|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Na upisu u skolu?
12.3.2015 16:40:23   
salmy
IZVORNA PORUKA: medic slatki

Salmy jel tvoj 2009 gen.
Moj 2008.

jeste..neki dan svratim u skolu da se mama raspita sta nam treba..kod sekretarauser posted image kaze ona da sva jdeca koja su 2009 trebaju krenuti ove godine...ja kazem da cemo u oktobru imati 6..kaze ona nema to veze vi ste obavezni
mah...mi odlucili sa Bozijom pomoci...misljenja su podjeljena no duga prica

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 326
12.3.2015 16:43:00   
teacher75
Ta sekrertarica veze sa zivotom nema, valjda postoji u zakonu kad djeca moraju

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 327
12.3.2015 16:43:29   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: salmy

Salmy jel tvoj 2009 gen.
Moj 2008.

jeste..neki dan svratim u skolu da se mama raspita sta nam treba..kod sekretarauser posted image kaze ona da sva jdeca koja su 2009 trebaju krenuti ove godine...ja kazem da cemo u oktobru imati 6..kaze ona nema to veze vi ste obavezni

Nije rekla istinu..al naravno da možeš upisati ....

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 328
12.3.2015 16:43:30   
megi
Ovo izgleda svi moramo kod ortopeda

ajd i to cemo obaviti narednih dana, cura je bila prehladjena pa nismo ni vakcinu dobili pa cemo traziti uputnicu za Opcu

mi smo 124 cm
26 kg

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 329
12.3.2015 16:44:20   
teacher75

IZVORNA PORUKA: teacher75

Salmy jel tvoj 2009 gen.
Moj 2008.

Jeste, ona svog salje ranije u skolu

hahahah Tiki sta ti biuser posted image

Pa ranije je, nema 1.sept. 7 josuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 330
12.3.2015 16:45:17   
salmy

IZVORNA PORUKA: megi

Ovo izgleda svi moramo kod ortopeda

ajd i to cemo obaviti narednih dana, cura je bila prehladjena pa nismo ni vakcinu dobili pa cemo traziti uputnicu za Opcu

mi smo 124 cm
26 kg

mi smo dobili uputnicu..ali Kosevo...nije mi palo na pamet da pitam za Vojnu..a sve djeca nose anatomske uloske a svi moramo kod ortopedauser posted image

visnja namam pojma tako mi oan rece..jos se cudi sto je pitam...mozd anije upucena

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 331
12.3.2015 16:45:31   
teacher75
Greska, htjela sam napisat da nema 6

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 332
12.3.2015 16:55:06   
Medić*

Salmy jel tvoj 2009 gen.
Moj 2008.

Evo moj 2008. Ajsa od Vesele isto I masa generacije 2008 ove god user posted image
Mi nismo zakonski obavezniuser posted image prosle a ove da user posted image

Ta sekretarka se pravila pametnauser posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 12.3.2015 16:57:04 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 333
12.3.2015 17:39:05   
koka i po
sva djeca koja do marta ove godine imaju punih pet i pol godina su obuhvacena ovim programom.
tako je bar kod nas.
djeca koja imaju manje od odredjenih godina nisu obavezna da pohadjaju predskolsko obrazovanje.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 334
12.3.2015 18:05:08   
Visnja RR
http://www.ringeraja.ba/clanak/tik-tak-tik-takuskoro-upis-u-skolu_2277.html

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 335
12.3.2015 18:07:27   
teacher75
moja ce imati 5 godina i 5 mj.tako da ne mora josuser posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 336
12.3.2015 18:09:39   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Školskim obveznikom redovne osnovne škole smatra se dijete koje će do 1. marta tekuće godine navršiti 5 i po godina života.

Znači ovo je član iz zakona...koji je na snazi
Ta sekretarka ne da ne poznaje Zakon nego svjesno neupućene roditelje, kojih nažalost ima odvodi u zabludu...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 337
12.3.2015 18:19:40   
salmy

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Školskim obveznikom redovne osnovne škole smatra se dijete koje će do 1. marta tekuće godine navršiti 5 i po godina života.

Ta sekretarka ne da ne poznaje Zakon nego svjesno neupućene roditelje, kojih nažalost ima odvodi u zabludu...

iskreno nema ona mene sta dovoditi u zabludu...dovoljno poznajemo svoje djete da znamo ocjeniti je li ide ili ne ...ne vezano samo za skolu..
ja sam otisla po inf..sta mi treba od papirologije vezano za upis ...rekla je sto je imala ja je saslusala i dovidjenja...
u ovoj drzavi hebenoj ako cemo iskreno slabo ko poznaje zakone(specijalno oni sto zavrse fax u Travniku) za 15 dana...a takvih nazalost ima na pretek na funkcijama a meni na jedno uslo na drugo izaslouser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 338
13.3.2015 8:32:47   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: dambolina

evo i mi danas bili u DZ Omer Maslic. visina, tezina, pregled vida, opsti pregled kod pedjatrice, dala nam zeleno svjetlo za vakcinu i rekla da trebamo ortopedu. ali nije mi dala uputnicu, pa mi sad nije jasno jel mozda napravila elektronsku uputnicu ili mi je fizicki trebala dati, a mozda zaboravilauser posted image . moram kasnije ponovo u DZ po nalaz krvi i urina, pa da svratim i po tu uputnicu, al reko da prvo vidim sa zenama mozda neka zna kako to ide sad sa ovim uputnicama?

I da vidim ima li ko laksi i manji od nas user posted image 19,5 kg i 115 cm

moj tezi samo 1 kg, a djecak je, znaci isto sica :)

i mi juce zavrsili u O.M evo sve sto rece dambolina, brzo gotovo, samo sad vec pocinju guzve

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu dambolina)
Neposredna veza do poruke: 339
13.3.2015 9:52:52   
mama75

evo i mi danas bili u DZ Omer Maslic. visina, tezina, pregled vida, opsti pregled kod pedjatrice, dala nam zeleno svjetlo za vakcinu i rekla da trebamo ortopedu. ali nije mi dala uputnicu, pa mi sad nije jasno jel mozda napravila elektronsku uputnicu ili mi je fizicki trebala dati, a mozda zaboravilauser posted image . moram kasnije ponovo u DZ po nalaz krvi i urina, pa da svratim i po tu uputnicu, al reko da prvo vidim sa zenama mozda neka zna kako to ide sad sa ovim uputnicama?

I da vidim ima li ko laksi i manji od nas user posted image 19,5 kg i 115 cm

15,7kg; 110cm curica user posted image Doduse, mladja je od tvoje 9 mjeseci, pa mozda da bude te visine za 9mj, ali tezina nema sanse user posted image

Neposredna veza do poruke: 340
13.3.2015 10:03:02   
Hanady RR

iskreno nema ona mene sta dovoditi u zabludu...dovoljno poznajemo svoje djete da znamo ocjeniti je li ide ili ne ...ne vezano samo za skolu..
ja sam otisla po inf..sta mi treba od papirologije vezano za upis ...rekla je sto je imala ja je saslusala i dovidjenja...
u ovoj drzavi hebenoj ako cemo iskreno slabo ko poznaje zakone(specijalno oni sto zavrse fax u Travniku) za 15 dana...a takvih nazalost ima na pretek na funkcijama a meni na jedno uslo na drugo izaslouser posted image

ja zaista ne znam da se fax pa i u travniku može za 15 dana završiti..
ali ono što znam je da je ovo javni forum gdje mnogi čitaju savijete i informacije...
i preuzimaju ih...
u skladu sa tim i regirah da nebi neko bio doveden u zabludu...a pojedinačne odluke nekog do roditelja su već drugi par rukava i u to ne ulazim...
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 341
13.3.2015 10:06:42   
salmy

ja zaista ne znam da se fax pa i u travniku može za 15 dana završiti..
ali ono što znam je da je ovo javni forum gdje mnogi čitaju savijete i informacije...
i preuzimaju ih...
u skladu sa tim i regirah da nebi neko bio doveden u zabludu...a pojedinačne odluke nekog do roditelja su već drugi par rukava i u to ne ulazim...
user posted image

3 ih je zavrsilo u zadnjih par dana sto ih ja licno znam...1 je na putuuser posted image da zavrsi...zavisi kojim autom ides do Travnika pa si brziuser posted image a ako s eutale za gorivo onda je isplativost bolja i malkice sporijauser posted image

Neposredna veza do poruke: 342
13.3.2015 10:43:09   
dambolina
znaci ima nas razvih visina i tezina, cccc. ma dobro, kaze meni dr da je sitna, ali da je jos uvijek u granicama normale - meni je to OK, ipak je cura nedonosce. a niko ne zna sta je sa ovim uputnicama, jel?

a ovaj raniji upis u skolu, razlike se osjete tek u starijim razredima - moj sin je sada 6. razred i djeca koja su krenula ranije, hem su manja, hem su im rezultati slabiji... a dok su bili na razrednoj nastavi sve je bilo super, tek sad na predmetnoj, uocavaju se razlike... to je barem moje iskustvo i zato moja cura ide tek ove godine u skolu.

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 343
13.3.2015 10:47:21   
salmy

a niko ne zna sta je sa ovim uputnicama, jel?

nama je jucer napisala uputnicu...da ti odes po nju ipak...nesto ne vjerujem tim elektronskim

Neposredna veza do poruke: 344
13.3.2015 11:00:41   
dambolina
ma jah, ipak bih ja nju radije u Vojnu odvela nego na Kosevo, tako da cu otici da uzmem ja tu uputnicu fizicki. sto je sigurno sigurno :)

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 345
13.3.2015 11:27:25   
maja78 RR
ma ja mora ti dati uputnicu

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Neposredna veza do poruke: 346
17.3.2015 10:46:40   
Hanady RR
I mi smo obavili sistematskiuser posted image
Stari Grad
dođete do sestrica i daju Vam papirić koji kasnije vraćate sa uputom gdje i kako sotmatologu i fizijatru idete...
Obaite to dvoje....i vraćate se njima...
Mi kod stomatologa, imali već karton, sve uredno, nema kvarova, šestice sve četiri isplivale, zakazali da ih zalijemo...stalne zube očekujemo, neki mliječni ispali neki se klimaju, pohvaljeni za higijenu....
Kod fizijatra opća priča o držanju tijela, kičme i leđa, izbor ruksaka kako vršiti u odnosu na položaj tijela, urađena nam podometrija, stopala u redu...doktorica istkla da pazimo na položaj sjedenja na stolici i izbor stlice uz radni stol radi visine koju naša cura ima i eto...
Kod pedijatra, opći razgovor, ime i prezime, adresa stanovanja, grad i držaa, brojanje do 10 i unazad, boje je ispitali, životinje koje žive u šumi...
Sve je znala hBuser posted image
Pregled očni, oba oka Ok vidi i poslednju najitniju liniju...smao nije znala šta je Lula pa rekla trubauser posted image
Visina i težnina, 132 cm i 29 kg...doktorica zadovoljna, napominje da je važno da održava fizičku aktivnost kao i do sada...user posted image
I primili smo vakcinu...mojoj curi je nedostajala Dite Per i Poli jer je imala doređena kašnjenja, MPRrevakcinaciju ne treba jer je imala rekciju u kasnom primanju itte tek prošle godine te joj je revakcinaciji nepotreban...al eto sve smo zvršili i dobili ljekarsko. spremni smouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 347
17.3.2015 12:31:17   
salmy

I mi smo obavili sistematskiuser posted image
Stari Grad
dođete do sestrica i daju Vam papirić koji kasnije vraćate sa uputom gdje i kako sotmatologu i fizijatru idete...
Obaite to dvoje....i vraćate se njima...
Mi kod stomatologa, imali već karton, sve uredno, nema kvarova, šestice sve četiri isplivale, zakazali da ih zalijemo...stalne zube očekujemo, neki mliječni ispali neki se klimaju, pohvaljeni za higijenu....
Kod fizijatra opća priča o držanju tijela, kičme i leđa, izbor ruksaka kako vršiti u odnosu na položaj tijela, urađena nam podometrija, stopala u redu...doktorica istkla da pazimo na položaj sjedenja na stolici i izbor stlice uz radni stol radi visine koju naša cura ima i eto...
Kod pedijatra, opći razgovor, ime i prezime, adresa stanovanja, grad i držaa, brojanje do 10 i unazad, boje je ispitali, životinje koje žive u šumi...
Sve je znala hBuser posted image
Pregled očni, oba oka Ok vidi i poslednju najitniju liniju...smao nije znala šta je Lula pa rekla trubauser posted image
Visina i težnina, 132 cm i 29 kg...doktorica zadovoljna, napominje da je važno da održava fizičku aktivnost kao i do sada...user posted image
I primili smo vakcinu...mojoj curi je nedostajala Dite Per i Poli jer je imala doređena kašnjenja, MPRrevakcinaciju ne treba jer je imala rekciju u kasnom primanju itte tek prošle godine te joj je revakcinaciji nepotreban...al eto sve smo zvršili i dobili ljekarsko. spremni smouser posted image

nas je pedica pregledala nikakve upute nismo dobili user posted image

Neposredna veza do poruke: 348
17.3.2015 12:33:48   
veeseelaa
nas je pedica pregledala nikakve upute nismo dobili

ja sam prošle godine ovaj pregled obavila u DZ Vojničko

sve obišli za upis u predškolsko
i sve ok, vidi, čuje, konta, prava, zdrava

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 349
17.3.2015 12:34:29   
Hanady RR
pa salmy ne znam zaista očito je različito od doma zdravlja do doma zdravlja...
ja napisah za Stari grad kako je prošlo...
i da opći pregled grlo, pluća preslušana, motorika, stomačić...uoči vakcine...
Tako je kod nas prošlo...user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *