Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 20.4.2009 14:53:38
curicadejna
Pozdrav, ja sam nova i takođe primam naknadu ,danas sam zvala i kažu da su pustili za februar,pa vidjet ćemo.Ustvari ja primam tek od marta jer sam rodila 10.02 a riješenje mi je od 03.03 tako da se nadam da će biti uz martovsku naknadu
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 21.4.2009 21:48:31
Anoniman
Pozdrav svima, evo citam ove vase komentare i tuga me hvata jer isti problem se desava i u ostalim kantonima (ja sam iz BPK)... Prije 5 godina sam rodila curicu i nisam primila niti pfeninga 3 mjeseca... Ali nije mi jasno zasto zakon ne dozvoljava refundaciju? Zasto ne moze firma da fino isplati platu kao i ostalim zaposlenicima, a refundira lovu od socijalnog kada ovi budu imali? Trebali bi traziti izmjenu zakona.
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 22.4.2009 17:17:46
šicka
ĆAO DRAGE ŽENICE EVO JA SE JAVLJAM PO PRVI PUT!OVO VIŠE NEMA SMISLA KAKO IH NIJE SRAMOTA!ČULA SAM DA JE PREMIJER KRASNI SINOĆ BIO GOST NA TELEVIZIJI ZENICA I DA JE REKAO DA ĆE DANAS BITI PUŠTENE PORODILJSKE NAKNADE AL ETO KAO ŠTO VIDITE NIŠTA NI DANAS!JA NE ZNAM ŠTA MI DA RADIMO UBUDUĆE TREBALE BI SMO SE ORGANIZOVATI I POJAVITI SE TAMO DIREKTNO SRAM I STID DA IH BUDE ETO KAKO ONI STIMULIŠU ŽENE DA RAĐAJU DJECU!VJERUJEM DA ĆEMO SE OBRADOVATI BRZO ALI KAD OPET SLJEDEĆA??????????POZDRAV
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 22.4.2009 17:49:53
Anoniman
Ja stvarno ne vidim drugi izlaz (barem u ovom trenutku) osim da dozvole refundaciju zakonom, jer sigurna sam da 95% firmi moze isplatiti plate na vrijeme, mjesec za mjesec, a samim tim i svojim bi porodiljama mogli isplacivati na vrijeme platu, pa poslije nek salete od socijalnog. Sto to bas moramo mi porodilje biti te koje ce ganjati lovu, neka to malo rade direktori zar ne?!