Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 11:24:04
Travelove
Draga Ziel bas mi je zao. Ali on jerazmazen i nastavit ce se ponasati tako ako mu dozvolis. Ti otidji u goste bez njega, oraspolozit ces se sa svojima. A njega pusti da dodje sebi, a ti pokusaj da se ne sikiras zbog bebija.
Uf danas opet ugrijalo, meni vise odgovara kada je oblacno vrijeme ili kisa :-) . ja sam danas usla u 7, bebi se mrda, a i zna unoci dame probudi, pa ja sve mislim da nisam se previse oslonila na stomak. Beba se moze iznjeti u AS ili mora bitiravna korpa?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 11:30:00
rose
IZVORNA PORUKA: maksi
Jutro drage trudnice, Kako ste mi ?
Ja sam jutros ko zombi,moj gospodin zaspao u osam nije jeo pa se probudio u dvanaest gladan ko vuk onda svako sat vremena da nadoknadi propusteno. Jutros se probudih muz odveo ovu dvojicu da vade bris,sada gospodin najmladji kenka u kreveticu spava mu se,a ja razmisljam da li da se kupam ili da spavam
LTM mogu misliti kako malena trazi paznju moji su veci a stalno nesto zanovjetaju,bebi si ono a nama nisi,zato te razumijem. Ja sam isto umorna ali sta se moze nema nam druge da guramo naprijed pa dokle vidjecemo
Rose kakvo je stanje sa sikama?
bolje, sinoc je kupus bio moj najbolji drug...stavljam bebu da doji, izdojim ostatak, topla obloga prije podoja...liska kupusa poslije i vec je manje crveno danas
i danas idemo po nalaze briseva..pa da sutra mm uzme ljekarsko poslije posla da smo spremni za ponedjeljak :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 11:33:42
rose
IZVORNA PORUKA: Banancica
Dobro jutro zene.. Ziel a da pokusas kaficu pred njeg i polako kreni sa svime sto ti smeta,kazi da se nisi udala da bi njega sluzila,da sad kako si trudna ali i kad beba dodje ocekujes pomoc od njega jer je to i normalno..kazi mu da ga volis da to je stalo ali da ti se to ponasanje ne svidja.. Eh imam pitanje za sve zenice ocekujetel odmah nakon poroda navalu gostiju?
cuj kafa..degenek njemu dobar treba..meni niko ne dolazi...mada sam ja ok...prosli put je bilo nesto s mm strane ja se samo pozdravila i otisla u sobu da legnem, sveki je oko njih sad bih se i mogla druziti al niko ne dolazi a i bolje, ne treba mi vala
moj savjet je da svima diskretno javis da sacekaju malo s posjetama
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 11:35:03
rose
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
jutro zene
Sretno na kontrolama
ninushka, ti vec uradi ctg, ja cu aBd u utorak kad mi dolazi dr sa godisnjeg pa mi je rekao tada da dodjem. A vidi kolikio sam poslije tebe
ziel. ne znam ni sama sta da ti kazem. Ti ga najbolje poznajes. Nezahvalno mi je ds ti ista govorim, Da je razmazen to definitivno jeste ai nerazuman je sto je najgore. On je tako odgojen, da je musku sve podredjeno i da rucak mora biti pa makar svekrva na sve cetiri puzala ali tako je. Musko je musko. Tesko je to sad okrenuti u tim godina. S tim da ja ne bih dozvolila ni pod koju cijenu da mu to prolazi jer ako jednom prodje, uvijek ce ocekivati do tebe sve. Ne moze to bas ni lako da se preodgoji, ali truda se treba uloziti. Zao mi je sto se sad tako osjecas.
LTM, draga, gdje neces biti umorna, nisi se tupavo ni dozvala iz porodilista jos a vec imas i goste a valjda je to normalno da L trazi sad i vise paznje, nesvjesno i ona to ali eto imas koga da ti pomogne. Nego ti organizuj ispomoc i malo odspavaj. Lakse ce biti i tebi i djeci.
rose, kako (.)
Farah, uzet cu neku kadicu na koju naidjem a tu mrezicu ili onaj dodatak obavezno pa eto valjda posluzi svrsi
citam i kontam da ces i ti brzo svoju bebu ruku aBd sika je bolje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 11:36:08
rose
IZVORNA PORUKA: mom2B
Dobro jutro zene.. Ziel a da pokusas kaficu pred njeg i polako kreni sa svime sto ti smeta,kazi da se nisi udala da bi njega sluzila,da sad kako si trudna ali i kad beba dodje ocekujes pomoc od njega jer je to i normalno..kazi mu da ga volis da to je stalo ali da ti se to ponasanje ne svidja.. Eh imam pitanje za sve zenice ocekujetel odmah nakon poroda navalu gostiju?
Ih bas im se radujem Mislim da to niko ne očekuje ali da te to opet snađe, htjela to ili ne
ama imate usta...kazete da vam ne dolaze bar prvih 15-20 dana a oni razumniji ce sami znat da ne trebaju dolaziti odmah
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 11:38:17
rose
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Jutro drage moje trudnice ja nikako da se odvojim od vas. Mi smo jutros malo uranili. N nas je sviju nadigla, ona sikila i pajki a nas troje budni Ja sam malo premorena, pokusavam na 100 strana, L trazi paznju, N ima svoje potrebe juce smo imali i prve posjete koje je N prespavala uredno. Mama i sveki stvarno ulijecu i mm je druga smjena ali L hoce da joj mama napravi kikice, da mama nahrani... stereo
Vama koje idete na kontrolu i cekate nalaze zelim od srca uredno sve, ninuska draga za ctg!!! Ostale imate veliku pusu od mojih princeza i mene, nisam bas sve zapamtila sta ste pisale, ne zamjerite mi.
steta sto ti mama ili sveki nisu stalno tu,,ja sam super al mi puno znaci sto mi je sveki tu sve ove dane jos od prije poroda..a kad ona ode , muz ide na odmor i bit ce on
.e, bilo bi puno lakse. Tebi je to super ispalo rose. Moja mama, nazalost, ovaj put nece moci uzeti godisnji kad rodim . Nekakva nova pravila u firmi . Prvi put je bila tu, ali je bio i muz. Muz uma pravo 5 dana odsustva na rodjenje djeteta, a prosli.put je bio jos na bolovanju pa se nadam da ce moci isto sada, pa da bude s nama 15 dana. I meni je najgore zbog A, jer trazice svoje..bojim se da ce mi zivci popustiti i da cu galamiti . ltm ne sumnjam u tebe . Ma sad ona hoce samo tebe. Dzabe sto su sveki i mama tu. Jer, do sada si bila samo njena Ali, eto, mogu ti oko dr stvari pomoci
mene moja velika cura onako ponekad trazi..spava s nanom od kako je zena dosla...mene voli samo kad je izvedem u setnju..danas je vodim da pokupimo nalaz briseva
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 11:40:56
ninuska
IZVORNA PORUKA: Travelove
Draga Ziel bas mi je zao. Ali on jerazmazen i nastavit ce se ponasati tako ako mu dozvolis. Ti otidji u goste bez njega, oraspolozit ces se sa svojima. A njega pusti da dodje sebi, a ti pokusaj da se ne sikiras zbog bebija.
Uf danas opet ugrijalo, meni vise odgovara kada je oblacno vrijeme ili kisa :-) . ja sam danas usla u 7, bebi se mrda, a i zna unoci dame probudi, pa ja sve mislim da nisam se previse oslonila na stomak. Beba se moze iznjeti u AS ili mora bitiravna korpa?
Moze u as. Ja sam iznijela u istoj malenu, a i sad cu decka aBd. Korpu nisno ni kupovali. rose drago mi je zbog sike. Cim se manje crveni znaci da je bolje . Na vrijeme si reagovala :). I uspjesno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 11:43:37
ninuska
ziel bas mi je zao. To te bas potresa. Ja bih otisla kod svojih, a za njega bih nasla neko opravdanje :). Cisto da svoje ne sekiras :). Ali, sve dok vidi da to na tebe toliko utice vjeruj da ce ostati usti ili jos gori. Moras se malo praviti jaka bar pred njim i da vidi da nije centar svijeta.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 11:45:11
rose
IZVORNA PORUKA: ziel
Sad mi pise SMS da nece ici u goste vcrs, ako hocu ja da idem i da ako se nas dvoje ne mozemo slagati ne trebamo ni biti zajedno. Napisala sam mu DOBRO. Ne znam sta je s njim stvarno... Pa on nije svjestan da ce tako uskoro dobiti dijete, da ce postati neciji otac... Ja ne znam ni hocu li moci sutra na posao doci, ja cu otici sad da otvorim bolovanje, nazvacu glavnu da joj kazem da ne mogu ovaj dan izdrzati do kraja... Ne mogu ovakva, lice mi je podbuhlo od suza a ne mogu da se suzdrzim.....
draga razvod nije kraj svijeta i da do njega dodje...bolje je za tvoje dijete da raste s tobom normalnom nego da slusa vase svadje jer tvoj muz ce se tesko promjeniti..a ima kad ce mu doci iz guzice u glavu...ti si finansisjki neovisna, imas roditelje hvala Bogu da ti pomognu oko cuvanja djetata..a nisi ni prva ni zadnja koja se zajebala u procjeni...nije tebe tvoja mama rodila da te neko psuje jer si trudna i trebas predah i ne mozes mu titrati svaki cas ...sutra da se mojim curama desi ista stvar, bez razmisljanja bih im savjetovala razvod i poudila svu svoju pomoc
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 11:48:34
rose
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: Travelove
Moze u as. Ja sam iznijela u istoj malenu, a i sad cu decka aBd. Korpu nisno ni kupovali. rose drago mi je zbog sike. Cim se manje crveni znaci da je bolje . Na vrijeme si reagovala :). I uspjesno
ma eto nastavit cu isto i danas, masaza uljem, topla obloga, podoj, izdajanje, kupus
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 12:01:31
lala88
Zdravo zene, kako ste? Draga ziel bas mi je zao, stvarno pretjeruje. Ma kakvi hormoni, nisu to hormoni. Ja se citajuci potreso i da mogu sad bi kroz internet prosla i sto rece rose na degenecila ga da valja. Pa on tebi treba da postavlja rucak, ti si trudna i radis. Ja dok sam bila trudna postavim sto, a mm sredi posle jela jos nisam radila. Uh kad cujem ovakve slucajeve bas se iznerviram. Ja bi na tvom mjestu otisla mami 7 dana da se malo odmorim, a on nek jede kod svoje mamice. Nisi se ti udala da mu budes sluskinja.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 12:12:29
Galicia
IZVORNA PORUKA: ziel
Hvala Bananice i Carobno na podrsci... Da znate da mi nije nimalo lako kad pomislim da cu danas opet u tu atmosferu doci u kojoj vlada napetost, ljutnja, razocarenje, nezz ni ja, sve lose. Mozda je ipak najbolje da sjednemo na miru danas i kazem mu sve sto mi smeta. Ali ja cim mu pocnem govoriti, ja pocnem plakati, a on odmah drekne STA ODMAH PLACES. Placem eto sto sam raspolozena. I kao i uvijek ce buljiti u laptop, pola me nece ni slusati,....
Malo sam citala sta si pisala i jako mi je zao situacije. Imam par odabranih rijeci za tvog muza, ali necu, ostavicu za sebe. A za tebe samo pitanje glasi: Jesi li ti njega poznavala prije braka? Zajednica? Razmazenost? Kuhanje? Imam osjecaja kao da te neka muka natjerala da se udas za njega...Mozda grijesim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 12:16:07
ninuska
ABd imacu eto i musko dijete. Samo dragog Boga molim da ostanem pri ovoj pameti i da ga ne izdvajam ni u cemu od cure. ABd dijelice poslove, Boga mi i usisavat, sudje oprati, pa i skuhati kad bude vrijeme za to. A, najvecim dijelom su upravo majke krive za ponasanje svojih sinova. Stedile ih cijeli zivot. Kao musko dijete ko nesto posebno .
Sorry, morala sam
lala . Pa, gdje si ti? Kako bebac? Eto i mene brzo na onu temu aBd
< Poruku je uredio ninuska -- 27.8.2015 12:19:03 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 12:24:07
Banancica
IZVORNA PORUKA: rose
cuj kafa..degenek njemu dobar treba..meni niko ne dolazi...mada sam ja ok...prosli put je bilo nesto s mm strane ja se samo pozdravila i otisla u sobu da legnem, sveki je oko njih sad bih se i mogla druziti al niko ne dolazi a i bolje, ne treba mi vala
moj savjet je da svima diskretno javis da sacekaju malo s posjetama
pocet cu polako valjda upali ..a ziel stvarno mi je zao.. Sto vise pises o siruaciji ja sam Jel on prije bio takav?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 12:30:38
lala88
Evo me ninuska, bebi zeza hoce kod mene da spava da ga zagrlim inace samo kenjka u svom kreveticu, pa sam malo premorena i slabije pisem. Bebi bio na UZ kukova preporucili nam siroko povijanje i kontrolu za 2 mjeseca nisu mu jezgre okostene, ostalo ok. Jel jos ko od mama imao iskustvo sa ovim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 12:33:11
lala88
Ninuska jedvate cekamo na roditeljskoj temi. Vidis da MAM Maksi Rose Ltm nemozemo da odemo dok vi ne predjete na roditeljske razgovore, fali te nam puno.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 12:40:33
ninuska
Nemam iskustva s tim. Nama je hB sve bilo ok na kontroli. S tim da smo u pocetku povijali, ali smo kasnije odustali. Valjda se javi neko ko zna :). Ma neka vas ovdje . I meni ce biti "tesko" da se presaltam tamo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 12:54:44
Carobno jutro
ziel draga,moras se smiriti. sva nervoza prelazi i na bebu. Beba i ti ste sad najvaznije. Meni je stvarno zao sto prolazis kroz to. Ne bih dozvolila da mi iko psuje, pogotovo ne Boga. ALi lako je meni sad pametovati kad nisam u toj situaciji. Samo te molim cuvaj sebe i ne dopusti da te iko ponizava. Sreca imas roditelje, radis. Sjedii razmisli dobro sta zelis od zivota i kako zelis da ti dijete odrasta.
rose, znaci sika bolje, super sad ce i moja beba uh trema me hvata prava
banancice, ja ocekujem ove svoje najblize a njih da ti pravo kazem ima puno u to spadaju i rodbina i prijatelji i tako...mah rekla sam im, bujrum ko god zeli ako hoce sam sebi kafu napraviti i onda i meni usput tako da vidjet cemo sta ce biti i kako ce
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 13:09:11
Banancica
Ocekujem da me neki postede .. I ja sam sad pametnija pa me briga ko ce sta reci bitno mi je da djeca budu ok jer sad ce biti 2 i normalno i stariji trazit ce svoje..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 13:18:28
UmmuHamza2305
DD ženice, evo mene s kontrole.. Moram vam reći da sam se malo razočarala .. nisam vidjela svog bebija na 4D Mislim gužva je bila i dr Lačević je došla maksuz zbog mene,ne mogu je kriviti, stvarno je bila i detaljna i ljubazna.. Ali eto ja se nadala da ću ga malo virnuti Ali ima nešto bitnije što me zabrinulo.. ne znam razumije li se neka iskusnija mama u to.. naime, dr nije komentarisala kilažu,a i ja je zaboravih pitati i tom trenutku, i kad sam došla kući sjetim se i pogledam na slike od UZ, kad piše EFW 2509g, a na drugoj slici EFW 2607g Ja sam danas 29 punih nedjelja.. zar to nije malo previše? Može li biti da UZ pokazuje više nego što jeste?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 13:37:37
Carobno jutro
U moje prijateljice je u 30. sedmici curica imala 3 kg, ravno. Rodial se par dana pred termin, sa 4600, ziva, zdrava hvala Bogu. Eno je sad ima par mjeseci i bas napredna bebaca. Da je bilo razloga za brigu, dr bi ti vec to rekla. Ne sekiraj se bez razloga. Sve je to normalno.
< Poruku je uredio Carobno jutro -- 27.8.2015 13:39:11 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 14:04:20
ziel
Zene hvala na podrsci, otvorila sam bolovanje, dr. mi napisala mjesec dana pa kaze da necu vise ni ici na posao, kod nje cu dolaziti samo da produzavam jos 1-2x zavisi kad cu se poroditi...
Pisala sam s mm dok je na poslu, rekla mu sta sam ocekivala od njega bar u trudnoci njeznost, paznju a da sam dobila potpuno suprotno, da ne bude tako sebican i nerazuman, kad sam ja isla na posao svaki dan i radila sve po kuci i kuhala on je kod kuce izlezavao se, cekao posao, a sad on poceo prije 7 dana raditi i odmah neki gazda... Nakon toga mi je napisao ono kao AKO SE NE MOZEMO TI I JA SLAGATI, NE MORAMO NI BITI ZAJEDNO. Na to sam odg. sa DOBRO. Da bi nakon sat vremena od njega pocele stizati poruke: -- LJUBIM. -- MAC -- I LOVE YOU -- Na to sam mu rekla da cemo ovo danas rijesiti on i ja, ako ne mozemo on i ja onda cemo pred njegovim roditeljima, neka nam budu sudije. Nista vise ne pise, za 2 sata zavrsava s poslom.
Ovo ja ne mogu vise sebi dopustiti da se ponovi, ja sam toliko potresena, i jest trudnoca ima uticaja da mi to teze pada nego u normalnom stanju, ali nisam ja dovela do ovoga... Pisem vam kasnije, kad popricamo u 4 oka...