|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
28.4.2015 12:17:09   
pinkie pie
Ja sam radila fetalni skrining u 12 sedmici,valjda znam :)....a nisam htjela raditi 4D,to se radi kasnije,a to što doktori preporučuju svima,to je glupost najveća po meni,to je samo izvlacenje para,a pogotovo kao što kažeš da se radi amniocenteza,to uopšte nije bezopasan postupak i imam u porodici doktorica koje su bile trudne u nekim poznim godinama koje to nisu radile,znači,šta ćemo sa ženama koje nemaju 200 KM za to sve,a opet hvala Bogu radjaju zdravu djecu i nisu vidjele ginekologa?...Svako ima pravo na odluku,i nema svako para za to,a ipak želi djecu i hB bude u sve u redu,kažem sve je u Božijim rukama.

Princeza 2003 :)
Još jedna princeza 2008 :)
Princa očekujemo 4.06.2015 :)

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1076
28.4.2015 12:23:48   
ziel

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Pinkie pie ti brkas total fetal screening organa izmedju 20 i 24 sedmice sa triple testom (koji se radi do 18 nedjelje) kad se isto vadi krv. I to veze nema sa starosti trudnice. Nuhalni nabor i ovaj drugi screening organa nemaju veze sa starosti trudnice nego svaki bolji ginekolog ce ga uraditi u okviru redovnog pregleda. Meni je moj ginekolog i u prvoj i u drugoj trudnoci radio ovaj screening organa, nema veze sa mojim godinama (za koji dan cu napuniti 32 godine, ne spadam ni u kakvu rizicnu skupinu, nemamo ni suprug ni ja nikakvih nasljednih bolesti hB) jednostavno to se radi i nije nista lose, cak sta vise pozeljno je.

Triple i amnio nisu obavezujuce ali ginekolozi vole da upozore i skrenu paznju da imas pravo i na to, da postoji kao opcija. Hoces li neces li to je iskljucivo tvgoj izbor. Ja sam u prvoj radila triple, nisam amnio. Nije me doktor tjerao jednostavno sam eto htjela. U ovoj sam radila samo double koji je bio odlican, preskocila sam triple. Tako smo odlucili suprug i ja.

e sad, hoceu li ja vaditi krv kad budem isla sad u 13. nedjelji ? i kako se taj prvi fetalni skrining izvodi ustvari? UZ vag. ili abd. ? bas sam neupucena user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1077
28.4.2015 12:26:01   
pinkie pie
Vadiš krv i pregledaju te preko stomaka UZV,imaš veliki ekran i gledaš fino svoju bebu šta radi.ja sam radila na plavoj poliklinici kod dr Dženite,skroz prijatna osoba,pričljiva,fino sve objasni :)

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1078
28.4.2015 12:28:11   
ziel
IZVORNA PORUKA: pinkie pie

Vadiš krv i pregledaju te preko stomaka UZV,imaš veliki ekran i gledaš fino svoju bebu šta radi.ja sam radila na plavoj poliklinici kod dr Dženite,skroz prijatna osoba,pričljiva,fino sve objasni :)

bas ti hvala na odgovoru, zanimalo me to jel preko stomaka, da mogu povesti i muza da vidi , ako dopustaju na Plavoj Poliklinici ? bas i ja treba da se narucim tu...

< Poruku je uredio ziel -- 28.4.2015 12:29:53 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu pinkie pie)
Neposredna veza do poruke: 1079
28.4.2015 12:30:39   
rose

Ja sam radila fetalni skrining u 12 sedmici,valjda znam :)....a nisam htjela raditi 4D,to se radi kasnije,a to što doktori preporučuju svima,to je glupost najveća po meni,to je samo izvlacenje para,a pogotovo kao što kažeš da se radi amniocenteza,to uopšte nije bezopasan postupak i imam u porodici doktorica koje su bile trudne u nekim poznim godinama koje to nisu radile,znači,šta ćemo sa ženama koje nemaju 200 KM za to sve,a opet hvala Bogu radjaju zdravu djecu i nisu vidjele ginekologa?...Svako ima pravo na odluku,i nema svako para za to,a ipak želi djecu i hB bude u sve u redu,kažem sve je u Božijim rukama.

ne treba ti 200 KM ...svi ti testovi i pretrage se mogu raditi i na ydravstvenu knjiyicu ja sma prije 5 godina amnio radila na gaku besplatno...sad sam ga radila privatno ya 750 km i vratila pare preko svog osiguranja...znaci ako trena, moze i bez para dok god imas knjizicu..sve je stvar izbora

sve smo u 12 sedmici mjerili nuhalni nabor...i sve smo u 20 prosli taj detaljni ultrazvuk koji ne mora biti 4d, moye i na 3d i ne naplacuje se nista posebno...double i triple su stvar izbora kao i amnio

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 1080
28.4.2015 12:31:13   
rose

IZVORNA PORUKA: ziel

Pinkie pie ti brkas total fetal screening organa izmedju 20 i 24 sedmice sa triple testom (koji se radi do 18 nedjelje) kad se isto vadi krv. I to veze nema sa starosti trudnice. Nuhalni nabor i ovaj drugi screening organa nemaju veze sa starosti trudnice nego svaki bolji ginekolog ce ga uraditi u okviru redovnog pregleda. Meni je moj ginekolog i u prvoj i u drugoj trudnoci radio ovaj screening organa, nema veze sa mojim godinama (za koji dan cu napuniti 32 godine, ne spadam ni u kakvu rizicnu skupinu, nemamo ni suprug ni ja nikakvih nasljednih bolesti hB) jednostavno to se radi i nije nista lose, cak sta vise pozeljno je.

Triple i amnio nisu obavezujuce ali ginekolozi vole da upozore i skrenu paznju da imas pravo i na to, da postoji kao opcija. Hoces li neces li to je iskljucivo tvgoj izbor. Ja sam u prvoj radila triple, nisam amnio. Nije me doktor tjerao jednostavno sam eto htjela. U ovoj sam radila samo double koji je bio odlican, preskocila sam triple. Tako smo odlucili suprug i ja.

e sad, hoceu li ja vaditi krv kad budem isla sad u 13. nedjelji ? i kako se taj prvi fetalni skrining izvodi ustvari? UZ vag. ili abd. ? bas sam neupucena user posted image

neces...krv se vadi ya double ili triple test

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1081
28.4.2015 12:32:34   
rose

ma daj ...kad se mjeri nuhalni za skrining od 11 do 13 sedmice ne vadis krv...krv se vadi za double ili triple test...nemoj zeni davati dezinformacije ako ne znas kakvu si pretragu radila...UZ ide vaginalnom sondom

Neposredna veza do poruke: 1082
28.4.2015 12:34:12   
LieToMe RR
Ja ti fino rekoh da moj ginekolog to radi u okviru regularnog pregleda trudnice, znaci ne placa se nista extra, svaki put mi pregleda grlic, svaki put provjeri protoke kroz pupcanu, svaki put je vaganje, mjerenja pritiska, analiza nalaza od proslog puta (ako ih je bilo), opce stanje trudnice, svaki put mi pregleda noge, provjeri vene... moj ginekolog je old school i jako je temeljit user posted image

Takodjer pregled u 12toj sedmici radi se vaginalnim uzv jer je preciznije i svi ti prvi pregledi se rade vaginalnim uzvom sve dok se naravno moze. Cak i kasnije se grlic pregleda vaginalnom sondom. Iskusni ginekolog zna kako grlic pregleda i mjeri vaginalnim uzvom. user posted image

Ne raspravlja mi se stvarno s tobom, to sto tvoj ginekolog nesto naplacuje sto moj radi regularno nije ni do mene ni do tebe nego do ginekologa. Ja samo lijepo objasnih postupak i sta i kako. To sto kod nas svi nesto vide kroz pare na zapadu je standard, obaveza.

Neposredna veza do poruke: 1083
28.4.2015 12:34:22   
rose
http://www.drmahirajahic.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=47:fetalni-skrining&catid=35:novosti&Itemid=58

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1084
28.4.2015 12:34:25   
pinkie pie
Pa dr Azra će ti dati broj telefona plave poliklinike da se naručiš,ona će ti sve fino objasniti,muža svakako povedi,kod mene je baš trajalo onako duže,uživali smo gledajući bebicu,dobićeš i CD ako želiš,doduše to je malo skuplje...da te džaba ne zbunjujemo ovdje,dr Blitvić će ti sve bolje objasniti,kako i šta...uglavnom želim ti sve najbolje user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1085
28.4.2015 12:37:24   
rose

Ja ti fino rekoh da moj ginekolog to radi u okviru regularnog pregleda trudnice, znaci ne placa se nista extra, svaki put mi pregleda grlic, svaki put provjeri protoke kroz pupcanu, svaki put je vaganje, mjerenja pritiska, analiza nalaza od proslog puta (ako ih je bilo), opce stanje trudnice, svaki put mi pregleda noge, provjeri vene... moj ginekolog je old school i jako je temeljit user posted image

Takodjer pregled u 12toj sedmici radi se vaginalnim uzv jer je preciznije i svi ti prvi pregledi se rade vaginalnim uzvom sve dok se naravno moze. Cak i kasnije se grlic pregleda vaginalnom sondom. Iskusni ginekolog zna kako grlic pregleda i mjeri vaginalnim uzvom. user posted image

Ne raspravlja mi se stvarno s tobom, to sto tvoj ginekolog nesto naplacuje sto moj radi regularno nije ni do mene ni do tebe nego do ginekologa. Ja samo lijepo objasnih postupak i sta i kako. To sto kod nas svi nesto vide kroz pare na zapadu je standard, obaveza.

hehe evo i mene upalilo ono da ona zna jer je radila..a mi kao nismo user posted image zenu dezinformise...evo iznad link gdje je fino objasnjen fetalni skrining 11 do 14 sedmice

i meni moja dr svaki pregled pogleda protoke, srce, mozak, kicmu, svaki put broji prstice ..i ne koristi 4d za to

Neposredna veza do poruke: 1086
28.4.2015 12:39:31   
*nur*
Cure hvala vam, kao što sam i pretpostavila to je normalna redovan pregled, samo što doktor obavi i taj pregled nuhalnog nabora koliko sam svatila to se podrazumjeva. A što se tiće pregleda mene dr. od početka pregleda vaginalnim UZV

Neposredna veza do poruke: 1087
28.4.2015 12:40:19   
rose

IZVORNA PORUKA: *nur*

Cure hvala vam, kao što sam i pretpostavila to je normalna redovan pregled, samo što doktor obavi i taj pregled nuhalnog nabora koliko sam svatila to se podrazumjeva. A što se tiće pregleda mene dr. od početka pregleda vaginalnim UZV

pregledat ce te do 16e sedmice jer se bolje vidi...neki nastave i dalje ...moja dr sada radi iskljucivo preko abdomena

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1088
28.4.2015 12:40:33   
pinkie pie
Halo,žena je iz Tz i to kod moje doktorice koja ima obični UZV,i gdje moramo ići negdje raditi to sve...i ja stvarno ne znam napraviste me glupačom koja ne zna šta je radila,evo upravo gledam i nalaze fetalnog skrininga,tako sam ja radila u TZ,vadila krv i snimala preko stomaka UZV,i to sve je bilo 120,150 KM,ja ne želim ženu da zbunjujem,eto idemo istoj doktorici pa nek vam napiše ovdje kako je prošla i šta joj je dr rekla...ne znam kako ste tako isključive,nemamo sve privilegiju da živimo u Sarajevu i da imamo to sve besplatno...i ne možete nekoga uvjeravati da ne zna šta priča,kad niste upućene...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1089
28.4.2015 12:42:05   
LieToMe RR
mene ovo podsjetilo na onu staru narodnu: Ne znas timati kako je dijete roditi user posted image

Jebi ga eto mi sa vec jednim djetetom i drugim haman koje je izaslo ne znamo kako se rade fetalni screeninzi, kad, gdje, sta, kako... user posted image

Svaki malo ozbiljniji i bolji doktor ce to sve raditi u sklopu normalnog pregleda i nece od trudnice "uzimati pare". Mene u prvoj trudnoci Divke posjeo ispred sebe i rekao uputnice i na dip i vadi nalaze user posted image da mu je stalo da uzme pare i da proda neke ljekove slao bi me u neke "svoje" klinike i laboratorije i ne bi mi svaki put trudio jesti voce, jesti povrce, nikakve tablete ni sumece... naravno prenatal i folna u to ne ubrajam user posted image

Ali eto, sta ja znam, meni je ovo drugo dijete, more biti da nisam u toku sa novim tehnologijama user posted image
IZVORNA PORUKA: rose

hehe evo i mene upalilo ono da ona zna jer je radila..a mi kao nismo user posted image zenu dezinformise...evo iznad link gdje je fino objasnjen fetalni skrining 11 do 14 sedmice

i meni moja dr svaki pregled pogleda protoke, srce, mozak, kicmu, svaki put broji prstice ..i ne koristi 4d za to

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1090
28.4.2015 12:43:44   
*nur*
LieToMe i Rose user posted image kod kojeg dr. vodite trudnoću?

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1091
28.4.2015 12:43:54   
ziel

NUR u kojoj si sedmici? Ne znam od koje sedmice pocinje se sa UZ preko stomaka ?

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1092
28.4.2015 12:46:14   
LieToMe RR
Pa nije TZ selendra, imaju i oni vaginalnu sondu. Ono u cemu smo rose i ja tebe ispravljali je nacin sta i kako i kad se radi. Ono o cemu si ti pricala (vadjenje krvi) je double test i triple test (to se i ovdje placa u malo boljim klinikama jer na dipu triple bas nije pouzdran). Pricali smo o screeningu organa tj o nuhalnom naboru i o totalnom screeningu organa koji se radi od 20-24 sedmice. I to se ne mora raditi na 4D (ja nisam radila u prvoj trudnoci, ne trebaju mi ni cdovi ni nebuloze) to se radi cisto da se pregleda stanje bebe, i svaki bolji doktor ce to uraditi u okviru normalnog pregleda.

To sto ti pises o privilegijama, iskljucivosti...veze s vezom nema ali eto.

Halo,žena je iz Tz i to kod moje doktorice koja ima obični UZV,i gdje moramo ići negdje raditi to sve...i ja stvarno ne znam napraviste me glupačom koja ne zna šta je radila,evo upravo gledam i nalaze fetalnog skrininga,tako sam ja radila u TZ,vadila krv i snimala preko stomaka UZV,i to sve je bilo 120,150 KM,ja ne želim ženu da zbunjujem,eto idemo istoj doktorici pa nek vam napiše ovdje kako je prošla i šta joj je dr rekla...ne znam kako ste tako isključive,nemamo sve privilegiju da živimo u Sarajevu i da imamo to sve besplatno...i ne možete nekoga uvjeravati da ne zna šta priča,kad niste upućene...

Neposredna veza do poruke: 1093
28.4.2015 12:46:35   
*nur*
drage moje ja vam neznam baš puno o svemu oveme ali čitam , istražujem i svaki pojam koji čujem od vas a zak oji neznam šta znaći proguglamuser posted image

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1094
28.4.2015 12:47:38   
ziel
U periodu od 15. do 20. maja cu otici na taj famozni fetalni skrining na Plavu Polikliniku u Tuzli, pa cu vam prenijeti svoja iskustva. user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 28.4.2015 12:49:19 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1095
28.4.2015 12:47:49   
*nur*
ziel 10 sedmica

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1096
28.4.2015 12:47:55   
LieToMe RR
Ja sam u kombinaciji privatno-drzavno (radi povracanja i bolovanja morala sam doznake iz drzavne bolnice donijeti). Kao i u prvoj trudnoci i u ovoj mi trudnocu vodi Dr. Divanovic privatno a Dr. Nakas u Drzavnoj-Opcoj bonici.

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1097
28.4.2015 12:48:09   
rose

mene ovo podsjetilo na onu staru narodnu: Ne znas timati kako je dijete roditi user posted image

Jebi ga eto mi sa vec jednim djetetom i drugim haman koje je izaslo ne znamo kako se rade fetalni screeninzi, kad, gdje, sta, kako... user posted image

Svaki malo ozbiljniji i bolji doktor ce to sve raditi u sklopu normalnog pregleda i nece od trudnice "uzimati pare". Mene u prvoj trudnoci Divke posjeo ispred sebe i rekao uputnice i na dip i vadi nalaze user posted image da mu je stalo da uzme pare i da proda neke ljekove slao bi me u neke "svoje" klinike i laboratorije i ne bi mi svaki put trudio jesti voce, jesti povrce, nikakve tablete ni sumece... naravno prenatal i folna u to ne ubrajam user posted image

Ali eto, sta ja znam, meni je ovo drugo dijete, more biti da nisam u toku sa novim tehnologijama user posted image
IZVORNA PORUKA: rose

da i mene moja poslal na gak ya amnio..rekla kojeg dr da trayim a mi napise uputnicu i nista ne platih

a opet u Tz kod pinki mozda rade odjednom nuhalni i double test...cim vade krv...ja ne ynam u kojoj semdici se radi double...nisam ga radila al sam radila riple u 16

Neposredna veza do poruke: 1098
28.4.2015 12:48:53   
pinkie pie
Svaka vam čast,svojim stavovima nazadnim i netolerantnim ste otjerale ženu koja je iskreno željela pomoći iz svojih iskustava...pozz veliki "strucnjacima" Rose i LieToMe sa porukom da ostave svoje frustracije kod kuće,jer sigurno imam više iskustva od vas dvije,,ne znam ko vam daje za pravo da vrijedjate i nidopoštavate nečije mišljenje...ugledajte se na insana Alman,koja poštuje svačije mišljenje i od koje možete da učite...

Neposredna veza do poruke: 1099
28.4.2015 12:50:07   
rose

ja kod amre. clarus user posted image

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *