rose
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe jutro drage moje trudnice i porodilje (posto nas par nikako da se skinemo s teme). ostadoh vam duzna pricu od subote i Nakasevu rastrzanost. naime, prica meni moja cimerica iz sobe u pon poslije poroda, posto je moj porod bio expresan i svi su dolazili da pitaju sta i kako i posto sam vec Stojkanovicu ispricala za saltanja od petka istu pricu vrtim svima. prica meni moja cimerica: izvjesna Lejla je primljena na odjeljenje stela joj bila Guticka. e onda je u subotu dosao Nakas ujutru u 8 ova je krenula sa zahtjevima i prohtjevima, hoce apartman, nece da bude u sobi sa jos dvije trudnice, pa hoce ove lijekove hoce one...na kraju hoce i na carski. onda su se ona i Nakas sklapili, ova zvala Guticku, Guticka Nakasa, pa se njih dvoje sklapili...onda se valjda i Seka zvala hahahaha e tu sam negdje ja uletila hahahaha poslije mene potop...imao je vec unaprijed zakazana dva carska ali je Lejla pocela prirodno pa se zakomplikovalo pa su nju na hitni carski rez, ovu izbacili iz sale...tu je negdje pocelo pucati po savovima. onda je uletila moja cimerica koja je imala jako tezak porod, beba je hvala Bogu dobro prosla (za razliku od moje koja je napacena) ali je ona popucala, izgubila je krvi. cetiri dana su je kljukali zeljezom, plazmom, dva puta je dobila po dvije kese krvi. konyam ta subota bila baksuzna, bas lijepo sto stigoh Stojkanovicu na vakat. Sto se tice mene nisam vam detaljisala ja sam dosta dobro, ledja ce me boliti i ovi hemroidi a sve zbog kontrakcija koje sam trebala da trpim umjesto da tiskam bebu. Nora je hvala Bogu dobro, ziva zdrava prava jedino sto ima traume na licu od kontrakcija, kapilari na lijepim plavim okicama su skroz popucali i trebace malo vremena da dodje sebi. boja u lice se lagano vraca i otoci spadaju, rekla nam je pedijatrica jedno 4-5 dana i ona ce biti ko pista. ja sam gresku napravila sto nisam u nedjelju insistirala da me pregledaju ili bar da sam Stojkanovicu dosla ranije. ali eto sreca u nesreci pa je sve super proslo. Nora papa ko velika a mama hvala Bogu ima mlijeka jutros smo posikili prvo jednu siku, onda sam ja izdojila drugu (to mi je rekla patronazna jer je Nora jako krupna beba i treba joj puno mlijeka) uglavnom izdojila sam 70 ml i jos je popila 30-40 dohrane. sreca pa sam stvarno brzo uspostavila dojenje, sa L sam se ovako patila 7-10 dana, nije prvo bilo mlijeka, pa i ona bila lijena, pa izdajala, patila se. N jede pravo lijepo i bas izvlaci, ima jak cug hahahaha tajo je sve zove: tajin dzudista hahaha L je trazila da ide danas kod bake na ciglane na bazen hahaha kasnije ce mm da je odvede i da meni otvori porodiljsko u skerlicevoj a meni ce doci mama. L ce vjerovatno ostati danas-sutra kod bake mi smo danas napravili tumbaciju u sobi hahaha prebacio mm komodu zbog presvlacenja, N nam svakako spava u korpi, kad stignem poslikacu pa postavim e da sve sam ovo nakucala nisam vas nista citala to cu kasnije. napisala sam post ranije, ubila bih se da je otisao u nepovrat u letu vidjela da je neko pitao za aroniju. jesam konzumirala sam je dobre 2-3 sedmice i malenoj davala. jako je zdrava. e da samo da kazem da je na porodu otislo 9 kg, od toga Nora 4200 i mojoj Sabrini su poucali kapilari u oba oka a Soraji je bio puknut samo u jednom.. nego da pitam ako ko zna, maloj se malo lusti koza naprijed na prsima, pretspostavljam da je od plivasepta...cime da mazem...juce sam bademovom, danas malo uljem...bas mi zao a ne smijem da je ne perem tim
13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :))) 18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))
|