|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar
22.10.2015 17:34:08   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: ninuska

Sta je ovako hladno napolju? Brrrr
Izasla smece da izbacim i bas zima. Imam osjecaj da je snijeg na bjelasnici ili jahorini

http://www.klix.ba/vijesti/bih/pao-snijeg-na-jahorini-i-bjelasnici-do-ponoci-ocekuje-se-i-na-vlasicu/151022127?utm_source=facebook

Nasa vidovita ninuska user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1126
22.10.2015 18:05:00   
UmmuHamza2305
IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Dan žene, evo mene s UZ i CTG-a .. Doktorica Fatima me pregledala, i ustanovila da mi je plodova voda gusta i da je posteljica malo zrelija,2-3 stepen.. Pa mi je rekla da dolazim na CTG svako 3 dana , a sedmično na UZ..pa ćemo kao vidjeti hoće li se moći čekati dok ne krene porod.. Ja nikad do danas nisam čula da plodova voda može biti gusta, čula sam da može biti mutna ili da je nema dovoljno.. user posted image Znate li vi šta o tome? user posted image

Mila nista se ne sekiraj zbog posteljice i meni je bila isti stepen kao kod tebe,samo da se redovno kontrolise

Meni je tako u prvoj trudnoci, a jos manja trzdnoca je bila. I hB sve je bilo ok. I nisam pusac :). A za gustu plodovu vodu nisam cula. Trebala si pitati sta znaci. Pitaj sad kad odes za 2 dana

Za 37sedmicu mislim da je posteljica ok. Meni je II/III bila u 35 sedmici. Za gustu plodovu vodu prvi put cujem user posted image

Ma i nije mi posteljica neka briga..pred porod sam, in shaa Allah.. Samo mi to za plodnu vodu nije jasno.. Kontam:kako mi je to moglo promaketi,a čitavu trudnoću visim po portalima i čitam sve moguće vezano za trudnoću user posted image Pitala sam evo i svoju dr u DZ, ni ona ne zna šta je to.. (Doduše,ona ne zna ni da beba štuca u stomaku) Hajr, valjda će biti sve ok, in shaa Allah.. Pitat ću svakako kad odem,ako Bog da..

< Poruku je uredio UmmuHamza2305 -- 22.10.2015 18:07:57 >

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1127
22.10.2015 19:13:29   
ziel
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image porodila se 07.10.user posted image
09.10. Mojbebac user posted image porodila se 07.10.user posted image
23.10. Banancica user posted image

NOVEMBAR

02.11. Pcelica user posted image
05.11. NandaT user posted image
08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image

APRIL 2016.

06.04. Arya
08.04. Suncica15
18.04. Maya25

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
09.05. Zeze
10.05. Minie

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1128
22.10.2015 19:30:12   
minie
Cao drage moje,
Uh sto je vani hladno, brrr, kome god je vruce neka samo izadje vani na 2-3 min user posted image
Ja danas podigoh nalaze, imam malo bakterija u urinu i povisenu sedimentaciju i crp (malo me nos zeza ovih dana i kasljem) i sto mi je cudno i ostadoh bas iznenadjena,, povecana mi malo masnoca (za 0,2) i trigliceridi isto, nikad ranije mi to nije bilo. Vidim na netu da je to normalno za trudnice, ali se bas nasikirah.

Imate li neki ucinkovit nacin za "ubijanje" kiseline. Smori me,,) posebno navecer, a nema sta nisam probala.

Cega se vi igrate sa svojim cetverogodisnjacima, ja vise ne znam kakvu igricu da smislim. Igramo se i autica, crtamo, bojimo, ali dug dan pravo...

A vezano za plodnu vodu, ja sam cula da moze promijeniti boju i biti mutna, ali gusta nisam :( Meni ke pres kraj prve tridnoce dr bio rekao da mi se cini da je mutna, ali su mi radili gin pregled i de gledao nekim instrumentom i kaze cista ko suza. Mozda ce te poslati na taj pregled, zab sam.kako se tacno zove.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1129
22.10.2015 19:51:52   
mom2B
Samo da pozdravim drage user posted image i mame user posted image

moramo da prijavimo da smo bili na kontroli, malecki ima 1kg, a ja dobila ukupno 5,1kg... Uskoro ulazimo u 7 mjesec user posted image user posted image
Malecki je bas miran, skoro cijeli dan prespava, a onda poslije podne, kad sjednemo da pijemo kafu on se probudi... Bice kafedzija na tatu user posted image user posted image

Samo da pozdravim nove/stare clanice i pozelim im lijepu trudnocu i lak porod user posted image user posted image

Evo nam uskoro i novembra, sad ce tema biti jos aktivnija u iscekivanju malenih bebica user posted image user posted image

Samo da dodam za GAK: Uopste nije tacno da se treba doktorima i sestrama davati da bi vas pripazile. Ja sam lezala 6 dana i sestre su bile vise nego ljubazne i korektne, cak se i zezale s nama. Samo jedna je imala tesku ruku user posted image user posted image Kad mi ona treba dati injekciju u stomak ja pretrnem user posted image user posted image Ali nikakve pare ne bi njenu ruku olaksale user posted image
E sad ima svakakvih ljudi, ni njima nije lako gore... Na jednom od proslih termina prepuna cekaonica trudnica, sa njima dosli muzevi i njih cetvorica sjede pored svojih zena dok trudnice i u poodmakloj trudnoci stoje i cupkaju s noge na nogu jer su umorne od cekanja. Izlazi sestra i lijepo zamoli "gospodu" da ustanu, ali oni je mnoze sa nulom. Nakon 5 min ona opet izlazi i vidi da se nisu pomjerili i onda zagrmi iz sve snage na njih... poskakali su kao oprzeni user posted image user posted image
Onda se njihove zene narogusile i frka nastala... user posted image Svakakvih ljudi ima, da Bog sacuva user posted image

< Poruku je uredio mom2B -- 22.10.2015 20:01:39 >

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 1130
22.10.2015 20:36:27   
rose

IZVORNA PORUKA: minie

Cao drage moje,
Uh sto je vani hladno, brrr, kome god je vruce neka samo izadje vani na 2-3 min user posted image
Ja danas podigoh nalaze, imam malo bakterija u urinu i povisenu sedimentaciju i crp (malo me nos zeza ovih dana i kasljem) i sto mi je cudno i ostadoh bas iznenadjena,, povecana mi malo masnoca (za 0,2) i trigliceridi isto, nikad ranije mi to nije bilo. Vidim na netu da je to normalno za trudnice, ali se bas nasikirah.

Imate li neki ucinkovit nacin za "ubijanje" kiseline. Smori me,,) posebno navecer, a nema sta nisam probala.

Cega se vi igrate sa svojim cetverogodisnjacima, ja vise ne znam kakvu igricu da smislim. Igramo se i autica, crtamo, bojimo, ali dug dan pravo...

A vezano za plodnu vodu, ja sam cula da moze promijeniti boju i biti mutna, ali gusta nisam :( Meni ke pres kraj prve tridnoce dr bio rekao da mi se cini da je mutna, ali su mi radili gin pregled i de gledao nekim instrumentom i kaze cista ko suza. Mozda ce te poslati na taj pregled, zab sam.kako se tacno zove.

moja se igra sama user posted image ja joj eventualno predlozim vid zabave

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 1131
22.10.2015 22:11:33   
zeze
Dobro vecer trudnice :-)
Ja sam ono vecer nakon javljanja imala strasno krvarenje. Radili su mi kiretrazu, jos sam u bolnici. :( Cuvajte se, na svaku promjenu idite odmah dr. mirujte, mazite stomacice i uzivajte u trudnoci.
Zelim vam sve najljepse, mene skinite sa liste do nekog drugog puta, a nadam se da ce biti aBd.
:-(

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1132
22.10.2015 22:22:46   
škorpija
IZVORNA PORUKA: zeze

Ja sam ono vecer nakon javljanja imala strasno krvarenje. Radili su mi kiretrazu, jos sam u bolnici. :( Cuvajte se, na svaku promjenu idite odmah dr. mirujte, mazite stomacice i uzivajte u trudnoci.
Zelim vam sve najljepse, mene skinite sa liste do nekog drugog puta, a nadam se da ce biti aBd.

Sve ženice sa teme su sa strepnjom čekale da se javi user posted image , jako m i je žao zbog gubitka user posted image . Pazi se mila

< Poruku je uredio škorpija -- 22.10.2015 22:25:04 >

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1133
22.10.2015 22:47:19   
Isha

Imas pp.

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1134
22.10.2015 23:00:27   
Leena

Cuvaj mi se, duso... Nisam htjela ovdje nista pisati dok se sama ne javis... Brzo ces ti nama na listu ako Bog da ponovo user posted image user posted image
user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1135
22.10.2015 23:38:36   
tajra26
Drage moje vi već svasta ispisale uglavnom sam uspjela procitati ali trebat ce mi vremena da sve pohvatam. Hocu da kazem za ovu plodovu vodu gustu da je kod mene vrlo slican slucaj bio jer sam u prvoj trudnoci prenijela 7 dana i nisu me smjeli prirodno poroditi ali su me uredno pustili da se patim u bolovima jer mi je pukao vodenjak ali su vidjeli da mogu izdrzati dok moj doc ne dodje da mi uradi carski rez. Posto mi je bilo tada svejedno moj doktor mi je objasnio da ta zamucena gusta voda je znak bio da je beba izvrsila nuzdu i plodna voda vise nije bila sterilna. To je bar kod mene bio slucaj sa tom gustom vodom ali opet sve je od slucaja do slucaja. Ja sam danas isla da mjerim nunhalni nabor i sve je ok hvala Bogu. Nalazi su mi ok samo me doktorica pitala da li pijem dovoljno tecnosti nesto kao usporen mi rad bubrega. sve ostalo ok..
draga minie opet smo terminuse heheh a ovo za cetverogodisnjaka ne znam sta bih ti rekla moj trenutno ne ide u vrtic malo prehladjen amoramo aBd iduci mjesec operisati krajnike pace nana da ga cuva a ona uvijek ima za njega neke "cudne" igrice samo njima svojstvene a mi navecer kad dodjemo kuci primjecujemo da ima viska energije pa je sinoc plesao skoro sat ko cep je bio...iako nazalost najvise voli igrice na tabletu a to izbjegavamo pa ceto pravimo satore po kuci, glumimo zivotinje isl.

Ja drage zene nista po kuci ne stizem jotros sam od mame dobila kritike ali stvarno nista ne mogu da stignem samo se izlezavam nikako da mi se energija vrati. Opasno razmisljam o bolovanju ali mislim da bi samo lezala i da opet nista ne bih stigla.

Nadam se da su mamice koje su i terminu spremne zelim vam da sve sto prije prodje i da uskoro uzivate sa svojim bebicama.

p.s
za ono sto sam pisala da me bolilo sa lijeve strane prestalo je doktorica kaze normalno je user posted image
ljubim vas sveeee

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1136
23.10.2015 0:07:51   
ziel

Jao Zeze toliko mi je zao...... pa bila si vec prosla 12.ned. ?user posted image sta se to desi... Drzi nam se, pa opet u akciju cim dobijes odobrenje od dr. user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 23.10.2015 0:09:34 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1137
23.10.2015 1:00:17   
Isha
Leena, samo da ti kazem da sam uspjela uraditi brazilku sa secernom pastom iz DM-a. Ne znam hocu li moci kasnije, ali sada je zavrsenauser posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1138
23.10.2015 3:33:25   
ziel
IZVORNA PORUKA: Isha

Leena, samo da ti kazem da sam uspjela uraditi brazilku sa secernom pastom iz DM-a. Ne znam hocu li moci kasnije, ali sada je zavrsenauser posted image

Sama kod kuce?
Objasni postupak...
Ja do sad u zivotu samo s bicem skidam dlacice,
a da mi je sta lakse i dugotrajnije

< Poruku je uredio ziel -- 23.10.2015 3:34:41 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1139
23.10.2015 4:22:53   
Travelove
Zeze, strasno mi je zao, ali isto tako vjerujem, da ces nam se jako brzo pridruziti ponovo na forumu. Samo polako.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1140
23.10.2015 4:29:34   
Travelove
Moji cer brisevi nisu ok, pa moram terapiju sa vaginaletama, koje usput jako mrzim, jer mi izadju svaki put. Doktorica kaze nista strasno, ali nisam se nadala da nece biti, obzirom da nemam ni odnosa ni sekreta, al hajde. Kako je kod vas jel koja imala problea i uzimala terapiju.
Inace kod nas je navece sou od masiranja medjice, a sad do stavljanja vaginaleta user posted image .
Ja sinoc stavila podlogu ispod sebe, ako procurim, da ne ode na dusek, ali ona kako je nova, cuje se na plastiku, miris knjizare, evo sad sam je svukla, ugusi me. Koristite li vi sta, zbog preventive oucanja vodenjaka, ako da koju?

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 1141
23.10.2015 6:40:05   
Isha
Ziel, sama user posted image . Kupila sam Kleopatra sec.pastu i uzimala je rbkama, pa je nanosis suprotno od smjera rasta dlake, a cupas u smjeru rasta. Meni je dobra jer mi ne urastaju dlake ovako.

Travelove, nisam koristila nikakvu podlogu, ako pukne sta me briga user posted image , a vaginalete uvijek malo iscure, ostatak
neki.

Mi moramo malog na radiologiju voditi na pregled, a kao sto gledam nece htjeti popiti barij, pa ce nas vratiti i dogovoriti sa sondom dr.putuser posted image . Ja necu ulaziti naravno.

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 1142
23.10.2015 7:45:37   
LieToMe RR

user posted image user posted image user posted image user posted image
jako mi je zao user posted image zelim ti brz oporavak i da te sto prije vidimo na ovoj temi

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1143
23.10.2015 7:49:59   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: minie

Cao drage moje,

moja se igra sama user posted image ja joj eventualno predlozim vid zabave

moja L se isto zaigra sama ali volimo i nas dvije da se igramo. obicno je to uz hranjenje slazemo kocke, lego i drvene, voli puzle pa slaze puzle do iznemoglosti, crta,boji... strasno voli hello kitty pa joj je tata kupio gljiva kucu, neki dan je dobila i slasticarnu, od prijatelja ljulju i klackalicu pa rpavi grad igra se s njima, imitira kako se mm i ja ljubimo pa uzme figurice i ljube se tako a ona crce od sege user posted image onda ima fazu plesa, gleda gummy beara pa plese, voli i pingija pa i njega imitira...uglavnom ispunimo dan i kreativnim stvarima i rekreacijom user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1144
23.10.2015 8:26:00   
Leena
Isha, aftodita ona? Dobra si, ja sam probala jednom, uspjela sam, ali sam se bas napatila, a nije bilo ni blizu kao kod Indy

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1145
23.10.2015 8:26:37   
ziel
Samo ova tema ne gleda na sat , trudnice budne u svaka doba , pogledajte kad su postovi objavljeni sinoc user posted image losa noc za nas s pupama user posted image mene svaka kost sad boli, budila sam se svaki sat i po i okretala pritom zbog trnjenja...

< Poruku je uredio ziel -- 23.10.2015 8:28:43 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1146
23.10.2015 8:40:15   
NandaT

IZVORNA PORUKA: ziel

Samo ova tema ne gleda na sat , trudnice budne u svaka doba , pogledajte kad su postovi objavljeni sinoc user posted image losa noc za nas s pupama user posted image mene svaka kost sad boli, budila sam se svaki sat i po i okretala pritom zbog trnjenja...

jutro trudnjace
Ziel i kod mene je noc bila vesela, sto zbog mog ustajanja sto zbog komsija. Muzika trestala do tri ujutro, nisam mogla zaspati nikako. Isto ko da su kod mene u sobi, a inace stvarno ne cujem nikog od komsija jer nisu tanki zidovi. Uzas.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1147
23.10.2015 8:54:10   
minie
Jutro,

Zeze bas mi je zao, nadam se da ces opet uskoro na listu i da cemo se druziti. Saljemo ti veliki zagrljaj.

A sto se igranja tice haos, svega se igra maks pola sata i kaze dosadno mu, a igracki ima i previse. Dug dan pravo, a bas se rijetko kad sam uzme necega da igra, sve moramo zajedno.

Tajra26, ja sam sama sa R trenutno, (mm nije u BiH :() pa opet nista ne stizem, on razbaci za trojicu, jos nas nana cesto zovne ma rucak.
Danas odoh kupiti sebi cizme i malo prosetati, godice nam pravo.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu NandaT)
Neposredna veza do poruke: 1148
23.10.2015 10:10:39   
škorpija
Jel se javljala rose, ima pp, a nigde jeuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 1149
23.10.2015 10:36:14   
ziel
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image porodila se 07.10.user posted image
09.10. Mojbebac user posted image porodila se 07.10.user posted image
23.10. Banancica user posted image

NOVEMBAR

02.11. Pcelica user posted image
05.11. NandaT user posted image
08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image

APRIL 2016.

06.04. Arya
08.04. Suncica15
18.04. Maya25

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
10.05. Minie

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *