Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 13:05:20
Carobno jutro
Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti user posted image user posted image
AUGUST
06.08. Maksi porodila se 29.07. 14.08. Rose 15.08. Pandica porodila se 10.08. 18.08. Putujuca porodila se 01.08. 24.08. LieToMe 28.08. MAM porodila se 10.08. 28.08. Airyfairy 28.08. Bebac bucko
SEPTEMBAR
02.09. Novo Ime 12.09. Araj 20.09. Carobno Jutro 23.09. Ninuska 23.09. hexe
OKTOBAR
06.10. Aidana 09.10. mojbebac
NOVEMBAR
08.11. Blue moon 12.11. UmmuHamza2305 12.11. Pcelica 19.11. ziel 22.11. *nur* 26.11. Farah 00
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 13:15:46
ziel
Joj ne znam kako je u SA ali u TZ na UKC-u je radjaona otvorena, velika prostorija u njoj nekoliko kreveta i sve zene jedna drugu gledaju i slusaju... pa radnim danima ucenici budu na praxi, pa pripravnici, pa studenti pa doktori , bas guzva neka, bar po mom sjecanju od obavljanja pripravnickog staza 2009.god.
Meni samo u glavi NE DAJ BOZE DA MI KRENE POROD U TOKU RADNOG DANA KAD SU SVI TU STO NABROJA, voljela bih da bude nakon 16:00 bilo bi mi nesto lakse da bude mirnija atmosfera... reci cete da se bezveze opterecujem ali eto takva sam osoba, ne volim guzvu, pa 100% bih bila bolja na porodu ako me okruzuje manje osoba...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 13:22:55
*pcelica*
Evo mene sa frizure. Samo sam je uvila figarom i lijepo mi je oblikovala. Mm ce kupiti cvijece kad krene kuci. Nesto cu im brzinski za rucak napraviti i odosmo na svadbu. Jest me krenulo ovaj mjesec samo na svatove i babine trosim pare
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 13:25:34
ziel
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Evo mene sa frizure. Samo sam je uvila figarom i lijepo mi je oblikovala. Mm ce kupiti cvijece kad krene kuci. Nesto cu im brzinski za rucak napraviti i odosmo na svadbu. Jest me krenulo ovaj mjesec samo na svatove i babine trosim pare
Blago tebi , ja volim ici na svadbe A vratice ti pare sto si potrosila , kad se ti porodis aBd
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 13:32:22
mala curica
Carobnice(kako ja tebi tepam )ziel,ninuska,rose ,pcelice...........zene fali mi druzenje na ovoj temi Pozurite na temu bebe ili da ja odmah ganjam drugi krug....
Ako sam neku staru clanucu zaboravila za nju Mazite pupe
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 13:34:18
maksi
Dan zene, Kako ste mi?
Rose sretno na kontroli...... Cekam izvjestaj
Danas bi patronazna pa me bukvalno napade sto nisam odvela djete jutros na kontrolu jer im je sada praksa da se bebe vode petnesti dan na kontrolu da provjere stanje. Ja zvala dom zdravlja i pricala sa dr Vukovic kaze zena ako je beba ok da ga ne dovodim jer je puno virusa pogotovo neki stomacni vlada. A i nisu nam gotovi papiri prijave sad je procedura uzasna ceka se po mjesec dana.
Bas me patronazna iznervirala
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 13:37:11
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
E cuj blokirala me,pa jel te stid
e sad te vidim slomih se od jutros oko tovjih postova reko sta uradih majko moja... e ukazala si mi se sto je najbitnije kako beba?
bebara super,maloprije nam je bila patronazna,pipala mi sike al nema nista ni na pomolu ,stavljam te obloge kupila sam i caj,samo molim Boga da dodje mlijeko
Ziel sto se tice poroda vjeruj mi samo ce ti mater naompasti niko drugi bice ti svejedno i da ih je 100 u sali
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 13:37:26
mala curica
Carobnice(kako ja tebi tepam )ziel,ninuska,rose ,pcelice...........zene fali mi druzenje na ovoj temi Pozurite na temu bebe ili da ja odmah ganjam drugi krug....
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 13:40:35
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: maksi
Dan zene, Kako ste mi?
Danas bi patronazna pa me bukvalno napade sto nisam odvela djete jutros na kontrolu jer im je sada praksa da se bebe vode petnesti dan na kontrolu da provjere stanje. Ja zvala dom zdravlja i pricala sa dr Vukovic kaze zena ako je beba ok da ga ne dovodim jer je puno virusa pogotovo neki stomacni vlada. A i nisu nam gotovi papiri prijave sad je procedura uzasna ceka se po mjesec dana.
Hmm otkud sad to maksi,meni maloprije rece tek kad bebi bude mjesec na kontrolu da idemo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 13:48:06
maksi
Ma vidis da je ova moja luda neka.
Draga pij dosta caja za dojilje i kompota a i soka od jabuke takodje je stavljaj na siku da ti navuce mlijeko jer stimulacijom bradavica mliko se pocne stvarati ali takodje razmisljaj pozitivno i nadoci ce mlijeko vidjeces
Dan zene, Kako ste mi?
Hmm otkud sad to maksi,meni maloprije rece tek kad bebi bude mjesec na kontrolu da idemo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 13:52:08
M.A.M.
Draga pij dosta caja za dojilje i kompota a i soka od jabuke takodje je stavljaj na siku da ti navuce mlijeko jer stimulacijom bradavica mliko se pocne stvarati ali takodje razmisljaj pozitivno i nadoci ce mlijeko vidjeces
Dan zene, Kako ste mi?
ma pijem vjeruj sve,jos kad vidim kako mi beba vuce a nema nista bude mi jos gore,kaze patronazna da se ne opterecujem puno od sikiracije moze skroz nestati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 14:05:14
*pcelica*
Dan zene, Kako ste mi?
ma pijem vjeruj sve,jos kad vidim kako mi beba vuce a nema nista bude mi jos gore,kaze patronazna da se ne opterecujem puno od sikiracije moze skroz nestati
Nemoj da se nerviras i sikiras. Samo ces sebi naskoditi tako a i mozes skroz presjeci mlijeko. Njoj je dovoljno par kapi da navuce. Boljeje cesce stavljati na siku. Tako cete stimulirati dotok mlijeka. Normalno je da mlijeko ne nadodje i do tri cetiri dana. Vidjet ces ako Bog da kad za koji dan budes kukala da mlijeko curi jer ga ima i previse Pij caj za dojilje i sok od jabuke. Mozes onaj obicni iz tetrapaka
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 14:06:50
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: mala curica
Ja sam vidjela tvoj post na temi cestitanja nasoj M.A.M ali nisam htijela da zacatavam temu da te pitam kako ste vas dvije. Ljubi princezu od rr teta
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 14:11:48
Carobno jutro
svrati ti nama malo, asd cemo i mi tamo, kako bebi? raste li? mazite i se?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 14:14:15
Carobno jutro
MAM, nemoj se ti sao sekirati, ja ti labo znam ok toga, mene to tek ceka...nek ste vas dvije dobro to je najbitnijie a bebi ti se zove kao moja najbolja prijatejlica i jos od zaovek cerka, elem dvije meni haman najdraze osobe imaju isto tako ime, tako da mi je tvoja odmah prirasla srcu
maksi, ja bih ipak posuslala doktoricu..iako opet ja vze nemam ni sa cim pa eto
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 14:39:02
ziel
svrati ti nama malo, asd cemo i mi tamo, kako bebi? raste li? mazite i se?
Baa tako Carobno, nacemo se na drugoj temi... fino je saznati nesto novo od iskusnijih zena
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 14:42:11
ziel
E cuj blokirala me,pa jel te stid
e sad te vidim slomih se od jutros oko tovjih postova reko sta uradih majko moja... e ukazala si mi se sto je najbitnije kako beba?
bebara super,maloprije nam je bila patronazna,pipala mi sike al nema nista ni na pomolu ,stavljam te obloge kupila sam i caj,samo molim Boga da dodje mlijeko
Ziel sto se tice poroda vjeruj mi samo ce ti mater naompasti niko drugi bice ti svejedno i da ih je 100 u sali
A ko zna mozda bas zapadnem u takvu situaciju da mi ne bude vazno ... ne daj Boze samo bebi da nesto bude a mi zene majke kraljice smo jake sve mozemo izdrzati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 14:58:03
LieToMe RR
evo i mene, konacno sjela jutros oko malene, uzina, taman malo raspremila kad drugarica zove da naleti na kafu. i onda lijepo zadjeli, igrali se sa L, ocejfili. ona otisla oko pola 1, dok sam oko rucka, rucali... mm sad ode na posao, L se evo komirala i ja sjela da predahnem
kontam kasnije te prozore na brzinu oprati, to mi je pola sata zezancije (sa onim mojim hepekom) taman dok ona spava da iskoristim.
vidim pisete i dalje o sikama i mlijeku ja vala ne znam nijednu zenu da je prvi dan imala mlijeko. meni je trebalo 3-4 dana da navucem ali kad je krenulo bilo ga je ko kod simentalke morala sam izdajati iz obje visak. jos je L dobro papala. sjecam se na prvoj kontroli se sokirali koliko je dobila na tezini a ja znala izdojiti po 200-250 ml viska i prosuti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 15:42:37
ninuska
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 15:47:59
ninuska
Dan zene, Kako ste mi?
E, svasta...pa kako ti mozes znati..i ja znam.za kontrolu nakon mjesec dana.. A, cula sam i za prijavu djeteta da su iskomplikovali
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 15:58:03
rose
IZVORNA PORUKA: rose
e sad jutro zene...kafu pijem...danas mi kontrola u 1,,,otici cu oko 12 da odradim ctg bar prije nego dodje dr...mozda ce me opet ginekoloski gledat, mozda UZ nije ni bitno, dobit cu vise vemena nego kad je u dezuri
ovo moje bebce je jos visoko...osjetim je tacno pod rebrima
update dam...znaci odradih CTG nakon jedno sat cekanja...dr dosao pola sata kasnije...imao punu cekaonicu ...one zene sve njemu idu...neke na pocetku a neke na kraju...elem nas 5-6 koje smo u terminu znaci od 14-17 augusta ne dodjosmo na red..oko pola 4 izadje kaze nece moci da zavrsi...potpisa mi ctg i kaze ujutro u 8,30...elem valja ponovoujutro gore...a mislim da je nakon sutra na godisnjem...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 15:59:58
hexe
IZVORNA PORUKA: ziel
Joj ne znam kako je u SA ali u TZ na UKC-u je radjaona otvorena, velika prostorija u njoj nekoliko kreveta i sve zene jedna drugu gledaju i slusaju... pa radnim danima ucenici budu na praxi, pa pripravnici, pa studenti pa doktori , bas guzva neka, bar po mom sjecanju od obavljanja pripravnickog staza 2009.god.
Meni samo u glavi NE DAJ BOZE DA MI KRENE POROD U TOKU RADNOG DANA KAD SU SVI TU STO NABROJA, voljela bih da bude nakon 16:00 bilo bi mi nesto lakse da bude mirnija atmosfera... reci cete da se bezveze opterecujem ali eto takva sam osoba, ne volim guzvu, pa 100% bih bila bolja na porodu ako me okruzuje manje osoba...
Jos 99 dana do termina
Draga ziel nista ne brini, neces ti njih ni primijetiti. Ja sam se poradjala subota od 06:00 do 15:00 i molila Boga da u radjaonu udje bilo ko da me umije jer sam gubila svijest vise puta. Vikendom doktori i sestre samo sjede ili se brinu o onima koji su platili stelu. Ja bih ovaj put radni dan.
A za mlijeko: meni je tek 6. dan krenulo. Bit ce to dobro samo neka beba vuce.
Kod mene se danas kreci pa sam crkotina. A kao trebam lezati. Cini mi se nijedna se zena ne drzi tog strogog mirovanja, mi smo navikle trku frku. Eh da se muskarci poradjaju to bi bila druga prica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 16:01:59
ninuska
e sad jutro zene...kafu pijem...danas mi kontrola u 1,,,otici cu oko 12 da odradim ctg bar prije nego dodje dr...mozda ce me opet ginekoloski gledat, mozda UZ nije ni bitno, dobit cu vise vemena nego kad je u dezuri
ovo moje bebce je jos visoko...osjetim je tacno pod rebrima
update dam...znaci odradih CTG nakon jedno sat cekanja...dr dosao pola sata kasnije...imao punu cekaonicu ...one zene sve njemu idu...neke na pocetku a neke na kraju...elem nas 5-6 koje smo u terminu znaci od 14-17 augusta ne dodjosmo na red..oko pola 4 izadje kaze nece moci da zavrsi...potpisa mi ctg i kaze ujutro u 8,30...elem valja ponovoujutro gore...a mislim da je nakon sutra na godisnjem...
Ne ostade gore . Zekim se...a, joj..bas bezveze sto opet moras ici..ali sta da radis . Jel ides kod onog dr sto mirisi . Sto ga zene vole