|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Na upisu u skolu?
27.3.2015 7:59:42   
Hanady RR
I ja sam u ovoj grupaciji koja kaže ostavi dijete ''kući'' sve dok možeš...
Bila sam toga mišljenja i prije nego sma imala školarca...
sada kada imam kćer u trećem osnovne još sam sigurnija da sma ispravnoga stava bila i jesam...
zakasniti nigdje neće...100%

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 376
27.3.2015 8:41:11   
Mala Selma
Mi smo zavrsili ljekarsko uvjerenje za skoluuser posted image user posted image
U domu zdravlja saraj polje je sljedeca procedura:mora se naruciti i kod fizijatra i kod zubara.Kada se zavrse ti pregledi ide se kod pedijatra.Nasa pedijatrica je uradila pregled ociju,visina,tezina,pregled testisa,pluca i grlo.Pitala ga je par slova,uopstena pitanja (gdje zivi,koliko ima godina i sl.),boje i oblike i dala nam potvrdu.A.kasni sa dvije vakcine i kad budemo svi zdravi moramo i to zavrsiti.
Što se tice vrtica,obzirom da on ide od jaslica pa do danas,jucer smo dobili uvjerenje za upis,jos samo da odlucimo u koju skolu ce iciuser posted image user posted image

I da,kod fijatra ide na vjezbe vec pet dana,mora opet nositi uloske,zubici ok su.

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 377
27.3.2015 8:47:50   
magbi
mi smo sve zavrsili u dz vogosca sve hvala bogu uredu jedino je mrsavko visok 125 a tezak 23 user posted image jeli bez obzira na adresu stanovanja imas prvo na upisa u skolu koju zelis

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 378
27.3.2015 8:50:21   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: magbi

mi smo sve zavrsili u dz vogosca sve hvala bogu uredu jedino je mrsavko visok 125 a tezak 23 user posted image jeli bez obzira na adresu stanovanja imas prvo na upisa u skolu koju zelis

dauser posted image

i tamana je on...
kakav mršavko
super mašallahuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu magbi)
Neposredna veza do poruke: 379
27.3.2015 10:24:48   
dambolina
jedino je mrsavko visok 125 a tezak 23

sta je onda moja sa 19,5 kg i 115 cm? neuhranjena, cccc user posted image user posted image

sin je na upisu imao 124 cm i 24 kg :)

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu magbi)
Neposredna veza do poruke: 380
27.3.2015 11:15:07   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: Medić*

IZVORNA PORUKA: scarlett

Jedno pitanje drage žene, moj sin je rođen sredinom avgusta, tako da će ove godine napuniti 6 godina i 2 sedmice kada krene u školu. Sve vrijeme kontam da me zakon obavezuje da ga upišem, ali evo zadnjih dana (a već smo završili sa sistematskim i dobili ljekarsko uvjerenje i potvrdu iz vrtića) često čujem kako roditelji ostavljaju djecu još jednu godinu kod kuće.
Sada me malo panika uhvatila kako da donesemo pravu odluku, obzirom da nemamo još mnogo vremena, a nekako bih mu radije poklonila još jednu godinu igre, jer kad krene u školu, slijede obaveze za cijeli život, nema više povratka.
Imate li vi kakav savjet iz iskustva ( pitanje se odnosi više na mame koje već imaju upisano jedno starije djete u školu) ali i na mame koje tek sada upisuju, ako imate neki savjet.

Moj je rodjen 2.10. 2008. Prosle godine nije bio obavezan da krene. Ove godine polazimo aBg sa nepunih 7 god.
Nisam imala dilemu uopste da li da ga ostavim ili upisem.
Vodila sam se time da mu ta godina bezbrizna itekako treba user posted image

isto kao medic sam i ja

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 381
27.3.2015 11:22:46   
Medić*
Da Majo. Tvoj je 7 cini mi se.

Moj ode na sistematski s muzem. Pitam ga hoces mama da te vodi. A on ide mu se s ocem pa kaze: nemoj se ljutiti, isto ja vas volim pa ti ces me voditi na sistematski za fakultetuser posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 382
27.3.2015 11:29:47   
loptica7

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

IZVORNA PORUKA: scarlett

Jedno pitanje drage žene, moj sin je rođen sredinom avgusta, tako da će ove godine napuniti 6 godina i 2 sedmice kada krene u školu. Sve vrijeme kontam da me zakon obavezuje da ga upišem, ali evo zadnjih dana (a već smo završili sa sistematskim i dobili ljekarsko uvjerenje i potvrdu iz vrtića) često čujem kako roditelji ostavljaju djecu još jednu godinu kod kuće.
Sada me malo panika uhvatila kako da donesemo pravu odluku, obzirom da nemamo još mnogo vremena, a nekako bih mu radije poklonila još jednu godinu igre, jer kad krene u školu, slijede obaveze za cijeli život, nema više povratka.
Imate li vi kakav savjet iz iskustva ( pitanje se odnosi više na mame koje već imaju upisano jedno starije djete u školu) ali i na mame koje tek sada upisuju, ako imate neki savjet.

Moj je rodjen 2.10. 2008. Prosle godine nije bio obavezan da krene. Ove godine polazimo aBg sa nepunih 7 god.
Nisam imala dilemu uopste da li da ga ostavim ili upisem.
Vodila sam se time da mu ta godina bezbrizna itekako treba user posted image

isto kao medic sam i ja

Moja cura će u 10 mj napuniti 7 god, a u školu će krenuti u 1 mj 2016. god, jer u našoj županiji tada počima nastava. Upisi su nam bili sad u jesen i ona tada nije bila za škole, ništa je nije zanimalo osim igre. Tete u vrtiću su mi rekle da je ne šaljem, da 1 god puno znači djetetu, a u vrtiću je crtala i pisala samo zato što mora, stalno je gledala kad će završiti i ići se igrati. Jesam li pogriješila vidjet ćemo. Sad je zanima i pisanje i crtanje, gotovo sva slova je naučila sama, čak je počela čitati. Zakonom ona nije morala u školu, a mogli smo je poslati.

Neposredna veza do poruke: 383
27.3.2015 11:39:31   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: dambolina

I da vidim ima li ko laksi i manji od nas user posted image 19,5 kg i 115 cm

mi smo 21 kg visina 118user posted image

22kg i 121cm visok user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 384
27.3.2015 11:42:30   
magbi
user posted image user posted image user posted image user posted image samo nek su zivi i zdravi i ja sam bila mrsavica a sad ko bure xxl velicine hahah

Neposredna veza do poruke: 385
27.3.2015 13:07:17   
Medić*
Evo i mi obavili. Saraj polje. Dodje moje pile sa sistematskog, sposoban za skolu user posted image
Sav je pod utiscima pozitivnim, odusevljen pregledima. Sve ok hBg. 5 maja jos termin kod fizijatra treba obaviti.
Uvjerenje uglavnom imamo. Vakcinisan. 131 cm i 30, 5 kg, rastu djeca.
Zalio se dr da mu mama neda puno na kompjuteru, ona mu rekla max 1h dnevno jer nije dobro vise, on se slozio i sav sretan user posted image
Njemu veci autoritetu dr i uciteljice nego ja :)

(odgovor članu magbi)
Neposredna veza do poruke: 386
27.3.2015 13:24:10   
salmy

IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: dambolina

I da vidim ima li ko laksi i manji od nas user posted image 19,5 kg i 115 cm

mi smo 21 kg visina 118user posted image

22kg i 121cm visok user posted image

sto se cudis? taman mjera..moj A pojede Boziju kisu nemam pojma gdje mu stane...to je djete hiper aktivno..sve spadne za tren..na mamu garant baciouser posted image

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 387
27.3.2015 13:25:39   
salmy
masAllah medici tvoj decko veliki i napredan..hama kila ko jauser posted image

nije mi jasno sto svi idu kod fizijatra..nama nista nije reklauser posted image

< Poruku je uredio salmy -- 27.3.2015 13:26:02 >

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 388
27.3.2015 13:30:13   
Medić*

Pa dobar je. Onako prati visinu, ni debeo ni mrsav, fino nekako.
Ni nama nije rekla ( muz ga vodio ) i dala termin 5 maja.
Pa idu na pregled stopala. Znas da sva moraju. I vecina djece koliko cujem imaju manje ili vise ravna stopala.
Koja imaju problema s tim fizijatar im daje dijagnozu neku, vjezbice, ulosci...bar ja tako mislim.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 389
27.3.2015 13:34:20   
salmy

Pa idu na pregled stopala. Znas da sva moraju. I vecina djece koliko cujem imaju manje ili vise ravna stopala.
Koja imaju problema s tim fizijatar im daje dijagnozu neku, vjezbice, ulosci...bar ja tako mislim.

pa da..nama je dala samo uputnicu na pregled stopala..nismo isli fizijatru...bodili terminn u Drzavnoj ..jel fizijatar ortopeduser posted image hahahhaha..nisma u fazonu majkemi nista ne kontam..otisla kod ortopedauser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 390
27.3.2015 13:58:45   
veeseelaa
moja Ajša

124 cm visoka
24 kg

jel to malo? puno?

< Poruku je uredio veeseelaa -- 27.3.2015 14:00:22 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 391
27.3.2015 14:12:14   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

moja Ajša

124 cm visoka
24 kg

jel to malo? puno?

taman

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 392
27.3.2015 14:21:51   
Mirkica

moja Ajša

124 cm visoka
24 kg

jel to malo? puno?

evo ti tabela

za visinu

http://www.netmoms.de/magazin/fileadmin/user_upload/Kleinkindentwicklungskalender/121106_Kinder_Entwicklung_Groessentabelle_Maedchen_5-19_Jahre_druck.pdf

i za tezinu
http://www.netmoms.de/magazin/fileadmin/user_upload/Kleinkindentwicklungskalender/121031_Kinder_Entwicklung_Gewichttabelle_Maedchen_5-10_Jahre_druck.pdf

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 393
27.3.2015 14:25:21   
Medić*

moja Ajša

124 cm visoka
24 kg

jel to malo? puno?

Evo mi danass bili 131 i 30,5 kg. Nije puno.
A generacija su nam. Moj stariji 2 mj.
Ima i vecin, manjih takodjer.

Neposredna veza do poruke: 394
27.3.2015 14:26:43   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Mirkica

moja Ajša

124 cm visoka
24 kg

jel to malo? puno?

evo ti tabela

za visinu

http://www.netmoms.de/magazin/fileadmin/user_upload/Kleinkindentwicklungskalender/121106_Kinder_Entwicklung_Groessentabelle_Maedchen_5-19_Jahre_druck.pdf

i za tezinu
http://www.netmoms.de/magazin/fileadmin/user_upload/Kleinkindentwicklungskalender/121031_Kinder_Entwicklung_Gewichttabelle_Maedchen_5-10_Jahre_druck.pdf

Evo gledam moj jos nema 7 godina, uglavnom veci od vrsnjaka a ne odstupa od krivulja user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 395
27.3.2015 14:27:51   
Medić*

pa da..nama je dala samo uputnicu na pregled stopala..nismo isli fizijatru...bodili terminn u Drzavnoj ..jel fizijatar ortopeduser posted image hahahhaha..nisma u fazonu majkemi nista ne kontam..otisla kod ortopedauser posted image

Pa valjda jest. Muzu rekla za taj termin, to sva djeca idu, da gledaju stopala, ja sve kontala idemo ortopedu user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 396
27.3.2015 15:16:13   
maja78 RR

Moj ode na sistematski s muzem. Pitam ga hoces mama da te vodi. A on ide mu se s ocem pa kaze: nemoj se ljutiti, isto ja vas volim pa ti ces me voditi na sistematski za fakultetuser posted image

jeste 07.10.

a tvoj je kralj hahaha, i tacno se vidi godina razlike, toliko je zreliji nego prosle godine moj malac

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 397
27.3.2015 15:24:21   
Medić*

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

jeste 07.10.

a tvoj je kralj hahaha, i tacno se vidi godina razlike, toliko je zreliji nego prosle godine moj malac

Naravno. I sama kazem za svog drugo dijete u vecini stvari. Zreliji svakako.

Neposredna veza do poruke: 398
27.3.2015 20:12:17   
aazra
Moj ispade debeljuca s 33 Kg i 128 cm user posted image

Kad ga se sjetim kakav je bio u septembru kao da je dvije godine proslo, a ne sedam mjeseci, stvarno nekoliko mjeseci puno znaci koliko se djeca uozbilje kad im se da malo vremena...za ovu opciju odlaganja sam svakako user posted image

A razlog vise je taj sto znam i neku djecu koja su četvrti - peti razred, već umorna od obaveza, da se razumijemo odlikasi su u pitanju ali ne vjerujem nikom ko kaze da djeca uzivaju u svom tom gradivu ( samo knjiga iz engleskog ima dovoljno za gimnaziju). Neka se djeca pripreme i psihicki za sve to user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 399
30.3.2015 13:39:55   
salmy
izvadih decku i rodni list....0,40 pfeningauser posted image lopovluka braco mila
elem potvrde od vrtica su poceli davati samo da odemo i imamo svu papirologijuuser posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *