Carobno jutro
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: Carobno jutro IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: Carobno jutro eh zene evo mene od silnih doktora. Izginula sam. Na hematologiji million dusa. Jedna doktorica radi. Sad zamislite situacija raznovrsnih. A sve ljudi bolesni Elem, moji nalazi nisu losi s obzirom na clexan. Donje su granice u pitanju ali i ja i dr smo zdovoljne. Zeljezo smo nabile na 25 doduse lijekovima ali nema veze, to nam je cilj bio I to sam dosla na red nakon par sati cekanja i to ne bih da nisam krenula kukati kako cu im se poroditi tu . Onda odem po nalaz TSH-a na endokrinologiju i gore guzva. Sestre u belaju, neko im ulazio u sistem pa cekaj da one to razrijese jer Boze moj "Adobe rajder" im rekao da im je neko provalio u sistem dan su mi popravile iako mi taj nalaz nije bas savrsen, malo mi je skocio ali hajd vajlda nije strasno, poslala sam Zeliji poruku O kilama necu da pricam, briga me samo nek meni ''ceza dodje ziva i zdrava, ja cu lako s kilama. Uopste me ne zanimaju. Ako mm smetaju, nek ee pritrpi iako ne pokazuje uopste da smetaju. Strija nemam, mazem se onom babylove kemom iz dm, onom jeftinom znaci oplakah ja kad bih vam pricala kolicinu bisera na poslu u vezi informatickih stvari ne bi vjerovali. i sto je najgore ne mozes reci ni da su neki informaticki nepismeni ljudi za nalaze i za zeljezo i za sve redom Mene su suze zalile, zivota mi i ona to tako na sav glas izgovara doktoru koji je dosao da pita kako su one skontale da im je neko upao u sistem. I sad ide ta prica, doktore, kad sam upalila racunar, iskocio Adobe rajder i kaze mi on da je neko koristio a doktor sav vazan aha aha, i on kao nesto zna i onda se ja zammislim, hajd sto ona ne zna, iako relano, mlada je, trebala bi znati ali sto doktor koji je nekih srednjih godina ne zna nije valjda i on kao i ona..elem dok neko iz mase nije dobacio *ebo vas taj rajder dajte nam nalaze, mi smo slusali raspravu o rajderu nego sad ce mi ostati ovaj rajder, necu se moci ni sama ispraviti pa nastavak je jos bolji ja sam imala najbolji biser ikad prije jedno 5-6 mjeseci. izmedju svim mogucih administracija na poslu i sve sto zivo radim, izmedju svega toga sam i administrator mail servera (svakodnevno pratim protok namail server, izlaz-ulaz, ko sta stanca na mail cesto se zezam sa sefgom veliki brat vidi sve ) elem jedno jutru, ja na poslu ni 8 sati i popalila ja sve pratim kad mail server pobudalio...da skratim pricu vidim kolegica salje mail ogrrooommmaaaaaannnnn (odmah predpostavim neke velike slike u pitanju) i sad on ne moze da prodje radi ogranicenja i onda on stalno pokusava i pokusava i onda se da izvines sve pojebe... elem prijavim ja incident regularno sefu i sef nazove kolegicu da joj kaze da ne mogu prolaziti veliki mailovi, ima ogranicenje, da poslovna posta ne sluzi u tu svrhu blablabla i da joj je mail koji je u outboxu stalno na slanju zapinje i ne moze da prodje. da bi ona na to:nisam ja nista slala niti saljem i spusti on slusalicu ustade i ode kad vraca se... ona ti je pobrisala mail iz outboxa dok je on dosao i sad on za racunar nema maila da bi ona: eto vidis nista nisam slala. kad klikne on na deleted items on prvi u kanti kaze on njoj hajd sto lazete mene i kolegicu nego jos mislite da smo i glupi Oplakah zivota mi
|