|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli
10.7.2015 11:57:51   
aidana

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

IZVORNA PORUKA: ziel

Ninuska a i jest malo komplikovanije, ne znam... ne bih ja to smjela ipak... Onaj stari nacin mi sasvim ok.

pa ne znam sad...ok je medicinskom osoblju al zenama kojima bi inace gravitacija puno pomogla..i nije...znaci mnogo bi lakse bilo da cucis umjesto sto lezis na ledjima...navodno u vojnoj si u vodi dok su kontrakcije a sam izgon je na suhom...ja nisam mogla u vodu radi visokog pritisk,a..mislim to sam kasnije povezala..tada mi samo rekose ne moze user posted image

moja prijateljica je prije 2 godine ganjala taj porod u vodi,al nisu joj dali fasovala eserihiju

ma ja uradila testove na HIV, HEP B i clamidiu..sve ok..al me zeznuo viso pritisak, vidno otecena + dosla sam u dezuru user posted image

ima u nekom filmu scena kad se zena poradja u kuci u vodi, a oko nje pomocnici imaju one mrezice da vade govanca iz voda user posted image user posted image user posted image nesto me to odbilo skroz od te vrste poroda

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1051
10.7.2015 11:59:54   
aidana
rose zar te ne porodi doktor koji se zadesi u smjeni? Kako znas da ce te bas on poroditi?

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1052
10.7.2015 12:00:54   
rose

IZVORNA PORUKA: aidana

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Ninuska a i jest malo komplikovanije, ne znam... ne bih ja to smjela ipak... Onaj stari nacin mi sasvim ok.

pa ne znam sad...ok je medicinskom osoblju al zenama kojima bi inace gravitacija puno pomogla..i nije...znaci mnogo bi lakse bilo da cucis umjesto sto lezis na ledjima...navodno u vojnoj si u vodi dok su kontrakcije a sam izgon je na suhom...ja nisam mogla u vodu radi visokog pritisk,a..mislim to sam kasnije povezala..tada mi samo rekose ne moze user posted image

moja prijateljica je prije 2 godine ganjala taj porod u vodi,al nisu joj dali fasovala eserihiju

ma ja uradila testove na HIV, HEP B i clamidiu..sve ok..al me zeznuo viso pritisak, vidno otecena + dosla sam u dezuru user posted image

ima u nekom filmu scena kad se zena poradja u kuci u vodi, a oko nje pomocnici imaju one mrezice da vade govanca iz voda user posted image user posted image user posted image nesto me to odbilo skroz od te vrste poroda

hehe to onaj film s jenifer lopez user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1053
10.7.2015 12:01:16   
ninuska

IZVORNA PORUKA: ninuska

Dobro jutro zeneuser posted image

Mene jutros probudio grc u 6, pa sam malo setkala da prodje, pojela musli i kontam sta dalje....da li da spremim malcu dorucak, okupam se, malo raspremim ili da se vratim u krevet....i vratim se u krevet user posted image user posted image Spavala sve do sad. Bas mi godi obzirom da nisam ovih dana nikako spavala. Evo jos se izlezavam.
Bila sam juce u okaidi i nisam nasla nista za bebu, ali sam kupila hlace malcu i jednu haljinu za poklon. A haljinice ljetne su mi diiiiivne, dodje mi da odmah kupim za 2-3 godine unaprijeduser posted image user posted image

pcelice after eight je bas tanak....tih 8 je kao 4 kockice obicne cokolade, a to nije puno. Tako ja to sebi preracunamuser posted image user posted image

Pametno :). Nek si odmorila.
znaci nista u okaidiju?.mislila sam i ja otici obzirom da mi sestra u svedskoj nije uspjela naci iojelce za iznijeti iz bolnice user posted image .
a, haljine mozes unaprijed uzeti. Njihovi brojevi su manji svakako. Ja obicno uzmem na snizenju tako da sam mirna za narednu godinu. Samo nesto dokupim

Ma ima svega nego ja nisam uspjela naci to sto mi treba. Prvo sam za poklon kupila haljinicu, dok sam se odlucila koju cu sve i jednu sam pregledalauser posted image user posted image pa onda predjem na hlace za malca, i dok sam dosla do bebi stvari vec se ova moja dvojica unervozila user posted image ne moze covjek s njima ni u shopping kako treba. Skroz malih brojeva ima vise ljtnih stvari a ipak ce kod mene biti aBd jesenja beba. Gledala sam kompletice kao sto je rose kupila, ali su ostali samo veci brojevi, 6 mj i to... Ima gegica ali ih nisam gledala jer hocu nesto dvodjelno. Onako krajickom oka mislim da za djecake ima slatkih gegica. Meni je mama rekla pogledati nesto u njemackoj a i imam jos vremena pa se ne zurim.
U svakom slucaju vrijedi otici.

E, super..otici cu...ma znam kako je s njima ici...i moji se uznervoze, a ja volim bas da pregledam detaljno i onda to traje user posted image

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1054
10.7.2015 12:02:21   
rose

rose zar te ne porodi doktor koji se zadesi u smjeni? Kako znas da ce te bas on poroditi?

pa ne znam...idem njemu na preglede a porodit ce me ko bude tu user posted image ko u vojnoj..ne mislim ja njega ganjat za porod...ali ako bude, dobro i jest..u vojnoj isla masicu a na poridu mi bio drljevic

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1055
10.7.2015 12:07:47   
aidana

Dobro jutro zeneuser posted image

Mene jutros probudio grc u 6, pa sam malo setkala da prodje, pojela musli i kontam sta dalje....da li da spremim malcu dorucak, okupam se, malo raspremim ili da se vratim u krevet....i vratim se u krevet user posted image user posted image Spavala sve do sad. Bas mi godi obzirom da nisam ovih dana nikako spavala. Evo jos se izlezavam.
Bila sam juce u okaidi i nisam nasla nista za bebu, ali sam kupila hlace malcu i jednu haljinu za poklon. A haljinice ljetne su mi diiiiivne, dodje mi da odmah kupim za 2-3 godine unaprijeduser posted image user posted image

pcelice after eight je bas tanak....tih 8 je kao 4 kockice obicne cokolade, a to nije puno. Tako ja to sebi preracunamuser posted image user posted image

Pametno :). Nek si odmorila.
znaci nista u okaidiju?.mislila sam i ja otici obzirom da mi sestra u svedskoj nije uspjela naci iojelce za iznijeti iz bolnice user posted image .
a, haljine mozes unaprijed uzeti. Njihovi brojevi su manji svakako. Ja obicno uzmem na snizenju tako da sam mirna za narednu godinu. Samo nesto dokupim

Ma ima svega nego ja nisam uspjela naci to sto mi treba. Prvo sam za poklon kupila haljinicu, dok sam se odlucila koju cu sve i jednu sam pregledalauser posted image user posted image pa onda predjem na hlace za malca, i dok sam dosla do bebi stvari vec se ova moja dvojica unervozila user posted image ne moze covjek s njima ni u shopping kako treba. Skroz malih brojeva ima vise ljtnih stvari a ipak ce kod mene biti aBd jesenja beba. Gledala sam kompletice kao sto je rose kupila, ali su ostali samo veci brojevi, 6 mj i to... Ima gegica ali ih nisam gledala jer hocu nesto dvodjelno. Onako krajickom oka mislim da za djecake ima slatkih gegica. Meni je mama rekla pogledati nesto u njemackoj a i imam jos vremena pa se ne zurim.
U svakom slucaju vrijedi otici.

E, super..otici cu...ma znam kako je s njima ici...i moji se uznervoze, a ja volim bas da pregledam detaljno i onda to traje user posted image

ma smor su, ako cemo iskreno user posted image user posted image mm trebale hlace i neke cipele. Podrazumijeva se da mu ja pomognem u odabiru, pa dok on probava ja ganjam dijete i njemu dajem komentare valja li...i onda mi malac izadje iz radnje a ja onako punih ruku stvari....ili mu kazem da nesto nosi sto cemo kupiti a on s tim ode do izlaze i sve pocne pistati, svi nas gledaju....ma bjezi, ne treba meni to user posted image user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1056
10.7.2015 12:15:40   
memsi
Hvala za info draga,a mm ce morat malo guzu oznojit svakako.user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1057
10.7.2015 12:58:30   
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: memsi

Sad nesto ne znam treba li uvjerenje iz cipsa. Ali ne bi bilo lose da izvadis dok se nisi porodila za svaki slucaj. Jer uvjerenje daju samo osobi na cije ime se vadi. Nece dati muzu ili bilo kome drugome

Evogledam i za prijavu djeteta u knjigu rodjenih treba cips ova prijava i uvjerenje o drzavljanstvu i vjencani list. Ti ces licno morati izvaditi uvjerenje o drzavljanstvu i cipsovu prijavu. To muz ne moze

< Poruku je uredio *pcelica* -- 10.7.2015 13:04:06 >

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu memsi)
Neposredna veza do poruke: 1058
10.7.2015 13:11:27   
memsi
Hvala mnogo pcelice,taman odoh danas po nalaze pa da i ove dokumente povadim.Mnogo ste mi pomogle.Ja nisam ovdje rodila prvi put pa pojma nemam kako to ide.
Jos jednom hvala vam😊.Javim kakvi su nalazi a nadam se dobrom svakako.

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1059
10.7.2015 13:14:42   
*pcelica*
Ma svako ce ti objasniti kad krenes s vadjenjem potrebne dokumentacije. Sve ti moze muz zavrsiti ali ova dva papira znam da ne moze. Pa da ne bi isla i ganjala se po redovima frisko porodjena bolje sad pripremiti.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu memsi)
Neposredna veza do poruke: 1060
10.7.2015 13:14:50   
ninuska

Hvala mnogo pcelice,taman odoh danas po nalaze pa da i ove dokumente povadim.Mnogo ste mi pomogle.Ja nisam ovdje rodila prvi put pa pojma nemam kako to ide.
Jos jednom hvala vam😊.Javim kakvi su nalazi a nadam se dobrom svakako.

Da svi nalazi budu ok..koliko skontah da si u terminu

(odgovor članu memsi)
Neposredna veza do poruke: 1061
10.7.2015 13:15:40   
amelaaaa
Ih šta ste svašta ispisale i koliko ste tema prošle od jutros, evo pola sata čitam user posted image
Ja jutros išla na kontrolu, zadnju kod svoje dr. Sljedeći petak idem direktno na prijem na ginekologiju, pa vidjet ćemo da li će me vratiti ili porađati :) Brinem se da li će biti sve u redu, posebno mi je opterećenje hoće li me vratiti kući u petak (a moguće jer je Bajram), pa da se nešto ne zakomplikuje. Već sad razmišljam, šta ako mi voda pozeleni user posted image
Imala sam veliku želju da se porodim prirodno, da me zaboli kod kuće, pukne vodenjak i sve po nekom redu. Još me strašno bole krsta, kao da ću dobiti, zadnja dva dana, pa sam se tješila da je to predznak poroda. Kako je kod vas bilo prvi put? Imate li neku preporuku za podsticanje otvaranje (osim šetnje)?

Neposredna veza do poruke: 1062
10.7.2015 13:19:53   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: amelaaaa

Ih šta ste svašta ispisale i koliko ste tema prošle od jutros, evo pola sata čitam user posted image
Ja jutros išla na kontrolu, zadnju kod svoje dr. Sljedeći petak idem direktno na prijem na ginekologiju, pa vidjet ćemo da li će me vratiti ili porađati :) Brinem se da li će biti sve u redu, posebno mi je opterećenje hoće li me vratiti kući u petak (a moguće jer je Bajram), pa da se nešto ne zakomplikuje. Već sad razmišljam, šta ako mi voda pozeleni user posted image
Imala sam veliku želju da se porodim prirodno, da me zaboli kod kuće, pukne vodenjak i sve po nekom redu. Još me strašno bole krsta, kao da ću dobiti, zadnja dva dana, pa sam se tješila da je to predznak poroda. Kako je kod vas bilo prvi put? Imate li neku preporuku za podsticanje otvaranje (osim šetnje)?

Jesu li ti gledali plodovu vodu? Ti bolivi moguce da su priprema za porod i da se otvaras. Kazu da je dobar sex za ubrzanje poroda user posted image Jos sam cula da su hurme dobre, i da se preporucuje da ih se jede uoci poroda. U svakom slucaju sretno i da sve bude u najboljem redu

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu amelaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1063
10.7.2015 13:27:36   
ninuska

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Jesu li ti gledali plodovu vodu? Ti bolivi moguce da su priprema za porod i da se otvaras. Kazu da je dobar sex za ubrzanje poroda user posted image Jos sam cula da su hurme dobre, i da se preporucuje da ih se jede uoci poroda. U svakom slucaju sretno i da sve bude u najboljem redu

Samo da potpisem user posted image

Neposredna veza do poruke: 1064
10.7.2015 13:37:29   
amelaaaa

Nisu, pretpostavljam da će na termin. Uglavnom ono što dr.provjeri je klasika, samo da li ima dovoljno plodove vode. A otvorena sam 1 prst evo već 3 sedmice, i danas isto stanje aaaaa user posted image . Ni da makne.
A muž se ne da nagovoriti user posted image Ovaj 1 prst ga muči, kaže pravi mu "psihološku barijeru" user posted image . Ne znam ima li još takvih ili je samo moj prezabrinut. hahahah
I hvala :) Valjda bude sreće :)

< Poruku je uredio amelaaaa -- 10.7.2015 13:38:59 >

Neposredna veza do poruke: 1065
10.7.2015 13:39:13   
rose

Sad nesto ne znam treba li uvjerenje iz cipsa. Ali ne bi bilo lose da izvadis dok se nisi porodila za svaki slucaj. Jer uvjerenje daju samo osobi na cije ime se vadi. Nece dati muzu ili bilo kome drugome

Evogledam i za prijavu djeteta u knjigu rodjenih treba cips ova prijava i uvjerenje o drzavljanstvu i vjencani list. Ti ces licno morati izvaditi uvjerenje o drzavljanstvu i cipsovu prijavu. To muz ne moze

hm kod mene je muz odradio sve oko prijave djeteta, u ponedjljak odmah...dosle iz bolnice u nedjelju...ja sam u opstini centar zavedena...imaju sve moje podatke pa mozda zbog toga ali nisam nista ja licno ganjala

Neposredna veza do poruke: 1066
10.7.2015 13:39:30   
*pcelica*

Nisu, pretpostavljam da će na termin. Uglavnom ono što dr.provjeri je klasika, samo da li ima dovoljno plodove vode. A otvorena sam 1 prst evo već 3 sedmice, i danas isto stanje aaaaa user posted image . Ni da makne.
A muž se ne da nagovoriti user posted image Ovaj 1 prst ga muči, kaže pravi mu "psihološku barijeru" user posted image . Ne znam ima li još takvih ili je samo moj prezabrinut. hahahah

E pa onda ti ne preostaje nista drugo nego zaduzi hurme i navali user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu amelaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1067
10.7.2015 13:40:56   
rose
ma da ovo od 2014 i one JMBG frke

Za prijavu djeteta u Općine Centar potrebni dokumenti su sljedeći:
Djeca rođena u braku:
Izvod iz matične knjige vjenčanih roditelja
Uvjerenje o državljanstvu BiH i FBiH roditelja
Lična/osobna karta roditelja
Obavijest o evidenciji prebivališta roditelja
Ukoliko treća osoba vrši prijavu ličnog imena djeteta, potrebna je punomoć roditelja
Rok za prijavu novorođenčadi je 30 dana od dana rođenja

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1068
10.7.2015 13:42:40   
rose

sex user posted image

(odgovor članu amelaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1069
10.7.2015 13:43:54   
ninuska

hm kod mene je muz odradio sve oko prijave djeteta, u ponedjljak odmah...dosle iz bolnice u nedjelju...ja sam u opstini centar zavedena...imaju sve moje podatke pa mozda zbog toga ali nisam nista ja licno ganjala

I kod mene. Nisam nigdje isla. Ali mislim da je sada drugacije i da je veca procedura user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1070
10.7.2015 13:48:11   
ziel
Vidite zene moje lutke, moja sestrisna user posted image ova skroz desno user posted image
Nisam je vidjela 5 dana, tako je pozelim to je strasno, lopov mali...
Ima 3 god.
user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1071
10.7.2015 14:06:16   
amelaaaa

Vidite zene moje lutke, moja sestrisna user posted image ova skroz desno user posted image
Ima 3 god.
user posted image

Dušice male user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1072
10.7.2015 14:40:26   
Farah 00

Ima 3 god.
user posted image

Kako su slatki user posted image user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1073
10.7.2015 14:50:57   
anitaa
Danas sam ma garant 4 puta posla.pisati i uglavnom telefon me prekine, nema veze, bila vani,pa.spavala vise od.dva.sata, nesto sam jos osamucena..bila jucer kod Beciragica...

(odgovor članu amelaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1074
10.7.2015 14:52:33   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: LieToMe

mi se dovukle kod mojih, isto putujuci dzindasi user posted image moja torba, njena torba, ruksak...jos ona ponijela i neku plisanu igracku... i ulazimo u zgradu kad dezurna komsinica jel sad djecak hahahaha majke mi svaki put deja vu
elem, popila kaficu sa mamom, malo se igramo...kasnije odoh na kafu sa kumom, pa u soping pa po muza na posao i idemo gledati usisivace user posted image

vidim pricate o cokoladama...ja to u neogranicenim kolicinama...sinoc sam prije spavanje king na stapicu. mm me pocas_tio, izasao da baci smece i vraca se sa sladoledom user posted image

Kako ti spomnu tu komsinicu, juce meni jedna dezurna mahalusa u famliji mm, pita je li ti cura, reko jeste, vidi se kaze po tebi, hajde rekoh fino. Te se ona ne zaustavi tu, nego nastavi da me "tjesi", kaze ne brini, nema veze. Evo i ja sam prvu curu rodila, pa onda dva djecakauser posted image BIt ce, ne sekiraj seuser posted image user posted image user posted image Mene suze zalile od smijeha. Nisam nista reka, sutila sam, necu reko belaj da pravim bezevze na svadbi, nema smislauser posted image user posted image

Ni ja to ne kontam, kako ljudi mogu tako razmisljati, a sve su to mahom zene, same prave razliku izmedju muskog i zenskog djeteta. Mene tako pitaju sta je, ja kazem dr rekla curica, i onda ono kao odmahnu glavom, pa hajde nek je zivo i zdravo, drugo ce biti aBd musko. Bas ne razumijem, a toliko se ljudi napati da uopste imaju djecu, i koliko bolesne djece ima. Ali takvi su ljudi.

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *