LieToMe RR
|
IZVORNA PORUKA: *pcelica* IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: Carobno jutro IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: rose jutros dodje jedna ekspresna..utrca u ambulantu...za manje od pola sata beba se rodila a sto sebe vidim tako i ja te vidim tako...mene naka trema uhvati kad je ugledah kako puse ma ja cu kako mi ono carobno jutro rece radit nesto po kuci otic porodit se i opet nastaviti radit Moram vam ispricati za situaciju tako na Jezeru. Cekam ja ispred na pregled, puna cekaonica zena i ulazi romkinja ali ona kako bih rekla, sto u kombijima zive po autobuskoj stanici i tako (kod na se ti romi zovu cergasi), na njoj se vidi da je mlada, cca dvadesetak godina i ulazi muskarac za njom nosi dijete, stade ona kaze ja se poradjam. Mi svi u cudu, kaze ja moram prva sad ce beba vani. Hajde sta ces, moras pustiti zenu i ona tako stoji i ja gledam, na ruci joj pise Sakib u srcu sa probodenom strijelom. Slova pocetnicka ona iz prvog osnovne, jedno vece, drugo manje. I udje ona i ja zajedno jer su me prozvali i ja sam otisla na uzv a ona na pregled. Elem ona je vec bila otvorena 8 prstiju i sad oni njoj uzimaju podatke. Ovo joj je sesto dijete, Sakib je otac ali nije muz. Kaze nece Sakiib da me zeni i gotovo, razvezala ona pricu, ne prekida. Kaze njoj doktor, bogme ces mi se poroditi ovdje, zovite Sakiba, elem udje SAkib i uvedee svih petero malih, to je sou nastao. Ona se krenu u ambulanti pradjat svi kucile odose u salu Ja do sam zavrsila sa pregledom ona se poroila, pola sata najvise Meni stade ona ko Sakiba i sve mslim blago njoj a vidis ima jos takvih situacija a LTM ce zivota mi, otici do pola prozore oprala i masina vesa ceka, porodit se i reci cekajte malo dok ja vo zavrsim eto men nazad oplakah... Sakib glavni sinoc ja pricam sa mamom, nazvala da vidim sta rade, pozelili dijete pa mm i ja ko djecica hajd ti zovi,jok hajd ti i javila se moja mama kaze ja sad kad zazvoni telefon sve cekam da se javi zet i kaze poradjas se a ja mrtva hladne reko opeglala sam ves, evo prostrla novu masinu vesa, sve sam sredila, jos kupatilo da operem...i sad ja tako pricam...i zavrsavam ali reko mogu ja da se porodim nije problem vesa svakako vazda ima na to mm: ma ne brini nista pusticu ja masinu kad ti odes da se porodis, i prostrijeti ti popeglaj kad se vratis oplakali kaze on meni kasnije ti bogami nisi normalna Sakib je glavni. KOd nas na Ilidzi najviseprosi ihodaima jedna Senada. Ima dvanaestero djece, amuz joj ima jos cetvoroiz prvog braka Kad idu ulicomistoone babuske A LTM kad krene da seporodi ona ce s vrata Nakasu reci da pozuri mora javiti zenamana rr. Ispeglati ves otici do konzuma i slicno Nece ona imati vremena da gore lezi vi ste mene skroz prokuzile tako je bilo i sa L, ja se porodila i sad ujutru vizita, puzic dosao u smjenu nakas predaje i govori on za mene prirodni porod, 2 konca, lagan...zensko dijete bla bla i zavrsava: ona ide kuci danas puzic ono mrtav hladan: vidjecemo poslije pregleda na to nakas njemu: a vjerujte mi ide ona danas kuci i gleda u mene ja onako "sramezljivo gledam" a sto se tice Nakasa sad ako je spisak tacan u dezuri je sutra i za 4 dana pa eto, sto se mene tice moze sutra jos danas masina vesa ovo malo bijelog sto ima, popeglacu ovo sto je ostalo, taman sam i neke kafe veceras skontala sa mm