|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
9.4.2009 13:04:52   
haidy
Ma Shee ja mislim da joj mozes dati, ne treba se bas striktno drzati toga kad u kom mjesecu se sta daje. to je samo okvirno. ja se bar nisam pridrzavala. uvijek joj dajem nesto kad vidim da je spremna. jogurt joj dajem od osmog i obozava ga, ali ribu joj nisam jos davala iz samo jednog razloga jer je mene strah zbog koscica.

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 776
9.4.2009 13:08:23   
Anoniman
ma i šaran ima velike kosti, a fileti šan pjera nikako, tako da mi to nije problem, a ionako sve pređem prstima i izgnječim, jer ne blendiram. Pa neka proba danas, pa ćemo vidjeti. Hvala ti haidy( haidyyyy, haidyyyy, deine welt sind die berge... haidy... haidy, komm zuruck, find dein gluck, komm doch wieder zuruuuuuuck!!!!hehehe).user posted image

(odgovor članu haidy)
  Neposredna veza do poruke: 777
9.4.2009 13:36:41   
Okarica
IZVORNA PORUKA: sanja.sa

i ja imam pitanje vezano za sir i jogurt. u raznim tabelama dohrane pise sir sa sedam mjeseci, a jogurt sa osam! sta vi kazete? jeste li tako poceli ili ste jos malo cekali? mene sve strah poceti sa mlijecnim proizvodimauser posted image

Tvoj Mark je tri dana stariji od moje Iris tako da imamo iste dileme. Ja imam nekoliko priručnika o dohrani i u svakom piše različito. Imam i neku knjigu pod nazivom "Bebin kuvar". U toj knjizi me apsolutno sve zbunjuje. Neke stvari koje se ne preporučuju prije osmog i devetog mjeseca npr. mlijeko, jaje, sir, riba  itd, u ovoj knjizi su sastavni dio recepata za bebe od 6-9 mjeseci. S druge strane, u tabeli dohrane koju mi je pedijatrica dala stoji da se sir, jogurt, jaje (žumance) uvodi u devetom mjesecu i da se tada počinje soliti hrana. Bijela riba se prema ovoj tablici uvodi tek u jedanaestom mjesecu. Banana je zabranjena do godine (iako je mi pucamo odavno). Totalno sam zbunjena. Voljela bih da čujem kada su ostale mame počele davati jaje i mliječne proizvode.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu sanja.sa)
Neposredna veza do poruke: 778
9.4.2009 13:40:35   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Okarica

IZVORNA PORUKA: sanja.sa

i ja imam pitanje vezano za sir i jogurt. u raznim tabelama dohrane pise sir sa sedam mjeseci, a jogurt sa osam! sta vi kazete? jeste li tako poceli ili ste jos malo cekali? mene sve strah poceti sa mlijecnim proizvodimauser posted image

Tvoj Mark je tri dana stariji od moje Iris tako da imamo iste dileme. Ja imam nekoliko priručnika o dohrani i u svakom piše različito. Imam i neku knjigu pod nazivom "Bebin kuvar". U toj knjizi me apsolutno sve zbunjuje. Neke stvari koje se ne preporučuju prije osmog i devetog mjeseca npr. mlijeko, jaje, sir, riba  itd, u ovoj knjizi su sastavni dio recepata za bebe od 6-9 mjeseci. S druge strane, u tabeli dohrane koju mi je pedijatrica dala stoji da se sir, jogurt, jaje (žumance) uvodi u devetom mjesecu i da se tada počinje soliti hrana. Bijela riba se prema ovoj tablici uvodi tek u jedanaestom mjesecu. Banana je zabranjena do godine (iako je mi pucamo odavno). Totalno sam zbunjena. Voljela bih da čujem kada su ostale mame počele davati jaje i mliječne proizvode.

Mislim da smo tvoju pedijatricu dovoljno apsolvirali...hahahhauser posted image user posted image .....ma prije da ti je ta tablica u Bebinom kuharu ok...mislim riba....ja akoBog da Umi za mjesec uvodim kuhanu ribu...user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 779
9.4.2009 13:45:18   
Skvo RR
Evo nadjoh na net-u:
Djeca u koje postoji rizik od alergijske reakcije trebala bi dobiti ovu namirnicu tek nakon navršene godine dana (obično je jedan od roditelja ili braće alergičan na ribu), nikako prije.

Dojenče koje nema sklonost alergiji može dobiti obrok ribe nakon šest mjeseci pod uvjetom da je već naviklo na kašice od povrća, voća, mesa i žitarica. Uvođenje ribe u prehranu dojenčeta pridonosi navici u usvajanju drugačijeg okusa, a s druge strane znači i unos važnih prehrambenih tvari značajnih za rast.

Prije par godina su cak i lupili da je mrkva jak alergen, medjutim na kraju su se vratili na staro...da je pocetak dohrane sa mrkvom ok!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 780
9.4.2009 13:46:31   
Okarica
IZVORNA PORUKA: skvo

Mislim da smo tvoju pedijatricu dovoljno apsolvirali...hahahhauser posted image user posted image .....ma prije da ti je ta tablica u Bebinom kuharu ok...mislim riba....ja akoBog da Umi za mjesec uvodim kuhanu ribu...user posted image

U pravu si! Trebala sam ovih dana ići na kontrolu, ali mi se nešto nije dalo, da me opet z.user posted image ... Iris je hvala Bogu super, bili smo na kontroli kukova sve ok. Sad fino jede. Poljubi svoju ljepoticu! Ja ću jaje i mliječne proizvode početi uvoditi sa 8 mjeseci.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 781
9.4.2009 13:52:44   
haidy
Okarice, ako je ta pedijatrica u DZ Kumrovec onda znam kako ti je, one su tamo grozneuser posted image user posted image user posted image , ali ima jedna predivna, Branka se zove.

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 782
9.4.2009 13:54:35   
Okarica
Mi smo u Vrazovoj.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 783
9.4.2009 14:09:01   
ziki
http://www.coolinarika.com/clanak/printernet-kalendar-dohrane
link jednog lezernijeg kalendara.
Nas danasnji meni
dorucak: cicvara i zaljevo jogurtom,
rucak: teletina sa mijesanim povrcem
uzina: plazma sa mlijekom
vecera: suhe sljive sa kukuruznim pahuljicama(ako ne zsape)

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 784
9.4.2009 14:42:43   
lejlaze
mi smo danas hapili za dorucak - citavu hapicu (marelica, kruska)  user posted image .
sada mama pravi mrkvu, tikvicu i piletinu.
a vecerat cemo medolino ili keksolino, kako budem raspolozen user posted image

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 785
9.4.2009 18:30:33   
new mama
Kod nas danas na meniu
dorucak-banana,kruska i hipp breskva
rucak-piletina,krompiric,mrkvica,tikvica i kupila neku tjesteninu danas u dm-u i skuhala s tim super ispalo sve mi je pojela,ta tjestenina je bas za bebe.....
pije sokice,cajeve,vodu ma sta stigne i
sad cemo probati malo jabuke i plazme.....pozzzzzz....

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 786
9.4.2009 18:33:47   
remzy
danas smo jeli plazmu keksi
poslije toga domacu juhu sa povrcem i mesom
pa smo jeli dukatino jogurt
i veceras cemo jesti bananu sa keksom

i sika non-stop!!!!user posted image user posted image user posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 787
10.4.2009 11:34:29   
Anoniman
samo da javim da je pojela ribicu i sve ok dosad...

(odgovor članu remzy)
  Neposredna veza do poruke: 788
10.4.2009 13:29:38   
ziki
Danasnji meni
dorucak: proso sa pavlakom
rucak: piletina sa raznim povrcem
uzina: dukatino, standardno
vecera: frutolino, ako bude vecere.
Moram da pohvalim misu da jede male komadice mesa bez pasiranja, vlicine 1 cm2 od kako su nili gornji zubici, a juce je jeo kompletan rucak bez pasiranjauser posted image user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 789
10.4.2009 14:44:55   
malecka60
Jutros smo papali HIPP kasicu od banane, jabuke i zitaricama, oko 15:00 h cemo kuhanu piletinu+krompir+mrkva+proso+persun+malcice putera (mix svega i svacega), predvecer mislimo da cemo dinstanu jabuku i keksolino, 4X flasica, i nesto tekucine (caj).

D 23.09.2006. :(
A 10.10.2008. :)

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 790
10.4.2009 14:48:14   
magde
HEJ MALECKA a na kolino meseci ste poceli sa hranom i koliko ima tvoja beba???

(odgovor članu malecka60)
Neposredna veza do poruke: 791
10.4.2009 17:19:45   
Crvena
Dorucak: jaje sa pavlakom
Rucak: corbica od krompira, rize, mesna voda sa komadicima teletine i mrkvica
Uzina: plazma keksici i dukatino
Vecera: banana

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu magde)
Neposredna veza do poruke: 792
10.4.2009 20:17:18   
Ivona
Dorucak: banana,kruska i malo Hipp breskve sa zitaricama riza/kukuruz
Rucak: riza sa mrkvicom i prasom+svjezi sir i pavlaka
Uzina:monte
Vecera:Cokolino

Zadnja 3-4 dana smizli jako slabo jede user posted image Mislim da je ponovo pate zubici user posted image

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 793
10.4.2009 20:21:25   
Ivona
IZVORNA PORUKA: new mama

rucak-piletina,krompiric,mrkvica,tikvica i kupila neku tjesteninu danas u dm-u i skuhala s tim super ispalo sve mi je pojela,ta tjestenina je bas za bebe.....

New mama,vidjela sam i ja tu neku tjesteninu u DM-u...,ne mogu se sjetiti kako se zove...Je li crvena kutija? Kontala sam se da li da je kupim...,ali mi se tjestenina koju mi jedemo (od provjerenih proizvodjaca) cinila kao bolji izbor...U svakoj ima kojekakvih aditiva,pa covjek bas ne moze biti pametan user posted image

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 794
10.4.2009 20:25:57   
manuela RR
Evo da se i ja pridružim user posted image :
Danas:
Doručak:jedan sokić(breskva)
Ručak:    pola hipp hapice(povrće sa teletinom)+pola banane

večeras :pola hipp hapica za laku noć
             uz sve ovo dojenje x puta

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 795
10.4.2009 20:27:54   
Golubica
Dorucak: Hipp breskva
Rucak: piletina+teletina+mrkva+krompir+karfiol+brokula+riza+proso+malo soli i malo maslinovog ulja = BUCKURIS koji je Asja pojela za tren oka
Uzina: Sokic
Vecera: Plazma keks i mlijeko

< Poruku je uredio Golubica -- 10.4.2009 20:30:10 >

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 796
10.4.2009 20:48:23   
remzy
kod nas je danas bio dukatino sa marelicom,
zatim pola banane,
pita krompirusa sa jogurtom
i pred spavanje plazma u mlijeku

i sika non-stopuser posted image user posted image user posted image user posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 797
10.4.2009 21:51:44   
mamina princeza
Bas se dugo nismo javljali na ovu temu - a nismo bas nesto zadovoljni kako jedemo:( Zadnjih dana Dzelila je bas smanjila svoje obroke juce po prvi put nije uopste htjela rucati...???
Danas smo malo bolje prosli

dorucak - cicvara:) morali smo i mi to probati
rucak - pileca supica sa tjesteninom iz dm a posto je bilo malo rjedje udrobili smo i hljeba pojela je dosta al ne kao sto je prije jela
uzina - kruska
rucak - nestle s medom

najveci problem nam je i dalje flasica sad vise nikako ne zeli cak ni onu pred spavanje . posto nam je to postala bas trauma vise se i ne trudim dati dok je budna vec sve u snu tako da popije otprilike nekih 500 ml dnevno a ostalo dodajem u hranu - nemoguce je drugacije cim vidi mlijeko odvali plakat.... moja mama kaze da sam i ja bila ista takva ...cudno mi da se takve stvari nasljedjuju al eto

u zadnje vrijeme pije umjesto caja dosta vode kupujemo janu

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 798
10.4.2009 22:11:14   
Golubica
Koju tjesteninu mi mozete preporuciti osim one iz DMa, obzirom da smo samo zumance probali, a vecinom sve sadrze jaja.

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 799
10.4.2009 22:45:40   
malecka60
IZVORNA PORUKA: magde

HEJ MALECKA a na kolino meseci ste poceli sa hranom i koliko ima tvoja beba???

Poceli smo sa 4 mjeseca bananu i jabuku, cijediti sok od jabuke i mrkve, i kasnije polako po par kasikica supe i kasice.
Danas je napunio 6 mjeseci user posted image user posted image user posted image

D 23.09.2006. :(
A 10.10.2008. :)

(odgovor članu magde)
Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *