Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 20.2.2015 23:05:49
bejbibi
IZVORNA PORUKA: saamy
Mene još uvijek žiga dole na intervali više pa smanji bol al osjetim neznam Šta bi da zovem bolnicu il ne,da čekam do sutra il u noći ako krenu jači bolovi
Šta mislite,ove koje su imale trudove kad su se javile u bolnicu? ?
Meni su bolovi poceli dan prije termina posle podne ko menstrualni a citavu noc imala bolove... Stim da sam navecer oko 9 isla u bolnicu i nisam nista bila otvorena,da bi.u toku noci imala bolove velike, nisam oka sklopila,ja se prepala da nije sta jer nije ni vodenjak puko nista.. I ujutru tek uu 8 pizovem svoju doktoricu i kazem tako i tako kaze ona meni ti se poradjas haj u bolnicu.. Tako da sam oko 8.30 bila u bolnici, na pregled nisam bila otvorena, al su me zadrzali u bolbici jer sam imala velike bolove i tek se navecer u 19.15 porodim... Jaaaaakoo dugo sam imala bolove, naravno uz inducirani se porodila
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 20.2.2015 23:08:13
alman
i moj dolazi cesto sinoc je u pola pet dosao kod nas,al mene smori to kad legne samo se gura, vrti a drago mi je kad ujutro dodje pa se mi jos malo pomazimo i valjamo po krevetu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 20.2.2015 23:13:00
bejbibi
IZVORNA PORUKA: alman
i moj dolazi cesto sinoc je u pola pet dosao kod nas,al mene smori to kad legne samo se gura, vrti a drago mi je kad ujutro dodje pa se mi jos malo pomazimo i valjamo po krevetu
Aj meni je to najdraze kad tako dodje pa se uvuce kod nas i priljepi uz mene ...a eto nikad me nije udario po stomaku obzirom da se bas vrti al valjda i ja osjetim i prije nego se okrene pa mu zaustavim noge eh kako ih znamo i prije nego oni znaju hihih
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 20.2.2015 23:15:52
bejbibi
Javljaju se tako nekako u tom vremenu,ali sad možda treba biti jači bol ovo je još podnošljivo više boli kad ustanem nego kad ležim je li to ok??
Probaj na desni bok lezati jer tad cini mi se najvise boli.. Barem je mene bolilo... A kad sam hodala lakse mi je bilo stim da kad naidju kontrakcije obore me, noge mi se oduzmu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 20.2.2015 23:19:06
bejbibi
I polako, ako su krenuli trudovi imat ces vremena kad da osjetis jace bolove ko sto je meni sestra rekla kad sam dosla u bolnicu na ctg: " nije ovo nista kolko ce te tek boljeti,zene padaju u nesvijest od bolova ja se izgubila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 20.2.2015 23:21:05
alman
sretno samy sve smo s tobom u mislima da nam se sto lakse porodis ako Bog da ja dok ovo citam pocinjem osjecati nekakvu nervozu u stomaku i podjem duboko disati ko da mene sad ceka porod
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 20.2.2015 23:34:47
alman
Ma šuti pusti je kraju ahaha malo šale nije na odmet!
sve mislim ima još do poroda proleti začas, neznam da li sam dovoljno jaka za to sve me neke misli obuzele
spremna si i jaka nego sta nema sad razmisljanja o tome, nama je od Boga dato da izdrzimo te bolove i nek ti je na umu da ces biti nagradjena za to ja kad sam mislila da imam bolove i da cu se prorodno poroditi disala sam ono kao skolski al ja ocito te najjace bolove nisam dozivjela
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 20.2.2015 23:42:09
bejbibi
Ma ja nisam nista to disala hahaha,disala kako mi dolazilo u tom trenutku,nekad ostanem i bez daha ....
A alman sto si ti na cr rodila???.... Ustvari kako uopste odrede ko ce na cr?? Kao ako se beba ne okrene il sta.... Ne znam, neka je spomenula ivdje da je.lakse na cr.. Pa jest al ja ne bi nikad na cr kad bi.mogla prirodno.. Nadam se da necu na cr jer je ono na zadak posteljica ( sta god to znacilo).. Doduse sad kad odem aBd na kontrolu pitat cu doktora sve o.tome..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 20.2.2015 23:51:29
alman
ja sam otisla na cr 9 dana nakon termina, jer mi se beba nije spustala u porodjajni kanal, pa tako da se nisam ni otvarala vise od 4 prsta. dr. je cekao sve da krene prirodno, al su mi kad sam legla u bolnicu uradili sve nalaze, internista, anesteziolog i sve sam imala spremno da mogu na cr. i poslije mi je dr. rekao da je u bebe bio pupcanik dvaput omotan oko vrata, sto mu nije davalo da se spusti, a bio tezak 4 350 g 54 cm dug.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 20.2.2015 23:58:47
alman
ja sam bila super poslije poroda rana me nista nije bolila samo sam imala sjecaj utrnutosti ispod pupka, vodoravno mi je rez a tako me fino usio da je drugi dr. kad mi je vadio konac pitao je li ovo bilo preko stel estetski rez, i mogla sam ustati odmah poslije podne prosetala otisla u wc izvadile mi katete, sjedila bez problema. al to je opet operacija i vidis bebu nakon dva sata, mm i mama ga vidjeli prije mene, i kad se probudis iz narkoze opet te hvata san, ja sam samo pitala je li sve dobro proslo vidjela ga poljubila i opet zaspala, onda ne jedes tri dana i odmah nemas ni mlijeka odmah, tako da su to neke tuzne svari koje ne bi ni jedna majka htjela, uvijek sam zamisljala taj prvi trenutak , kontakt sa bebom kad cujes da zaplace, al opet hvala Bogu pa ima i cr koliko je beba i majki prije umiralo na porodjaju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 21.2.2015 0:02:37
alman
al se ja napisa ja ne znam sta ima jos osim epiduralne pa da se moze biti budan tokom operacije, moj svekar je jesenas operisao kilu na stomaku i kad je prvi put to radio prije 6 god, uspava li su ga, a sad je bio sve vrijeme budan samo nije nista osjecao od pasa prema dole, kaze dali mu infuziju i poslije odveli ga u salu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 21.2.2015 0:08:49
saamy
Nisam jela Hurme mada ih volim,nemam gdje kupit imaju one u kutiji sa plastičnom folijom ali suhe nekako nisu ukusne,malo mi je kasno za to vidim te a početi 4 sedmice prije termina,dole nisam ma zasladiti imam samo ricinusovo ulje da li oko pomaže? ?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 21.2.2015 0:19:03
alman
ne znam da li to ulje pomaze ma sad je gotovo proslo, sad ti ostaje samo da se sto bolje skoncentrises na porod, slusas upute dr i babica te da tako olaksas i sebi i bebici izlazak na ovaj svijet