|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar
13.2.2015 11:55:32   
bejbibi
Hello zenice sta ima :))... Moj M otisao sa babom na dzumu prvi.putuser posted image bas me nesto trema pucauser posted image valjda cw biti miran al haj nece niko djetetu zamjeritiuser posted image zao mi je samo sto nisam ja tamo da ovjekovjecim taj momenat user posted image al valjda ce se nabuka sjetiti hihi...helem, vidim uredne kontroleuser posted image

Pravnica sve u svoje vrijwme, nista ne brini.. Svakim danom si sve blize ;)

MAM draga ako ti je rekla da se fino razvija(( a meni se cini da je nn 2 ok) onda nemoj bezze raditi taj dabl,pa ces htjet tripl pa onu amnio i bezveze se sekiart... Jel ima razloga za brigu??? To uglavnom pokaxuje neke genetske anomalije pa ako ih nemate u pirodici nema potrebe da radis to da se sekiras... To je.moje misljenje :)) al ti najbolje znas... Ja to nikad nisam radila nit bi radila jer ne bi.ni abortirala nikad svjesno,sama,da odlucujem o tomw..to je Bozije stvorenje i ja nemam prava da diram u to..ja tako vjerujem :)... Ugl to ti je moj savjet draga pa ti vidi kako ces.. Samo se nemoj sekirati :))

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1301
13.2.2015 11:57:20   
bejbibi
Kod nas prelijep dan :)) sunceee

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1302
13.2.2015 12:04:05   
Dianaa

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Hello zenice sta ima :))... Moj M otisao sa babom na dzumu prvi.putuser posted image bas me nesto trema pucauser posted image valjda cw biti miran al haj nece niko djetetu zamjeritiuser posted image zao mi je samo sto nisam ja tamo da ovjekovjecim taj momenat user posted image al valjda ce se nabuka sjetiti hihi...helem, vidim uredne kontroleuser posted image

Pravnica sve u svoje vrijwme, nista ne brini.. Svakim danom si sve blize ;)

MAM draga ako ti je rekla da se fino razvija(( a meni se cini da je nn 2 ok) onda nemoj bezze raditi taj dabl,pa ces htjet tripl pa onu amnio i bezveze se sekiart... Jel ima razloga za brigu??? To uglavnom pokaxuje neke genetske anomalije pa ako ih nemate u pirodici nema potrebe da radis to da se sekiras... To je.moje misljenje :)) al ti najbolje znas... Ja to nikad nisam radila nit bi radila jer ne bi.ni abortirala nikad svjesno,sama,da odlucujem o tomw..to je Bozije stvorenje i ja nemam prava da diram u to..ja tako vjerujem :)... Ugl to ti je moj savjet draga pa ti vidi kako ces.. Samo se nemoj sekirati :))

slazem se s tobom u potpunosti kad je u pitanju double i ostali testovi... oni nisu dijagnosticki testovi vec samo statisticki... ja mislim da je preko 2,5 NN zabrinjavajuce tako da je to kod tebe ok... al svako opet ima pravo na svoj izbor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1303
13.2.2015 12:04:55   
M.A.M.
kaze meni dr kao to se radi svugdje u svijetu kao eto da odem radi sebe ako zelim,a nn je normalan sve do 3,mada hvala Bogu nema nikakvih anomalija u porodici

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1304
13.2.2015 12:17:50   
lala88
slazem se sa zenicama da netrebas raditi taj nalaz, ako je NN manji od 3mm do 13 sedmice i 6 dana to je ok. NN moje bebe u 13 sedmici i 3 dana je bio 2,65mm i dr je rekao da je ok. Dr preporucuju te testove ako je zena starija od 30god, ako ima anomalija u porodici. Velicina NN zavisi od sedmice u kojoj se radi moze se raditi od 11 do 13 sedmice i 6 dana i u tom periodu treba da bude manji od 3mm, ako je veci onda se salje zena na te testove. NNraste srazmjerno bebi tako da u 15 sedmici iznosi 5mm. Nemas razloga za brigu i nemoj se sikirati, NN nemoze ti sa sigurnoscu reci da ce se tvoje djete roditi sa nekom anomalijom, cak ni dabl test to nemoze, samo aminocinteza moze. Mislim da je tvoj NN skroz ok, nems potrebe za brigu. Moja sestra je sve to radila, cak i aminocintezu jer je dr garantovala da djete ima daunov sindrom i da ce joj nakon aminocinteze uraditi pobacaj, Prije 3 godine rodila je zdravog djecaka, nakon cega joj se dr cak nije udostojila da joj se izvine tbog greske i svega sto je sestra prosla. Zbog ovog iskustva cak i da mi je NN bio veci od 3 nebi radila dalje analize jer kako zene kazu nikad nebi uradila abartus, ako je Bog dao da ja rodima djete sa anomalijom ko sam ja da takvo djete ubijem, to je moje djete i kakvo god da je ja cu ga raditi.
Bejbe user posted image za tvog malog i njegovu prvu dzumu, bice ih ako Bog da jos puno, i nemoj se sikirati nece niko zamjeriti djetu ako je malo nemirno ipak je to djete.

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1305
13.2.2015 12:34:11   
AzraB
Dancek drage moje!

Evo da se i ja kratko javim, nisam stigla prije user posted image
Jutros imala rano ispit pa se progurala prva da zavrsim da ne stojim s ovim stomakom user posted image uglavnom bitno je da sam ga polozila user posted image
Danas mm ne radi, otisao na dzumu pa cemo negdje prosetati, vani je prelijepo. Rucak imam grah od jucer user posted image

BEJBIBI masallah, mogu misliti dozivaljaja, neka ide na dzumu nek se uci na vrijeme user posted image ma bit ce miran sigurno user posted image

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1306
13.2.2015 12:40:39   
bejbibi
MAM eto sve su rekle zenice ;) ti draga samo uzivaj u trudnoci i.pusti te glupe testove..evo Lala ti je dala primjee iz porodice tako da samo uzivaj u svvom bebacu ;))

AZRA cestitam na polozenom ispitu user posted image znam koja je to euforija kad se polozi hehhw...a sta studiras???

I ja se slazem da se od malena uci dijete vjeri..meni je barem to jako bitno, ja sam odrasla u takvoj porodici i tako cu.prenositi aBd na svoju djecu pa vidjet cemo.kolko ce poslusati user posted image ne treba pretjerivati.ni ucemu jel tako :) gledamo.mi i tv,i muziku slusamu i pepu pig gleda M na sta se moj otac zabezeknuo jos kad je M manji bio pa rokce ko pepauser posted image mon babo se zijanio hahahha....

Neki autor...

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1307
13.2.2015 12:41:59   
lala88
AzraB cestitam na polozenom ispitu, respekt.

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1308
13.2.2015 12:48:35   
lala88
treba djete svemu uciti, narocito vjeri, jer kad poraste ono se moze ako krene krivim putom ono se uvjek moze vratiti vjeri, a ono koje nije uceno vjeri i moralu nema se cemu vratiti. Sve vjere proklamuju dobro ponasanje, tako da tu nema stete za djete. Djete moj gjevera po cjeli dan slusa pilice, kad je kod nas ja se raskvocam user posted image . Moja mama je mog sestrica od trece godine ucila lahka sura, eno ga ima 14 godina i nepropusta namaz, kad je petkom prva smjena, kad dodje iz skole samo skine torbu, uzme abdest i otrca na dzumu, niko ga netjera jer ni zet ni njegov otac neklanjaju, ali on masAllah za primjer. I ja cu nastojati moje djete sta god da bude da mu kroz igru i nagrade uciti vjeri, jer vjera postice na dobro, a naravno necu mu zabranjivati ni Pilice niti druge pjesmice.

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1309
13.2.2015 12:52:33   
M.A.M.
u pravu ste,necu ja ni ici da radim taj test,bezveze da se sikiram,kad mi je NN uredu,samo cu otici internisti ipak mi je to malo opasnije rad trombofilije,hvala drage mojeuser posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1310
13.2.2015 12:59:44   
M.A.M.
zaboravih pitat pije li neka od vas pregnacare tablete

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1311
13.2.2015 13:00:12   
rose

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

u pravu ste,necu ja ni ici da radim taj test,bezveze da se sikiram,kad mi je NN uredu,samo cu otici internisti ipak mi je to malo opasnije rad trombofilije,hvala drage mojeuser posted image

mislim da ako vec neces raditi te testove koji su samo statisticka vjerovatnoca...a samim tim neces ni na amnio ako su losi..najbitnije uraditi dobar ultrazvuk u 20-oj sedmici...

ja sam u prvoj radila triple koji nije bio dobar pa amnio..i Hvala Bogu sve ok...sad preskacem triple jer bi sigurno bio losiji od onog prije 5 godina.. i idem na amnio..nadam se najboljem..imam 38 godina

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1312
13.2.2015 13:16:25   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: lala88

treba djete svemu uciti, narocito vjeri, jer kad poraste ono se moze ako krene krivim putom ono se uvjek moze vratiti vjeri, a ono koje nije uceno vjeri i moralu nema se cemu vratiti. Sve vjere proklamuju dobro ponasanje, tako da tu nema stete za djete. Djete moj gjevera po cjeli dan slusa pilice, kad je kod nas ja se raskvocam user posted image . Moja mama je mog sestrica od trece godine ucila lahka sura, eno ga ima 14 godina i nepropusta namaz, kad je petkom prva smjena, kad dodje iz skole samo skine torbu, uzme abdest i otrca na dzumu, niko ga netjera jer ni zet ni njegov otac neklanjaju, ali on masAllah za primjer. I ja cu nastojati moje djete sta god da bude da mu kroz igru i nagrade uciti vjeri, jer vjera postice na dobro, a naravno necu mu zabranjivati ni Pilice niti druge pjesmice.

Mashalla za tog malog,za svaku pohvalu :)..... Ne treba dijete samo.forsirati i na silu mu neke stvari nametati..samo kroz igru kroz primjer vlastiti...dijete prvo.pokupi od roditelja pa ostalih... Ja svog M stvarno ne forsiram,on vidi kad ja klanjam i svidja mu se to.. Nekad dodje pa kao i on hoce a nekad kad ga zovnem nece nema sanse user posted image

Duznost roditelja je da uce dijete pravilnom i finom ponasanju da kad odrastu.bidu aBd primjer drustva,nije bitna koja vjera... Sve one uce lijepom ponasanju sto kazes:)...

Moj M je sad u fazonu christmasuser posted image ...

Neki autor...

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1313
13.2.2015 13:18:37   
bejbibi
MAM ja ne pijem te tablete,jesul to vitamini?? Ja nista ne pijem, mrzim tabletwuser posted image

Rose draga, bice sve ok :)) samo pozitivno razmisljaj... Mada ja ne bi ni isla na te pretrage :) al yi znas sta tebi odgovara..u svakom slucaju sretno i nemoj se sekirati. Od sekiracije sve najgore dolazi

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1314
13.2.2015 13:26:56   
Bella.88
Zdravo ženice

nas troje bili kod frizera,šišali malog po čitavom salonu
sad je pravi dečak lokne smo odrezali,mužu žao,a meni pravo meden Ljubi ga majkauser posted image

azra čestitke za položen ispituser posted image

porodiljama čestitke na rođenju bebicu,da su vam žive,zdrave i uvijek na ponosuser posted image

za male klanjačeuser posted image user posted image

za uredne kontroliceuser posted image user posted image

i za sve pupe od mene i moje curkeuser posted image

< Poruku je uredio Bella.88 -- 13.2.2015 13:27:46 >

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1315
13.2.2015 13:29:11   
anitaa
Ima nas još trudnica u 38-0j, (istina još dva mjeseca sam na tom broju)...dođoh s pregleda, hvala Bogu sve kako treba, zadržah se jer je dr pokušavala da skuži je li m ili ž, (16-a, skoro 17-a sedmica)... što se mene tiče nije morala, stvarno mi nije bitno, mm mudro šuti, curica (3,5) govori da hoće seku da pleše s njom, a kad je pitamo : "Šta ako bude braco?" kaže staviću ga na sto, user posted image .

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1316
13.2.2015 13:36:07   
Bella.88
kompliment nekoj mamici par strana prije,sa maramom je ali nisam upratila ko je
pravo si lijepa mašAllah

rose nemoj se sekirati biće to ako Bog da dobro,uostalom sve je već unaprijed određeno
ja ne bih radila amnio ako planiraš rodit dijete u slučaju da bude neki sindrom nedaj Bože
jer ti amnio nosi rizik za pobačaj,ali ti najbolje znašuser posted image

ja sam radila tripl jer je dr.zahtevala zbog NN koji je bio malo veći,ali sam nalaze pogledala prije par dana.Da je postojao statistički rizik i preporuka lekara za amnio ja je nikad nebi uradila
znam da bi svakako rodila,pa mi bezveze da se sekiram

ali ima i onih ljudi kojima je lakše da unapred znaju i pripreme se ako nešto nije u redu

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 1317
13.2.2015 13:39:08   
Bella.88
anitaa za urednu kontroluuser posted image user posted image
samo nek je zdravo pa šta god bude zaljubiće se mala kad se bebica rodi
ili u bracu ili u sekuuser posted image

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 1318
13.2.2015 13:42:23   
bejbibi
Dosao moj M hehe.. Kaze mm da je bio miran user posted image bas sam ponosna na njega hehhw...

Anita pa gdje si ti draga, nema te nikako :) super da si se javila.. Bravo za kontrolu :) eh tvona mala je dobra prihvata sve hehe.... Samo da ne udaraju bebiceuser posted image

Bella a imao loknice dusa draga heheh....ma oni su slatki kakvi.god da su, zarasli,neoshishani,oshishani hehhe...moj M se jaaako plasi masine.za shishanje pa je ro.muka kad treba uh...jadan se preznoji i onda ne oshishaju kako treba al sta ces :/

Neki autor...

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 1319
13.2.2015 13:46:55   
bejbibi
Zenice imam jedno.glupo pitanjeuser posted image

Jel se kobasice prze il kuhajuuser posted image

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1320
13.2.2015 13:52:57   
anitaa
Baš nešto razmišljam, eh da sam znala za ovaj forum kad sam bila prvi put trudna pisala bi tu romane, "živjeli" smo sedmicama mm i ja od utisaka s pregleda...sad sve nešto prigušeno... prošli put ja pričam o svojoj curici na pregledu, dr o bebi, danas sam bila malo "normalnija", izletilo mi je "uh što je lijepa beba" kad se vidjelo lice  iz profila, a čak je i mama moja kad sam joj rekla da je sve dobro prošlo priznala da je zaboravila da danas idem na pregled...valjda sve to tako mora biti, drugo dijete, starija sam 4 godine, a i lani sam imala spontani, pa pomalo pokušavam, ne znam pravu riječ, zaštititi sebe, ma biće sve aBd.. 

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1321
13.2.2015 13:55:12   
rose

IZVORNA PORUKA: anitaa

Ima nas još trudnica u 38-0j, (istina još dva mjeseca sam na tom broju)...dođoh s pregleda, hvala Bogu sve kako treba, zadržah se jer je dr pokušavala da skuži je li m ili ž, (16-a, skoro 17-a sedmica)... što se mene tiče nije morala, stvarno mi nije bitno, mm mudro šuti, curica (3,5) govori da hoće seku da pleše s njom, a kad je pitamo : "Šta ako bude braco?" kaže staviću ga na sto, user posted image .

i moja curica hoce seku user posted image ja sam danas punih 14 sedmica user posted image

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 1322
13.2.2015 13:57:24   
anitaa
IZVORNA PORUKA: bejbibi

Zenice imam jedno.glupo pitanjeuser posted image

Jel se kobasice prze il kuhajuuser posted image

Pa većina vrsta bi trebala ono po želji, ko šta voli, ako su onako više light kao hrenovke, onda su ukusnije kuhane, ako su začinjenije, masnije onda mi idu više pržene...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1323
13.2.2015 13:59:04   
bejbibi
Ma anita bice to dobro aBd..
Mozda ni tm ni mama ne zelw da pokazuju neku euforiju a i ti sigurno.imas neki strah al bice to.dobro sve ;)

Neki autor...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1324
13.2.2015 14:00:30   
rose

IZVORNA PORUKA: Bella.88

kompliment nekoj mamici par strana prije,sa maramom je ali nisam upratila ko je
pravo si lijepa mašAllah

rose nemoj se sekirati biće to ako Bog da dobro,uostalom sve je već unaprijed određeno
ja ne bih radila amnio ako planiraš rodit dijete u slučaju da bude neki sindrom nedaj Bože
jer ti amnio nosi rizik za pobačaj,ali ti najbolje znašuser posted image

ja sam radila tripl jer je dr.zahtevala zbog NN koji je bio malo veći,ali sam nalaze pogledala prije par dana.Da je postojao statistički rizik i preporuka lekara za amnio ja je nikad nebi uradila
znam da bi svakako rodila,pa mi bezveze da se sekiram

ali ima i onih ljudi kojima je lakše da unapred znaju i pripreme se ako nešto nije u redu

vjeruj da ne znam ni sada ni onda sta u slucaju loseg rezultata...onda sam bila ubjedjena da cu roditi pa kako god...sada kad vec imam zdravo dijete, nikako ne bih voljela da joj mladji brat ili sestra koji mozda nije zdrav kao i ona bude teret u zivotu kada mene ne bude user posted image ja znam kako je meni kada znam da imam brigu za brata nakon sto roditelja vise ne bude jer on ostaje meni na brigu do kraja mog ili njegovog zivota i to je on stariji brat, rodjen zdrav i bio zdrav do punoljetstva..a.li tako se sudbina okrene user posted image voljela bih da znam i da se pripremim...ja sam inace osoba koja paranoise za male stvari i sve mi se to jako odrazava na zdravlje...zamisli moju paranoju narednih pola godine i razmisljanja sta ako..a da ti ne pominjem kada dodjem do poroda pa me tu krenu tripovi pucati

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *