|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Savjet ako moze..?
9.4.2015 16:13:18   
Teddy Bear
upravo napisah da je postovanje obostarno... A ti si legenda na forumu, svaku recenicu posebno analiziras, dobro imas strpljenja i zivaca, svaka cast.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 451
9.4.2015 16:14:36   
bebaa

IZVORNA PORUKA: Galicia

Nisam pametna.
I ne treba me niko voliti nije u tome fazon.
Ali mozda mi se javi neko sa iskustvom kako je ovu situaciju rijesio.

od samog starta sam se postavila kao da ih znam 100 god....ali se trudila da i oni mene odma upoznaju...sve mane i vrline...mana mi je bila što nikad nisam niti i sad dopuštam ikome mješanje u moj život,ni mami rođenoj.....ni u brak,ni u fin. stanje...ni u kakve odluke.....ko hoće neka pomogne,ko neće neka se povuče i šuti...i ja sam to svima jasno i glasno rekla.....i stojim iza svega što kažem....
dakle čist račun-duga ljubav.....vremenom je to preraslo u više od poštovanja,naravno mama se voli najviše ali i njih sam zavolila...pa kako neću....rodila mi je muža,voli nas,pazi,poštuje,....zašto bi imala negativan stav prema njima...
ali to sam ja....

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 452
9.4.2015 16:17:20   
bebaa

Postovanje ide u oba pravca. To se ne dobija samo zato sto je neko neciji ili sto je stariji.

vjeruj mi da ima osoba,nebitno jeli snaha,zet,pa čak sin ili ćerka koji svoje ne poštuju a kamoli tuđina.....nažalost....to bez obzira jeli neko stariji,mlađi,nečiji.....takvi ne poštuju nikoga....ni samog sebe...samo kasno shvate....

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 453
9.4.2015 16:26:13   
Galicia
Kod mene je specificna situacija i cini mi se da ide na gore.
Nemaju mmovi postovanja ni premanjemu sto je najtuznije. Meni je njega Zao jer on ispasta a roditeljito ne vide nego vide samo sebe.
Kamo srece da se svi mozemo podnositi i imati ok odnos i ne moramo se
Voliti. Ali oni o tome nisu razmisljali na vrijeme. A imace se kad kajati. Ali tad ce biti kasno.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 454
9.4.2015 16:29:39   
koka i po
ne moraju se voljeti ali ih treba postovati.
prvo sto su roditelji zivotnog saputnika a onda sve ono sporedno.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 455
9.4.2015 16:30:03   
bebaa

Kod mene je specificna situacija i cini mi se da ide na gore.
Nemaju mmovi postovanja ni premanjemu sto je najtuznije. Meni je njega Zao jer on ispasta a roditeljito ne vide nego vide samo sebe.
Kamo srece da se svi mozemo podnositi i imati ok odnos i ne moramo se
Voliti. Ali oni o tome nisu razmisljali na vrijeme. A imace se kad kajati. Ali tad ce biti kasno.

user posted image user posted image user posted image
zato si ti tu...da ga voliš,da ga poštuješ,da mu dan popraviš,bolesti olakšaš...da si mu ti apaurin kad dođe kući nakon stresnog dana,da se raduje pri povratku....da zna kakvu vrijednost ima doma.....da učiniš sve da napravite superfunkcionalnu porodicu i aBd djecu koja će znati šta su prave vrijednosti jer će imati od koga učiti....user posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 456
9.4.2015 16:31:25   
Teddy Bear
Pa neka nastave gledati samo sebe, a vi gledajte sebe... Kod mm je specificna situacija iz razloga sto je njega otac ostavio kad je on omao 3 god, otisao, i nikad se nije javio, elem sad rade u istoj firmi, komuniciraju na nekom poslovnom nivou, al taj covjek nije nikad mm pitao za djecu, cestitao mu rodjenje itd itd, sto je neshvatljivo, al eto ima nas svakakvih. mm nije nikad osjetio tu ocinsku ljubav, a majka se borila cijeli zivot za njih.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 457
9.4.2015 16:32:09   
Galicia
Postujes i volis ljude koji ti to isto uzvracaju. Ne moze samo ici u jeenom pravcu. Neko ko me naziva imenima mene i moju familiju nema postovanja i ide sto dalje iz mog zivota. Takvi ljudi ne zasluzuju ni 5 minuta mog djeteta. Ovo sve isto vazi i da je situacija obrnuta.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 458
9.4.2015 16:32:55   
bebaa

IZVORNA PORUKA: Teddy Bear

Pa neka nastave gledati samo sebe, a vi gledajte sebe... Kod mm je specificna situacija iz razloga sto je njega otac ostavio kad je on omao 3 god, otisao, i nikad se nije javio, elem sad rade u istoj firmi, komuniciraju na nekom poslovnom nivou, al taj covjek nije nikad mm pitao za djecu, cestitao mu rodjenje itd itd, sto je neshvatljivo, al eto ima nas svakakvih. mm nije nikad osjetio tu ocinsku ljubav, a majka se borila cijeli zivot za njih.

user posted image čudne su sudbine.....

(odgovor članu Teddy Bear)
Neposredna veza do poruke: 459
9.4.2015 16:37:23   
koka i po
mm su oboje ostavili kad je bio beba.othranila ga nana.otac mu bio prvi komsija.majka kilometrima daleko.
do naseg braka nisu imali skoro nikakav odnos.ja sam insistirala da ga imaju jer su mu oni ipak roditelji i mora to da postuje.na stranu sve ostale grozote koje je prezivjeo.

ne volim ih ali ih postujem.
moju ljubav nisu zasluzili niti ce ali postovanje moraju.

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 460
9.4.2015 16:43:18   
Medić*
Znam situacija puno gdje se te izabranice svog sina ne postuju bez razloga nekih. Eto onako mame misle da im nije za sina dovoljno dobra I ona prava. Niti je upoznale nisu niti se susretale puno ali eto imaju neko lose misljenje I ne zele ga mijenjati...
Imam slicno u malo siroj familiji...
Cudom se cudim.bcudim.Bez vecih razloga svekrva nikako da prihvati sinov odabir a zenI nista ne fali cak sta vise trudi se da tu istu svekrvu ne povrijedi I pokusava je pridobiti ( zbog muza ) ali dzelat se neda, vrijedja je, roditelje joj, sa sinom se svadjs zbog istih...uuzas. ...

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 461
9.4.2015 16:44:37   
anitaa
Sto ono kazu istina je negdje u sredini, mamu od mm vidam od prilike jednom u mjesec, dva, korektni odnosi, ko zna sta bi bilo da je cesce, jednom se pokacili, ja na pocetku trudnoce, ona svjeze udovica, sljedeci put kad smo se vidjele jele sladoled i zezale se, povukle rucnu....a ovo za rjesavanje problema u zajednici zaista za zivce je najgore godinama se pirjati na laganoj vatrici, iili presjeci i ili prihvatiti, mislim lako mi je sad pricati jer nisam u toj situaciji, ali kako kazu - kriticna vremena zahtjevaju kriticne odluke...

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 462
9.4.2015 16:47:18   
Medić*
Postujem ih jer me postuju.
Da me ne postuju ne bih mogla ni ja njih pa ni zato sto su njegovi roditelji....
Smatram da treba biti obostrano.
Ako me mrze...ja ih necu mrziti, distNcirala bih se.
Ne bih mogla postovati onoga ko me ne postuje bez razloga, vrijedja I omalovazava...pa da mi je I brat rodjeni u pitanju...

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 463
9.4.2015 16:53:47   
DM
IZVORNA PORUKA: koka i po

mm su oboje ostavili kad je bio beba.othranila ga nana.otac mu bio prvi komsija.majka kilometrima daleko.
do naseg braka nisu imali skoro nikakav odnos.ja sam insistirala da ga imaju jer su mu oni ipak roditelji i mora to da postuje.na stranu sve ostale grozote koje je prezivjeo.

ne volim ih ali ih postujem.
moju ljubav nisu zasluzili niti ce ali postovanje moraju.

izvini koko, čuj poštovanje moraju-po čemu su to Boga ti zaslužili tvoje poštovanje, jer poštovanje se, ipak, mora zslužiti?!user posted image

< Poruku je uredio DM -- 9.4.2015 16:55:36 >

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

Neposredna veza do poruke: 464
9.4.2015 16:58:01   
koka i po
nismo imali nikakavih sukoba....naprotiv....
uljudno se ponasaju pa cak i nazovu s vremena na vrijeme...
ne preskacu djecije rodjendane ni ostale vazne praznike...
smatraju ga clanom svojih porodica i prihvataju i mene i nasu djecu.
ja ne vidim da treba jos koji razlog.

toliko od mene na ovoj temi ...mozda sam i previse napisala.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 465
9.4.2015 17:03:02   
Medić*

Prihvataju vas, nemate sukoba, ne volite se, ne vrijedjate, mozete fino zivjeti.
Dovoljno si rekla.

Neposredna veza do poruke: 466
9.4.2015 17:07:40   
Galicia

IZVORNA PORUKA: Medić*

Znam situacija puno gdje se te izabranice svog sina ne postuju bez razloga nekih. Eto onako mame misle da im nije za sina dovoljno dobra I ona prava. Niti je upoznale nisu niti se susretale puno ali eto imaju neko lose misljenje I ne zele ga mijenjati...
Cudom se cudim.bcudim.Bez vecih razloga svekrva nikako da prihvati sinov odabir a zenI nista ne fali cak sta vise trudi se da tu istu svekrvu ne povrijedi I pokusava je pridobiti ( zbog muza ) ali dzelat se neda, vrijedja je, roditelje joj, sa sinom se svadjs zbog istih...uuzas. ...

Identitcno je kod nas.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 467
9.4.2015 17:18:46   
DM

pa ovo je već druga priča od one prve
u prvoj-ostavili muža, odrastao bez njih i zaslužuju poštovanje-nigdje veze...
al' da ne raspravljamo, ja samo "svratih"user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

Neposredna veza do poruke: 468
9.4.2015 17:20:49   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Medić*

Identitcno je kod nas.

Zao mi je.
Ta ista svekrva je meni u rodu. I znam da nema razloga da toliko bijesa ima prema snajki svojoj. Odnosno snajkama. Ima ih 3. Prema nijednoj nije ok. Do nje je znaci. I sada je pocela s nepostovanjem prema rodjenoj djeci. Nacuditi se ne mozemo. Niti je usmjeriti kako treba...
ZenE lijep odnos s muzevima imaju ali eto stara im sve muke zadaje...
Najgore to vrijedjanje pred bilo kim...
Ma strasno i zalosno...

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 469
9.4.2015 17:24:05   
Medić*

IZVORNA PORUKA: DM

pa ovo je već druga priča od one prve
u prvoj-ostavili muža, odrastao bez njih i zaslužuju poštovanje-nigdje veze...
al' da ne raspravljamo, ja samo "svratih"user posted image

Ljubav ne zasluzuju ali eto postupcima dokazuju postovanje neko.
I to je nesto uglavnom.
Ne morate se voljeti.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 470
   [Obrisana poruka]
9.4.2015 17:35:30   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 471
9.4.2015 17:49:27   
Galicia
Potpuno isto.pokusala sam na razne nacine da ignorisem da odgovorim da presutim a to njoj nije smetalo. Onda je pocela o mojim roditeljima pa onda pred drugima i tu mi je prekipilo. Na fin nacin sam ustala i rekla da joj je to zadnja sansa sto je mene vrijedjala i moj. Vise nikad ama nikad nece je imati.
Mogla bih roman pisati.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 472
9.4.2015 18:08:44   
salmy
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Možda sam ja posesivna majka, ali samo u odnosu na muževe roditelje. Kad je sa drugim ljudima to mi ne smeta. Kad je sa bilo kim njegovim, smeta mi. Inače, dijete učim da bude jako samostalno.. Tako da nisam po prirodi posesivna.

majketi kako te nije stid tog svog muza'''' ?
kad citam kakvih spica ima ..molicu Boga da mi se sin nikad ne ozeni
gluho bilo i daleko...to je bolest sestro slatka...idi hecimu podhitno

< Poruku je uredio salmy -- 9.4.2015 18:09:38 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 473
9.4.2015 18:15:08   
salmy

ima i ona strana. Kako djed i nena mogu voliti djete a ne vole npr mamu djetetovu? Kako razmisljate na ovo?

djete mogu i trebaju voliti jer ima njihovu krv...a mamu od djeteta ne moraju...nemaju nista zajednicko....ja niti volim niti idem nesto specijalno kod svekra...ali sin i mm idu...
nista protiv nemam...to mu je djed i neka idu...
ja sam tu ne vazna i ne bitna...i nista me ne veze za mog svekra..postujem i to je sve...
nista zajednicko nemamo...a on i moj sin imaju..i to ne zelim da im uskratim

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 474
9.4.2015 21:39:23   
Medić*

Potpuno isto.pokusala sam na razne nacine da ignorisem da odgovorim da presutim a to njoj nije smetalo. Onda je pocela o mojim roditeljima pa onda pred drugima i tu mi je prekipilo. Na fin nacin sam ustala i rekla da joj je to zadnja sansa sto je mene vrijedjala i moj. Vise nikad ama nikad nece je imati.
Mogla bih roman pisati.

Pametno.
Ovdje je jos problem dodatni pa su svi blizu kuca do kuce. Ma sta da ti pricam, nikad mira nemaju od nje....

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *