|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli
10.7.2015 15:05:59   
Farah 00
Vidim pricate o dokumentaciji potrebnoj za upis djeteta u maticne knjige rodjenih i koliko mi je poznato (ako ne grijesim) da se od prosle godine upis djeteta u maticne knjige rodjenih obavlja u onoj opstini u kojoj majka djeteta ima prijavljeno prebivaliste, a prije je bilo prema mjestu sjedista porodilista, sto je kod nas uvijek bio slucaj da je to Opcina Centar, jedino ako se dijete rodi u kuciuser posted image

Podigla sam nalaze, nalaz krvi uredan, zeljezo mi 24, ali mokraca pise da je zamucena, leukocita nema, ali pise nesto kod rubrike soli - dosta amortiz. (bar tako vidim procitati rukopis), pojma nemam sta je to.

< Poruku je uredio Farah 00 -- 10.7.2015 15:08:48 >

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1076
10.7.2015 15:11:58   
rose
sad na fb vidim da mi je dijete bilo u set_nji u gradu user posted image user posted image ..njih nekoliko iz vrtica sa uciteljicom user posted image

< Poruku je uredio rose -- 10.7.2015 15:13:27 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1077
10.7.2015 15:30:07   
maksi
Ja sam isto cula da se djete sada upisuje tamo gdje je prijavljena majka,vjerovatno da rasterete opstinu Centar.

Kod mene isto uvjek pise te soli dosta i stvarno je uvjek napisano nekim svrakopisom da se ne moze procitati
IZVORNA PORUKA: Farah 00

Vidim pricate o dokumentaciji potrebnoj za upis djeteta u maticne knjige rodjenih i koliko mi je poznato (ako ne grijesim) da se od prosle godine upis djeteta u maticne knjige rodjenih obavlja u onoj opstini u kojoj majka djeteta ima prijavljeno prebivaliste, a prije je bilo prema mjestu sjedista porodilista, sto je kod nas uvijek bio slucaj da je to Opcina Centar, jedino ako se dijete rodi u kuciuser posted image

Podigla sam nalaze, nalaz krvi uredan, zeljezo mi 24, ali mokraca pise da je zamucena, leukocita nema, ali pise nesto kod rubrike soli - dosta amortiz. (bar tako vidim procitati rukopis), pojma nemam sta je to.

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1078
10.7.2015 15:31:02   
maksi
Dusa draga uziva,i kad neko kaze. Sta ce ti djete u vrticu kad ti sjedis kod kuce
IZVORNA PORUKA: rose

sad na fb vidim da mi je dijete bilo u set_nji u gradu user posted image user posted image ..njih nekoliko iz vrtica sa uciteljicom user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1079
10.7.2015 15:34:53   
aidana
Dobro da ste spomenuli tu dokumentaciju. Meni je mm sve sredio poslije poroda, ako je doslo do promjene da ja na vrijeme izvadim sto on ne moze.

Ja nisam imala nikad problema s tim ljudima i komentarima, doduse meni je prvo musko user posted image user posted image Ali sad kome god kazem da je curica obicno dobijem neki odgovor tipa bas lijepo, super, i onda samo nek je zivo i zdravo. Cak sta vise su mi neke zene rekle da bi svakoj majci pozeljele da ima i curicu jer je odnos kasnije ipak malo drugaciji nego sa sinom, vremenom postanu jak oslonac i prijateljice. Ja sam dobila od mame magnet na kojem pise, kcer je samo malo dijete koje naraste u najbolju prijateljicu user posted image Meni je to bas lijepo. Vidim kod svoje zaove koja sad ima 2 velike cure, kako im se poklapaju interesi i mnogo toga rade zajedno.
A inace u prvoj trudnoci ko god me je pitao sta je ja bih odgovorila dr misli da je djecak ali ja sam sigurna da je curica user posted image user posted image Bila sam zaista user posted image user posted image Pa kad vide koliko sam ja ubjedjena i s koliko srece ignorisem doktora, nije se niko usudio nista reciuser posted image user posted image ko bi lujku izazvao

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1080
10.7.2015 15:38:32   
maksi
Dan zene,

Ja peglah cjelo vrijeme,bas se umorih,ukljucila sam masinu za ves samu da opere da je malo dezinfikujem prije bebi stvarcica,sutra sam planirala poceti sa pranjem.

Ne znam vas zene kojima se blizi termin da li ste kao ja ali mene je juce poslije ctga uhvatio neki strah valjda sam skontala da se bas primaklo,pa sam sinoc otplakala i turu ne znam sta mi bi. Strah me svega toga prvo poroda ne znam zasto cak sam sama sebi smjesna ipak sam vec dva puta kroz to prosla,pa onda strah da sve bude u redu sa bebom da se zodi ziva i zdrava,pa zivot sa troje djece. Ma skroz sam u nekoj konfuziji ni sama ne znam sta mi je ali sam nikakva samo mislim i mislim i razmisljam.
Udavih vas svojim glupostima

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1081
10.7.2015 15:40:13   
aidana

IZVORNA PORUKA: maksi

Dusa draga uziva,i kad neko kaze. Sta ce ti djete u vrticu kad ti sjedis kod kuce

Naravno da uziva. Ko sebi moze priustiti definitivno bi trebao poslati dijete u vrtic svejedno sto ne radi. Mi smo prosle sedmice obisli neke vrtice i trebali ga poslati na adaptaciju ove sedmice, ali mi se opet razbolio. A august svakako nece citav biti tu jer idemo kod mojih. Sad nisam sigurna sta da radim user posted image Bojim se upisati ga u septembru, tako ublizu sa mojim terminom. Navodno to moze dozivjeti kao neko odbijanje s moje strane. Da ja njega saljem od sebe a beba ostaje sa mnom. Mozda ipak bolje sacekati do sljedeceg proljeca kad se malo adaptira na bebu. Svakako ide u Helen Doron 2x sedmicno, od septembra sam ga prijavila i na radionice u SOS selu 2x sedmicno user posted image user posted image Nisam pametna.

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1082
10.7.2015 15:50:19   
aidana

Dan zene,

Ja peglah cjelo vrijeme,bas se umorih,ukljucila sam masinu za ves samu da opere da je malo dezinfikujem prije bebi stvarcica,sutra sam planirala poceti sa pranjem.

Ne znam vas zene kojima se blizi termin da li ste kao ja ali mene je juce poslije ctga uhvatio neki strah valjda sam skontala da se bas primaklo,pa sam sinoc otplakala i turu ne znam sta mi bi. Strah me svega toga prvo poroda ne znam zasto cak sam sama sebi smjesna ipak sam vec dva puta kroz to prosla,pa onda strah da sve bude u redu sa bebom da se zodi ziva i zdrava,pa zivot sa troje djece. Ma skroz sam u nekoj konfuziji ni sama ne znam sta mi je ali sam nikakva samo mislim i mislim i razmisljam.

Maksi draga, mislim da je to normalno. Ja vjerujem da si se tako osjecala i prethodna 2 puta. Samo ti izbaci to iz sebe. Mene isto zna strah uhvatiti, i to bukvalno oko svega oko poroda, bebe, nasih zivota, kako cemo ovo kako cemo ono....
Ali kad si uspjesno sve izvela 2 puta, sgurna sam da ce tako biti i treci put user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1083
10.7.2015 15:51:42   
aidana
niko ne ubija temu kao ja user posted image user posted image

idem se kupati pa buditi dijete na rucak

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1084
10.7.2015 15:57:20   
*pcelica*

Dan zene,

I mene je sad strah poroda da to nije normalno. Najradije bih da to neko drugi umijesto mene obavi user posted image Oba puta sam bila opustena. Toliko pozitivna i spremna na sam cin radjanja. Stalno sam govorila sto udje mora i izaci, a sad kad pomislim na novembar pocnem plakati. Prosle sedmice drugarica mi se porodila. Ja kad sam cula toliko sam se isplakala, a njoj porod super prosao user posted image Zato cu sad otici na one vjezbe samo da se malo psihicki rasteretim

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1085
10.7.2015 17:21:15   
ninuska

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Dan zene,

I mene je sad strah poroda da to nije normalno. Najradije bih da to neko drugi umijesto mene obavi user posted image Oba puta sam bila opustena. Toliko pozitivna i spremna na sam cin radjanja. Stalno sam govorila sto udje mora i izaci, a sad kad pomislim na novembar pocnem plakati. Prosle sedmice drugarica mi se porodila. Ja kad sam cula toliko sam se isplakala, a njoj porod supe prosao user posted image Zato cu sad otici na one vjezbe samo da se malo psihicki rasteretim

Ima nas jos. Iako je prvi porod super prosao sad me strah da ovaj put nece ici tako. Kontam sta ako zaglavim sa trudovima skoro cijeli dan. I idmah me panika hvata user posted image . A, i mislim o tome kako cemo s bebom..kako ce nam zivoti izgledati...user posted image

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1086
10.7.2015 17:25:21   
maksi
Lala 88 nam se ne javlja da se nije porodila

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1087
10.7.2015 17:29:05   
ninuska
Nesto ne znam kad joj je termin? Ne mogu spisak da nadjem user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1088
10.7.2015 17:51:05   
Carobno jutro

Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti user posted image user posted image

JULI

18.07. amelaaaa
20.07. Lala88 user posted image
22.07. Adano user posted image
22.07. Memsi user posted image
30.07. Anitaa user posted image

AUGUST

06.08. Maksi user posted image
14.08. Rose user posted image
15.08. Pandica user posted image
18.08. Putujuca user posted image
24.08. LieToMe user posted image
28.08. MAM user posted image

SEPTEMBAR

02.09. Novo Ime user posted image
12.09. Araj user posted image
20.09. Carobno Jutro user posted image
23.09. Ninuska user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image

NOVEMBAR

08.11. Blue moon
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
12.11. Pcelica user posted image
19.11. ziel user posted image
22.11. *nur*
26.11. Farah 00 user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl
14.12. Leena user posted image

evo ga, jedva ga iskopah

valjda mi se rose nece ljutitiuser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1089
10.7.2015 17:53:03   
Carobno jutro

user posted image za nalaze i zeljezo. Ja taj nivo zeeljeza ne mogu postici ni sa duplom dozom heferola, ni sokom od cvekle i ssta ja znam cega vec neuser posted image
A sto se tice mokrace, ne znam sta te soli znaciuser posted image Ima li bakterija?

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1090
10.7.2015 17:55:02   
Carobno jutro

O porodu ne smijem ni da mislim,, ja bih mogla svaku noc plakat user posted image Sto od straha za bebu, sto od straha od ostaka trudnoce..elem budala budalauser posted image

svima user posted image

ja iftar pravim pa uletih malo da vidim sta ima

user posted image
Moguce da se lala prodila, eto joj termin za deesetak dana

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1091
10.7.2015 18:13:25   
ziel
E tacno Lala ...ne javlja se vec nekoliko dana... Nadam se da je sve ok. Ja maloprije pricam s mm i govorim mu da ce morati pomagati kad dodje beba da necu moci sama a njegov odgovor: POMAGACU KOLIKO MOGU ALI NEMOJ DA GA JA PEREM NE MOGU JA TO GADI MI SE haha,hajd dobro to je super ako samo to odbija,nek pomaze u ostalim stvarima hranjenje, zabavljanje, uspavljivanje uhhh ja bi bila presretna

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1092
10.7.2015 18:24:36   
memsi
Pozdrav cure jos jednom,
Podigla nalaze i krvna slika odlicna,u urinu imam povisene eritrocite,a kako sam cula to je normalno u trudnoci pogotovo pred kraj, a na kontrolu idem u ponedjeljak pa cemo vidjeti sta doktor kaze.Imam danas pravo jak pritisak dole a beba mi se bas umirila pa nesto kontam da nece krenuti,obicno se umire pred sami porod.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1093
10.7.2015 18:28:45   
memsi
Ma nesto i mene uhvatila nekakva panika pred porod,mada sam ja na prvom prosla bas super ali ipak davno je bilo.Nije isto roditi sa 20 i ponovo poslije 19 godina.Ja onda ispadoh kao prvorotka sad,jos mi i konizacija radena pa svasta nesto razmisljam i dumam.Kad sam procitala kako je prosla mala curica i to bas zbog te konizacije ne bi mi svejedno.

Neposredna veza do poruke: 1094
10.7.2015 18:35:10   
ninuska
IZVORNA PORUKA: memsi

Ma nesto i mene uhvatila nekakva panika pred porod,mada sam ja na prvom prosla bas super ali ipak davno je bilo.Nije isto roditi sa 20 i ponovo poslije 19 godina.Ja onda ispadoh kao prvorotka sad,jos mi i konizacija radena pa svasta nesto razmisljam i dumam.Kad sam procitala kako je prosla mala curica i to bas zbog te konizacije ne bi mi svejedno.

Ne sekiraj se :). Ako Bog da bice sve ok. Iz nas mora izaci user posted image
user posted image za nalaze

< Poruku je uredio ninuska -- 10.7.2015 18:36:00 >

(odgovor članu memsi)
Neposredna veza do poruke: 1095
10.7.2015 18:38:40   
ninuska
ziel nek pere i guzu hihi..kako sebe tako i bebu user posted image . Samo polako i ukljucuj ga.
carobno jutro svaka cast..ja ga nisam mogla naci. A, lala se sigurno porodila user posted image .
ja pripremila pite za iftar, a sad uzivam pa cu za jedno pola sata ispeci

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1096
10.7.2015 18:54:17   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: ninuska

Dan zene,

I mene je sad strah poroda da to nije normalno. Najradije bih da to neko drugi umijesto mene obavi user posted image Oba puta sam bila opustena. Toliko pozitivna i spremna na sam cin radjanja. Stalno sam govorila sto udje mora i izaci, a sad kad pomislim na novembar pocnem plakati. Prosle sedmice drugarica mi se porodila. Ja kad sam cula toliko sam se isplakala, a njoj porod supe prosao user posted image Zato cu sad otici na one vjezbe samo da se malo psihicki rasteretim

Ima nas jos. Iako je prvi porod super prosao sad me strah da ovaj put nece ici tako. Kontam sta ako zaglavim sa trudovima skoro cijeli dan. I idmah me panika hvata user posted image . A, i mislim o tome kako cemo s bebom..kako ce nam zivoti izgledati...user posted image

Ja se nisam poradjala pa ne znam ni sta me cekauser posted image user posted image

Obzirom da su vam ovo druge i trece trudnoce, da je sa proslima bilo sve ok i da ste divne majke, uz Boziju pomoc nadam se da ce vam i sada proci bez vecih teskoca i da cete roditi zive i zdrave bebiceuser posted image user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1097
10.7.2015 18:57:17   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

user posted image za nalaze i zeljezo. Ja taj nivo zeeljeza ne mogu postici ni sa duplom dozom heferola, ni sokom od cvekle i ssta ja znam cega vec neuser posted image
A sto se tice mokrace, ne znam sta te soli znaciuser posted image Ima li bakterija?

Baje se nigdje ne spominjuuser posted image Ponijet cu nalaz ginekologu i dr opste prakse kad budem isla pa nek oni tumaceuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1098
10.7.2015 19:00:51   
ninuska

Dan zene,

Ja se nisam poradjala pa ne znam ni sta me cekauser posted image user posted image

Obzirom da su vam ovo druge i trece trudnoce, da je sa proslima bilo sve ok i da ste divne majke, uz Boziju pomoc nadam se da ce vam i sada proci bez vecih teskoca i da cete roditi zive i zdrave bebiceuser posted image user posted image

user posted image user posted image . Ako Bog da, svima da nam dragi Bog olaksa i sto bezbolnije rodimo nase bebice

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1099
10.7.2015 19:36:38   
ziel

ziel nek pere i guzu hihi..kako sebe tako i bebu user posted image . Samo polako i ukljucuj ga.
carobno jutro svaka cast..ja ga nisam mogla naci. A, lala se sigurno porodila user posted image .
ja pripremila pite za iftar, a sad uzivam pa cu za jedno pola sata ispeci

Vidjecemo od situacije, ali nema veze za pranje, ja cu to, nek mi pomaze kod ostalih obaveza i bice super, malo me nekad svekar iznervira, preda mnom kaze kako mama treba s djecom, da brine o njima, kao muskarac nije za to, jednom sam pristala s njim na tihu raspravu pa sam se kasnije skontala, nemam potrebe nikome dokazivati nista, imam svog mm i napravicu situaciju u kojoj nece imati izlaza nego da mi pomaze, znate kakve smo mi zene kad se zainatimo user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *