Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:04:11
anitaa
Sto Ninuska rece super sto je curica, imam jednu i jos uvijek mi zna suza od srece krenuti sto nas usrecuje, da je djecak isto bi bili presretni, neko novo iskustvo, ma najvise bih voljela da su blizanci, dr mi na par sekundi dade lazu nadu na 1. pregledu... Rose sretno veceras Pcelice super zbog nalazao
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:05:33
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: ninuska
Ni ja ne znam kako izglexa sluzni cep . Vodenjak mi je pukao i to znam. Ovaj put cu biti pametnija..znacu sta je u pitanju a ne ko prosli put kontam izgubila kontrolu nad mokrenjem . Bas sam bila luda alman neka te jos koji dan s nama . Mozda se tijelo priprema
Ja sam cula daje kao kad dobijes, isto. Prvi put mi probusili vodenjak i plodna voda otisla dok sam lezala na krevetu. Drugi put na porodu beba izlazila s posteljicom, i tek onda skontali da mi nije otisla plodna voda pa miprobijali.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:09:01
ninuska
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Ni ja ne znam kako izglexa sluzni cep . Vodenjak mi je pukao i to znam. Ovaj put cu biti pametnija..znacu sta je u pitanju a ne ko prosli put kontam izgubila kontrolu nad mokrenjem . Bas sam bila luda alman neka te jos koji dan s nama . Mozda se tijelo priprema
Ja sam cula daje kao kad dobijes, isto. Prvi put mi probusili vodenjak i plodna voda otisla dok sam lezala na krevetu. Drugi put na porodu beba izlazila s posteljicom, i tek onda skontali da mi nije otisla plodna voda pa miprobijali.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:15:33
LieToMe RR
eeeee da znas ista sam ti bila ustala ja iz kreveta i krenula trceci u wc da piskim (jer mi je takav nagon bio) i tacno me u hodniku na plocicama uhvatilo i vratim se ja 2-3 koraka nazad do sobe onako u gacicama rasirenih nogu i govorim muzu koji uredno lezi i dalje u krevetu reko ja ili sam se upiskila ili mi je pukao vodenjak
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:16:29
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: maksi
Mogla bi iako ja imam osjecaj da ce ovaj moj krajem jula,a osjecaj moze i da prevari pa ga i prenesem
IZVORNA PORUKA: rose
Ja ti bjezim za nekih 11 ili 12 dana,maloprije pogledah koliko mi je dana ostalo tacno me uhvati frka
ja veceras na kontrolu...sutra sam pune 32 sedmice jos malo pa vakat odlucit ce za bolnicu i otici na prvi CTG...ja prosli put u vojnu na hinjaka otisla u dezuru..kasnije me Mssic narucivao pa nisam ni ganjala uputnice...jel mi sad treba uputnica za CTG i kontrole ako kreenm regularno..jel svaku put trebam uputnicu ili kako?
da..znaci ako odem u vojnu mogla bih sresti tebe a kasnije i LTM
moglo bi i kod mene ranije zbog grlica, nista se tu ne zna. da je samo dogurati aBd do 9tog a onda cemo lagano rose i ja cemo se sresti garant ako se odluci za drzavnu taman da pijemo kafu i da joj onu hello kitty urucim, nosam je jos odonda u tasni
dusa draga ona nosa hello kity kartice..srest cemo se aBd ako nista 1 augusta kad odem na odmor :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:19:28
ninuska
eeeee da znas ista sam ti bila ustala ja iz kreveta i krenula trceci u wc da piskim (jer mi je takav nagon bio) i tacno me u hodniku na plocicama uhvatilo i vratim se ja 2-3 koraka nazad do sobe onako u gacicama rasirenih nogu i govorim muzu koji uredno lezi i dalje u krevetu reko ja ili sam se upiskila ili mi je pukao vodenjak
Najgore sto meni nije pao na pamet vodenjak . Tek kasnije kad je nastavila da otice voda
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:19:38
rose
ja veceras na kontrolu...sutra sam pune 32 sedmice jos malo pa vakat odlucit ce za bolnicu i otici na prvi CTG...ja prosli put u vojnu na hinjaka otisla u dezuru..kasnije me Mssic narucivao pa nisam ni ganjala uputnice...jel mi sad treba uputnica za CTG i kontrole ako kreenm regularno..jel svaku put trebam uputnicu ili kako?
Ja ne nosim uputnicu za kontrolu, a za ctg ne znam kako je sada. Proslu put nisam nosila. Vise se ne moze ici u dezuru . I meni je ono super bilo..odem oko sedam...ma milina
Sretno veceras..da aBd sve bude ok...a hoce
ma zato ni ne mislim ici na CTG prije 1 augusta...tamo u 38-oj...radim do 31-og jula ...nemam ja kad cekat red za CTG
Vala si u pravu. Bas je guzva..ne znam sta je ono...
ma nisam ja nikad zaglavila...tj kad sam krenuila cekati vec sam bila 7 dana do termina...za ovo ranije fakat nemam vremena jer radim do 1 austa (2 sedmice do termina)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:22:57
LieToMe RR
LTM znaci tebi hobi da se nakon nekog vremena razvedes i opet vjencas s tm Kako su ljudi zaludjeni drustvenim mrezama i tudjim zivotima to je strasno. Jasam prije hladno prelazila preko nekih komentara ali sad ne mogu. Upale me ko vatru Odmah krecem s raspravom .
jasta bona, mi smo jedno pola godine uredno "demantovali" navode da smo razvedeni a da ti ne pricam kakvih je sve kontrukcija bilo to sto smo 4 godine u braku a prinove nema mislim dokle to ide...od pitanja raznoraznih jel hocete, mozete, pokusavate li...do onog da se nisu pojedini stidili pitati svekrvu/svekra i moje eto dje zapelo a na pitanje IMAL STA NOVO kosa mi se uredno dizala na glavi uredno sam znala odgovarati kupila nove cipele, bili tu i tu na odmoru kupila novu tasnu tacno se nisam libila a i lijepo me pitaju imal sta novo pa im kazem sta sam najnovije kupila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:26:16
LieToMe RR
Mogla bi iako ja imam osjecaj da ce ovaj moj krajem jula,a osjecaj moze i da prevari pa ga i prenesem
Ja ti bjezim za nekih 11 ili 12 dana,maloprije pogledah koliko mi je dana ostalo tacno me uhvati frka
da..znaci ako odem u vojnu mogla bih sresti tebe a kasnije i LTM
moglo bi i kod mene ranije zbog grlica, nista se tu ne zna. da je samo dogurati aBd do 9tog a onda cemo lagano rose i ja cemo se sresti garant ako se odluci za drzavnu taman da pijemo kafu i da joj onu hello kitty urucim, nosam je jos odonda u tasni
dusa draga ona nosa hello kity kartice..srest cemo se aBd ako nista 1 augusta kad odem na odmor :)
ama ja to odvojila odmah znas kako sam zaboravna reko ako gdje naletis da sam spremna ja evo upravo dobila rjesenje za GO od 1.7 sam na godisnjem juuupppiiiiii tako da sam ja slobodna ko pticica na grani pa se mozemo dogovoriti i prije 1og augusta
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:27:56
alman
i ja idem stalno u wc piskiti, imam osjecak kad sjewdim il lezim pa hocu istati da ce mi krenuti voda niz noge ,
ma i ja kazem nek ceka do termina dok mi dr. dodje sa godisnjeg, a ako krene i ranije ne interesuje me ko ce me potrefiti, ne zelim se i tim zamarati, moram se poroditi pa kako god da prodjem
nalazi su mi super hvala Bogu, malo ima bakterije u urinu pa sam i ja na brusnici i prolom vodi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:28:10
maksi
Ne boli ne osjeti se nista meni su dva puta probijali
Boli li kad oni probijaju? Iskren odgovor, molim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:29:29
*pcelica*
Ja vise nikad nikog ne pitam sta ima novo Jednom sam nasjela i vise nikad. MM ima rodjaka koji se kasno ozenio, i sretnem ja njegovu mamu koja je starija zena nakon nekog vremena. Pitam se sa njom i pitam sta ima novo u smislu da neko nije ne daj boze bolestan iline znam ni ja sta. Na prinovu nisam ni pomislila jer mi je to nekulturno. Kad ce ona meni ni pet ni sest da izvinete kao sta ce biti u stare pi... Misleci dajoj je snaha stara i ne moze da ostane trudna. Malo je reci da sam bila sokirana. Tad sam rekla vise nikad nikog ne pitam sta ima novo
< Poruku je uredio *pcelica* -- 18.6.2015 14:30:21 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:29:45
LieToMe RR
Boli li kad oni probijaju? Iskren odgovor, molim
ja koliko sam skontala postoje ta neka 3 lista vodenjaka koja pucaju. ako je porod ko iz bukvara onda taj prvi pukne sam, 2 list ti probije ginekolog na pregledu (meni je to nakas uradio kad me pregledao prije poroda tj kad se konstatovalo da sam 9 prstiju otvorena) a treci se ili probije na porodu ili sam pukne prilikom izlaska bebe u svakom slucaju ne osjetis nista i nista ne boli ja taj drugi list nisam ni skontala dok nisam vidjela kao onaj drveni stapic za raznjice i contru u koju je iscurilo te vode i Nakas pokazuje ovima na praksi (da meni su bili i oni stazisti, vazda imam tu ludu srecu) evo pogledajte ovo je porod iz knjige
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:32:30
maksi
Meni i mom muzu su jos prije naseg vjencanja govorili da nas brak nece opstati jer smo mi razlicite vjere i da nema sanse da nam uspije. a eto 6,5 godina u braku,a sada 18 jula ce biti punih 10 godina kako smo zajedno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:33:55
LieToMe RR
Ja vise nikad nikog ne pitam sta ima novo Jednom sam nasjela i vise nikad. MM ima rodjaka koji se kasno ozenio, i sretnem ja njegovu mamu koja je starija zena nakon nekog vremena. Pitam se sa njom i pitam sta ima novo u smislu da neko nije ne daj boze bolestan iline znam ni ja sta. Na prinovu nisam ni pomislila jer mi je to nekulturno. Kad ce ona meni ni pet ni sest da izvinete kao sta ce biti u stare pi... Misleci dajoj je snaha stara i ne moze da ostane trudna. Malo je reci da sam bila sokirana. Tad sam rekla vise nikad nikog ne pitam sta ima novo
jaaaoooo ti si bas naletila dobro ja imam obicaj pitati raju sta ima novo ali to su mi drugarice koje stalno vidjam, ono u toku smo a i to nam neka uzrecica. ali ovo kod mene je bilo tendenciozno narocito nakon sto smo jel poceli gaziti u te ozbiljne godine braka pa me jel prvo razvedose pa onda eto i to
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:40:32
*pcelica*
jaaaoooo ti si bas naletila dobro ja imam obicaj pitati raju sta ima novo ali to su mi drugarice koje stalno vidjam, ono u toku smo a i to nam neka uzrecica. ali ovo kod mene je bilo tendenciozno narocito nakon sto smo jel poceli gaziti u te ozbiljne godine braka pa me jel prvo razvedose pa onda eto i to
Ja stvarno nisam osoba koja voli gurati nos gdje mu nije mjesto. Pogotovu kad su tako intimne stvari u pitanju. To ni nju nije interesovalo,nego njenog sina i njegovu zenu. Ali je ona vec nakon pola godine pocela pricati svakakve price o snahi jer nije odmah ostala u drugom stanju Nakon tog susreta danima sam se crvenila moji mi padali od smijeha. A kad god je stretnem na ulici predjem na drugu stranu, sto je sigurno siurno je
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:41:57
LieToMe RR
Meni i mom muzu su jos prije naseg vjencanja govorili da nas brak nece opstati jer smo mi razlicite vjere i da nema sanse da nam uspije. a eto 6,5 godina u braku,a sada 18 jula ce biti punih 10 godina kako smo zajedno
nek vam je sa srecom da ih jos puno puno dozivite uz vasu djecicu
mi smo nedavno napunili 7 godina braka a sad cemo u julu isto 8 godina od zabavljanja (kod nas je to zabavljanje bilo kratkog vijeka)
a to sa vjerom, to da ne spominjem kako se jezim od tih komentara: oni su suprotne vjere nece to ici, ili kad ide onda pitanja tipa koje su vam vjere djeca, kako djeca to podnose i tako to, jesu li zbunjena... (mislim imamo u porodici tih "mjesanih brakova" pa znam kako to hoda)
generalno, kako ja upratih, sto se tice mahale moras imati neku falinku pa kako god ne mozes imati normalan, funkcionalan i skladan brak izgradjen na uzajamnoj ljubavi, postovanju i prijateljstvu...jok toga nema... ako nemate djece odmah onda nemate iz milion i jednog razloga, ako vas ne vidjaju skupa cesto i jos ako ne objavljujete na drustvenim mrezama zajednicke fotografije onda nesto nije u redu ili vas razvedu ko mene ako muz nije tip koji hoda previse onda je papucar, ako ga vide da kupuje uloske i ide sa zenom na pregled onda je isto papucar to su mom muzu zamjerale kolege u prvoj trudnoci kad je stalno isao sa mnom na preglede najbolji mi komentari bili zar ti zena ne zna sama otici mislim ima muzeva koji vole sa svojim zenama provoditi vrijeme narocito kad je trudna pa da odu na uzv jok odmah si papucar
ja jest me krenulo danas... valjda me pogodilo to sto su mi kritikovali odabir za bolnicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:43:39
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: alman
sad joss jedno laicko pitanje bude li puno te plodne vode kad iznenada pukne vodenjak
kod mene nije bilo puno bas ono kao da sam se upiskila bilo malo na gacicama curilo niz noge i bilo par manjih lokvica jer sam ja skakutala s noge na nogu kontam upish se popustila dizna
mislim primjetic vjeruj mi da je plodna voda ali nije ko u filmovima 3 litre i velika lokva
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:47:10
alman
IZVORNA PORUKA: alman
sad joss jedno laicko pitanje bude li puno te plodne vode kad iznenada pukne vodenjak
kod mene nije bilo puno bas ono kao da sam se upiskila bilo malo na gacicama curilo niz noge i bilo par manjih lokvica jer sam ja skakutala s noge na nogu kontam upish se popustila dizna
mislim primjetic vjeruj mi da je plodna voda ali nije ko u filmovima 3 litre i velika lokva
eh to me interesovalo, rekoh hocu li nosati kakav peskir za sobom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:47:15
*pcelica*
Najjace mi je ono ''mijesani brak''. Normalno da su mijesani brak muz musko zena zensko. To mi je tako glup termin. Nek' je insan i dobra osoba,vjera ne odredjuje kakav ce kokao osoba biti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:49:46
LieToMe RR
Ja stvarno nisam osoba koja voli gurati nos gdje mu nije mjesto. Pogotovu kad su tako intimne stvari u pitanju. To ni nju nije interesovalo,nego njenog sina i njegovu zenu. Ali je ona vec nakon pola godine pocela pricati svakakve price o snahi jer nije odmah ostala u drugom stanju Nakon tog susreta danima sam se crvenila moji mi padali od smijeha. A kad god je stretnem na ulici predjem na drugu stranu, sto je sigurno siurno je
ma ista sam ti, meni je moj zivot dovoljno zanimljiv i dinamican da me tudji apsolutno ne doticu. meni su dani toliko lijepi i iispunjeni i uzivam u svakoj minuti da prosto nemam kad analizirati tudje zivote a kamoli jos i komentarisati naravno volim se radovati tudjoj sreci, ako je nesto ruzno pomoci cu pomoci ali ne zabadam nos u tudje zivote...kad mi se neko zeli povjeriti on to i uradi i tad diskutujemo...do tad volim da zivim u bazenom neznanju.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 14:50:32
pandica
Nisam, sve naginjem ka tome da idem u Drzavnu, onda me isprepadaju pričama kako tamo nema pedijatra, ne daj Boze da se sta desi. Onda se ja sjetim svoje prijateljice kojoj su dijete odmah prebacili na Pedijatriju na Jezero, a ona ko luda lezala (CR) u Drzavnoj.... Helem ziva ne znam sta... Ja cu kod kuce najbolje mi je hahah