Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.4.2009 11:39:37
Skvo RR
Slani obrok...piletina, mrkvica, brokula, tikvica, karfiol i malo pilece supice da to sve uveze... Slatki obrok...kukuruz, riza nestle i teglica hipp jabuka Caj, sokic Plus... tri flasice Aptamila po 150 ml...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.4.2009 15:57:14
malecka60
Jucer smo bili polijeni pa smo rucali kupovne kasice, mlijeko i jedno zumance sa AD. Danas smo bili vrijedniji i doruckovali kasicu od marelice, rucali pilecu supicu (voda) u kojoj smo kuhali mrkvu, proso, tikvicu, malo persuna i 5-6 boba graska. Sve smo pojeli . Za veceru imamo na meniju: umiksanu bananu sa AD ili mlijecnu kasu sa djecijim keksom (HIPP Good Night) ili dinstana jabuka sa keksom, pa cemo vidjeti sta nam bude draze. Naravno, tu je i mlijeko, malo cajke .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.4.2009 19:23:58
manuela RR
Mi smo danas jeli :ujutro smo popili čaj od kamilice (pošto smo malo prehlađeni) špinat za ručak međuobrok hipp mliječna hapica sa breskvom ostalo je dojenje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.4.2009 19:45:55
remzy
mi smo jutros pojeli vocni jogurt pa smo kasnije malo copnuli bureka sa jogurtom ,a za veceru mi je mama dala rizu a za desert meni najomiljenije SIKA!!!
manuela sa koliko si ti pocela da dajes bebi spinat??? ja svojima pacicima uvedem spinat nekako oko 10-og mjeseca ,jer tako mi jedna stara patronazna rekla!!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.4.2009 22:34:29
rozi
Ja sam pocela prvo sa jabukom ( ali sa skoro 6 mjeseci ) , cini mi se da je slijedeca bila kruska .
Mi smo danas doruckovali proso sa jabukom i breskvom Rucak : piletina , grasak ( probali ga prvi puta) sa prosom Vecera: Hipp za laku noc ( mlijecna kasica)
Crvena, i ja jedem proso, u supici , a znam kada ostane od Damira, onako kuhan u samoj vodi , dodam Nutele i njam njam, najedem se
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2009 22:37:32
new mama
E drage moje da i ja napisem sta smo ruckali danas dorucak-banaba,jabuka i grizi sve spucala rucak-teletina,tikvica,mrkva,krompir i tjestenina baby i pojela i pila vode,sokica i sika naravno,a zaboravi veceras pojela bananu.pozz
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 19.4.2009 23:32:21
Anoniman
Danas smo jeli krusku i jabuku; grasak, mrkvu i rizu; dukatini; keks. A ovih dana u kombinaciji je bila palenta sa kruskom i kasikicom pekmeza, povrtne corbice, uglavnom po 2-4 vrste povrca, nekad sa mesom, nekad sa pavlakom. Pojede ponekad malo integralnog, domaceg hljeba sa sirom, pavlakom. Vocni jogurt. I navece nekad voce a nekad zitarice ili keks
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.4.2009 8:17:52
bebbe RR
Evo, i mojoj princezi ce za 5 dana biti pet mjeseci, tako da joj pocinjem pomalo uvoditi cvrstu hranu. Ovdje predlazu da se pocne s povrcem - mrkva, tikvica ili krompir, te s vocem. Mi nismo probale puno toga jos uvijek, ali dobro nam ide, iako je sika jos uvijek najvaznija, a tako i treba.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.4.2009 9:59:09
new mama
Veseela ja sam pocela prvo sa krompirom,mrkvicom,tikvicom,pa sam joj postepeno uvodila prokulicu,brokulu,karfiol i spinat je probala itd...a od voca joj mozes bananu,krusku,jabuku,imas kupiti i one rizine pahuljice pa sa tim pomijesas,ma savsta.. A kod nas danas na jelovniku dorucak-jabuka i plazma keks rucak-neko povrce i riza,a veceras cemo neke zitarice i ostalo sika,malo vode i sokic
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.4.2009 10:20:58
Suzana
Jučerašnji meni: Doručak cicvara obogaćena mliječnim proizvodima i domaćim žumancima. Voćna užina HiPP teglice Marelica i Breskva jer smo bili vani, a malo su grizli i banane. Ručak leća sa mrkvicom i malo mlade žare obarene i isjeckane kao špinat koju smo dodali u leću. Večera griz sa HiPP marelicom i breskvom koja nam je ostala od užine.
Današnji meni mama napravila i ostavila tetama stiker na frižideru : Doručak pura sa brokolijem i maslinovim uljem, sa malo pavlake i Dimko sira (da malo odmorimo male želuce od jake hrane). Voćna užina će biti banana i dvije jabuke sa iscijeđenim sokom cvekle i malo cimeta. Ručak miks raznog povrća kao što je mladi krompir, brokula, karfiol, mrkva, peršun i celer sa telećom supom i mesom (nama vodica od supe koristi da napravimo lijepu kašu od povrća). A večeru ćemo skontati kad se mama vrati s posla.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.4.2009 14:48:59
haidy
Nas repertoar za danas: dorucak: HIPP mlijecna kasica rucak: corbica od piletine, luka, mrkve i tikvica, nama pravila, pa prije zacina, izvadila, dodala pavlake i izmiksala. sad ruca skoro sve kao i mi, polako je navikavam, samo sto joj ne stavljam zacine i uvijek joj dodam nesto od mlijecnih proizvoda u to. uzina: monte i kompot od visanja vecera: banana i kruska
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.4.2009 14:04:01
lejlaze
doruckovali smo kasicu - marelica, kruska (dodala jos i bananu) uzina monte rucak riza, tikvicu i pavlaku vecerat (ne znam sta cemo) mozda banana ili jabuku.