|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Na upisu u skolu?
17.3.2015 12:35:40   
salmy

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pa salmy ne znam zaista očito je različito od doma zdravlja do doma zdravlja...
ja napisah za Stari grad kako je prošlo...
i da opći pregled grlo, pluća preslušana, motorika, stomačić...uoči vakcine...
Tako je kod nas prošlo...user posted image

moguce da je razlika..ia sam ocekivala da cu bas hodati sat dva..medjutim sve tu zavrsih za 10 minuta

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 351
17.3.2015 12:36:59   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pa salmy ne znam zaista očito je različito od doma zdravlja do doma zdravlja...
ja napisah za Stari grad kako je prošlo...
i da opći pregled grlo, pluća preslušana, motorika, stomačić...uoči vakcine...
Tako je kod nas prošlo...user posted image

moguce da je razlika..ia sam ocekivala da cu bas hodati sat dva..medjutim sve tu zavrsih za 10 minuta

nama je trebalo vrmena jer nam je stomatolog na durgom spartu :) a centar za fizikalnu terapiju Stari Grad u Logavinoj što je dosta dalje do DZ :)))al etouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 352
17.3.2015 12:53:14   
megi
Koliko ja vidim sve je tu negdje

samo evo kod salmy su vadili nalaze, nama nisu,
isto kao kod Hanady zubar
fizijatar koji nas bas nije detaljno pogledao nije bilo neke puno price tipa kakav ruksak bi trebalo, samo nam rekao da bi bilo dobro da pliva
ali to isto je rekao i onima koji su bili poslije nas user posted image

a kod pedijatra isto ovako brojevi slova, boje, vid, uopstena neka pitanja

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 353
24.3.2015 14:51:32   
škorpija
Mi danas uzeli ljekarsko za školu, visina, težina, vid, nekoliko pitanja, pregled i razgulili za 10 minuta. Bilo mi žao jadnička kad ga dr. Gordana upita zelis li ići u školu mislio je da je pravi odgovor da, to je i rekao, ali stalno priča kako ne želi u školu.

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 354
24.3.2015 14:54:13   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: škorpija

Mi danas uzeli ljekarsko za školu, visina, težina, vid, nekoliko pitanja, pregled i razgulili za 10 minuta. Bilo mi žao jadnička kad ga dr. Gordana upita zelis li ići u školu mislio je da je pravi odgovor da, to je i rekao, ali stalno priča kako ne želi u školu.

ma bježi djeca se forsiraju da daju isforsirane odgovore
najbolje je po želji nek dijete priča
svakako će ti odgovori biti predmet zezanja i prepričavanja cijeli život user posted image
stoga nek budu što smiješniji user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 355
24.3.2015 14:57:35   
škorpija
To je zato kad stariji pitaju djecu jel ti drago sto krećeš u skolu, a oni iskreno kažu ne, onda se oni kao čude, pa kako ne, ti si veliki dječak, bla, bla ...i onda oni da izbjegnu takvu reakciju kažu ono sto misle da je ispravno, a ne ono što stvatno misle

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 356
24.3.2015 15:00:12   
veeseelaa

To je zato kad stariji pitaju djecu jel ti drago sto krećeš u skolu, a oni iskreno kažu ne, onda se oni kao čude, pa kako ne, ti si veliki dječak, bla, bla ...i onda oni da izbjegnu takvu reakciju kažu ono sto misle da je ispravno, a ne ono što stvatno misle

ma znam
zato i kažem

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 357
24.3.2015 15:16:28   
idana_85
Je li bude neki poziv za upis ili..? Ja sam izvan svih tokova. Je li neko na Ilidzi radio ljekarsko,kako to ide?

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 358
24.3.2015 15:27:39   
škorpija
Kod nas je poziv za upis okačen na vratima škole u koju ćemo ići, od 1. Do 30. Aprila prvi rok

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 359
24.3.2015 17:03:13   
aazra

Još nismo išli, uhvatila nas prehlada, ne znam kakav će odgovor ovaj moj dati, s obzirom da je meni rekao da mu je puno ići baš svaki dan user posted image , on bi kao ovo predškolsko jednom sedmično user posted image

A moram priznati da mi je zao zbog predskolskog, taman se svi navikli jedni na druge... ali, dobro tako je, kako je.

Nego, čula sam i da mora nalaz s ortopedije gore na Koševu, to bi baš oduzelo puno vremena, zar se ne moze i na tom sistematskom vidjeti ima li dijete ravna stopala user posted image ?

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 360
24.3.2015 17:24:53   
škorpija
Ajdinu je pedijatrica pogledala stopala, dijete se izuje, cipele i čarape ( a skinu se do gaćica i potkosulje, ko u vojsci 😊 ) ona pogledala kako stoji i ima li valjda dignutvluk i to je to. A azra sigurno će mu dosta raje iz predskolskog biti i u razredu

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 361
24.3.2015 17:38:14   
salmy
mi smo dobili uputnicu za ortopediju...danas sam otisla narucila nas 27 aprilauser posted image

ali bez obzira na to dobili smo potvrdu da je spreman za skolu

mene zanima kad se dijele potvrde da je pohadzao vrtic?

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 362
24.3.2015 17:53:07   
megi
Salmy jeste na Kosevu se narucili
ja cu naredne sedmice A voditi zubaru pa cu usput uzeti i uputnicu za ortopediju

na web stranici nase skole pise da se u aprilu donese ljekarsko i rodni list
a potvrda o predskolskom naknadno se dostavlja

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 363
24.3.2015 18:21:26   
salmy

IZVORNA PORUKA: megi

Salmy jeste na Kosevu se narucili
ja cu naredne sedmice A voditi zubaru pa cu usput uzeti i uputnicu za ortopediju

na web stranici nase skole pise da se u aprilu donese ljekarsko i rodni list
a potvrda o predskolskom naknadno se dostavlja

mi isli u Drzavnu...znaci potvdra moze nakandno

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 364
24.3.2015 19:01:19   
aazra

Ajdinu je pedijatrica pogledala stopala, dijete se izuje, cipele i čarape ( a skinu se do gaćica i potkosulje, ko u vojsci 😊 ) ona pogledala kako stoji i ima li valjda dignutvluk i to je to. A azra sigurno će mu dosta raje iz predskolskog biti i u razredu

Nama je najbliza ova u Hrasnom, neki od raje s kojima smo se zblizili ce u Grbavica, jedni u privatne...meni je nekako bezveze slati dijete u drugu skolu kad mi je ova pred nosom, nadam se da ipak nije toliko loša user posted image

Uglavnom, sad mi je najvaznije da izvadimo to ljekarsko ja sam mislila da to sve krece od aprila - tek sam jucer saznala da ako propustimo ovaj sistematski koji zavrsava s martom, moramo cekati septembar (nama je uciteljica rekla da ko ne stigne komotno moze odloziti i za septembar, ali onda ce u nekim skolama mjesta mozda biti popunjena pa se nece moci birati).

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 365
24.3.2015 21:21:09   
Medić*

mi smo dobili uputnicu za ortopediju...danas sam otisla narucila nas 27 aprilauser posted image

Ja bas veceras pitala za potvrde kad ce nam dati. Kaze sada se daju uvjerenja ne potvrde user posted image
Uglavnom stici ce za upisni rok. Nije znala tacno da precizira kada ce uvjerenja biti gotova.
Dace nam uvjerenje uglavnom prije a oni ce nastaviti sa predskolskom nastavom jos 2 mj otprilike ( jednom sedmicno )

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 366
24.3.2015 22:06:40   
salmy

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Ja bas veceras pitala za potvrde kad ce nam dati. Kaze sada se daju uvjerenja ne potvrde user posted image
Uglavnom stici ce za upisni rok. Nije znala tacno da precizira kada ce uvjerenja biti gotova.
Dace nam uvjerenje uglavnom prije a oni ce nastaviti sa predskolskom nastavom jos 2 mj otprilike ( jednom sedmicno )

ok...ma meni mrsko ici do vrtica da pitam jer decko ide u drugi vrticuser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 367
24.3.2015 22:48:55   
mimi xy
trebaju li ovi sistematski za predskolsko user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 368
24.3.2015 23:31:05   
škorpija

IZVORNA PORUKA: mimi xy

trebaju li ovi sistematski za predskolsko user posted image

Ne, samo za školu

(odgovor članu mimi xy)
Neposredna veza do poruke: 369
26.3.2015 18:10:22   
aazra
Bili smo danas u Omera maslića, ne znam šta se tamo dešava, kuršluz im je totalni (kao u drzavi user posted image ), prvo smo sat vremena cekali doktoricu da se vrati sa sastanka, za to vrijeme cekaonica se prepunila, onda je dosla jedna i za zdravu i za bolesnu djecu...na kraju, sistematski je brzo proslo, dijete se zbunilo zbog skidanja a i ja, ipak fino je odgovorio na pitanja, ali je doktorica u citavoj toj guzvi napisala na uvjerenju da je dijete rodjeno 2015. Onda ja posaljem muza da se vrati i zamoli je da ispravi, ali kad sam vidjela 98 umjesto u 08 zamalo nisam poludila.

I na kraju sam sama to ispravila, jednom hemijskom podebljala te brojke jer nisam mogla naci olovku iste boje, sad vidi se da je tu nesto mijenjano, ako budem ispravljala korektorom bit ce gore, nadam se da zbog ovog necu morati ponovo voditi dijete na pregled user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 370
26.3.2015 19:47:21   
scarlett
Jedno pitanje drage žene, moj sin je rođen sredinom avgusta, tako da će ove godine napuniti 6 godina i 2 sedmice kada krene u školu. Sve vrijeme kontam da me zakon obavezuje da ga upišem, ali evo zadnjih dana (a već smo završili sa sistematskim i dobili ljekarsko uvjerenje i potvrdu iz vrtića) često čujem kako roditelji ostavljaju djecu još jednu godinu kod kuće.
Sada me malo panika uhvatila kako da donesemo pravu odluku, obzirom da nemamo još mnogo vremena, a nekako bih mu radije poklonila još jednu godinu igre, jer kad krene u školu, slijede obaveze za cijeli život, nema više povratka.
Imate li vi kakav savjet iz iskustva ( pitanje se odnosi više na mame koje već imaju upisano jedno starije djete u školu) ali i na mame koje tek sada upisuju, ako imate neki savjet.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 371
26.3.2015 19:57:34   
salmy

IZVORNA PORUKA: scarlett

Jedno pitanje drage žene, moj sin je rođen sredinom avgusta, tako da će ove godine napuniti 6 godina i 2 sedmice kada krene u školu. Sve vrijeme kontam da me zakon obavezuje da ga upišem, ali evo zadnjih dana (a već smo završili sa sistematskim i dobili ljekarsko uvjerenje i potvrdu iz vrtića) često čujem kako roditelji ostavljaju djecu još jednu godinu kod kuće.
Sada me malo panika uhvatila kako da donesemo pravu odluku, obzirom da nemamo još mnogo vremena, a nekako bih mu radije poklonila još jednu godinu igre, jer kad krene u školu, slijede obaveze za cijeli život, nema više povratka.
Imate li vi kakav savjet iz iskustva ( pitanje se odnosi više na mame koje već imaju upisano jedno starije djete u školu) ali i na mame koje tek sada upisuju, ako imate neki savjet.

ih draga moja ovdje bas i neces dobiti neki savjet..uglavnom jedne su za druge protivuser posted image logicno
no moj djecak ce u oktobru napuniti 6..i planiramo ga upisati normala....
ako zakon kaze 6 godina....valjda je plan i program za 6 godina...zasto ga ostavljati godinu..ne kontam zaista...obaveze kao i do sada..dansanja djeca su prepuna obaveza od malih nogu..idu na 123 dodatni cas,kurs,ples,gimastiku,engleski... itd tako da mu dodatnih par casova niste spec ne mjenja osim sto postaju zreliji i spremniji za nove obaveze...a za igru nikad nije kasno....sjecam se da sma do 6-7 razreda igrala sa lutkicamauser posted image tako kako god okrenes igranja nece manjakti....a ja mislim (da je moje djete) spremno da svoje obeveze shvata ozbiljno.....danasnja djeca ionako nemaju djetinsjtvo kao nase...sve s esvodi na mobitele..igrice...racunarae laptope....tako da obaveze skolske i nisu toliko strasne(moje misljenje)...a igranja nece manjkati
znam dosta pprijatelja cija su djeca krenula sa ne punih 6 i nisu sekunde odskakala od svojih vrsanjaka....sta znam..nekako meni logicno da drugari i drugarice mog sina s akojim se druzi i ide u vrtic nekako skupa krenu u skolu pa to je generacija

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 372
26.3.2015 20:24:41   
R&T@
Da puni 6 godina i 31. 8. zakon kaze da treba u skolu...

Da je rodjen 1. 9. savjetovala bih ti da sacekas...

To je moj stav nakon sto tri godine imam skolarku...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 373
26.3.2015 21:17:02   
dambolina
sin je sada sesti razred a krenuo je u skolu kad je imao 6 godina i 3 mjeseca. kcerka polazi u skolu ove godine i imace 6 godina i 10 mjeseci. prosle godine nije bila obveznik iako je gotovo cijela vrticka grupa krenula tada u skolu. malo je nezgidno sa djecom koja su rodjena u dugoj polovini godine, pa roditelji uvijek imaju dilemu upisati ili ne, ja licno nisam bila za opciju upisa iako su je od zakonske obaveze dijelila samo 2 mjeseca.

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 374
26.3.2015 23:03:36   
Medić*
IZVORNA PORUKA: scarlett

Moj je rodjen 2.10. 2008. Prosle godine nije bio obavezan da krene. Ove godine polazimo aBg sa nepunih 7 god.
Nisam imala dilemu uopste da li da ga ostavim ili upisem.
Vodila sam se time da mu ta godina bezbrizna itekako treba user posted image

< Poruku je uredio Medić* -- 26.3.2015 23:04:10 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *