nije velika ali ko zna. I te mjere su samo okvirne. Mm i ja nismo veliki ali je mm bio krupan kad se rodio. Travelove znas li kolika je beba??
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 8:15:42
ziel
Ma pojma nemam, toliko odjece, a niti jedno adevatno odijelce za iznosenje. Imam najmanje, koje mi se cini da je bas malo. A imam i neko od0-3 mjeseca, ka gegice, a ono mi se cini veliko, i gegice su, ali slatkeee, a ja bih opet vise iz dva dijela... Ja samo svijet ispitujem kolika im je beba, koliko krupna, strah me krupne bebe, valja to izgurati . Meni je onda bolje cokoladice da ne kupujem... Hihih, sve cu potamanit...
Meni je receno da je krupan sincina, da je sad vec s kilazom kao na termin kod mnogih zena, ali opet sve se ovo djecije razvlaci i da pripremis neko malo odjelce moci ce tih prvih dana nema veze jel krupna ili sitna beba... Ja sam to fino sve slozila u korpu za iznosenje Stavila i jedan pempas ako zatreba, i dekicu Jedva cekam da ga vidim aBd u onoj korpi A sta ces ti nositi u bolnicu cokoladice ili plazmu? Ja sam stavila 2 snikersa, nisam plazmu nikako... Hmm.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 8:24:57
NandaT
Nisam ni ja plazmu, samo cokoladice, lakse mi stanu u neseser. A jel ta plazma i cokoladice dozvoljeno?? Ako je plazma dozvoljena da i nju stavim jer ja stvarno lose podnosim glad. Secer mi padne al bukvalno a nekad pocnem i da se tresem. Ja sam pripremila 2 pampersa, bodi, gegice, rukavice, kapicu, onu neku dekicu sto se moze zakopcat pa bude ko vreca i to onda sve u korpu. Valjda je to to.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 8:32:50
ziel
Travelove Ja sam stavila ako zatreba, sta znam, jer ja nisam u kesu spakovala citavo paklo, nego 12 komada, pa neka se i onaj jedan nadje, lahko ga je vratiti kuci ako ne treba.
NandaT i meni opadne secer tako isto kao sto kazes, pocnem se tresti a ionako mi nikad nije prelazio 4, ako ne jedem na vrijeme ode na 1 ali mislim da ce mi biti dovoljna 2 snikersa, dobije se i gore neki rucak , vecera sta vec, znate li kakva je gore hrana? Sta imamo na raspolaganju?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 8:40:29
NandaT
Travelove ja sam te pamperse stavila za svaki slucaj da je lakse i sve na jednom mjestu kad beba aBd krene kuci. Ziel sto se tice hrane gore znam samo da na b odjeljenju nije losa, ili je mene potrefilo dok sam bila gore. Dorucak su one mazalice standardno, rucak je neko kuhanje, kombinacija meso povrce (znam da volis meso ), vecera pura ili makarone. Jedino su valjda te makarone ocajne pa se nisam usudila ni da probam. E sad kako je tamo gdje su porodilje to ne znam
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 8:48:05
ziel
Hajde nek je meso na meniju pa prezivjecemo taj jedan dan s Bozijom pomoci, nadam se da necu gore provesti duze od jednog dana... Steta sto nam rodbina ne moze donijeti rucak...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 8:48:23
Travelove
A jel imate u planu kosu prati gore, stigne li se? Kod mene je bas duga kosa, pa sad ne znam kako je za susenje, hocu li imati gdje? Ko!iko zena bude u sobi?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 8:52:20
NandaT
A jel imate u planu kosu prati gore, stigne li se? Kod mene je bas duga kosa, pa sad ne znam kako je za susenje, hocu li imati gdje? Ko!iko zena bude u sobi?
Ja nisam planirala gore prati kosu mada nije neka duzina, do ramena. Ne znam koliko je zena u sobi al znam da su kreveti s novim dusecima tip top Al ko sto rece Ziel izdrzace se taj jedan dan pa kako god da je stanje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 8:53:37
ziel
Ja sam nesto kontala o pranju kose, pa sam opet odlucila da je ne perem, svezacu je kad krenem kuci, eh jedino ako ostanem duze, ako bude cr... onda cu javiti muzu da mi donese sampon, cetku i fen pa cu je nekako oprati a nezz ni hocu li moci sama zbog friskog reza na pupi. Opet se nadam da ce biti prirodni porod, da sto krace budem gore... Sto se tice br. kreveta u sobama, ove koje se porode prirodno stavljaju ih u velike sobe sa 6 kreveta, a CR idu u manje sobe, gdje budu samo 3 kreveta.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 8:55:36
Amani12
Dobro jutro trudnjace.
Nadam se da nas primate u drustvo.
Ja sam mama prekrasnog djecaka koji ce za dva mjeseca napuniti sest godina I imam za njega najljepsi poklon, malog batu,po njegovoj zelji,koji nam stize u Januaru abd.
Radujem se druzenju s vama.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 8:55:57
Travelove
IZVORNA PORUKA: NandaT
Ja nisam planirala gore prati kosu mada nije neka duzina, do ramena. Ne znam koliko je zena u sobi al znam da su kreveti s novim dusecima tip top Al ko sto rece Ziel izdrzace se taj jedan dan pa kako god da je stanje
Ovo zezas za duseke ili su stvarno namjestili nesto novo ?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 8:57:04
Travelove
IZVORNA PORUKA: Amani12
Dobro jutro trudnjace.
Ja sam mama prekrasnog djecaka koji ce za dva mjeseca napuniti sest godina I imam za njega najljepsi poklon, malog batu,po njegovoj zelji,koji nam stize u Januaru abd.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 8:57:34
ziel
IZVORNA PORUKA: Amani12
Dobro jutro trudnjace.
Radujem se druzenju s vama.
Dobrodosla, naravno da te primamo Ocekujemo da ces se s nama cesce druziti, razmjenjivati iskustva, takve nam trebaju na temi , koje imaju iskustva vec Napisi nam svoj termin da te upisemo na spisak
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 25.10.2015 9:10:08
NandaT
IZVORNA PORUKA: NandaT
Ovo zezas za duseke ili su stvarno namjestili nesto novo ?
Ne zezam za duseke, stvarno su dobili nove (osim ako i mene nisu slagali ). Al ih zato cuvaju ko da su pozlaceni, ne daj Boze da se ona musema malo pomakne Amani12 dobrodosla nam, zelim ti ugodno druzenje i jos ljepsi ostatak trudnoce