LieToMe RR
|
IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: LieToMe ne znam sta da ti kazem. ima ljudi svakakvih, i pacijenasta a vala i u tvojoj brasni (no hard feelings). u mojoj ambulanti su sestre kriticne, ja doslovno izbjegavam kad god mogu da ne odem po uputnice ili doznake, uvijek muz ide. do duse tu je puno do doktora, ako doktor sve postavi sve na mjesto onda je ok (jednom moja doktorica bila bolesna dosla neka zamjenska, ambulanta ko pod konac, ni guzvi, ni reda, svak na svoj termin udje, obavi sta ima). mada stvarno svasta sam dozivjela od sestara u ambulanti (a uvijek bila u pravu sto je najtuznije) i nikad mi nije palo na pamet da istu udarim kartonom ili zdravstvenom knjizicom, cak ni da je verbalno napadnem. ja osmjehom i suknem, ako ne skonta izmedju redova nece ni skontati i sta se ja imam raspravljati. a ovaj je bas "pacijet" kasni i jos se izivljava. moj ti je savjet hajd ti lijepo malo na bolovanje, svakako to nije zdrava sredina za jednu trudnicu, niko ne ide od cejfa doktoru, svi su bolesni, stari. ti si mlada, trudna i u delikatnom stanju. lijepo ti malo odmori i mazi pupu. to ti je najbitnije Hvala puno na podrsci... Najvjerovatnije cu tako i uraditi , vec od sutra, da bar do ponedjeljka da se vratim u normalno stanje... Jako sam se uplasila... ma nema na cemu ja sam stvarno mislila sve sto sam rekla. ne podrzavam nikakav vid nasilja (ni verbalni a fizicki pogotovo) i znam iz iskustva da bar meni tesko padne kad imam bilo kakvih nejasnoca i razmirica sa kolegama (ili u ambulanti, ili u prodavnici) ne volim jednostavno taj osjecaj, a pogotovo sto smo u trudnoci vise i osjetljive, svemu vise pridajemo paznju svaku rijec vagamo... zato od srca ti lijepo predlazem hajd ti malo kuci odmori mozak, nije za tebe u tom stanju da se bakces sa nervoznim i bolesnim ljudima. ja sam postala totalno netolerantna, stvarno vise ne cutim na provokacije ja juce u wc, oprala ruke, oprala solju, nasula vodu i rekoh taman na brzinu da piskim. ja pri kraju, samo da se upakujem (jebi ga nosim duboke gacice, pa ovaj steznik-pojas pa pantalone) ne traje to dugo ali nije ono ni par sekundi i pustila vec vodu oblacim se i cujem da je neko od kolegica usao u wc. i ja sam stvarno brzo izasla da bi moja kolegica (koja haman ima unuku mojih godina) meni ono podrugljivo uz kez: eto ja sam mislila ti neces nikad izaci!!! a meni puko film reko a sto to ne bih izasla, pa necu nociti u wc-u ona usuti uleti u wc eto izvini. joj kako mene ti komentari ispizde.