|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar
23.10.2015 10:54:58   
*nur*
Jutro drage moje,kako ste,evo nam i sunca.
zeze bas mi je zao user posted image .Zelim ti brz oporavak i da se aBd sto prije ponovo pridruzis na listu user posted image .

Zenice iz Sa gdje ste vi nosile briseve,jeste li u Stari Grad,koliko se cekaju nalazi?

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1151
23.10.2015 11:17:49   
Isha

IZVORNA PORUKA: Leena

Isha, aftodita ona? Dobra si, ja sam probala jednom, uspjela sam, ali sam se bas napatila, a nije bilo ni blizu kao kod Indy

Cini mi se kleopatrauser posted image . Boli, ali ja to nekako pomalo, nije kao kod nje da je odmah ogolimuser posted image user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1152
23.10.2015 11:44:52   
mom2B
Dobar dan drage moje

jao zeze, bas mi je zao sto ti se sve to izdesavalo. Budi jaka i abd da se opet druzis ovdje sa user posted image cim prije user posted image

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1153
23.10.2015 12:10:24   
ziel
IZVORNA PORUKA: Isha

Isha, aftodita ona? Dobra si, ja sam probala jednom, uspjela sam, ali sam se bas napatila, a nije bilo ni blizu kao kod Indy

Cini mi se kleopatrauser posted image . Boli, ali ja to nekako pomalo, nije kao kod nje da je odmah ogolimuser posted image user posted image

A jel pece ta pasta kad se nanese dole? Koliko treba da se drzi? Mene strah nesto da nece peci na sluznici user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 23.10.2015 12:11:00 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1154
23.10.2015 12:32:53   
ninuska

IZVORNA PORUKA: zeze

Dobro vecer trudnice :-)
Ja sam ono vecer nakon javljanja imala strasno krvarenje. Radili su mi kiretrazu, jos sam u bolnici. :( Cuvajte se, na svaku promjenu idite odmah dr. mirujte, mazite stomacice i uzivajte u trudnoci.
Zelim vam sve najljepse, mene skinite sa liste do nekog drugog puta, a nadam se da ce biti aBd.
:-(

Draga, bas mi je zao user posted image user posted image . Da se sto prije oporavis, pa da se javis sa lijepim vijestima aBd.

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1155
23.10.2015 13:02:39   
Isha

IZVORNA PORUKA: ziel

A jel pece ta pasta kad se nanese dole? Koliko treba da se drzi? Mene strah nesto da nece peci na sluznici user posted image

Ne pece, samo boli kada pocupas iz korijenauser posted image
Vidjet cu hocu li moci kasnije od stomaka sve dohvatiti, barem sam rahat sada.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1156
23.10.2015 13:09:49   
ziel

IZVORNA PORUKA: ziel

Ne pece, samo boli kada pocupas iz korijenauser posted image
Vidjet cu hocu li moci kasnije od stomaka sve dohvatiti, barem sam rahat sada.

Hajd bas da vidimo koliko ce dugo trajati... Pa javi kad bude opet morala user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1157
23.10.2015 13:26:21   
Farah 00
zeze jako mi je zao, da nam se sto prije oporavis i ubrzo vratis na ovu temuuser posted image

Travelove ma sta imam stavljat ispod sebe radi pucanja vodenjaka, jos da me nesto dodatno zulja dok spavamuser posted image A ko zna gdje i kad ce puciuser posted image A dok sam koristila vaginalete, obzirom da su ispustale onu skroz tamno zutu boju, stavljala sam ulozak da ne isprljam svaku noc pidzamuuser posted image

nur ja sam radila vaginalni bris gore na Jezeru i nosila sam ih na DIP na mikrobiologiju, za 7 dana budu rezultati. Bris grla i nosa jos nisam radila, uzela sam uputnicu, otici cu u Stari Grad i oni valjda na licu mjesta uzmu taj bris.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1158
23.10.2015 13:33:27   
rose

IZVORNA PORUKA: škorpija

Jel se javljala rose, ima pp, a nigde jeuser posted image

eno odgovorila sam ti user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1159
23.10.2015 13:41:57   
sara123
Dobar dan,zene.
Moze li mi koja dati savjet ako zna...

Dala sam urin na analizu,nalaz pokazao dosta bakterija,ponovim za sedam dana,opet dosta bakterija i malo poviseni leukociti.
Urinokultura sterilna.

sta to znaci?
trudna sam tek 6 sedmica.

kad se radi vaginalni bris,koje su indikacije za to

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1160
23.10.2015 14:00:25   
*pcelica*
Dobar dan zene. Evo nam sunca user posted image
Zeze stvarno mi je zao user posted image Brz oporavak ti zelim i da nam se ovdje ponovo pridruzis cim dr da zeleno svjetlo user posted image user posted image
I ja sam maloprije dosla kuci sa ctg-a. Dr htio da me ginekoloski gleda jer po zadnjoj mens. sam 39+3 Onda dok smo se hganjali oko mog termina rekao da me nece dirati da ne bi sta pokdenuli prije vremena. Pa ce vidjeti sljedeci petak da me pogleda. Jos mi je rekao da posto mije ovo treca trudnoca da ce porod biti ekspresan. Hajd da Bog da user posted image Eto moje zenice idem citati sta sfe sve pisale i da pruzim malo ove svoje kosti

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 1161
23.10.2015 14:03:10   
škorpija

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: škorpija

Jel se javljala rose, ima pp, a nigde jeuser posted image

eno odgovorila sam ti user posted image

Hvalaaaa user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1162
23.10.2015 16:52:03   
blue moon

IZVORNA PORUKA: *nur*

zeze bas mi je zao user posted image .Zelim ti brz oporavak i da se aBd sto prije ponovo pridruzis na listu user posted image .

Zenice iz Sa gdje ste vi nosile briseve,jeste li u Stari Grad,koliko se cekaju nalazi?

Ja sam radila u S.Gradu prosli četvrtak, rekli mi da dodjem po nalaze u utorak...na nalazu piše "fizioloska mikroflora" znaci nema nekih vanrednih baja, sve uredno :)

Bris grla i nosa uzimaju na licu mjesta, iza saltera, a vaginalni i cervikalni ides kod ginekologa da ti uradi pa im donosis uzorak...

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1163
23.10.2015 18:24:18   
ninuska

IZVORNA PORUKA: blue moon

IZVORNA PORUKA: *nur*

Ja sam radila u S.Gradu prosli četvrtak, rekli mi da dodjem po nalaze u utorak...na nalazu piše "fizioloska mikroflora" znaci nema nekih vanrednih baja, sve uredno :)

Bris grla i nosa uzimaju na licu mjesta, iza saltera, a vaginalni i cervikalni ides kod ginekologa da ti uradi pa im donosis uzorak...

Ja uvijek nosim u S. Grad jer mi je blizu. Zadnji put sam briseve odnijela u srijedu i tek utorak su bili gotovi

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 1164
23.10.2015 19:21:11   
ziel

IZVORNA PORUKA: sara123

Dobar dan,zene.
Moze li mi koja dati savjet ako zna...

Dala sam urin na analizu,nalaz pokazao dosta bakterija,ponovim za sedam dana,opet dosta bakterija i malo poviseni leukociti.
Urinokultura sterilna.

sta to znaci?
trudna sam tek 6 sedmica.

kad se radi vaginalni bris,koje su indikacije za to

Ne znam kako moze biti puno bakterija u urinu, a da urinokultura bude sterilna, da to nije neka greska? Navali sad na caj od brusnice na 1,5 - 2 litra dnevno pa vidi sa svojom dr. jel ti trebaju pored toga jos neki lijekovi...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 1165
23.10.2015 19:30:14   
ziel
Ja sam bila danas poprilicno zauzeta, nekog smo posla imali kod kuce, pa smo isli kod mojih na kafu , ja ponijela i rucak tamo, jer mama radi svaki dan do 15:00 pa smo je iznenadili ja i mm s gotovim ruckom user posted image Nakon toga isla na kontrolu na UKC, dr. me pregledao svakako user posted image prvo CTG-uredan, nema kontrakcija, tonovi ok, UZ uredan, ono oko crijeva sto je vidio u ponedjeljak kaze sad je uredu, to je vjerovatno bio popio plodove vode pa se vidjelo prosirenje crijeva a sad je ispraznio user posted image

a kad me vag.pregledao, napravi facu covjek i kaze GRLIC POPRILICNO SKRACEN, ULOZIV, NAJVJEROVATNIJE CE TO BITI PRIJE TERMINA, KRUPNA BEBA. Kaze da mu dodjem opet iduci petak, pa kaze: PA CEMO FINO ISPLANIRATI POROD. JA NE BI VOLIO DA TO BUDE U PETAK. Ja ostala bez teksta user posted image On dezura u petak, pa opet kroz 4 dana tj. utorak, pa sam skontala u petak kad me pregleda, ako mognem cekati do utorka, da ce mi vjerovatno reci da dodjem u utorak ujutro pa da se porodim u njegovoj smjeni... Ja sam mnogo uzbudjena i sretna i nestrpljiva i jedva cekam user posted image i ne mogu da vjerujem da ce to tako uskoro, to znaci moglo bi za 10 dana da vec drzim svoju mrvicu u rukama user posted image user posted image user posted image user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1166
23.10.2015 20:10:30   
Farah 00
Ziel super za urednu kontrolu, kod tebe bi to po doktoru trebalo biti brzouser posted image Iduci petak ti ces biti 37+1? Kod nas u Sar nije bas tako da se dogovaras sa doktorom, dok nisi otvorena, ili dok ne pukne vodenjak ili ako ctg nije bas najbolji, ipak se ceka da krene prirodno, a onda te potrefi tvoj doktor ili drugi☺

Uh ti kako rece da bi mogla uskoro, trnci me prodjose, jer se ja ravnam po tebi 😀😀 Nek samo prodje hairli 😊

Mene glava boli cijeli dan, paracetamol popila i nista. Cula sam se sa svojim dr preko sms, rekao mi je da dodjem na kontrolu u ponedjeljak u 16,00, jedva cekam user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1167
23.10.2015 20:29:07   
ziel
IZVORNA PORUKA: Farah 00

Ziel super za urednu kontrolu, kod tebe bi to po doktoru trebalo biti brzouser posted image Iduci petak ti ces biti 37+1? Kod nas u Sar nije bas tako da se dogovaras sa doktorom, dok nisi otvorena, ili dok ne pukne vodenjak ili ako ctg nije bas najbolji, ipak se ceka da krene prirodno, a onda te potrefi tvoj doktor ili drugi☺

Uh ti kako rece da bi mogla uskoro, trnci me prodjose, jer se ja ravnam po tebi 😀😀 Nek samo prodje hairli 😊

Mene glava boli cijeli dan, paracetamol popila i nista. Cula sam se sa svojim dr preko sms, rekao mi je da dodjem na kontrolu u ponedjeljak u 16,00, jedva cekam user posted image

Pa eto nisam se ni dogovarala nego kad me pregledao valjda vidio da bi to moglo uskoro da bude, vjerovatno ocekuje da cu se poceti otvarati do petka dok tako govori... jer je bas iznenadjen bio kad me pregledao vag.user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 23.10.2015 20:30:29 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1168
23.10.2015 20:34:16   
UmmuHamza2305
Ziel tebe su i prošli put pregledali vaginalno, ne? Ostale novembarske jel' i vas pregledaju? Mene čitavu trudnoću dr nije pregledala.. Koliko vidim, to nije normalno user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1169
23.10.2015 20:53:06   
blue moon

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Ziel tebe su i prošli put pregledali vaginalno, ne? Ostale novembarske jel' i vas pregledaju? Mene čitavu trudnoću dr nije pregledala.. Koliko vidim, to nije normalno user posted image

Ni mene nisu vaginalno pregledali....valjda to različito od doktora do doktora

(odgovor članu UmmuHamza2305)
Neposredna veza do poruke: 1170
23.10.2015 20:54:20   
Leptirica87
Vece drage moje, da se i ja javim 😊
Zeze zao mi je sto se to desilo,da ako Bog da sto prije se oporavis i krenes u nove pobjede...
Ziel masaAllah za kontrolu,i ja jedva cekam utorak ako Bog da kontrolu da vidim stanje kakvo je,nisam bila 3sedmice na kontroli.
Samo da se pocnes otvarat ako Bog da lakse ce ti biti,jer ako te budu nazor poradjali ukljucivat ce i indukciju,a trazit ce ti sigurno i gel...on je najgori jer izaziva velike bolove.
Ja sam iskreno radije za praksu u SA nego kod nas,bolje ipak cekati da sam porod krene nego nazor ako beba nije spremna.
Mene moja doktorica svaki put do sad he vaginalno pregledala.

(odgovor članu UmmuHamza2305)
Neposredna veza do poruke: 1171
23.10.2015 21:03:37   
zeze
Hvala vam djevojke na podrsci. user posted image

Prepala sam se strasno.
Danas sam stigla kuci, imam neku terapiju i kontrola za 10 dana.
Jos sam u nekom soku, pa ne znam ni sta da napisem.

Saljem vam user posted image user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 1172
23.10.2015 21:07:26   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: blue moon

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Ni mene nisu vaginalno pregledali....valjda to različito od doktora do doktora

Nije ni mene jos nikad niko ginekoloski gledao. Dr danas kontao da pogleda ali ja nisam bila za to. Sta ce mi bezveze cackati da mi sta pokrene. Tako da smo se dogovorili da nista ne diramo do sljedeceg petka pa cemo onda vidjeti. Mada mozda ja pregled odgodim i do termina, neka me jos malo user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 1173
23.10.2015 21:20:31   
ziel
Ummuhamza, Bluemoon -Mene moja dr.samo jednu kontrolu nije gledala vag.mislim u 7.mj.na svim ostalim me gledala i u petak je zadnji put, pa je onda ovaj dr.danas... sta znam po mom misljenju bolje znati kakvo je stanje i pripremiti se nego razmisljati kad ce kad ce.

Leptirice kaze dr.da cu se vjerovatno do petka poceti otvarati, bas mi s nekom sigurnoscu kaze da ne vjeruje da mogu cekati termin.

A sta znaci ono ULOZIV???..

< Poruku je uredio ziel -- 23.10.2015 21:34:15 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1174
23.10.2015 21:40:10   
minie
Vece drage moje...

Mogu misliti kako je onim zenicama koje u skorije vrijeme ocekuji svoje bebice, samo kad se sjetim kakva sam ja bila prije 4 god. Cini mi se da sad puno vise razmisljam o nekim.stvarima, mislim o cijeloj trudnoci nego o prvoj. Samo sreca sto se jos nisam pocela debljati (skoro 12 punih sedmica)

Danas sam se bas nahodala, kupila i cizme/gleznjace , uzivala sa svojim sincom vani i bas nam je bilo lijepo.
U kuci mi je takav haos napravio da je to nevjerovatno, sutra moram sat vremena pospremati, ali on to mami napravi da mama vjezba i trosi kalorije user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *