Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.4.2009 23:55:59
sunčica
Manuela,moja je Lana starija sam 3 dana .Njoj humana super odgovara i pravo je voli.Tebi je superkad imaš dovoljno mlijeka.I ja bih voljela da je još potrajalo,al šta ću .Lana voli pravo sve voćne kašice,a slane onako,zavisi šta smo pomiješali.Al nekako ja sam najmirnija kad ona popije punu flašicu,tada sam 100% sigurna da je sita.Onako kad joj dajem iz kašikice nekada vraća,pa joj moram hvatati sa kašikicom kašicu po bradi,sva se umacka ,umori me pravo,tita mi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.4.2009 10:45:35
new mama
Evo i nas juce smo ruckale dorucak-kasica jabuka i sljiva hipp i banana,a rucak piletina,riza,krompiric i mrkva i slabo jela skroz neznam sta cu sa njom ,slatko pojede super,a slano jedva malo ...i mm joj sinoc dao jos pola banane...a danas dorucak-jabuka i pahuljice od breskve,a rucak cemo neko povrce pa cemo vidjeti kako ce danas ruckati i jos sika naravno i mao vode i soka od kruske.....pozzzzz
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.4.2009 12:24:54
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: sunčica
Skvo,moja i tvoja bebica su blizu,ostale su sve starije.Jel tvoja Uma jos doji ili?moja je Lana dojila 4 mjeseca i sada pije humanu,dobro napreduje.Mislim da sad ima oko 8 kg.Koliko dnevno imate obroko? Lana pije 4-5 puta flašicu (180-200ml)i između imamo sokiće,voćne kašice ili slani obrok (ili joj ja nešto iskuham ono povrće,piletina itd. ili pojede hipp slanu kašicu).Al nekako ja je opet najviše držim na hapici,kontam još je mala (5 mj i 10 dana) imaće kada probati ovu hranu. I još,kada ste počeli uvoditi ovo obično mlijeko,šta misle ostale mame?
Uma je na adaptiranom - na Aptamilu....ima 3X bocicu aptamila po 210 ml, jedan slani obrok (npr .slani obrok je saka izmrvljenje piletine, mrkvica, jedan krompir i par karfiola) i jedan slatki obrok. U tom slatkom obroku obicno joj mixam 120ml aptamila, rizine pahuljica (cca 4 supene kasike) (nekada kukuruz) i jednu vocku (ili pola teglice vocne hipp kasice)...Dakle sve u svemu jede 5 X dnevno. Po noci se ne budi. Prije mjesec dana imala je 870O... .
P.S. Jos nisam uvela obicno mlijeko....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.4.2009 17:17:16
Romali
Otkad me nije ovdje bilo... valjda zato što ga uglavnom mama hrani, jer sam ja na poslu Doručak: Dukatov zrnati sir istopljen na mrvici maslaca i crna kifla. ( Sada neće da doručkuje ništa drugo nego kao pravi čovjek, kifu s nečim )
Ručak: komadić teletine, dodali tikvicu i prosa pa zalili s malo jogurta
Večera: vjerovatno ću mu skuhati gris s malo čokolade za kuhanje
Užina: cijeli dan svašta pomalo, banana, naranča, jabuka, samo zijeva k'o mali lav
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.4.2009 17:46:00
haidy
Nije nas bilo nekoliko dana, moja maca je imala slaba apetit ali danas je vec bolje. jutros je doruckovala bananu i kiwi sa mlijekom uzina je bio dukatino i milk snite rucak voda od graha sa pavlakom i hljebom i jogurt do kraja dana ce biti sokic, cokolino i mlijeko prije spavanja.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.4.2009 18:01:05
Ivona
Uh i nas nije dugo bilo...Samo hodamo,pa nemamo vremena da pisemo sta smo ruckali...,a svasta smo novo ruckali,pa cemo morati napraviti update
Zasada samo danasnji menu: Dorucak:cicvara...,ali sa cijelim jajetom Rucak:buckuris iz pretisa -teletina+prokulice+krompir+paradajz+crveni luk+bijeli luk+mrkva+persun Vecera:jabuka+banana+kruska sa mlijekom i riza/kukuruz pahuljice Uzina:keksic (nemamo vremena d auzinujemo od silnog hodanja )
...i standardno 3x Aptamil,vodica,caj,sokic
Uzasno nam je dosadio ovaj vocni mix...Mozda bismo i mi mogli probati kiwi i narandzu Haidy,kako i kad si uvela kiwi?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.4.2009 18:15:56
haidy
Kiwi sam joj dala nekad davno, posto nije bilo reakcije, nastavila sam davati. umiksam joj sa vocem i svidja joj se, ali mi smjesno, sve joj u kaki one crne semenke a i narandzu joj odavno dajem, vec sam pisala da je pravo voli, nekad joj isjedim ko sokic, a nekad joj umiksam sa jabukom i mrkvom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.4.2009 19:45:51
ziki
Dorucak: ABC sir i hljeb rucak: izdinstala na malo luka piletinu, brokolicu, karfiol, kukuruz secerac i mrkvicu( kukuruz prvi put bez guljenja) uzina: dukatino marelica mrkva vecere nema, zaspo dok smo se vracali iz setnje br.3
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.4.2009 20:21:46
magde
UPOMOOOOOOC.moja mala nema apetit ,pedijatar kaze da je normalno ali ona je 3 i po meseci i jede jedva 100ml ma kakve 100 80 a treba 150 nema smisao paaa zabrinuta sam.sta je???ispitala sam krv ima pokacenih leukocita granica je 10 a ona ima 10.4 sad je krv OK ali e jede????/
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.4.2009 16:20:25
new mama
E kod nas danas dorucak:hipp banana i kruska,a rucak:teletina ovo je prvi put,sa mrkvicom,krompiricem i tikvicom i pojela je i veceras cu joj dati malo banane i danas je pila sok od mrkve......
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.4.2009 20:54:37
haidy
Kod nas je danas bio dan noviteta, ali je neslavno zavrsio Prvo smo za dorucak probali celo jaje, pa je za rucak jela fasirano (prvi put) i spinat, za veceru je pojela Hipp krusku, a za uzinu monte i nakon svega toga je povratila ja se sad brinem da to nije posljedica jaja ili mesa ili se samo prejela
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.4.2009 20:59:00
nikita
haidy evo bas sam sad razgovarala s prijateljicom njenom sinu se isto to danas dogodilo, i da djete je svasta smjesalo a mali zeluci to nisu uspjeli provariti. no sikiriki
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.4.2009 21:02:52
žana o8
Joj Haidy, svašta ona udrobi danas . Mislim da je joj od toga bilo muka, možda je to malo previše noviteta za jedan dan. Sutra malo laganija hrana pa ćeš vidjeti.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.4.2009 10:42:06
SelmaK
Nas danasnji menu
Dorucak- velika hipp kasica banana i jabuka sa keksom
Rucak - pileci batak skuhano sa malo maslinovog ulja, koje nam je stiglo iz Dalmacije, uz to cemo skuhati žaru/koprivu i u nju dodati malo pavlake. Ja sam se ipak odlucila da danas probamo žaru, iako nisam dobila nijedan konkretan odgovor na ovo pitanje. Vidjecemo, ja se nadam da ce sve biti ok!
Vecera- Linov keksolino
I naravno 4 puta AD mlijeko, i mmalo caja, soka ili vode, zavisi sta bude Aladin htjeo!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.4.2009 12:24:18
sanja.sa
shee nase bebe su rodjene u par dana i ja jos nisam davala ribu, planiram u osmom mjesecu. mislim da mozes lagano poceti, razlika izmedju sedam i po i osam nije neka . i ja imam pitanje vezano za sir i jogurt. u raznim tabelama dohrane pise sir sa sedam mjeseci, a jogurt sa osam! sta vi kazete? jeste li tako poceli ili ste jos malo cekali? mene sve strah poceti sa mlijecnim proizvodima
nas danasnji menu: slani: pileca supica sa karfiolom, tikvicom i krompirom slatki: banana i suhe sljive sa rizinim pahuljicama
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.4.2009 12:34:47
ziki
Sto se tice ribe ja sam Tariku dala pecenu ribu u nedelju prvi put, sa 10.5 mjeseci. Sad bas citam u novinama da ribu ne treba davati prije navrsenih 9 mjeseci jer je jak alergen. Za mljecne proizvode ja sam jogurt i pavlaku pocela da dajem sa 7mjeseci i 20 dana, mlijeko sa punih 9 m i 10 dana. i to samo ko podlogu za cicvaru ili u mlijeko natopim plazmu pa plazmu pojede a mlijeko ja popijem . Tarik do 7 mjeseca nije podnosio mlijko kad ja popijem odmah bi ga stomacic mucui pa sam zbog toga isla relativno polako.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.4.2009 12:40:57
Anoniman
hvala vam na odgovorima drage. Ja sam njoj prije možda petnaestak dana dala mrvicu šarana sa prsta dok smo mi jeli da vidim kako će reagovati, a danas sam joj baš mislila napraviti obrok sa šan pjerom, možda da opet stavim malo samo, možda količinu male kašike? A za jogurt sam se i ja neko jutro upitala kad sam nam pravila puru, pa sam joj poželjela malo staviti, ali ipak nisam, možda ovih dana mrvicu da pokuša, pa opet nekad poslije.