|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar
5.2.2015 14:08:25   
rose

IZVORNA PORUKA: mala curica

Mm je katastrofa kada zaspe na ledzima......oooo kako hrce majko koja.Razumijem umori se cijeli dan na poslu,dodje kuci vecera,okupa se i 20h on vec spava.Legnem i ja ali tipkam s vama ili gledam tv- 22h.
A poceo mi je govoriti da i ja brcem,nesto vas i ne vjerujem nisam nilada hrkala,ko zna mozda se i ja zanesem malo user posted image

hehe...ko ne hrce inace, hrce u trudnoci,,,ko hrce inace, u trudnoci rice...mene je mm snimao ja se istravila kad sam cula, to nije hrkanje, to je rika divljih zivotinja, u kombinaciji sa krkljanjem...nije ni cudo sto se jadan svako malo traumirao user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 526
5.2.2015 14:11:15   
rose

IZVORNA PORUKA: Dianaa

IZVORNA PORUKA: Pravnica

Pozdrav rr drustvo ... kako ste, sta radite?
Evo ja upravo sa kontrole... bila na GAK-u: uz i ctg. huh, bas se nacekah... Inace, sve ok - dobila sam neke vaginalete, kao pred porod da potrosim.. da se ocisti vag. kanal :)

ja jos nikad nisam radila ctg a vidim ti jesi... blizu smo sa terminom pa se sad nesto zabrinuh... da li je to obavezno???user posted image

ctg se obicno pocne u 9-om mjesecu...npr javis se u bolnicu gdje se planiras poroditi..ja sam u pocetku isla sedmicno i to u dezuru oko 6 navece...onda me krenuse narucivati svako 2-3 dan kako se termin priblizavao i to sam dolazila u dnevnu smjenu oko 11...e sad ja sam isla u vojnu pa nisu nikad bile neke strasne guzve

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 527
5.2.2015 14:12:33   
bejbibi
Aaaaj mm tako hrce Boze menw odmah probudi :( ja bas imam lagan san pa sve osjetim....prije je pomagalo da se okrene na stranu a sad ni to.. Isto ha na ledja ha na stranu, ubi me... A ja ne hrcem hB user posted image mozda bi mi bilo svejedno da i ja, navikla bi se na taj zvuk,al meni bas bas smeta hrkanje... Ja kad spavam volim da je pitpuna tisina i mrak

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 528
5.2.2015 14:14:05   
bejbibi
Ja stavila pitu od jabuka da se pece jamii :))... Imam grah za mm, ja cu mozda puru a i nisam bas gladna.. Vidjecu... Sutra sam planirala prasu pravit al mm i M ne vole pa cu njima sta drugo a mebi se vec danima jede prasa mmm

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 529
5.2.2015 14:14:29   
Dianaa

IZVORNA PORUKA: rose

Evo ja upravo sa kontrole... bila na GAK-u: uz i ctg. huh, bas se nacekah... Inace, sve ok - dobila sam neke vaginalete, kao pred porod da potrosim.. da se ocisti vag. kanal :)

ja jos nikad nisam radila ctg a vidim ti jesi... blizu smo sa terminom pa se sad nesto zabrinuh... da li je to obavezno???user posted image

ctg se obicno pocne u 9-om mjesecu...npr javis se u bolnicu gdje se planiras poroditi..ja sam u pocetku isla sedmicno i to u dezuru oko 6 navece...onda me krenuse narucivati svako 2-3 dan kako se termin priblizavao i to sam dolazila u dnevnu smjenu oko 11...e sad ja sam isla u vojnu pa nisu nikad bile neke strasne guzve

pa ja sam 36+5 i niko mi nista jos ne rece za ctg... a kod nas se ne javlja u bolnicu vec kad to krene odes gore i pa-pa user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 530
5.2.2015 14:15:21   
bejbibi
Dianaa ja u prvoj trudnoci nisam ama bas nijednom ctg radila :) samo na dan poroda... Uhvatili me bokovi dan pred termin tako da je sve u terminu bilo..nista ne brini ;)

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 531
5.2.2015 14:18:21   
bejbibi
Jaooo kako mirise kuca od kolacaaa eeeuser posted image

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 532
5.2.2015 14:32:37   
mala curica

Mm je katastrofa kada zaspe na ledzima......oooo kako hrce majko koja.Razumijem umori se cijeli dan na poslu,dodje kuci vecera,okupa se i 20h on vec spava.Legnem i ja ali tipkam s vama ili gledam tv- 22h.
A poceo mi je govoriti da i ja brcem,nesto vas i ne vjerujem nisam nilada hrkala,ko zna mozda se i ja zanesem malo user posted image

hehe...ko ne hrce inace, hrce u trudnoci,,,ko hrce inace, u trudnoci rice...mene je mm snimao ja se istravila kad sam cula, to nije hrkanje, to je rika divljih zivotinja, u kombinaciji sa krkljanjem...nije ni cudo sto se jadan svako malo traumirao user posted image

Jao Rose oplakah,al' bukvano na ovaj dio sa snimanjem i rika divljih zivotinja user posted image aaaajjjj stomak jadan skace koliko se smijem user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 533
5.2.2015 14:33:54   
saamy
Raspricale se zenice user posted image sve sam pročitala al sam zapamtila ovo za hrkanje moj hrče probudi me pa mu zacepim nos,al on se samo okrene pa opet ahahah ja ne hrcem mmmmmm kolačići pravim špageta večeras sa sosom i povrćem, hladno jeee nako sunce hoće neće, to ctg nisam još radila neznam ni kako se radi haha je li to sa onim kablovima preko stomaka roza i plavi pa gledaju na monitor

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 534
5.2.2015 14:34:50   
alman
bejbibi ne cickaj molim te morat cu za vikend i ja naruciti kod mame jabukovacu, bas bih mogla premda mi se jos uvijek ne jede slatko nesto posebno neki dan pravila trilece ne znam jeste li probale taj kolac inace je recept iz Makedonije i kod mene ne moze pleh bit 24 sata ja sam samo pola jedne kocke pojela ni sama sebi nisam mogla da vjerujem user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 535
5.2.2015 14:38:28   
mala curica
Aman zena sto vole jabukovacuuser posted image
Ja je nikada nisam voljela niti bi je sada mogla.Mozda sa kuca zamirise a da je ja jedem jokkkmuser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 536
5.2.2015 14:41:30   
Dianaa

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Dianaa ja u prvoj trudnoci nisam ama bas nijednom ctg radila :) samo na dan poroda... Uhvatili me bokovi dan pred termin tako da je sve u terminu bilo..nista ne brini ;)

ok, hvala ti bejbibi, sad mi je lakse user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 537
5.2.2015 14:42:40   
Dianaa

Aman zena sto vole jabukovacuuser posted image
Ja je nikada nisam voljela niti bi je sada mogla.Mozda sa kuca zamirise a da je ja jedem jokkkmuser posted image

nisam ni ja, mislim mogu pojesti al mi nije nis posebno...al zato mm pojede citav pleh za jedan dan... zato je i ne pravim user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 538
5.2.2015 14:47:38   
mala curica
Ja inace ne volim ni jedan kolac s jabukama.Neki dan svekrva pravila i iznijela mi jedan,ja zalogaj dole on se vraca.U ustima sam ga prevrtala i nekako jedva pojela.
Ni kao dijete nisam voljela.
Ma vala ima dosta kolaca koje volimo mm i ja,jos da mu pravim od jabuka...a sada kada odem u Bosnu mama ce mi sigurno spakovati jabuka(k'o majka)
da ne propadnu morat cu napraviti i neka jede sam,a ja mozda malo kompota sebi napravim

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 539
5.2.2015 14:52:01   
rose

pa ja sam 36+5 i niko mi nista jos ne rece za ctg... a kod nas se ne javlja u bolnicu vec kad to krene odes gore i pa-pa user posted image

ma moze i kod nas tako...ali nekako na ovoj rr ja upratih da sve u 9 mjesecu idu u bolnicu na ctg pa skontam to tako treba user posted image u biti nije to lose ako zelis da upoznas mozda nekog doktora ili ganjas odredjenog ili planiras da te taj porodi... to je kao da nastavljas kontrolisati trudnocu ali ne kod privatnika...skoro tye niko vise ne gleda na ultrazvuk ali te kace na ctg redovno i mjere pritisak user posted image

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 540
5.2.2015 14:54:19   
rose

Jao Rose oplakah,al' bukvano na ovaj dio sa snimanjem i rika divljih zivotinja user posted image aaaajjjj stomak jadan skace koliko se smijem user posted image

user posted image user posted image user posted image pa bas tako...i sada neartikulisano hrcem ali mislim da to ima veze s mojim krivim nosem i astmaticnom podlogom..al sta se moze user posted image ...to ce se svakako pogorsati u narednim mjesecima... nadam se da je spreman a i mala...znajuci nju koliko ima cvrst san nece joj smetati...smerta joj samo dok ne zaspi i onda me budi user posted image

Neposredna veza do poruke: 541
5.2.2015 14:55:07   
rose

IZVORNA PORUKA: saamy

Raspricale se zenice user posted image sve sam pročitala al sam zapamtila ovo za hrkanje moj hrče probudi me pa mu zacepim nos,al on se samo okrene pa opet ahahah ja ne hrcem mmmmmm kolačići pravim špageta večeras sa sosom i povrćem, hladno jeee nako sunce hoće neće, to ctg nisam još radila neznam ni kako se radi haha je li to sa onim kablovima preko stomaka roza i plavi pa gledaju na monitor

ma slusaju bebine otkucaje srca user posted image

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 542
5.2.2015 15:08:17   
Dianaa

ma moze i kod nas tako...ali nekako na ovoj rr ja upratih da sve u 9 mjesecu idu u bolnicu na ctg pa skontam to tako treba user posted image u biti nije to lose ako zelis da upoznas mozda nekog doktora ili ganjas odredjenog ili planiras da te taj porodi... to je kao da nastavljas kontrolisati trudnocu ali ne kod privatnika...skoro tye niko vise ne gleda na ultrazvuk ali te kace na ctg redovno i mjere pritisak user posted image
[/quote]

sledece sedmice idem na upoznavanje kod jedne dr u bolnicu (koju mi je moja privatna dr ugovorila) pa ce mi mozda ona raditi ctg, a i ako ne uradi vidim da nisam jedina koja nije radila user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 543
5.2.2015 15:14:31   
rose

sledece sedmice idem na upoznavanje kod jedne dr u bolnicu (koju mi je moja privatna dr ugovorila) pa ce mi mozda ona raditi ctg, a i ako ne uradi vidim da nisam jedina koja nije radila user posted image

garant ce ga uraditi jer je beba vec prevelika za UZ a ostaje im da prate otkucaje srca po cemu mogu da skontaju jel beba ok user posted image

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 544
5.2.2015 15:22:41   
mala curica
Corba gotova,ja se najela,uzela dekicu(crvenu bez nje nigdje ne idem user posted image ) i malo se izvalila.

A to hrkanje,Boze moj,nisi ti kriva.Kome smeta beka ide u drugu sobu.user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 545
5.2.2015 15:37:31   
bejbibi
Evo me, malo ste me.spominjale user posted image

Ma Dianaa, ctg se uglavnom radi u devetom mj, ne znam jel od picetka al ako ti je tvoja doktorica ugovorila kod druge u bolnici onda ce ti vjerovatno raditi ctg... Evo Rose sve objasnila.. Al i ako se ne radi nista strasno, to slusaju bebino srce, na dan poroda ga svako pola sata rade aj ubijaju stim plus bolovi grr....

Alman jela sam ja trilecu,moji ga redovno prave user posted image porijeklom smo iz mk pa ima tih finih recepata:) ja volim tavce gravceuser posted image

Saamy eto objasnila Rose sta je ctg.. Nista strasno uglavnom ;)

Evo mi jeli, ja puru mm grah, uh nek se pojeo, jeli ga tri danaa hahha.... Sad da zavrsimo tiramisu pa cemo na kolac od jabukaaa mmmmm

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 546
5.2.2015 15:39:33   
bejbibi
I za cudo Bozije pije mi crna kafa uz tiramisu pa sam nma napravila da cejfimouser posted image

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 547
5.2.2015 15:47:40   
alman
bejbibi jos sam sad dobila od prijateljice, ona isla da upozna rodbinu svog muza u Tetovo, kanticu karamele bas za trilece, ja sam do sad kupovala karamelu sto se stavlja preko sladoleda al sad sa ovom mi je jos ukusniji user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 548
5.2.2015 15:49:07   
alman
mi ako ovako nastavimo samo o hrani a ne i o nacinim trosenja kalorijauser posted image ima da nas bude lakse preskociti nego zaobici user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 549
5.2.2015 15:55:31   
rose

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Evo me, malo ste me.spominjale user posted image

Ma Dianaa, ctg se uglavnom radi u devetom mj, ne znam jel od picetka al ako ti je tvoja doktorica ugovorila kod druge u bolnici onda ce ti vjerovatno raditi ctg... Evo Rose sve objasnila.. Al i ako se ne radi nista strasno, to slusaju bebino srce, na dan poroda ga svako pola sata rade aj ubijaju stim plus bolovi grr....

Alman jela sam ja trilecu,moji ga redovno prave user posted image porijeklom smo iz mk pa ima tih finih recepata:) ja volim tavce gravceuser posted image

Saamy eto objasnila Rose sta je ctg.. Nista strasno uglavnom ;)

Evo mi jeli, ja puru mm grah, uh nek se pojeo, jeli ga tri danaa hahha.... Sad da zavrsimo tiramisu pa cemo na kolac od jabukaaa mmmmm

ja se sjecam kad sam se poradjala pola sata prije samog poroda...ja u bolovima babica unjela u sobu ctg i slusa bebino srce...u momentu kad me popusti kontrakcija i ja se opustim i skoro prestanem da disem i bebi se srce uspori...tako da oni prate do zadnje minute...i napominju disi, ne spavaj user posted image i onda kazu hajmo u salu a ja sretna user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *