|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar
20.2.2015 20:09:19   
alman
ma i ja cu isto tako jer sam i za prvo kupovala univerzalno vise zeleno, narandjasto, zuto a sto kazes sto da ne i plavo ja najvise imam tamno plavih majica user posted image

joj ja tek sad skonta kako ja ovo ozbiljno pisem kao da znam da je curica a nemam pojma sta je nisam jos pitala doktora user posted image user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1826
20.2.2015 20:14:56   
alman
mala ce bas su preslatke stvarcice ja jedva cekam da dodje vrijeme pranja preglanja, slaganja user posted image prosli put sam negdje u 7 mj pocel pomalo kupovati tad kupila i za iznijeti odjelce zaljubila se u njeg na prvi pogled i morala kupitiuser posted image

a sto su u vas cijene previsoke, mislim da su ti ta kolica preskupa, ja svoja platila 300 km i vjeruj mi eno ih nova skroz sam ih kratko koristila kad se ovaj moj u 9 mj stao na svoje nogice i vise nije ni sjeo u kolica

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1827
20.2.2015 20:16:48   
alman
vise sam iskoristila ona kisobran kolica od 3o km za vec djecuuser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1828
20.2.2015 20:24:39   
alman

IZVORNA PORUKA: Pravnica

IZVORNA PORUKA: alman

Vecer zene drage!
Ooo vi ste bile pravo vrijedne alman i bejbibi... al nemojte pretjerivat, polahko...nece posao pobjeci.

Samy_lo samo opusteno i sretno u ponedjeljak.

Marsljeza... hehehe... a ja cekala detaljan izvjestaj. Izgleda da cu ipak ja tebi prenijeti utiske jer meni ce taj pregled u ponedjeljak aBd.

Joooj mene danas nesto desni bubreg zabolio... uh... evo pijem uvin caj.

moze li se piti uvin caj, jer ja sam danas pitala i a zeleni pa sam malo po na netu citala pa jedni kazu smije al u umjerenim kolicinama, a i mene evo nekoliko dana desni bubreg zaboli, pa pijem caj od brusnice al svaki ovaj caj u kutijama ima svega vise nego brusice a onaj u apoteci mi nista ne pusti boju, na kraju pojedem samo brusniceuser posted image

Uvin nije preporucljiv u trudnoci jer moze izazvati kontrakcije, tako da ga ja nisam pila do sad pred termin. Jesam jednom popila solju u sedmom i fakat me tu noc bolio stomak, dobila grceve... pa sam i ja bila brusnicu i onaj Pancicev... mada je meni uva k'o rukom odneseno jos i od prije trudnoce. A znam da je normalna pojava da boli desni bubreg u trudnoci, zbog prosirenog bubreznog kanala... beba pritisce. Sto se tice zelenog, i za njega sam cula da nije bas preporucljiv... al ne znam zasto tacno. Citala sam o tome na netu. Ne valja ni majcina dusica jer i ona izaziva kontrakcije.

joj nisam znala ovo za majcinu dusicu, to se ako ne grijesim u narodu zove i cubra ja sam je pila zajedno sa zovom domace trave, user posted image necu vise,
al dobro je znati da je normalno da zaboli bubreg, ja se redovno nahladim kad radim generalku na sebi, mislim na depiliranje user posted image

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1829
20.2.2015 20:26:17   
bejbibi
Jooj sto mene zeza net uh....mala c i mi smo dobili kolica koja toliko kostaju.. A ima ovdje jeftinijih pa.mozda da pogledate ovdje ako cete dolaziti... A te dzidze su najskuplje... Sve za djecu skupo brate mili

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1830
20.2.2015 20:26:50   
saamy
Meni se prije dešavalo bjelo pranje ali ne ovoliko,cekat ću ako se javi više zvacu bolnicu, pitati da li da dođem il ne!

Ako je taj čep ili voda ako krene ako nisam osjetila, da li se poslije javljaju bolovi? ??

Mcc prešla tko, sve kao novo prvo sam mislila ti kupila vidim ispod si napisala da si dobila super ušteda velika user posted image

Meni nudi jedna prijateljica odjeću od bebe ali neznam da li ću jer je ona od nekog dr dobila ,Šta znam kakvi su ti ljudi čisti ili ne ta da neću!

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1831
20.2.2015 20:29:31   
marseljeza
saamy, nije mi CTG pokazivao nikakve kontrakcije, a kod mene ti je sve veselo, imat cu kad da se derem na porodu user posted image a valjda necu, jaka sam ja zena user posted image
bejbibi, nije mi mrsko sto me nije gledao, ko zna, mozda stvarno sve bude na termin aBd i sve prođe kako treba :)
pravnice, zao mi je sto nemam detaljan izvjestaj, pala si mi napamet danas kad me je moj izgubljeni doktor vrati doma, pomislih nemam ti sta reci :D sad sam se s njim cula, pitala ga trebam li mozda nalaze uraditi prije poroda za svaki slucaj, kaze nebi lose bilo i da dodjem u ponedjeljak ujutro na pregled :D mozda ce mu faliti preko vikenda zena pa da me gleda zorom u ponedjeljak user posted image user posted image

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1832
20.2.2015 20:32:32   
marseljeza
ja to bijelo pranje imam cijelu trudnocu i dese mi se ti komadi, ma ja sam se vise tome prepustila, receno mi je da nije nista opasno pa mi je to postalo ko domaci stanovnik user posted image evo nemam u zadnje vrijeme, za divno cudo.

a sto se tice te generalke, mene ovo izludi. ne mogu ja to nikako 100% odraditi, uvijek negdje neka viri :D jel to kod vas ono bas skroz odradjeno? ogledalo i bic su mi postali dobri drugovi i mene bubreg zaboli dok to odradim :D

(odgovor članu marseljeza)
Neposredna veza do poruke: 1833
20.2.2015 20:38:18   
alman
ma ja sam prosli put napravila vosak i vecinu pocupala sa njim a onda sam doradila sa elektr.epilatorom stim da sam ovaj put i veci dio gospodjice ocupala da se malo prorijedea sljedeci put cu pokusati da je skroz ocupam, bas je fino kad evo 6 dan nisu posle rastiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1834
20.2.2015 20:39:13   
bejbibi
Marseljeza ne brini do termina imas fore.... Gledat ce te na porod svakih pola sata user posted image

Saamy i ja imam iscjedak.od piceyka al mozda je kod tebe sta drugo jer si.presla.termin pa mozda da odes doktoru

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 1835
20.2.2015 20:40:14   
bejbibi

ma ja sam prosli put napravila vosak i vecinu pocupala sa njim a onda sam doradila sa elektr.epilatorom stim da sam ovaj put i veci dio gospodjice ocupala da se malo prorijedea sljedeci put cu pokusati da je skroz ocupam, bas je fino kad evo 6 dan nisu posle rastiuser posted image

Aaaaj epikator grrr..ne bi smjela... Ma ni voskom ne bi smjela a bilo bi dobro...

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1836
20.2.2015 20:42:21   
bejbibi
Ja danas kupila kantarionovo ulje da se mazem dole da ne bi pukla, nadam se da ce uspjeti.. Plus hurme jedem :))).... Nadam se laganom porodu aBd

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1837
20.2.2015 20:49:35   
alman

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Aaaaj epikator grrr..ne bi smjela... Ma ni voskom ne bi smjela a bilo bi dobro...

dole sam vise sa voskom pa vjeruj mi ja sam mislila da ce biti i bolnije samo vise zategnes kozu prije neko trznes, nije mi bilo ni modrica mada sam ocekivala, rekla sam mm da ce mi on sljedeci put pomoci da je skroz, kaze on nema sanse da ti ja nanosim bol user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1838
20.2.2015 20:50:05   
samy_lo
Jao sto ate se raspisale..vidim pisete o odjeci za bebice..jao kako ja volim da gledam odjecicu za bebane..mislila sam kupiti nesto poslije pregleda,ali me docekase ruzne vijesti..jedva cekam ponedjeljak da idem na zadnju bocu i kod dr.Masica na pregled

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1839
20.2.2015 20:51:49   
alman

Ja danas kupila kantarionovo ulje da se mazem dole da ne bi pukla, nadam se da ce uspjeti.. Plus hurme jedem :))).... Nadam se laganom porodu aBd

jesi li u apoteci kupila, negdje sam citala da je dobro i umociti tampon pa staviti i drzati neko vrijeme ocisti i od bijelog pranja, a ja i sad uzmem ponekad hurme po sedam ujutro prije jela

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1840
20.2.2015 20:53:00   
marseljeza
Jedem i ja hurme, štaviše evo taman ih jedem :D Šta mislite da li zaista djeluju da se lakše otvara žena?

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1841
20.2.2015 20:53:14   
bejbibi

dole sam vise sa voskom pa vjeruj mi ja sam mislila da ce biti i bolnije samo vise zategnes kozu prije neko trznes, nije mi bilo ni modrica mada sam ocekivala, rekla sam mm da ce mi on sljedeci put pomoci da je skroz, kaze on nema sanse da ti ja nanosim bol user posted image

Heheh ma da,svi.oni tako..... Ja jednom jednu dlaku sa brade pocupala mm on se zijanio, kaze kako vi zene.ovo svake sedmice brkove i obrve i ostalo cupate user posted image

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1842
20.2.2015 20:56:07   
bejbibi

jesi li u apoteci kupila, negdje sam citala da je dobro i umociti tampon pa staviti i drzati neko vrijeme ocisti i od bijelog pranja, a ja i sad uzmem ponekad hurme po sedam ujutro prije jela

Aha u apoteci uzela...a tampon znaci.umociti..joj ja sam dnevni.ulozak al izgleda nije nikakvog efekta imalo hahha...maxat cu se ovako.. Tampone.nisam nikad koristila

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1843
20.2.2015 20:57:51   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: marseljeza

Jedem i ja hurme, štaviše evo taman ih jedem :D Šta mislite da li zaista djeluju da se lakše otvara žena?

Trebalo bi :) tako se prica hehe

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 1844
20.2.2015 20:59:05   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: samy_lo

Jao sto ate se raspisale..vidim pisete o odjeci za bebice..jao kako ja volim da gledam odjecicu za bebane..mislila sam kupiti nesto poslije pregleda,ali me docekase ruzne vijesti..jedva cekam ponedjeljak da idem na zadnju bocu i kod dr.Masica na pregled

Draga ides privatno jel :)) bice to dobro aBd

Neki autor...

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 1845
20.2.2015 21:02:52   
lala88
djeste zenice, sto ste aktivne, majcina dusica i cuber nisu iste trave, a sto se tice cajeva pijte vocne, kamilicu i nanu, to mi je dr preoprucio jer ja nepijem kafu. Vidim odjeca se pakuje, mene je sestra ostavila od svoje djece imam i zadjecaka i za curicu do 3 godine, kaze mogu istovremeno troje obuci, zabranila mi da kupim i carapice za bebu, jos mi dala i trudnicku odjecu, sjedalicu imam i korpu za bebu, krevetac nabavljen, ja samo da se porodim user posted image
bas je super biti najmladja u porodici, svi se ranije porode i meni svi cuvali. Ali moram i ja nesto kupiti bebacu svom, planiram od sledeceg mjeseca pomalo nabavljati bice punih 5 mjeseci pa cu poceti sa sitnicama da ne bude u 9 sve odjednom.
I ja od pocetka trudnoce imam bjelo pranje, koristim vaginalete i to se malo sanira pa se vrati, dr je rekao da je i sama trudonca uzrok pojave bjelog pranja.
eto svasta se ispisa

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 1846
20.2.2015 21:07:59   
Pravnica
Ja sam se prepustila mm na sredjivanje i stvarno me dobro odrzava. Dva puta sedmicno me sredi i ja rahat. Nit boli nit se mucim user posted image
I ja sam spremila svu odjecu za bebicu, kozmetiku... fale mi te sitnice iz apoteke. Sta tacno treba za pupak? I eventualno nesto za ranu?

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1847
20.2.2015 21:10:20   
bejbibi

Ja sam se prepustila mm na sredjivanje i stvarno me dobro odrzava. Dva puta sedmicno me sredi i ja rahat. Nit boli nit se mucim user posted image
I ja sam spremila svu odjecu za bebicu, kozmetiku... fale mi te sitnice iz apoteke. Sta tacno treba za pupak? I eventualno nesto za ranu?

Treba ti hidrogen, zavoji i bivacin sam ja uzela mada kolko se sjecam nisam ga bas na picetku stavljala, cini.mi se tek.kad otpadne pupak.. Ne sjecam se bas za bivacin a hidrogen onaj 3% treba

Neki autor...

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1848
20.2.2015 21:11:13   
samy_lo

IZVORNA PORUKA: samy_lo

Draga ides privatno jel :)) bice to dobro aBd

Da idem u ponedjeljak kod dr.Masica,u Vogoscu,kazu da je super :)

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1849
20.2.2015 21:11:56   
alman

IZVORNA PORUKA: marseljeza

Trebalo bi :) tako se prica hehe

js vjerujem da hurme ima jako dejstvo za laksi porod a takodjer je dobro uzimati je i nakon poroda za oporavljanje maternice i povećanje količine veoma kvalitetnog mlijeka za novorođenče.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

mlijeko
zumbulcica

Koje mlijeko kupujete djeci?

megle (55%)

dar prirode (2%)

dukat (8%)

neko drugo (35%)

Broj svih glasova: 173

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *