Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.4.2009 22:45:52
new mama
Kod nas danas dorucak-banana,kruska i lino keks rucak-riza i brokule i nesto malo pojela i nece ma nema sance i dam joj siku sta cu a veceras joj mm dao opet malo banane ja nisam bila kuci i pila je sok od kruske a tjestenina iz dm narandzasta kutija cini mi se ima nesto malo crveno i pise PLASMON..... Pozzz
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.4.2009 8:23:20
žana o8
Mi ćemo danas papati: dorucak: jabuka, kruška i pola banane ručak: kašica od teletine sa povrćem( mrkva , karfiol, brokula) home made flašica 4x 150ml.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.4.2009 9:08:52
Anoniman
Kod nas je bilo svega ovih dana.
Za dorucak smo pravili puru sa bananom i kruskom, jeli smo krisku hljeba sa pavlakom, sa abc namazom i biljnim sirom naribanim, tunjevinu i pekmez sa pavlakom.
Za rucak smo kuhali povrce sa piletinom, juce smo pravili super corbu, to sam pravila nama, a njemu izvadila malo prije nego sto sam stavila zacine, a bila je od piletine, graska, mrkve, krompira i crvene paprike, sa kasikom integralnog brasna i pavlake. mmmmmmm
Uzina je uglavnom neki vocni jogurt, to pravo voli, a nekad mu u jogurt ubacim kasikicu mljevenog keksa.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.4.2009 9:20:08
haidy
Ovih dana smo vise hodali, tako da su nam obroci bili uglavnom instant, ali danas cemo se malo uozbiljiti dorucak: Palenta sa sirom i jogurtom rucak: izljevak od spinata, pravim nama, ali vrijeme je da ga i maca proba uzina: dukatino, kao kod svih vecera: plazma i mlijeko, nije bas odusevljena ovim, ali sta cemo, malo da promjeni.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.4.2009 11:27:00
Crvena
Dorucak: lisnata pogaca, mladi sir i pavlaka Rucak: komadic piletine, riza, mrkvica, persun (korijen),tikvica Uzina: plazma keksici i dukatino Vecera:jabuka i sljiva sa keksom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.4.2009 16:32:23
ziki
Danasnji meni:dorucak: ABC sir i hljeb, domaci pravila mama i zalili jogurtomrucak: teleca supa sa povrcem, minestron(ako sam dobro napisala) pa izavdim grahuzina: plazma i dukatinovecera: frutolino.Juce sam mu az dorucak pravila jaja ne mlijeku prvi put i svidelo mu se pravo. A i mene zanima koju tunjevinu dajes Davudu, konzerbu lil mu sama pripremas?
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.4.2009 10:47:52
Anoniman
čestitam, blago se vama! p.s. pitanje za mame koje su upoznate sa prosom? Kakva je razlika između onih pahuljica i onog ljuštenog prosa, koji izgleda kao griz-koji je bolji i koji se bolje priprema?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.4.2009 12:30:36
haidy
Mi smo danas doruckovali griz sa sirom rucacemo kupusa, prvi put, malo se brinem oko uvodjenja novih stvari, uvijek kad joj dam nesto novo da jede, povraca taj dan . nadam se da ce proci kako treba vecera lino uzina kasica vocna i milk snite, a pravicemo i kompot od kupina i malina
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.4.2009 16:10:57
eldi
Pozdrav svima, imam problema sa uvođenjem GH. Mala mi nece skoro nista da jede, pojede jedva 3-4 kasike i to je to, zatvori usta i okrene glavu. Jedino sta joj se sviđa je babana. Pocela sam joj davati sa 6 mj., tako da od nje ne mogu mrdnuti nigdje, doji svaka 2 sata, flasicu nece da smisli, i caj i sok pije iz kasice ili iz same case... Pomagajte...
P.S. Koju ste piletinu kupovali, ako ste domacu, gdje ste je nabavljali. Ja sam u Saravjevu...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.4.2009 16:33:25
Anoniman
eldi, za početak i ne treba jesti više od nekoliko kašikica. Polahko i ne brini. I mojoj je skoro osam mjeseci i nema šanse za flašicu niti potrebe, niti je želim učiti. Već je naučila lijepo piti iz čaše iako još curi na sve strane, funkcioniše. A kad ona ustali čvrste obroke, bićeš mirnija. A šta joj daješ od hrane?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.4.2009 16:56:04
eldi
Davala sam joj
voce : jabuku, krusku, bananu, šljivu, danas probala breskvu, a najvise joj se svodja banana, hoce i sljiivu sa jabukom, sve domace, mislim homemade, a gotove nikako kasice...
povrce : mrkvu, krompir, tikvicu, blitvu, a od ovoga najvise joj se svidja krompir.
Nisam joj davala ni supu od piletine, nisam mogla pronaci domacu, tako da sad sam u potrazi ... Ako neko zna ne javi...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.4.2009 21:47:04
rozi
Ni mi nemam kad pisati , a ni citati, jer smo po citav dan napolju
Danasnji meni : Dorucak : palenta sa Hipp breskvom; Rucak :palenta sa mrkvom, karfiolom i tikvicom , malo maslinovog Vecera: Hipp jabuka sa komoracem ( instant)
Shoe, po meni je najbolji pravi proso , ne pahuljice. Puno je ukusniji , a sigurno i zdraviji. Ja sam pahuljice kupila i bacila, veliko pakovanje , a na njemu pise da se treba potrositi u kratkom roku nakon otvaranja. Nisu mi ni ukusne , tvrde su , poput zobenih. Brze mi se skuha proso nego one :)
Proso je odlicne zamjena za tjesteninu u supicama, a nema aditiva
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.4.2009 8:05:35
Anoniman
Dorucak: domaci crni hljeb sa domacim kajmakom. Rucak: bili smo vani, pa smo jednu hipp sa teletinom spucali. Uzina: ustao je u vrijeme rucka, pa sam pravila nama pilecu supicu i njemu sam izvadila prije zacina, malo vode i mrkvice i jedan krompiric koji sam u rerni ispekla. MMMMMMM to je spucao dok si rek'o keks. Vecera: jogurt vocni i jedna vockica.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.4.2009 8:11:51
Crvena
Danas cemo: Dorucak: pura sa jogurtom Rucak: komadic teletine, brokula, karfiol i mrkvica Uzina: plazma ,dukatino i sokic od mrkve i jabuke Vecera: griz sa marelicama
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.4.2009 10:50:15
haidy
E da i mi kazemo sta smo planirali za danas, mada cesto sve izmjenimo dorucak: jabuka i banana rucak: piletina sa tikvicom, karfiolom i krompirom vecera: supa by nana uzina: dukatino, kompot i smoki