|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako napreduje vaša beba
24.3.2009 7:42:51   
Anushka
Ja zbog ovih stvari nisam htjela vagu u kuci!? prvih mjesec dana su nas opteretili sa svakih 10 grama koje je dobio ili nije dobio, ili je izgubio i onda ja bojkotovala vagu i bila sretna sto su mu bodiji sve manji i manji... Elma B i meni su isto rekli i bili u pravu, brzo je nadoknadio razliku, posto je mm je vrlo visok i duplo tezi od mene, i mali je izgleda na njega tj genetski je i dugacak i dovoljno tezak, ali nije debeo, zato je brz, ziv, nema mira ni minute, slabo spava, samo brblja, pravi baloncice i nesto prica, vristi i hvata i vuce sve sto stigne, mlati nogicama, okrece se, dize se da sjedi a digao bi se da hoda a mu dam. Vec izmori i mene i muza i nije ni cudo sto nije debeljuca! i prestao je onako brzo rasti kako je bilo prva 4 mjeseca (mozda je dobio pola kile ovaj mjesec, ali kako je presao 7kg ne brinem). Hvala Bogu bez temperatura i kojecega smo prosli do sada, a skoro svaki dan smo napolju, i juce smo smirom popili kafu u gradu sa njim u kolicima! tako sam bila ponosna na njega veselog u kolicima dok su okolo djeca vristala i plakala! I iako je od 4 ujutro spavao cak 2 puta po pola sata, opet mu bilo zao zaspati i napolju, pa je budan proveo 2,5 sata vani!  ma jedva ga uspavala sinoc.
Ali nece na stomak, ponekad uspijem na par minuta da ga zabavim, ali cim skonta da se sporo ili nikako krece u dreku!i nikad se nije ni opustio a kamoli zaspao na stomaku! ali se zato dize da sjedi, nekad uspije nekad ne, a ako mu pomognem da se uhvati za moje ruke, odmah skace na noge, mene sve strah da ga pustim da hoda tako, ali on bi i htio i mogao. i kad sjedi proteze se naprijed da ustane pa se prevali lutkica mala, ma ljepota ga gledati!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 326
24.3.2009 7:50:28   
ElmaB
IZVORNA PORUKA: Anushka

Ja zbog ovih stvari nisam htjela vagu u kuci!? prvih mjesec dana su nas opteretili sa svakih 10 grama koje je dobio ili nije dobio, ili je izgubio i onda ja bojkotovala vagu i bila sretna sto su mu bodiji sve manji i manji...

Ja sam kupila vagu kada sam rodila blizance, jer su me isprepadali da ubrzano moraju napredovati! Jao, moje muke!  Bila sam kao kakva ludjakinja, koja je djecu vagala svaki dan i uredno sve to biljezila. Na kraju mi je to postala opsesija. Tek sa nekih sest mjeseci sam skontala, da u stvari jako pretjeruje i vagu, fino, spakovala u kutiju i u ormar! Meni je to bilo pravo opterecenje i hvala Bogu djeca super napredovala i sve ok!

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 327
24.3.2009 7:59:46   
bebbe RR
E, ovo sto je Elma napisala potpisujem! Ja sm svoju kcer Anju vagala na kucnoj vagi, jer je bio jos rat i nije se mogla kupiti vaga za djecu. I sada kada se sjetim, bas mi zao sto su mi osnovne uspomene na njeno "bebovanje" vjecita briga koliko je mililitara cega pojela i stalno vaganje. Kao kakva opsesivna ludjakinja. A, Anushka, ti kao da opisa moju Emu:) sto se spavanja tice.user posted image

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 328
24.3.2009 13:23:46   
Mrva
Mi smo se upravo vratili sa vakcine, lijepo smo to podnijeli, malo plakali, ali to je sasvim uredu.
Neuroloski je sve u najboljem redu, Adi je tezak 8.600, a dug 78 cm. Danas imamo 6 mjeseci i 16 dana!
Naredna vakcinacija je nakon 1. rodjendana, aBd. Pusa svim bebama i mi jos uvijek cekamo prvi zubic. Kaze dr. da ce najkasnije za 15 dana i to da ce nici i gornji i donji zubici skoro u isto vrijeme!

Lovely

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 329
25.3.2009 15:10:20   
lejlaze
bila nam je patronazna, Daris ima 8850 i dug je 71 cm. (jedno mjerenje nije bilo dobro, nemoguce da je za 15 dana narastao 2 cm).
obim glave 44,5.
teta kaze da je prezadovoljna user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Mrva)
Neposredna veza do poruke: 330
25.3.2009 15:17:28   
Okarica
Koliko vas to često obilazi patronažna? Meni je patronažna bila nekoliko puta i to neposredno poslije poroda. Posljednji put je bila, možda 15 dana nakon poroda i rekla je da više neće dolaziti. Je li to u Zenici  praksa da dolaze i poslije šestog mjeseca, baš me kopka? Super mi je to!

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 331
25.3.2009 15:20:01   
lejlaze
dolazi odprilike kada i je vrijeme vakcinisanju. prva tri mjeseca mjesecno jednom, pa onda sa 6 mjeseci i rekla je da se vidimo ponovo sa 9 mjeseci.
mada mi je rekla da zovem kada god mi nesto zatreba. posto se ambulanta nalazi preko puta zgrade.

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 332
25.3.2009 15:21:44   
Okarica
Baš je to super kod vas. Ja svoju vjerovatno više neću vidjeti, bar ne "službeno". Pozdrav!

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 333
26.3.2009 22:27:06   
dinciii
Mi smo bili na kontroli i mala sa 3 mjeseca i 12 dana ima 6.050 i 64 je duga...

Napreduje mashala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 334
30.3.2009 19:16:48   
sanja.sa
mi smo danas bili na kontroli i Mark sa 7 mjeseci i jedan danuser posted image ima 9,35kg i 75cmuser posted image .
mama prezadovoljnauser posted image

Mark - mamin zivot
29.08.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 335
1.4.2009 13:02:03   
sanja.sa
IZVORNA PORUKA: Okarica

Evo i mog izvještaja:
Sa šest mjeseci i osamnaest dana, tj. 19.03. Iris je primila vakcinu i odlično je podnijela. Međutim, doktorica opet  nije zadovoljna kilažom. Težina 7000g, dužina 68 cm, obim glave 42 cm. Prema tablicama Svjetske zdravstvene organizacije to je sasvim ok, ali moja dr. nije zadovoljna, kaže da je trebala dobiti više. Moram opet na kontrolu za 15 dana, pa ako ne dobije najmanje 250g, onda idemo sa nalazima u nedogled. Opet sam deprimirana. Nemam ideja kako da je hranim kad ona neće da je de kad nije gladna i tačka. Puno vas podzravljam!

Draga Okarice, citam tvoje postove na raznim temama i vidim koliko si opterecena kilazom svoje bebe. Moj ti je savjet da OBAVEZNO promjenis doktoricu! Stvarno ne razumijem tu doktoricu, koja je po meni nikakav psiholog, kako moze da tako traumira jednu mamu cija beba sasvim lijepo raste! Iris od pocetka napreduje, aktivna je zdrava beba i mislim da nema nikakvog razloga za zabrinutost. Ona ne gubi na tezini da bi morala raditi raznorazne testove. Ne daj da ti bockaju djete, mozes samo provjeriti krvnu sliku. Ja u Sloveniji imam prijateljicu cija je curica rodjena sa 3kg, sa 6 mjeseci je imala 6kg, samo je doji i niko joj nije rekao da beba slabo napreduje!   Moj maleni hvala Bogu lijepo napreduje, ali ja sam na pocetku (do otprilike treceg mjeseca) imala problema sa njegovom stolicom koja je konstantno bila vodena i raznih boja, oko 5 puta na dan... ja sam po prirodi panicar, odmah sam ga odvela pedijatrici koja je pocela da nagadja sa alergijama, problemima sa crijevima.... onda sam tako malo pile vodila da mu rade UZ crijeva, krvnu sliku, alergo testove... ja prestala sve da jedem, ostala skoro na hljebu i vodi... Marku su hB svi nalazi bili uredu, a stolica i dalje vodena... onda mi je pukao film od raznih nagadjanja mladih pedijatara i rekla sam svekru koji je doktor da mi nadje iskusnog pedijatra da odem sa njim na razgovor. Doktorica sa kojom sam razgovarala je samo prevrtala ocima na “dijagnoze” svojih kolega, i rekla mi je ovim rijecima: sine neka ti mama dodje da se ti psihicki opustis, sa tvojom bebom je sve u najboljem redu, nema nikakvu alergiju, zdrav je i napredan djecak, njegova crijeva se navikavaju na hranu, to ce trajati jedan period i proci ce! Ti pocni normalno sve da jedas i opusti se! Vjerovala ili ne nakon tog razgovora kao da mi je neko skinuo breme sa leda, ja se malo opustila, a za jedno 10-tak dana Mark poceo normalno da kaka 2-3 puta na dan, zlatno zutu kakicu normalne gustoce! MM kaze kako ti dodje pameti i djete pocelo normalno da kaki. Poslije sam iz Slovenije preselila u Svicarsku i odmah sa trazila starog iskusnog pedijatra jer mi ne pada na pamet da se opet mladi dr uce na meni i mojoj bebi!   Sorry malo sam otisla sa teme, zeljela sam da kazem Okarici koliko ima razicitih pedijatara... Ti draga promjeni svoju pedijatricu, nadji nekog iskusnog, i niposto ne daj da ti eksperimentisu na djetetu!    

Mark - mamin zivot
29.08.2008.

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 336
1.4.2009 20:55:31   
žana o8
Danas smo primili vakcinu. Žana duga 72 cm, teška 7,600 gr, obim glave 44. Sjedimo ko veliki, čak je danas kod pedijatra sjedila dok joj je ona slušala pluća. Malo pužemo jedno metar.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu sanja.sa)
Neposredna veza do poruke: 337
1.4.2009 22:23:55   
Okarica
Sanja.sa mnogo ti hvala. Tek sam sad vidjela tvoj post. Danas sam zauzela drugačiji stav, mnogo sam opuštenija, nisam više u grču i mogu reći da je fino jela. Bila sam još kod dva pedijatra, jedan kaže sve ok, drugi kaže da je mogla dobiti više. Ova moja dr. prvo kaže da je mogla dobiti više i na kraju zaključi da je zdravo dijete i da vjerovatno nije ništa. Nalaz krvi ću sigurno uraditi. Pozdravljam te!

Bravo za Žanicuuser posted image . Znači nema više bockanja do prvog rođendana. Je li ti dr. rekla za jaje? Meni je rekla da mora probati cijelo jaje prije vakcine u septembru. Naručila nas je 03.09.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 338
3.4.2009 22:28:12   
žana o8
Mi naručeni 14.09. i ništa mi ne reče za jajeuser posted image

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 339
3.4.2009 22:39:32   
new mama
Bravo za male bebiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i mi cemo aBd za jedno desetak dana na kontrolu........

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 340
7.4.2009 12:23:43   
ziki
Dugo nas nije ovde bilo al evo da potvrdimo status najdeblje bebe na RR 10,5 mjeseci 12,5 kg, duzinu sam ja mjerila 77 cm. Za 3 mjeseca dobio je 1,1 kg, opet je to malo vise al dr kaze da je beba ko bombonice i bez brige.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 341
7.4.2009 13:56:42   
mynxlee
mi smo juce bili na vakcini.
ivan je dug 62 cm i tezak 7.550 g, a obim glave 42 cm.
sto ti je rec' majcino mlijeko. pravi nektar. user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 342
7.4.2009 15:25:47   
belmac
evo i mi se javljamo na ovu temu. moja kikica je rođena sa 2.750 i 50 cm. pri otpustu je imala 2.650 g.
danas joj je 17.-ti dan života i vaga pokazuje 3.150 g. za 17. dana moje zlato je vratilo porođajnu i dobilo još 400 g.user posted image user posted image user posted image user posted image nacucala je pola kile sike user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 343
23.4.2009 10:15:22   
Daja_sa
Evo i nas opet...bili jutros na vakcini...uh bio je neki novi doktor koji je u startu prepao...ma plakala je kao nikad do sad dusa moja...
Vaga pokazuje 8.150kg a duga je 71cm...hmmm mada mi se cini da bas i nisu dobro izvagali ali eto...bitno je da je sve OKuser posted image .
Slijedeca vakcina je malo prije 1g. (15.09.) i rekose nam da jedno 15 dana prije te vakcine proba cijelo jajeuser posted image .

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 344
23.4.2009 11:45:01   
veeseelaa
moja bembi ima 3,5 mjeseci. Neki dan smo isli kod dr, teška je 7520 a duga 68 cm.
Do godine dana će izgleda biti velika kao ja user posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 345
23.4.2009 11:49:17   
veeseelaa
ziki izgleda da će moja beba oboriti rekord user posted image  ona je za 1 mj dobila 1420
a ne dojim je

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 346
23.4.2009 11:50:39   
manuela RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image veeseelaa pravo napredan
Emir je sa 4 mjeseca bio 68 cm i 7.200
slijedeće sedmice ćemo vidjeti kakva je kod nas situacijauser posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

Neposredna veza do poruke: 347
23.4.2009 11:53:55   
Anoniman
ja sam takođe opterećena dječjom kilažom,uvijek mislim da mi je mršava i da bi trebala imati više ali....... Asja sada ima 20 mjeseci teška je 11 kg 500 grama, duga je 82 cm,rodila se 2850 grama i 49 duga,e sad....ima dobro kila kako slabo ma preslabo jede,evo gledala sam po netu sirupe za apetit,ona pravo slabo jede,bojim se da joj imunitet ne padne......ja ludimj svaki skoro dan zbog njene hrane,neki dan sam sjela i plakala...šta da radim da počne  da jede????? ne znam ni sama,probala sam da je pustim da ogladni pa rekoh sama će zatražiti ma jok,ta izgleda nikada nije gladna,to nije upalilo,ma sve sam metode moguće isprobala.....kupiću i taj sirup za apetit pa vidjet ćemo hoće li to šta pomoći.

Neposredna veza do poruke: 348
23.4.2009 11:59:35   
manuela RR
Ja stvarno ne znam da li je to malo kg,ali mi se čini ako nije do sada bila bolešljiva,ako je vesela i lijepo funkciniše da nemaš razloga za brigu,nisu sva djeca istih predispozicija da moraju sa toliko mjeseci imati toliko kg,sve je to individualno,ne znam šta pedijatrica kaže?

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 349
23.4.2009 12:08:17   
veeseelaa
" Asja sada ima 20 mjeseci teška je 11 kg 500 grama, duga je 82 cm"
ivany ako ste ti i suprug sitniji ljudi ne možeš ocekivati da malena bude drugacija

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Prvi čovjek na mjesecu
veeseelaa

Vjerujete li da je Nil Armstrong zaista koračao po mjesecu ili mislite da se radi o glupostima kojim možne sile zavaravaju svijet?

Mislim da je Nil bio na mjesecu (50%)

Ma kakvi, čista glupost (13%)

Nisam sigurna (11%)

Imam odredjene sumnje prema ovom događaju (25%)

Broj svih glasova: 114

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *