|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  299 300 [301] 302 303   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.3.2015 14:29:46   
An Nur
Pozdrav družino moja hrabra!!!
Mi smo jučer odradili transfer. Od kuće je otišlo dvoje, a vratilo se čak nas pet user posted image .
Napet mi je dan bio.
Ni mužu mi nije lako.
Čini mi se da je bio više napet nego ja.
Dok smo se vozili do Tuzle, čas se smije, čas zviždi u autu, odjednom plane i pođe psovati na druge vozače... koma user posted image user posted image user posted image
Sa nama je bilo još 5-6 parova u tom terminu oko 15h, pa smo se malo opustili pričajući sa njima.
Zanimljivo, nikom skoro ni imena neznamo ali broj embriona, spermiogram kakav je, ima li smrzlica, to sve jedni o drugima saznasmo za par minuta.

Za vrijeme transfera,doktor je pratio transfer ultrazvukom, doktorica je radila transfer. Osjećala sam blagu bol ali strpila sam se bez glasa.
Dadoše mi sliku tri embriona da gledam.
Iskreno samo sam virnula i poklopila je.
Vec jednom sam gledala sliku mojih embriona i u sekundi se zaljubila u njih. Puno me bolilo i nad tom slikom sam plakala 24h.
Sad sam samo virnula, zaključila da su mi lijepi i da ih volim ali oni moraju odlučiti da li će ostati tu gdje smo ih stavili.
Slika je lijepe, žute boje... Volim žutu boju.
Fotografija je. Pregledna, čista, plastificirana.
Piše moje ime na njoj.
Doktori tvrde da su mi i jajne ćelije i embrioni baš fini kvalitetni, što je čudo jer sam slabo reagovala na veeeeliku terapiju.
Eto, sad čekamo.
Na prvom IVF, cijeli organizam me od terapija i aspiracije bolio, sad sam super, ne boli me ništa.
Receno mi je da živim normalno. da ne pretjerujem ni u ležanju ni u aktivnostima.
Čak nam doktor predloži da noćimo u Tuzli i popijemo čašu vina jer imamo razloga za slavlje.
Poslije transfera dali su mi heparinsku bocu u stomak, a kupila sam ih još tuce pa ću se bocati do kraja trudnoće.
Eto, hrabrice moje, to je moj slučaj.
Sve vas toplo pozdravljam i želim vam puno user posted image user posted image user posted image

20.10. '13 inseminacija 1
4.11. '13 beta 6,58
7.11. '13 :((((

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7501
12.3.2015 14:36:49   
Maksi13
Bravo, bravo, bravo An Nur!! Srećno i uspešno ti bilo, zaboravi na bol i sve loše što je bilo i samo uživaj! Samo pozitivno misli i miluj svoj stomak kao kutiju sa najlepšim poklonom, a mi navijamo za tebe i čekamo lepe vesti!!
user posted image

Don't walk, just fly!!

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7502
12.3.2015 14:39:30   
harmonika
An Nur,priča ti je božanstvena. Zamišljam događaje,odnosno skoro isti scenario sam doživjela prije par mjeseci. Ja i dan danas pogledam slike svojih embriona i suze mi krenu. lijepi su,pravilni,baš kao na slikama za primjer llijepog embriona,ali eto nije se dalo. Mila moja,ja sam ubijeđena da se tvoja sreća nazire a kroz 15ak dana moje tvrdnje će biti i dokazane. Zaslužila si,navijam iz petnih žila.
Maksi ti si koka u najboljim godinama user posted image user posted image user posted image samo naprijed,ko zna zašto je dobro što ti je prošli postupak odgodjen. Nikad se ne zna.

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7503
12.3.2015 14:41:22   
Rijada
kolac hvala ti puno na lijepim zeljama i mi tebi od srca zelimo da bog podari isto ovaku srecu.
harmonika hvala puno i tebi na lijepim zeljama a znamo to je mamina princeza.A vala nama je svedno sta je samo neka je zivo i zdravo
posle dugi 10godina cekanja hvala ti boze.
Naravno svakoj od vas zelim istu ovu srecu.

(odgovor članu artist)
Neposredna veza do poruke: 7504
12.3.2015 14:47:16   
MicoTico
An Nur, prekrasna priča, tako pozitivna, nježna, vedra i istovremeno obećavajuća!
Mora uspjeti, mora, svim srcem ti to želimuser posted image

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Rijada)
Neposredna veza do poruke: 7505
12.3.2015 14:57:55   
tina15
E super,bitno je da ti je sve uredu ;) lagano sam bez nerviranja...cuj mene a ja sama gledam da se opustim maximalno. Bice nam to sve ok ja se nadam i vjerujem :) user posted image

(odgovor članu Maksi13)
Neposredna veza do poruke: 7506
12.3.2015 15:23:23   
soma
An Nur drzim ti fige...

(odgovor članu tina15)
Neposredna veza do poruke: 7507
12.3.2015 16:04:23   
kolač
AnNur user posted image user posted image user posted image i sretno.čekamo lijepe vijesti.

(odgovor članu soma)
Neposredna veza do poruke: 7508
12.3.2015 16:10:42   
kolač
maxi 13,ne brini ima i starijih od tebe,ja za mjesec 40!šta reći?guraj dok možeš!sretno!

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 7509
12.3.2015 16:16:05   
Maksi13
Ma ne brinem ja zbog godina, u stvari rešila sam da ne brinem ni zbog čega, tako da će sve to biti kako treba. Polako i opušteno korak po korak idem do svog cilja, a prepreke su samo lekcije da nešto naučimo, kao moje ospice na primer.

Don't walk, just fly!!

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 7510
12.3.2015 18:07:34   
ringer
An Nur čekamo opet dobre vijesti.
Ja imam 32 godine,neću odustati nikad.
Pozdrav svima

(odgovor članu Maksi13)
Neposredna veza do poruke: 7511
12.3.2015 18:26:50   
harmonika
Ringer,vršnjakinjo moja,tako i treba i ja uvijek kažem da NEĆU NIKADA ODUSTATI!
Dobih i ja šemu konačno,dr kaže svi nalazi ok. Dodala mi još neke faktore koalugacije da odradim od trombofilija.

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 7512
12.3.2015 19:00:49   
monte
Da se pridruzim...i ja imam 32 user posted image .Harmonika...ako si za maj...kad pocinjes sa mikroginonom...koliko sam shvatila ti si na kratkom postupku jel da ?

Neposredna veza do poruke: 7513
12.3.2015 19:19:24   
harmonika
Monte,jesam ja sam u maju i na kratkom protokolu. Prošli put sam bila na dugom ali sam dobila samo 4 jć pa su me ovaj put prebacili na kratki. Danas sam dobila šemu,pošto treba da dobijem 1. ili 2. aprila prema šemi,sa mokroginonom počinjem drugi dan ciklusa. Sestra me prije toga zvala pa mi kaže da MORAM da dobijem najkasnije do 3. aprila da bih uopšte ušla u protokol u maju. Slatko sam se nasmijala,čuj MORAM. Pa ne mogu ja na to utucati,i ona se na kraju smijala. Da ti pravo kažem to me uopšte ne brine i ako mi zakasni jer sam se svakako sa dr Brankicom dogovarala ili za maj ili juni ako bi uspjeli uklopiti onaj period kada su doktorice tu pošto idu na kongres od 14.do 20.6. Ma svedno mi je kada ću samo da sve dobro prođe.
jesi li ti u nekom postupku ili?

(odgovor članu monte)
Neposredna veza do poruke: 7514
12.3.2015 19:48:51   
mionab
An Nur bravo za embrione!!!Želim ti da sve bude dobro i da beta bude pravauser posted image user posted image
Harmonika drago mi je da si dobila šemu.I ti ćeš brzo u postupakuser posted image .I tebi želim da sve prođe u najboljem redu i dočekaš svoju bebu ili bebe.....
Ja malo odmaram.Osjećam se isto.Stalno idem u wc, bojim se da će krenuti.Još da mi je preživjeti naredna 3 dana.Ostalim curama takođe puno uspjeha.Ringer naravno da nećeš odustati, borićemo se dok god možemouser posted image

Neposredna veza do poruke: 7515
12.3.2015 21:04:28   
monte
Meni su rekli da ih nazovem u martu kad dobijem menst. Pa da mi daju shemu..Odradila sam.sve nalaze...cekam.jos MTHFR i PAI...sad za sad je sve uredno. U decembru sam uradila i histeroskopiju... prosli put sam bila na dugom protokolu i imala sam 12jc ali su se oplodile samo tri. Molila sam.ih za kratki protokol ...da nisam.mjesecima pod terapijom kad je kod mene sve ok. A sad da li ce mi izac u susret pitanje je.... I paziii Moras dobit do 3. aprila user posted image pa stvarno...na to ne mozemo uticat hehe. Pozzz za harmoniku

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 7516
12.3.2015 21:43:12   
harmonika
Monte user posted image user posted image user posted image vidiš kako nema pravila. ja od 4 jć 4 embriona,kod tebe čak 12 jć a 3 embriona. kada si radila prošli postupak?
Pa ispade da moram dobiti do 3.4. ali ne brine mene to mnogo. Ja sam se sa dr dogovorila da se javim kad dobijem u aprilu (i to smo računale da ču da dobijem oko 30.aprila) ali nas zeznuo onaj februar od 28 dana pa sam dobila 2.3. tako da mi je to sve poremetilo. meni bi više i odgovarao juni,ali doktorice idu na kongres pa bismo morale da manipulišemo ciklusom.
reci mi molim te,koliko si platila trombofilije? ja ih trebam raditi. danas mi je dr poslala još neka 4 faktora koagulacije,a znam i da se urođene rade u konzilijumu pa plus još i ove nove,ima da me ogule momački user posted image
meni je taj dugi protokol bio baš dosadio,ruke bile kvrgave i modre. sada sam na kratkom i drago mi je. mada kažu da je dugi bolji ali bilo kako bilo nekako ćemo preživjeti. ljubim te!

(odgovor članu monte)
Neposredna veza do poruke: 7517
12.3.2015 21:45:13   
harmonika
Mionab,hvala ti draga moja na željama. Sve je stvar sreće ili neke više sile! Tačno znam kako izgleda tvoj odlazak u wc,već zamišljam sliku pošto sam ista bila a biću uskoro opet

Neposredna veza do poruke: 7518
12.3.2015 22:44:10   
monte
Harmonika ...najbolje da se dogovori sa doktoricom.. nadje neko rijesenje...ja sam uvijek u problemu sa vremenom...suprug je kuci samo 4 mjeseca godisnje .Nadam se da ce mi izac u susret i dati Kratki protokol. Prosli postupak bio u aprilu 2014,super sam odreagovala.na terapiju...ali mi je bas psihicki tesko palo ono silno bocanje. A sto se tice tombofilija...sve osim MTHFR I PAI uradjene na paprikovcu na uputnicu nisam placala... a ova dva pomenuta uradila sam u Baru Cg i platila sam 105 eura...u konzilijumu su isto tako oko 200km. A faktori koagulacije...pogledat cu nalaze pa cu ti rec...toliko ih imam da ne znam.napamet gdje sam sta radilauser posted image ... ii da imas jedan veliki zagrljaj sa primorja user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 7519
13.3.2015 7:45:12   
M1984
Pozdrav drage dame.
Evo i ja da vam se javim posle duže pauze, neke me se možda i sjećaju ali neke ne.
Ja sam bila u postupku prošle godine u maju, ali nažalost nisam ga iskoristila do kraja. Bila sam na dugom protokolu, isprimala gotovo cijelu terapiju. Na poslednjem UZ imala 16 folikula ali na dan aspiracije Doboj poplavio i naisam mogla ni doći do BL. Sve ćelije popucale prirodnim putem i nisu ni uspjele da dođu u fazu oplodnje. To mi je bio drugi postupak na teret fonda. Uspjela sam da obnovim rješenje, tako da sad čekam cilus za dan-dva pa krećem sa microgynonom i pripremama za maj.
Iskreno nisam baš spremna, ali bort se mora. Bojim se neuspjeha kao i svaka od vas. Redovno pratim vijesti čitam novine i samo se nadam sa će ubrzo osvanut dan kada će odobrit i treću besplatnu proceduru. Možda vam malo djelujem pesimistična, ali mislim da sve mi imamo isti strah. Imam prijateljicu koja je kod dr.Sibinčić dobila blizance sada im je 15mjeseci. Ona kaže da je skroz zaboravila na svu patnju i kroz šta je sve prišla.
Uh ali se ja raspisah.user posted image
Želim vas svim svu sreću ovog svijeta, da se ostvarimo kao mame i uskoro zabotravimo na ovu patnju i bol.

(odgovor članu monte)
Neposredna veza do poruke: 7520
13.3.2015 10:13:37   
An Nur
Dobro vam jutro, moje dame!
Da vam se malo prijavim ovdje user posted image
Drugi mi je dan poslije transfera.
U prva dva pokušaja preležala sam sve dok nisam procurila, sad ne ležim, živim normalno.
Pranje veša, slaganje posteljine, posklanjanje po kući, kuhanje.
Jedino što se nebi istezala previše i ponekad osjetim potrebu da otpustim kajš na hlačama.
Prije nisam baš bila posebno pedantna sa utrićima pa sad na to pazim, a i poslije one boce za trombofilije sjednem na sobni bicikl i lagano okrećem 10-ak minuta, da mi malo krv procirkuliše. Vrlo lagano okrećem.
Biće šta bude.
Malo sam napeta i nervozna jutros, pa mi čak pada na pamet i ono crno "šta ako ne bude".
Možda i zbog ovog tmurnog vremena.
Od utrića mi je došao zatvor, pa koristim kefir i laneno brašno za tu neugodnost.
Mogu reći da je odlično jer nema grčeva u stomaku i bola, samo olakšanje user posted image
Jučer su mi se jajnici napeli pa sam se stvarno uplašila da će me poklopiti ona hiperstimulacija koja se ponekad javi tek poslije ali jutros sam dobro, ne žulja ništa.
Čitam vaše postove, pa me i to deprimira.
Prikupljanje nalaza, moljenje za termin kod doktora, razni strahovi.
Volila bi da vam se sve to u sekundi riješi i da sve ostanete trudne odjednom.
Što baš ovakva muka da mas zapadne!?
Kod mene jučer u kući sve ok dok nisam sebi pukla onu bocu.
Muž mi se deprimira i zašuti i samo bulji u laptop ili u tv.
Kad brzinom munje počne da prešaltava programe, znam da je napeto.
Pokupim se i odem kod komšinice.
Znam, nije mu lako ali ni meni nije lako i ponekad očekujem da bude jak, prejak i povuče me kad pođem da klizim dole.
Valjda nema ideje o tome.
Nedam se da ste vi sve bolje volje danas.
mionab
user posted image user posted image
Nadam se da si ok.
Izdrzi još malo i budi hrabra. Ljubim te

4.11. '13 beta 6,58

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 7521
13.3.2015 10:18:32   
An Nur
Vidim pisle ste i koliko koja ima godina, pa da ne ispadne da ih krijemuser posted image ja imam 39.

4.11. '13 beta 6,58

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7522
13.3.2015 12:20:29   
harmonika
Monte otpozdravljam iz maglovite RS. Sljedeći vikend eto mene na primorje,malo da odmorim. Biću ti blizu.
Mionab,usitnilooooooo user posted image user posted image user posted image
M1984 sjećam se tebe i tvoje tužne priče. Šteta,tako si dobro reagovala na terapiju i vidiš šta bi,ali srećom da si uspjela izganjati to sa fondom,da bar ne plaćaš. Ne znam šta da mislim za taj treći pokušaj. Ja sam čvrsto vjerovala da će biti ( imam inf.iz prve ruke,znači od premijerke) ali nešto sam prestala da vjerujem u to. Oni su pričali da će u 2015.godini to biti prvi zakonkoji će donijeti a prođeše 3 mjeseca,niko i ne spominje. srećno ti bilo,dakle i ti ćeš samnom u maju.
An Nur,stara koka juhica par exelance user posted image samo ti radi onako kako smatraš da je najbolje. Ja sada kad sve odradim,planiram da idem na posao (možda neću prva 3-5dana) jedino neću po kući ništa da raduckam. Poslije posla ( a radim 4 sata ) ću odmarati i kasnije u šetnjicu. Mislim da mi ono izležavanje u novembru ništa dobro nije donijelo,štaviše stalno sam visila na internetu i čitala crnjake.

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7523
13.3.2015 13:09:27   
kolač
M1984 čitala sam tvoju priču i stvarno je potresno to što ti se desilo,ali glavu gore,ideš ponovo i želim ti puno sreće,da sve krene kako treba i da nam javiš veliku betu!pozdrav svim čekalicama i ostalim ženicama.

Neposredna veza do poruke: 7524
13.3.2015 14:15:48   
artist
Evo i ja stigla iz BL večeras još 2 menopura i 1 cetrotide pa sutra štoperica. U ponedeljak na aspiraciju.Danas je moj jadničak ( folikul) 17 mm a onaj drugi manji je 11mm pa šta bude biće.Danas dok sam čekala svoj red jedna od sestara povika jao velika beta neka ženica je trudna,sve sestre su se okupile i vidjelo se da im je bilo drago.Onda su nazvale tu zenu i saopstile su joj i čini mi se da sam čula kako zena sa druge strane zice vvristi od srece.Jao kako mi je bilo drago kao da se meni desilo

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 7525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  299 300 [301] 302 303   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  299 300 [301] 302 303   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

musko ime
Alisa.

pomozite mi,trebam da se porodim za par dana a jos nisam odlucila.

Danin (32%)

Eman (15%)

Arman (18%)

Amin (8%)

Tarik (27%)

Broj svih glasova: 138

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *