|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar
12.10.2015 9:18:48   
Leena
Jutro, mile moje

Nama juce bila sedma godisnjica braka i prvi put nismo nesto slavili... Inace, ako nista, odemo na veceru, kolace, kino, nesto... Sinoc smo ostali kuci sa djecom, igrali se, poslije pogledali film... Bas nam se nista nije dalo.

Ninuska, pa mi smo onda u komsiluku 100%. Naime, s te strane sam zivjela na cetiri mjesta: jedno prije rata, na drugom su mi roditelji, na trecem sam bila podstanar sa mm kad smo se vjencali i na cetvrtom sam ja sada; na jednom od ta cetiri si i ti 100%user posted image Jesi li visoko? Mislim, je li Trebevic u komsiluku, k'o kod mene user posted image

Ja jos nista nisam pocela spremati... Kontam, rano je. Idem iduce sedmice poslovno u Banja Luku, pa kontam kad se vratim, mogu pogledati sta mi fali i poceti kupovati... Ako mi ista faliuser posted image Odjecice sam bas puno dobila, nesto nove, dosta koristene od prijateljica i snahe... Torbu cu isto spakovati nekada u novembru... Ne osjecam se kao da cu se ranije poroditi, pa nema potrebe da zurimuser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 526
12.10.2015 9:32:48   
Carobno jutro

Jutro zene, ja nemam vremena ni zasta. Sou progrAm. Evo mi Dz na siki trenutno. Jedeee i jedeeeeee. Bas sam umorna. Otprilike kao kod LTM ali u mene sa jednim djetrtom. Grcevi muce pa pokusavamo sve ali nista, izgleda cekat da samo od sebe prodje. A sto kaze LTM tuzno gledat, ne mozes joj pomoc i na kraju obicno i ja pocnem plakat haha, elem veseli.

Nur ja sam na carski na Gak-u porodjena.

Preletih zacas sta ste pisale, vidim sve ok. Standardno uglavnom.
Ljubim vas sve

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 527
12.10.2015 9:48:59   
ziel
Jutro i od mene, ja isla obavila krvne nalaze i urin pa cu pokusati danas pokupiti nalaz, ako ne danas, onda do petka cu pokupiti. Guzva uzas, losa organizacija, djeca i trudnice kao sto sam ja sa pupom do zuba cekaju da starci zavrse... Bas sam razocarana tako da vise nista necu obavljati u ovom D.Zdr.gdje se lijecim nego lijepo fino u D.Zdr.gdje radim, do sad sam tako al djavo me navrati da odem ovamo gdje ne znam nikog, jedva skontala gdje je salter pa onda gdje cu uci, a ljudi je stotina u cekaonici. Ispred mene zavrsilo 15 ljudi... Jedna zena me je nekim cudom pustila prije nje da zavrsim.
Isla na Ginekologiju da probam briseve uraditi, med.sestra sva ukocena i neljubazna govori treba mi uputnica od porodicnog ljekara a ja pitala istog koji kaze da oni ne daju te uputnice nego se uzimaju tu na Ginekologiji, pa se onda ona kofrci govori NE ZNAM DA CES MOCI ZAVRSITI BEZ UPUTNICE, pa joj kazem da imam tu karton kod dr.jer sam dolazila zbog bolovanja a onda mi ona dize knjizice na salteru i kaze: VIDI KOJE ZENE CEKAJU, NE ZNAM NI HOCES LI MOCI STICI. Ja joj samo kazem : DOBRO HVALA. Okrenem se i odem, da se ne bi iznervirala tu, a bijes je u meni kuhao. Tako da cu sad u 10:15 u jednoj privatnoj ordinaciji uraditi, platiti 20 KM i zavrsena stvar.

Upravo doruckovali ja i mm, pilece dzigerice s lukom i suhim sirom :-) i salata kiseli krastavci bas mi je godilo. Eto tako vam je to kod mene. ;-)

Maloprije sam cula jednu groznu vijest...od rodjaka zena se porodila prije 4 dana, rodila zivo dijete da bi dijete umrlo nakon nekoliko sati... ne znam zbog cega, bas sam se rastuzila...user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 528
12.10.2015 9:50:32   
Leena

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutro zene, ja nemam vremena ni zasta. Sou progrAm. Evo mi Dz na siki trenutno. Jedeee i jedeeeeee. Bas sam umorna. Otprilike kao kod LTM ali u mene sa jednim djetrtom. Grcevi muce pa pokusavamo sve ali nista, izgleda cekat da samo od sebe prodje. A sto kaze LTM tuzno gledat, ne mozes joj pomoc i na kraju obicno i ja pocnem plakat haha, elem veseli.

Ljubim vas sve

Nama je kod grceva pomagalo povijenje (to mi je savjetovala mlada doktorica na Jezeru kad je bila mala zbog zutice gore: https://www.youtube.com/watch?v=3aNN-gUYzY8) i bijela buka /(zvuk fena za kosu npr.)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 529
12.10.2015 9:52:01   
mom2B
dobrooo jutro trudnice i mame user posted image

vidim novembarske terminuse se uveliko spremaju... malo vam zavidim user posted image jer ja jedva cekam termin user posted image user posted image

Zna li neko sta nam je sa aidanom?

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 530
12.10.2015 10:08:28   
Leptirica87
Jutro i od mene sa zakasnjenjem.

Travelova nemoj se sikirat i sebi stvarat pritisak nece to jos krenut,imat ces vremena za sve spremiti,iskreno i ja sam se opterecivala dok nisam sve spremila..
Sad sam malo odahnula,bas mami jucer dok je ona peglala odjecicu od bebe,rekla eto reko sad se mogu i ici poradjat...kaze ona meni da ja onda stanem s peglanjem neka nje-bebe jos malo kod tebe u stomaku heheh pa smo se nasmmijali.
Ziel mozda i ja onda stavim jedan peskiric mali pa probam prosvercovati hehe nije meni zbog susenja vec zbog jastuka,da mi je staviti peskiric na jastuk ja sam uzas gadljiva sad vec razmisljam kako cu leci u one njihove posteljine i jos obuci izbusenu spavacicu....a bog sami zna ko je to sve koristio prije mene....fujjj

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 531
12.10.2015 10:15:32   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: Leena

Ljubim vas sve

Nama je kod grceva pomagalo povijenje (to mi je savjetovala mlada doktorica na Jezeru kad je bila mala zbog zutice gore: https://www.youtube.com/watch?v=3aNN-gUYzY8) i bijela buka /(zvuk fena za kosu npr.)

Ovo povijanje nisam znala, pokusat cu u svakom slucaju a bijelu buku pustah maloprije i zaspauser posted image tako da to fercera ocito. Hvala na linku, ima ovdje finih savjeta. Sad cu se zadat dok ona spava.

Ziel, sta bi samtom bebom user posted image tuga velika. Bas me to pogodi kad cujem, nasekiram se pravo.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 532
12.10.2015 10:16:18   
ney75
Ziel termin ako Bog da 1. mart, user posted image je :)
A hvala vam, sad cu i opcu nazvati, pa potvrditi, pa javim ako jos nekoga bude interesovalo user posted image

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 533
12.10.2015 10:33:58   
ney75
Drage moje, sada sam zvala Opcu bolnicu, jedna jako divna sestra je ostala sva zacudjena kad sam je upitala je li istina da tek od 9og mjeseca moze gore, kaze istina jeste da je vecina trudnoca koje se gore vode rizicna i slicno, ali da nije nikakav problem da se dodje i u normalnoj trudnoci :)

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 534
12.10.2015 10:36:46   
Leena

Ljubim vas sve

Ovo povijanje nisam znala, pokusat cu u svakom slucaju a bijelu buku pustah maloprije i zaspauser posted image tako da to fercera ocito. Hvala na linku, ima ovdje finih savjeta. Sad cu se zadat dok ona spava.

Ziel, sta bi samtom bebom user posted image tuga velika. Bas me to pogodi kad cujem, nasekiram se pravo.

ma moja mama povijala E, i mm se zgrazao na to, kao jadno dijete sta joj radimo... i ja prestanem zbog mira u kuci user posted image iako je vidmo pomagalo. I kad smo L odveli na Jezero mm pita pedijatricu za grceve pomaze li ista, kaze ona:" Iskreno, nista!" i objasni da dok crijeva ne odrade svoj razvoj, nista zaista ne pomaze... ali mozete smiriti bebu tako sto je povijate... a meeeniii draaaaagooo sto mu je to rekla user posted image user posted image user posted image Postao je ekspert u povijanjuuser posted image Ugl, kaze da povijanje imitira polozaj i toplinu majcine utrobe, kao i bijela buka (tako nam iznutra zvuci krvotokuser posted image ) i bebama stvara osjecaj mira i sigurnosti.

ney, prije dvije godine se mogla voditi trudnoca tamo, valjda moze i sada. Samo iza 25.-26. u mjesecu zoves da se narucis za iduci mjesec... Uvijek je kod nekih doktora guzva, a tada prave raspored

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 535
12.10.2015 10:47:52   
Travelove
Sve ja to znam, al eto kad sam nedokazna. Kasnije cu otici i pokupovati sve sto trebaza mene, ako budem mogla, posto mi je muka,jutros sam i povracala...user posted image
Ja jedva cekam da prodje ova trudnoca, ja nisam ni malo uzivala, sve neka strepnja, ali hajde jos malo, da bude sve dobro, i da se dobro zavrsi.
Jacustaviti mali peskiric za lice, sa kojim cu se obrisati,ako ne moze, neka bace onda, razumijem da imaju pravila.
Leptirice, vjerujem da neces razmisljati o spavacici i jastuku, prvo zbog boli,a drugo zbog nestrpljenja i umora.
Ziel, trebala si odmah privatno, ovako se samo ispatis. A za nekulturu kod vadjenja nalaza necu da pricam, kad krenu babe da se ubacuju ispred mene, a ja sa stomakom, pa stvarno, nisu to ni stare babe, nego one fit zene sto imaju svo vrijeme svijeta,al eto....Da su makar stavili trudnice i djecu skupa. Koliko puta se jos vade nalazi? Prosli put sam pred ulazak u 8 mjesec, hocu li trebati jos?

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 536
12.10.2015 10:59:45   
Leena

IZVORNA PORUKA: Travelove

Sve ja to znam, al eto kad sam nedokazna. Kasnije cu otici i pokupovati sve sto trebaza mene, ako budem mogla, posto mi je muka,jutros sam i povracala...user posted image
Ja jedva cekam da prodje ova trudnoca, ja nisam ni malo uzivala, sve neka strepnja, ali hajde jos malo, da bude sve dobro, i da se dobro zavrsi.
Jacustaviti mali peskiric za lice, sa kojim cu se obrisati,ako ne moze, neka bace onda, razumijem da imaju pravila.
Leptirice, vjerujem da neces razmisljati o spavacici i jastuku, prvo zbog boli,a drugo zbog nestrpljenja i umora.
Ziel, trebala si odmah privatno, ovako se samo ispatis. A za nekulturu kod vadjenja nalaza necu da pricam, kad krenu babe da se ubacuju ispred mene, a ja sa stomakom, pa stvarno, nisu to ni stare babe, nego one fit zene sto imaju svo vrijeme svijeta,al eto....Da su makar stavili trudnice i djecu skupa. Koliko puta se jos vade nalazi? Prosli put sam pred ulazak u 8 mjesec, hocu li trebati jos?

Ja mislim da se nalazi urina vade svake druge sedmice od ulaska u 8., a krv vise nikako.. Ma ja jutros radila urin, lijepo odnijela u laboratoriju ovu u Branilaca Sarajeva. 5 KM, ujutro ostavis, od 12 mozes pokupiti, bez cekanja i nerviranja... mada kada si svjestan koliko nam svima na zdravstveno odbijaju, muka ti i tih 5 sto moras dati, ali eto svaki rahatluk se placa, na zalost...
Nemoj se sekirati, bice sve ok aBd.
Kako nam je Arya? Je li i ona neki dan pricala kako se boji svega i panika je hvata...
Sve vas razumijem, prvu trudnocu sam ludila, bila rizicna trudnoca, a i nikada ruznijih prica nisam cula o bebama i porodima nego tada... Plus moja mama je izgubila bebu u 7. mjesecu, kad sam ja imala 12 godina, dobro se sjecam, pa mi je i to bilo trauma... Onda mi majka (mamina mama) umrla dok sam bila trudna, a bile smo bas vezane... ali nekako sjednes i saberes se... skontas da bebe osjecaju sve sto i mi... legnes, mazes pupu, pricas joj, druzite se malo... i zaboravis sve probleme. Uzivajte u tom druzenju sa bebom dok jos ne vristiuser posted image user posted image user posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 537
12.10.2015 11:18:20   
Travelove
Sve si u pravu, al opet....ja se svega plasim, cak se plasim i onog perioda posle porodjaja, rane, odlaska u wc i ostalo...a ja jdva ckqm bebija da vristi heheh, i da me umori, kako lezim stqlno ne stignm se ni umoriti, i onda slabije spavam navece. Znaci samo urin od sad. Super i dosadilo mi bockanje ono.
Ja sam mandarine zamjenila sw narom, previse ih pojedem, pa mi budu, teske. A nar mi je super ukusan, jest dok ga ogulim prodjevjecnost, a ono lupkanje mi ne ide, probala sam.
E sta treba za bebin pupak, sqmo gaza i bivacin prah?

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 538
12.10.2015 11:19:43   
LieToMe RR
samo da mahnem i pozdravim...evo tek sad skinula pidjamu user posted image kontam kafu pristaviti
a nije da nisam vrijedna od 8 sam budna, tacnije ne znam ni sta sam spavala. sinoc zaglavih sa kopiranjem slika na laptop sa telefona, bi uveliko i 12 proslo kad sam otisla u krevet. cekala N da se budi da siki ali eto nije. onda se ona oko pola 3 nadigla i do 5 smo bile budne. nije sad nesto puno plakala, nismo cak ni mm probudili iako smo pokusavali user posted image nego jednostavno joj se nije spavalo, oci ko fildzani. i legoh tako oko 5, u 6 cula muza kad je ustao da se sprema na posao, pa onda oko 8 skoci L i tu i ja ustadoh.
do maloprije perpetum mobile, jednu pa drugu totalno podmirila, supu iskuhala, spavacu sredila jedino... i evo sjedoh... sto bi rekao Ckalja:sabro bi se da se ne oduzimam user posted image

Leena user posted image na godisnjici. ima nas dosta koje smo ove godine napunile tu 7mu famoznu godinu.
sto se tice grceva nama nista ne pomaze provjereno. pa ja usisavam oko svoje i super dok se vrtim oko nje jel malo maknem vriska. samo ja mislim da ona vise zajebava da prostite nego sto je boli mada znam kad je zaboli to suze frcaju kod nje. sve smo mi probali, i one kospice grijali, sve vrste kapi, masiranje, ljuljanje...nju kad to uhvati dok ne prodje mozes sjest i vristati skupa s njom

odoh da pravim uzinu L. sad ce jos malo novi krug hranjenja, presvlacenja, sike user posted image tacno ko na traci. juce mm pere L, ja N zavrsila pranje oblacim je i sjedim presvlacim nju zavrsila mm donosi L user posted image oplakasmo od sege, isto pokretna traka, mazi, oblaci, presvlaci user posted image
ali moj stajling to moze podnijeti user posted image samo da mi se N jos ustabili i bice to dobro user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 539
12.10.2015 11:22:05   
LieToMe RR

Sve si u pravu, al opet....ja se svega plasim, cak se plasim i onog perioda posle porodjaja, rane, odlaska u wc i ostalo...a ja jdva ckqm bebija da vristi heheh, i da me umori, kako lezim stqlno ne stignm se ni umoriti, i onda slabije spavam navece. Znaci samo urin od sad. Super i dosadilo mi bockanje ono.
Ja sam mandarine zamjenila sw narom, previse ih pojedem, pa mi budu, teske. A nar mi je super ukusan, jest dok ga ogulim prodjevjecnost, a ono lupkanje mi ne ide, probala sam.

nemoj sebi bezveze stres nabijati sto se tice odlaska na wc i rane, ne znas kako ce biti. uzivaj i ne misli na to. bude bolje nego ocekujes vjeruj mi.
za sve ima rjesenje, i za ranu, i za odlazak na wc...

ja bih za pupak uzela jos i hidrogen 3% za svaki slucaj, kad otpadne pa cisto malo da se ranica iscisti. ali sve ce ti to patronazna objasniti.

joj ja cu ostati zeljna mandarina user posted image ko kadovoj mojoj smizli sve zivo smeta sto pojedem user posted image

Neposredna veza do poruke: 540
12.10.2015 11:43:46   
zeze
Dobro jutro.

Citam postove i kontam sve ispocetka. user posted image user posted image

Ja sam ispocetka povracala, sad nista. Kao da nisam ni trudna. Nesto me i strah, niti mucnine, niti povracam, malo samo stomacica imam. Kontam jel' sve ok? user posted image

U prvoj trudnoci sam bila uzasna, nisam mogla jesti i sto sam pojela sve povratila. Oticala sam puno, katastrofa.

Lijep i ugodan dan vam zelim user posted image user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 541
12.10.2015 11:52:37   
Leena

i hidrogen 3%
Sve te kontam, ali nemas razloga unaprijed brinuti... Za ranu sebi pripremi rivanol... Meni je psihicki mnogo pomagao, to mi je patronazna rekla, poslije svakog odlaska u wc drzis na rani oblogu od rivanola 2-3 min, i 3x dnevno po 5 min. Tako neces dobiti infekciju sigurno.

LTM, ima na youtube white noise snimak usisvaca, fena itd, dobar je i dugo traje haha
A to sa trakom kontam skroz, samo meni sad aBd i trece na traku stizeuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 542
12.10.2015 11:55:52   
Travelove

IZVORNA PORUKA: LieToMe

nemoj sebi bezveze stres nabijati sto se tice odlaska na wc i rane, ne znas kako ce biti. uzivaj i ne misli na to. bude bolje nego ocekujes vjeruj mi.
za sve ima rjesenje, i za ranu, i za odlazak na wc...

ja bih za pupak uzela jos i hidrogen 3% za svaki slucaj, kad otpadne pa cisto malo da se ranica iscisti. ali sve ce ti to patronazna objasniti.

joj ja cu ostati zeljna mandarina user posted image ko kadovoj mojoj smizli sve zivo smeta sto pojedem user posted image

Ja imam tu neku glupavu depresivnu krizu, i uvijek pred kontrolu, i sad ovo kako se primice 9 mjesec, pa svega me strah. Treba li meni sta za ranu?
LTM ne brini ja sam se najela mandarina i za tebe.user posted image
Evo muz maloprije napravio juhicu krem, karfiol i poriluk bas mi je sjela fino. Uvijek 7 dana pred kontrolu samo su juhice na meniju, da se malo pricuvamo kilica hihih

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 543
12.10.2015 11:58:06   
Travelove

i hidrogen 3%
Sve te kontam, ali nemas razloga unaprijed brinuti... Za ranu sebi pripremi rivanol... Meni je psihicki mnogo pomagao, to mi je patronazna rekla, poslije svakog odlaska u wc drzis na rani oblogu od rivanola 2-3 min, i 3x dnevno po 5 min. Tako neces dobiti infekciju sigurno.

LTM, ima na youtube white noise snimak usisvaca, fena itd, dobar je i dugo traje haha
A to sa trakom kontam skroz, samo meni sad aBd i trece na traku stizeuser posted image

Hvala ti draga, sad cu sebi ovo da zapisem sve. Za koliko rana prodje? Mislim znam da je to individualno, ali onako otprilike

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 544
12.10.2015 12:13:08   
Leena

Hvala ti draga, sad cu sebi ovo da zapisem sve. Za koliko rana prodje? Mislim znam da je to individualno, ali onako otprilike

Bas je individualno... Nekako mozes racunati da ces mjesec do 40 dana nakon poroda biti okuser posted image
Ne, realno, zavisi od toga da li te rezu ili puknes (btw, niko ne kaze da neces oboje izbjeci, znam i takvih porodiljauser posted image ). Mene su sa E rezali, bas puno, ali su koncici ranije ispali (za nekih 10ak dana svi) i rana je brze zarasla.
Sa L sam popucala na sve strane, lose me zasili, pa sam i neki hematom imala, bas je dugo trebalo i koncicima da ispadnu i rani da zaraste skroz... Ali za nekih mjesec sam, opet, bila ok.
I da, za brze zarastanje rane, caj od hrastove kore, pa se njim operes ujutro i na vece pred spavanje. Treba biti mlak, ni hladan i vreo. Imas ga u apotekama.

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 545
12.10.2015 12:21:05   
Farah 00
Leena Sretna vam 7. godisnjica brakauser posted image user posted image user posted image Ovaj mjesec mm i ja isto slavimo 5. godisnjicuuser posted image

Travelove LTM ti je rekla da za pupak jos uzmes hidrogen 3%, tako su i nama rekli na vjezbama, uz bivacin i sterilne komprese.... A nemoj puno razmisljati, mislim normanlo da ti misli same dodju, ali sto bi se brinula za ranu i kako ces u wc, kad je vaznije da fino prodje porod i da ti i bebica budete ok, ostalo covjek sve izdrzi.... rana ce nekog vise, nekog manje boliti, ali proci ce i to.... Ja sam vecinu stvari pripremila, spakovala i torbu, ali dok i apoteku ne pokupujem i jos neke stvari ne operem i opeglam necu imati mirauser posted image user posted image

carobno znaci i kod tebe fen ili usisivac radiuser posted image Dobro je da sad ti zvukovi imaju i na youtube, pa ne mora fen pregoritiuser posted image user posted image user posted image Vjerujem da si umorna... ali dobro je sto siki...

Ziel najbolje ti ja da ides u ambulantu gdje radis, tamo te svi znaju i brzo ces zavrsitiuser posted image
Rastuzi me ta vijest za bebu od rodjaka....user posted image

LTM kod vas bas aktivno, bas kao na traci... meni se zavrti dok procitam kako ti je prosao dan ili nocuser posted image , ali tako je sa dvoje malene djecice, a ti hvala Bogu sve to fino stizesuser posted image

Nisam znala da se nalaz urina radi svake druge sedmice od 8. mjeseca, meni moj doktor nije rekao, radim mjesecno kao i krv, a i to sve zavisi od doktora kako koji trazi...
Kod mene porodicna ambulanta odmah do moje zgrade, tako da mi nije problem tu izvaditi krv i dati urin, odmah sutra bude nalaz... mada sve ambulante ne rade vadjenje krvi i uzimanje urina, pa ti pacijenti moraju ici u Dom zdravlja...

Danas ce mi mm podici nalaz brisa...

< Poruku je uredio Farah 00 -- 12.10.2015 12:25:14 >

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 546
12.10.2015 12:35:52   
LieToMe RR
Ma bas kao sto Leena rece, sve je individualno, i koliko boli, kako boli, kad boli... zavisi i od praga bola.
Ja prvi put rezana 2 koncica, bas bezveze bilo, nije ni bolilo, samo dugo krvarira. Drugi put bez epiziotomije tek kasnije skontali da mi pukla stara epiziotomija pa opet 2 koncica. samo sto me ovaj put vise bolilo valjda kako po staroj usivali, pa potrefio bas stari sav uzas, bas me bolilo. mada eto opet super prosla, manje krvarila...neki dan 40 dana, ja vec i hodala vanka sa N i to podobro, hodali po kucama, prala prozole, keksala user posted image sve stigla user posted image
Definitivno je lakse kad imas samo jedno dijete tj kad ti je prvo, pa mozes i spavat i odmarat... briga te za sve. sad te sila prilika natjera da nemas kad, treba i oko starijeg, presvuc, nahraniti, poigrat se, kucanske poslice da ne govorim. samo eto olaksica je sto sve znas, vec si prosao, nekako sve prirodnije i brze. lakse uspostavis dojenje, vec si u svemu iskusniji pa brze i lakse

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 547
12.10.2015 12:38:24   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: Farah 00

LTM kod vas bas aktivno, bas kao na traci... meni se zavrti dok procitam kako ti je prosao dan ili nocuser posted image , ali tako je sa dvoje malene djecice, a ti hvala Bogu sve to fino stizesuser posted image

a mm jos sanja i o trecem user posted image pa tacno ne znam nekad bil se smijala ili plakala user posted image ja se divim maksi i pcelici i leeni, trostrukim mamama, bome nije lako ni sa dvoje kad su tu negdje a kamo li jos troje. samo eto pcelica i maksi imaju malo vecu djecu idu u skolu, znaju oko sebe. meni L jedino sto zna sama je da se igra user posted image
sve ostalo je ovisna o meni ali kao sto rekoh sa dvoje si iskusniji pa eto uklopis se. u pocetku mi je bilo guravo sad vec i N veca, hoce da se igra sa L, L je zabavi donosi igracke

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 548
12.10.2015 12:43:23   
ziel
Joj kako mene neki toplotni valovi udaraju, jel vama trudnice konstantno vruce? Meni semm smije, kaze hladno i utoplio se a mene neki skrlet hvata da mi je sve skinuti sa sebe...
Uradila sam briseve kod dr.Suade Tinjic, moja mi dr.napisala cervikalne da uradim a Suada kaze inace se rade i cervikalni i vaginalni zajedno a svaki od njih se placa po 20 KM pa sam oba uradila i platila 40 KM.u petak cu pokupiti nalaz kad krenem svojoj dr.na kontrolu. Sto se tice krvi mislim da je sad zadnji put sto sam vadila jutros, a urin Travelove kad krenes na kontrole na UKC gore se radi svaki put u prijemu... Jesil razmisljala da nekog dr.angazujes, nisam upratila mozda si vec o tome govorila...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 549
12.10.2015 13:09:27   
ziel
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image
09.10. Mojbebac user posted image porodila se 07.10.user posted image
23.10. Banancica user posted image

NOVEMBAR

02.11. Pcelica user posted image
05.11. NandaT user posted image
08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija

APRIL 2016.

06.04. Arya
08.04. Suncica15

MAJ 2016.

09.05. Zeze

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *