|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart
27.3.2015 15:26:43   
LieToMe RR
M.A.M. user posted image za triple test.

Ja ove godinepreskacem triple, odlican mi bio nuhalni, dobar i dabl...

Sto se tice ovog spiska user posted image ne treba nista jesti, nigdje hodati, nista raditi, ne smijes nigdje ici, niko ti ne smije dolaziti user posted image sve u cilju da se ne urekne trudnoc ai beba user posted image

Sudeci po ovome i kod mene je Marija Serifovic user posted image bila i u prvoj trudnoci a vrlo vjerovatno i u ovoj user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1501
27.3.2015 15:38:54   
anitaa
Za moju curicu su do cca godinu i po na prvi pogled i mislili da je djecak, krupna, bez neke kose, stav, hod, ma sve djecwcko..sjecam se biramo nesto, ona paf plave naocale, ten, trnrke, skidala trakice i snele i sve to zenskasto, a ja se ufurala imam kcerku barbi, mada ni sama kao curica nisam bila taj tip, roskasti...i ondw nagli obrat, poraste kosa, spadose kile, posta od nje njeznica, sminkerica prava...sad su joj 3 i po, ja se zezam koje li nas tek faze cekaju u pubertetu :-)

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1502
27.3.2015 15:46:47   
rose
ili ne prat kosu 40 dana user posted image

sjecam se da cuh svakakve price...tipa da nisu dali zeni (svekrva neka zatucana)...da se okupa poslije poroda i tako neke gluposti

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 1503
27.3.2015 15:50:11   
rose

IZVORNA PORUKA: anitaa

Za moju curicu su do cca godinu i po na prvi pogled i mislili da je djecak, krupna, bez neke kose, stav, hod, ma sve djecwcko..sjecam se biramo nesto, ona paf plave naocale, ten, trnrke, skidala trakice i snele i sve to zenskasto, a ja se ufurala imam kcerku barbi, mada ni sama kao curica nisam bila taj tip, roskasti...i ondw nagli obrat, poraste kosa, spadose kile, posta od nje njeznica, sminkerica prava...sad su joj 3 i po, ja se zezam koje li nas tek faze cekaju u pubertetu :-)

moja je tipicno zensko...sa dugom kosom, snalicama, voli helanke i tunike ...ali kad poraste, bit ce super junak user posted image ...moram joj nabaviti plast ko u supermena user posted image inace ja izbjegavam da je u rozo oblcim...cesce je kompletna u crnom (ko i mama joj) user posted image neko u nekim curskim bojama user posted image ...pocesto joj kupim nesto za djecake...tipa bade mantil..jer nije u radnji bilo za curice...pa kad je obucem poslije kupanja zovem je roki a ona glumi da boksa...jer s kapuljacom ko bokser u ringu user posted image

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 1504
27.3.2015 15:55:59   
LieToMe RR
Meni je ovo nepranje kose ravno onome da se ne tusiras dok imas menstruaciju user posted image
Zamisli ko ima nekad duzi ciklus pa po 10 dana krvari jos ljeto...O Boze user posted image

Ama i ja sam se toga svega naslusala i nacitala, nemoj ovo, nemoj ono, nemoj preko kablova, ne protezi se, ne radi nista, ne peri prozore, ne jedi ribu... ma cirkus majke mi.

Sreca pa su mi mama i svekrva emancipovane i moderne zene...sinoc jos oplakasmo od sege, posto je malena kod mojih njih dvije se sad dopisuju vibero-om, salju slikice...reko vidi baka sto su moderne user posted image

IZVORNA PORUKA: rose

sjecam se da cuh svakakve price...tipa da nisu dali zeni (svekrva neka zatucana)...da se okupa poslije poroda i tako neke gluposti

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1505
27.3.2015 16:01:00   
rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Meni je ovo nepranje kose ravno onome da se ne tusiras dok imas menstruaciju user posted image
Zamisli ko ima nekad duzi ciklus pa po 10 dana krvari jos ljeto...O Boze user posted image

Ama i ja sam se toga svega naslusala i nacitala, nemoj ovo, nemoj ono, nemoj preko kablova, ne protezi se, ne radi nista, ne peri prozore, ne jedi ribu... ma cirkus majke mi.

Sreca pa su mi mama i svekrva emancipovane i moderne zene...sinoc jos oplakasmo od sege, posto je malena kod mojih njih dvije se sad dopisuju vibero-om, salju slikice...reko vidi baka sto su moderne user posted image

e jedino od ovih obicaja ovdje koliko upratih je bilo ono svjetlo u sobi 40 dana (sveki insistirala)...koje je meni malo smetalo..al kad bolje skontam bilo mi je korisno, mala lampa upaljena...beba zakmeci opdmah je nadjem bez da palim, veliko svjetlo ...i nisu mi dali ni na balkon navece i sav se ves unosio prije aksama u 40-snici user posted image

Neposredna veza do poruke: 1506
27.3.2015 16:05:44   
LieToMe RR
Mi smo drzali svjetlo upaljeno, isto malu nocnu lampu koja jos ima regulator pa je skroz malo upaljena ali meni to isto bilo prakticno jer dok se probudis ne znas gdje se nalazis, beba suska, hoce siku...

Ves inace ne drzim vani preko noci, ako nije suh obavezno ga preslozim i unesem sa balkona...a ni smece ne iznosimo vani navece (ovo je isto iz prakticnih razloga, jednom me macka prepala kad sam davno bacala, bila u kontejneru i valjda sam je kesom pogodila) od tad vise ne user posted image mi to ujutru kad krenemo na posao, tj muz je taj koji glumi KJKP Rad user posted image

IZVORNA PORUKA: LieToMe

e jedino od ovih obicaja ovdje koliko upratih je bilo ono svjetlo u sobi 40 dana (sveki insistirala)...koje je meni malo smetalo..al kad bolje skontam bilo mi je korisno, mala lampa upaljena...beba zakmeci opdmah je nadjem bez da palim, veliko svjetlo ...i nisu mi dali ni na balkon navece i sav se ves unosio prije aksama u 40-snici user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1507
27.3.2015 19:28:36   
luela
Zene gdje nam je azra,da je nisu ostavili u bolnici danas?ja sad sa pregleda,vaginalnog,38+3,totalno sam zbunjena,molim za nekog sa slicnim iskustvom ako je imao da napise.elem jutros bila privatno kod gin da mi uzme briseve i hajd da pogleda malo,sve ok,posteljica,voda,beba,vaginalno samo malo stavio sondu da izmjeri grlic i nista posebno 38 je,i kaze nema naznaka skorog poroda sto se toga tice.i ja veceras na pregledu rucnom u bolnici,doktor odusevljen,ja crkla koliko boli,kaze grlic je skroz mekan,glava bebina skroz dole,morao je prstima proc pored nje da opipa grlic i kaze sad ces ti brzo se porodit,do iduceg petka otprilike najvjerovatnije.nije mi rekao dal sam otvorena ista,jutros nisam bila i ne kontam sta znaci mekan grlic i ima li to veze sa otvaranjem.pitala bih ja to sve gore ali me bas bolilo pa sam jedva usta mogla da otvorim :) I sta sad da ocekujem ne znam ni ja.takodje jutros je pupcana bila ispod vrata,nije oko,negi ispod pa ne znam jel to za zabrinut se sta.napomenut cu na pregledu u ponedeljak

< Poruku je uredio luela -- 27.3.2015 19:30:14 >

Neposredna veza do poruke: 1508
27.3.2015 19:37:58   
rose

IZVORNA PORUKA: luela

Zene gdje nam je azra,da je nisu ostavili u bolnici danas?ja sad sa pregleda,vaginalnog,38+3,totalno sam zbunjena,molim za nekog sa slicnim iskustvom ako je imao da napise.elem jutros bila privatno kod gin da mi uzme briseve i hajd da pogleda malo,sve ok,posteljica,voda,beba,vaginalno samo malo stavio sondu da izmjeri grlic i nista posebno 38 je,i kaze nema naznaka skorog poroda sto se toga tice.i ja veceras na pregledu rucnom u bolnici,doktor odusevljen,ja crkla koliko boli,kaze grlic je skroz mekan,glava bebina skroz dole,morao je prstima proc pored nje da opipa grlic i kaze sad ces ti brzo se porodit,do iduceg petka otprilike najvjerovatnije.nije mi rekao dal sam otvorena ista,jutros nisam bila i ne kontam sta znaci mekan grlic i ima li to veze sa otvaranjem.pitala bih ja to sve gore ali me bas bolilo pa sam jedva usta mogla da otvorim :) I sta sad da ocekujem ne znam ni ja.takodje jutros je pupcana bila ispod vrata,nije oko,negi ispod pa ne znam jel to za zabrinut se sta.napomenut cu na pregledu u ponedeljak

uzmi sve s rezervom..mozda se uskoro porodis a mozda i ne .... user posted image user posted image

(odgovor članu luela)
Neposredna veza do poruke: 1509
28.3.2015 9:17:47   
mala curica
Dobro jutro,ima li vas user posted image
Kod nas oblacno vrijeme s nekim vjetrom pa sam i ja oblacna user posted image

Popila caj i malo doruckovala meda i idem sada polahko nesto da uradim po stanu.
Trebala bi kuhinju generalno oribati a nikako da dobijem volju user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1510
28.3.2015 9:47:17   
maksi
Jutro i od mene,

Kod nas oblacno i kisa sipi bas je bezveze ovo vrijeme, ja sam slicnog raspolozenja ko i vrijemeuser posted image

Nisam jos doruckovala niti mi se sta jede,

Imam posla po stanu haos malo prasinu pobrisati usisati a iskreno mi se neda

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1511
28.3.2015 10:34:38   
M.A.M.
Jutro drage moje,sto se tice pospremanja stana ja nikako da se natjeram da nesto pocnem,sve kontam krecit cu pa cu tada generalku opaliti,jos mi sad stigao ugao i prilikom ubacivanja ostete mi vrata user posted image ljuta sam ko puska user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1512
28.3.2015 11:04:09   
AzraB
Jutro drage moje!!

Nisam se porodila, vidim pitate za mene user posted image

luela draga ja sam se jucer samo iznervirala da razmisljam dal i da odem vise na pregled dok me sta ne zaboli. Bila sam na Jezeru oko pola 11, uradila ctg odmah nije bilo nikoga, a na UZ moja doktorica morala u salu na operaciju i nije me ni pregledala. Po belaju zadesilo se da nema nijednog doktora na UZ, cekali da dodje dr. Rovcanin. Zene izludile cekajuci pa jedno 2 sata najmanje...Covjek mi uradio UZ, samo rekao ima dovoljno vode, beba pravilno okrenuta i eto sve ok i da se javim svojoj doktorici u ponedjeljak.
Ja sam prekjucer usla u 39. sedmicu, niko me jos ni vaginalno pregledao nije niti su mi trazili kakve nalaze, osim snimka ctg-a koji je uredan.. user posted image

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1513
28.3.2015 11:41:34   
maksi
Pospremih po stanu,prasina,usisavanje,brisanje podova ukljucila masinu da pere drugu da susi ves. Sada sam sjela i kontam sta da pravim za rucak ili da idemo negdje na rucak samo je vrijeme fuj pa mi se ne izlazi nigdje

AzraB ne znam sta bi ti rekla mislim da su te vec trebali pregledati vaginalno da znaju dokle si,zato ja uvjek odaberem Vojnu bolnicu

M.A.M mogu misliti da si ljuta ali ovi danasnji dostavljaci ne vode racuna niocemu samo da im sto prije posao ispadne iz ruku

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1514
28.3.2015 12:55:57   
luela
Zeno ja sam mislila da si se porodila.ja sam juce dobila vaginalni ali nisam ctg.a prosli put jesam ctg ali nisam ultrazvuk.nikad ne znas.juce je bilo promjene u smjenama jer danas ima jedna svadba na koju idu neki doktori.bolje sto si izbjegla vaginalni,boli puno.ali vidi eto to je nesto sto vani niko ne primjenjuje dok se dodjes sa trudovima jer realno sta ima iko od podatka da si sad otvorena ili zatvorena osim sikirancije.ja se sad ziva pojedoh sta sam i dokle sam jer znam samo da ni je grlic skroz mekan a ne znam dal sam otvorena,a kazu porodicu se do petka vjerovatno.pa hajd znaj.mislim da su vaginalni bespotrebni.ja idem opet u pon pa valjda cu tad radit ctg.malo me strah svega ali nema nazad sad.samo da beba lako prodje jer je velika,da ne zapne nedaj boze.i da,nisam nista krvarila nakon pregleda iako je bilo bolno i dr rekao da je normalno da se prokrvari.
IZVORNA PORUKA: AzraB

Jutro drage moje!!

Nisam se porodila, vidim pitate za mene user posted image

luela draga ja sam se jucer samo iznervirala da razmisljam dal i da odem vise na pregled dok me sta ne zaboli. Bila sam na Jezeru oko pola 11, uradila ctg odmah nije bilo nikoga, a na UZ moja doktorica morala u salu na operaciju i nije me ni pregledala. Po belaju zadesilo se da nema nijednog doktora na UZ, cekali da dodje dr. Rovcanin. Zene izludile cekajuci pa jedno 2 sata najmanje...Covjek mi uradio UZ, samo rekao ima dovoljno vode, beba pravilno okrenuta i eto sve ok i da se javim svojoj doktorici u ponedjeljak.
Ja sam prekjucer usla u 39. sedmicu, niko me jos ni vaginalno pregledao nije niti su mi trazili kakve nalaze, osim snimka ctg-a koji je uredan.. user posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1515
28.3.2015 13:10:18   
AzraB

Zeno ja sam mislila da si se porodila.ja sam juce dobila vaginalni ali nisam ctg.a prosli put jesam ctg ali nisam ultrazvuk.nikad ne znas.juce je bilo promjene u smjenama jer danas ima jedna svadba na koju idu neki doktori.bolje sto si izbjegla vaginalni,boli puno.ali vidi eto to je nesto sto vani niko ne primjenjuje dok se dodjes sa trudovima jer realno sta ima iko od podatka da si sad otvorena ili zatvorena osim sikirancije.ja se sad ziva pojedoh sta sam i dokle sam jer znam samo da ni je grlic skroz mekan a ne znam dal sam otvorena,a kazu porodicu se do petka vjerovatno.pa hajd znaj.mislim da su vaginalni bespotrebni.ja idem opet u pon pa valjda cu tad radit ctg.malo me strah svega ali nema nazad sad.samo da beba lako prodje jer je velika,da ne zapne nedaj boze.i da,nisam nista krvarila nakon pregleda iako je bilo bolno i dr rekao da je normalno da se prokrvari.

ma ne znam sta bih ti rekla..Jucer sam upoznala jednu zenu, kaze ona u 37 sedmici radila i briseve i sve, reko meni dr nista nije rekla...meni je termin aBd u petak pa eto vidjet cemo sta ce reci u pon, ako i bude moje doktorice opet..Nemoj se sekirati, ako krene gotovo je. Samo misli pozitivno. Ja od nerviranja i zaboravila da imam jos malo vremena user posted image
izgleda najbolje i ne ici dok te ne zaboli, bar si rahat od guzve i cekanja i nerviranja user posted image ja ctg necu ni raditi frisak je od jucer, pa cu samo pravac na salter s knjizicom. Nadam se nekim konkretnim vijestima u pon, postajem bas nervozna pred porod...

(odgovor članu luela)
Neposredna veza do poruke: 1516
28.3.2015 13:14:32   
luela
Ja sam bris juce odnijela privatno iako sam krajem januara radila briseve na sve zivo,juce sam opet odnijela samo bakterioloski vaginalni radi ovog stenta sto imam,za svaki slucaj.i radila bris grla i nosa na mrsu,ne znam sto,ali tako sam dobila preporuku.

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1517
28.3.2015 13:22:49   
rose

Ja sam bris juce odnijela privatno iako sam krajem januara radila briseve na sve zivo,juce sam opet odnijela samo bakterioloski vaginalni radi ovog stenta sto imam,za svaki slucaj.i radila bris grla i nosa na mrsu,ne znam sto,ali tako sam dobila preporuku.

neka si...i ja sam tako...rekla mi dr da uradim nos i nadju mi mssa...dobijem terapiju, odradim i odem samoinicijativno kontrolni bris...rezultat bio nakon poroda, sterilan

(odgovor članu luela)
Neposredna veza do poruke: 1518
28.3.2015 13:25:33   
AzraB

vidjet cu u pon sta ce mi reci dr, ako ne bude nista odoh opet privatno na pregled da se ne zezam po bolnici bezveze.

(odgovor članu luela)
Neposredna veza do poruke: 1519
28.3.2015 13:30:59   
luela
Ma ja zbog ove prehlade sigurno necu imati bas sterilan bris ni grla ni nosa ali vidjecemo,nalazi ce biti u ponedeljak ako je sve ok a ako nije onda duze.a do tad se mozda i porodim kako je krenulo.bitno mi je da nemam mrse u brisu nosa i grla i da nema streptokoka b u vaginalnom,a ako bude ostalih baja to se moze i poslije valjda.jos se pitam da li kanesten uzet preventivno vaglnaletu?neko dobije neko ne.mislim da je nemam ali hajd znaj

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1520
28.3.2015 18:09:16   
AzraB
luela ma samo polako, mi smo sljedece pa nas je malo i trema opalila, ali bit ce to sve aBd dobro... Bas veceras sam nekako raspolozena da se porodim user posted image nek pozuri dok imam volje user posted image user posted image

(odgovor članu luela)
Neposredna veza do poruke: 1521
28.3.2015 18:29:50   
luela
Ja imam cijeli dan takav pritisak u rektumu da ne mogu uopste sjedit da izvinete,a nekad me tu i zaziga da bukvalno moram malo da vrisnem.Joj Azra a ja sve govorim samo da ne krene veceras a ni sutra,jer mi nema doktora :)

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1522
28.3.2015 18:37:42   
AzraB
user posted image meni je vala dosadilo da iscekujem iako ima jos malo bar po terminu... Ja stalno imam BH kontrakcije pracene menstrualnim bolovima, bas pogotovo navecer budu pravo ceste...

(odgovor članu luela)
Neposredna veza do poruke: 1523
29.3.2015 12:08:47   
alman
urenile naspavale drage user posted image jeste li vi ustale po novom il stararom vremenu user posted image , nesto ste mi slabo aktivne jucer i danas nema nikoga, al posto je vikend opravno je user posted image

Azra i luela ima li kakvih promjena sad iscekujemo vase bebice da dodju zive i zdrave user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1524
29.3.2015 19:16:02   
alman
gdje ste zenice ne mogu da vjerujem da danas nema nigdje nikoga user posted image lijep dan pa se malo hodalo meni je bas drago sto se sat pomjerio, dan duzi jos kad ostane i toplije ma nista ljepse od proljeca i behara user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *