|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar
20.2.2015 21:14:02   
alman
Lijek za tvrdu stolicu
Isto kao što zaustavljaju probljev, hurme mogu pomoći da se hrana brže i lakše probavi iz organizma. Potrebno je uzeti nekoliko hurmi i navečer ih pokiseliti u čistu vodu. Tokom noći hurme će pustiti svoj sok, koji je izvrstan laksativ, što će stimulisati lijena crijeva. U SAD-u hurme se fabrički pakuju u male boce kao lijekovi i to se propisuju kao lijek za zatvor. 100 grama hurmi ( 10-21 hurmi) sadrzi 8,5 gr vlakana. WHO preporučuju unošenje velikih količina vlaknastih tvari, ne samo da bi se zaštitili od tvrde stolice već i zbog mnogih drugih koristi.

Olakšava porodjaj
Eksperiment koji su proveli na Univerzitetu za nauku i tehnologiju u Jordanu pokazali su da
konzumiranje hurmi 4 sedmice prije porodjaja, može majkama olakšati porodjajne bolove i umanjiti krvarenje. Žene koje su prije porodjaja jele hurme, porodile su se lakše i brže, za razliku od onih žena koje nisu uzimale ovo voće. Osim toga, hurme su ženama pomogle da prebrode postoporodjajnu depresiju, te da proizvedu dovoljno mlijeka za bebu.

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1851
20.2.2015 21:15:07   
Pravnica
Tako sam otprilike i mislila... sterilne gaze, bivacin prasak i taj hidrogen. Mozda uzmem i rivanol cisto da se nadje, za sebe, ako mi bude trebao. To cu aBd sad preko vikenda nabaviti. Jedino jos ne znam trebam li imati kutiju hrane za novorodjence, u pripravnosti? Ako da, koju preporucujete? user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1852
20.2.2015 21:15:16   
mala curica
Da,bas su cijene visoke.....mm je imao kolica oko 1000€ platio i dao sestri kada se porodila.
E sada smo trazili kolica da nam vrati i ona ko nesto zanovijeta.Bas bi nam pokoglo da ne kupujemo,svakako su njegova.A s druge strane uzela bi ih i prodala i kupula sebi druga.Ne koristi mi se sto je neko koristio i izabrao ta kolica(nr mislim na njegovu sestru).Koliko vidim zazmirit cu i progutati kao da sam ih ja birala i kupila.hehehe.

A za cajeve ja nista ne pijem osim kamilice i mente.

Samy,ma jok nisam jos nista kupila,to mm dobio i bas me iznenadilo.Nisam imala namjeru jos kupovati,mada sam sada za koji dan u sestom mjesecu.Planirala sam tamo tek oko sedmog.Ali hvala toj gospodzi koji i ne poznajem user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1853
20.2.2015 21:16:16   
alman
http://www.moje-zdravlje.ba/prirodno-lijecenje-bolesti/najzdravije-voce-na-zemlji

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1854
20.2.2015 21:22:56   
alman
kod mog malog ona stipa na pupku otpala u bolnici tako da nisam ni vidjela kako to izgleda, kasnije mama pregledala jer je ona pedijatrijska sestra, al mu nana nikad nije dala vakcine uvijek mu daje njena kolegica,user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1855
20.2.2015 21:25:20   
alman

IZVORNA PORUKA: mala curica

Da,bas su cijene visoke.....mm je imao kolica oko 1000€ platio i dao sestri kada se porodila.
E sada smo trazili kolica da nam vrati i ona ko nesto zanovijeta.Bas bi nam pokoglo da ne kupujemo,svakako su njegova.A s druge strane uzela bi ih i prodala i kupula sebi druga.Ne koristi mi se sto je neko koristio i izabrao ta kolica(nr mislim na njegovu sestru).Koliko vidim zazmirit cu i progutati kao da sam ih ja birala i kupila.hehehe.

A za cajeve ja nista ne pijem osim kamilice i mente.

Samy,ma jok nisam jos nista kupila,to mm dobio i bas me iznenadilo.Nisam imala namjeru jos kupovati,mada sam sada za koji dan u sestom mjesecu.Planirala sam tamo tek oko sedmog.Ali hvala toj gospodzi koji i ne poznajem user posted image

pa ako joj nece trebati na ljeto kad se porodis, bas mi je cudna, sto vam ih ne bi vratila user posted image pa vraca ih bratu a ne nekom strancu

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1856
20.2.2015 21:26:27   
bejbibi
Alman izgleda ovo tacno za hurme jer odkad ih jedem stvarno.nemam problema sa stolicom ( a znate da sam pisala kako se mucim) :) user posted image za hurmee heheh

Pravnica ja cu uzet jednu.kutiku hipp za novorodjence..mada moja snaha uzima aptamil cini mi se.... Al ja se nadam da nece to trebati :)...

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1857
20.2.2015 21:27:47   
mala curica
Hihihi,sve su nesto komplikovani,osim mm.Ne vjerujem da ce joj tada trebati.Vidjet cemo.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1858
20.2.2015 21:29:48   
bejbibi
O stvarno svakakvih svekrvi i zaova ima cccc

Nama je kolica kupila zaova koja su kostala 800€ a i dala mi.hrpu odjece od svog sina za M... Nju to veseli... Eto sto.ljudi dvjesto cudi

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1859
20.2.2015 21:31:23   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: alman

kod mog malog ona stipa na pupku otpala u bolnici tako da nisam ni vidjela kako to izgleda, kasnije mama pregledala jer je ona pedijatrijska sestra, al mu nana nikad nije dala vakcine uvijek mu daje njena kolegica,user posted image

Cini mi se M otpao pupak u nekih 7 dana.. Il je vise trajalo, neman pojma... Jao Boze sto ja za oravljam

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1860
20.2.2015 21:35:55   
alman
i ja sam kao dohranu davala aptamil tako mi rekle sestre u porodilistu da su mu davale tu hranu, a kasnije sam koristila do godine hipp, al ne treba ti to odmah sad kupovati dok ne vidis ako ce ici dojenje, ja sam odmah iz bolnice u apoteku i kupila kutiju i dale mu jedu dvije flasice i meni krenulo mlijeko i ja nisam htjela da dajem i to fino mi dobivao na tezini i na kraju kad sam procitala pise da ne smije biti otvorena vise od 3 sed i bacima bez veze

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1861
20.2.2015 21:38:59   
alman
ne sjecam se ni ja nmogo cega evo sve hocu da vas pitam cime ste prale bebi odjecu, ne mogu da se sjetim jesam li prala ovim praskom kojim perem i nas ves ili sam uzimala posebno za bebe, nemam pojma user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1862
20.2.2015 21:39:29   
bejbibi
Ma ja sam unaprijed kupila da imam al nisam ni otvorila a najvise me nervira u nasim bolnicama stobodmah kljukaju bebe.sa tom dohranom fuj.. Umjesto da daju mami cim izadje da podoji oni prvo daju tu hranu fuj fuj.. Ljuta sam... Rekla sam trazit cu ovaj put odnah svoje dijete da doji

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1863
20.2.2015 21:40:26   
Pravnica
Ma i ja se nadam da nece trebati... da cu imati mlijeka i znati kako nahraniti bebu user posted image a u svakom slucaju mogu muza poslati da kupi... ako zatreba.

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1864
20.2.2015 21:40:50   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: alman

ne sjecam se ni ja nmogo cega evo sve hocu da vas pitam cime ste prale bebi odjecu, ne mogu da se sjetim jesam li prala ovim praskom kojim perem i nas ves ili sam uzimala posebno za bebe, nemam pojma user posted image

Ja sam prala sa nasim praskom al skroz malo stavljala i naruke prala sve na pocetku... Ma nije to ni prljavo nista :)

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1865
20.2.2015 21:45:57   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: Pravnica

Ma i ja se nadam da nece trebati... da cu imati mlijeka i znati kako nahraniti bebu user posted image a u svakom slucaju mogu muza poslati da kupi... ako zatreba.

Ma draga samo pusti bebu dan noc na siki dok ti ne dodje mlijeko user posted image a osjetices kad ti.mlijeko nadodje,zigat ce te grudi i procurit ce mlijeko... Uglavnom na pocetku svaka dva sata hranis i to 15 min na jwdnoj 15 min na drugoj dojci.. Al skobtat ces vremenom uhodat ces se

Neki autor...

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1866
20.2.2015 21:49:26   
alman
ma ja cu u masini na 60 ne mora ni na 90, i ponoviti ispiranje jos jednom user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1867
20.2.2015 21:52:01   
alman
nemoj te zsboraviti ponijeti i nekoliko hurmi u torbi pa nek vam naumpdne da ih pojedete kad krenu bolovi jer one daju i dodatnu energiju koja je potrebna na porodu user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1868
20.2.2015 21:52:14   
bejbibi
Joj sto mene satra cura.. Izgleda nema puno.mjesta pa ubi me user posted image ..i mene sada boli desni bubreg, izgleda boxira me pa sve zaboli a navecer nekad ( posto vecinom ledjima spavam) kad se okrenem na stranu ko da mi se jajnik pocupa user posted image bilo lijevi il desni... Uh bas boli...
Odoh kupati M sav se ozbojio danas u igraoni.. I na spavanjac... Tipkam malo kasnije :) samo vi pisite hehe

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1869
20.2.2015 22:01:35   
Pravnica
Ja sam robicu oprala na 60 nasim praskom, i samo isprala dvaputa. Doduse nisam stavljala omeksivac. Mislim da cu i ubuduce aBd na isti nacin, samo odvojeno od nase odjece. Ma na sve se covjek navikne a dojenje je nesto najprirodnije pa se nadam da ce to ici glatko.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1870
20.2.2015 22:47:24   
bejbibi
Gdje ste zenice nestale user posted image

Pravnica mislim da cu ovaj put i ja u masini prat odjecu bebinu,odvojenu od nase uz malo praska i naravno BEZ OMEKSIVACA

Neki autor...

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1871
20.2.2015 22:53:32   
alman
evo tu smo i ja malog odvela na spavanje u sobu i ja legla, je li se M navikao na sobicu hoce li spavati sam,

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1872
20.2.2015 22:59:50   
bejbibi
Spavao je on i preko ljeta sam :) i sam zaspe bez problema al sad zimi dok nismo stavili grijanje svi smo zajedno spavali u dnevnom user posted image a sad milina.. Hoce da spava al eto sinoc je dosao kod nas upo noci hihi...a meni draagoo user posted image ...vjeruj da ga cujem u drugoj sobi kad se navecer pocne vrtiti:)

On je jaaako nemiran kad spava, stalnoo se vrti pa ga zato i cujem user posted image

< Poruku je uredio bejbibi -- 20.2.2015 23:01:16 >

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1873
20.2.2015 23:00:27   
saamy
Mene još uvijek žiga dole na intervali više pa smanji bol al osjetim neznam Šta bi user posted image da zovem bolnicu il ne,da čekam do sutra il u noći ako krenu jači bolovi

Šta mislite,ove koje su imale trudove kad su se javile u bolnicu? ?

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1874
20.2.2015 23:05:13   
alman
samy draga prati na koliko vremenski ti se javljaju bolovi, mozda kad dodje na svaki 10- 15 min idi u bolnicu

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 1875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

puzle

jel isplativo da to kupim imam dosta prostora cistog mm htjeo da ubacimo tepison ja ne , jer Anel zna sjest na parket i igrat se tu pa sam mislila puzle velike uzeti gumeno je to haman znate na sta mislim heh i koliko to kosta ako neko ima ?

molim odg. (96%)

molim odg. (4%)

Broj svih glasova: 101

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *