|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: prvi znaci trudnoce
26.2.2009 17:47:24   
mamy Sabina
S.mama kakvu upalu imaš?
Mislim jesu u pitanju samo urološki problemi?
Ako  je tako udari po brusnici junački,kuhaj plodove,pij taj čaj,pojedi i kuhane plodove.
Ako je neka druga upala u pitanju(ginekološke prirode)
javi se ginekologu

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 276
26.2.2009 17:58:32   
S.mama
Javila sam se draga,nista,bolan pregled i nakon toga dvije vrste vaginaleta da koristim.Koristila sam ih i potrosila,ali se upala stalno vraca..jako me bole jajnici,posebno kada imam odnos,a kako znam za sebe imam uroloske probleme...

05.07.2007(volimo te)
22.07.2010(cekamo te aBd)

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 277
27.2.2009 17:34:38   
sammy
ehh drage mojeuser posted image stvari stoje ovako: zadnju menstruaciju sam imala 13.01.,dakle kasni mi vec 14 dana.. imam blage bolove u stomaku,bas kao kad treba da stigne ono crvenouser posted image medjutim,kad trebam dobiti glava me boli,stomak,imam mucnine i bolove u krstima..a to je sve i sad..s tim da prosli mjesec kad sam dobila nisam imala bolove u grudima ( to je jedini mjesec kad me nisu boljele poslije svih ovih godina..) ..i imam bolne bradavice na dodir.. i sve je to lijepo,divno,krasno,da ja nemam problema s bubrezima tako da mi se vec desavalo da mi menstruacija kasni.. je li se nekome desavala nesto slicno..? (mislim zbog nekih uroloskih problema..) podravuser posted image

P.S. nemam nikakav filig da treba da cekam 9mj.,bas naprotiv.. nekako sam sigurna da nisam trudna..

i eto,mozda sto je jos bitno da napomenem jeste da smo koristili "zastitu" prekinutog snosaja.. ali su mi bili plodni dani..

< Poruku je uredio sammy -- 27.2.2009 17:44:24 >

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 278
27.2.2009 19:29:59   
ena0002
Sammy ako mislis da si user posted image , a sve je moguce, najbolje bi ti bilo da uradis test. Poslije 14 dana kasnjenja mislim da test nece fulati.

(odgovor članu sammy)
Neposredna veza do poruke: 279
27.2.2009 21:38:41   
anuska08
Mery, jako mi je žao što si dobila! Jesi li 100% da je prava user posted image  ili malo krvarenje! Čudno da ti je test pokazao dvaput user posted image ! Baš čudno! Ako je malo krvarenje, manje nego u vrijeme user posted image  možda ipak možeš biti user posted image !

Sammy, ako ste koristili "zaštitu" prekinuti snošaj gotovo je sigurno da nisi trudna (99%)!  pogotovo ako kažeš da ti inače zna kasniti, mislim da nema brige! 

Vjerujem u anđele jer jedan sniva u mom naručju!

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 280
27.2.2009 22:29:32   
sammy
pa ne znam sta bih ti rekla.. u zadnje vrijeme se nisam bas cuvala pa je moguce da sam se i prehladila..upravo sad me bubrezi bole.. a i 2god. imam odnose bez kontracepsijskih sredstava,pa sad.. uradit cu test pa cemo vidjeti.. :) 

(odgovor članu anuska08)
Neposredna veza do poruke: 281
28.2.2009 14:02:54   
mnn
imam ja jedno pitanje...moje je sikustvo drugačije pa ne mogu dati savjet susjedi. treba dobiti za 5 dana a dva testa su joj pokazala plus, i dobila je po licu ali i na grudima trudniček fleke...po meni je trudna ali da li ste vi imale takvih iskustava...

ja sam joj rekla za svoje...sad je tu beba...ali nisam imala takve simptome...pa neznam.

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu sammy)
Neposredna veza do poruke: 282
1.3.2009 18:45:38   
mery_

anuska08 nazalost menstruacija ..stomak me bolio citav dan nisam mogla maknuti,a uobicajno vazda osjetim malu bol.,user posted image al pre jaka mi je menstruacija bila i napocetku neka sluz samo poslje krv i evo i danas traje 4 dan a inace samo 3 dana neznam sta da uradim...a imam zakazano kod ginekologa ubrzo 

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 283
4.3.2009 20:43:40   
shady
nekolko poznatih simptoma trudnoce:

povecan apetit/smanjen apetit
vrtoglavica
pospanost
povecana tijelesna temparatura
bolovi u stomaku slicni kao pred menstruaciju (lagani grcevi)
(razlog ovih grceva je jer se materica siri)
nakon 7 sedmica nagla promjena raspolozenja/osjetljivost, plac..itd
ucestalost potrebe za mokrenjem svakih pola sata il sat..
osjetljive grudi
osjecaj napuhanosti/fatigue

navodim svi ovi simptomi su u ranoj fazi trudnoce sto znaci prvih 7 sedmica trudnoce....

kod mene su svi ovi simptomi poceli u 4 toj sedmici trudnoce...

(odgovor članu ElaB)
Neposredna veza do poruke: 284
6.3.2009 14:13:26   
marija79
Pozdrav svima!
Vi ste super redovno citam vasa pitanja i odgovore pa vas molim da mi pomognete.
Pitanje: zadnji put sam dobila 11.01. i evo jos nemam da dobijem inace mi je M redovna na 30 dana. Uradila sam test jednom i bio je negativan a imam bolove u donjem delu stomaka, gusti beli iscedak kao i utisak da cu dobiti svakog momenta neznam da li postoji mogucnost trudnoce iako je test bio negativan... Pokusavam da dobijem bebu vec 5 g.
Pozz

(odgovor članu shady)
Neposredna veza do poruke: 285
6.3.2009 14:18:52   
budućamama
A kada si uradila test? Odmah nakon izostanka menstruacije, prije izostanaka ili nedavno?
Prerano urađeni testovi mogu dati lažne rezultate. Jesi li ponovila test? Do sada bi već trebalo da ti test pokaže user posted image user posted image  ako je zaista riječ o trudnoći što ti od srca želim.
Uradi još jednom test i ako bude negativan pravac docu na kontrolu. Moguće je da su ti hormoni malo prolupali.

Ja ti ipak od srca navijam za ovu prvu verziju user posted image user posted image user posted image
Btw, ako si trudna, uzv već sad može pokazati plod i kucanje srca bez problema user posted image  Želim ti da se brzo preseliš na pdf Trudnoćauser posted image user posted image user posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu marija79)
Neposredna veza do poruke: 286
6.3.2009 14:20:10   
manuela RR
Kod mene su 3 testa bila negativna,2 sam radila sama a 1 kod doktorice,a ja bila trudna.
Ako ne dobijes uskoro ti ponovi tast kroz sedam dana mozda je premalo hormona u mokraci koji pokazuju trudnocu,pa je test negativan a ti trudna,inace doktor savjetuje da se test radi 45 dan od izostanka menstruacije.
Nadam se da je i kod tebe kao i kod mena pa da siuser posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu marija79)
Neposredna veza do poruke: 287
6.3.2009 14:27:25   
budućamama
IZVORNA PORUKA: manuela

inace doktor savjetuje da se test radi 45 dan od izostanka menstruacije.

Draga Manuela,
slažem se s tobom da je moguće da je malo hormona trudnoće u mokraći pa je zato test bio negativan, ali definitivno moram reagovati na ovo naprijed citirano. Ne znam koji doktor ovo ovako savjetuje, ali to zaista nije istina.
U najgorem slučaju se uvijek može uraditi test bete Hcg iz krvi koji će pokazati tačan broj mjernih jedinica bete odnosno hormona trudnoće.

Osim ovoga što sam naprijed navela, moram napomenuti i vrlo rijetke slučajeve da se beta maltene nikako ne može detektovati kod nekih žena iako su trudne, ali ja mislim da je to jedan od milion slučajeva....

Ukoliko je Marija79 trudna, do sada bi joj test trebao pokazati user posted image user posted image . U svakom slučaju, vrijeme je da posjeti ginekologa.

ps. Ja sam radila test 04.02. na dan neočekivane menstruacije i bio je pozitivanuser posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 288
6.3.2009 14:32:19   
manuela RR
to jeste,znamda sam ja bila 7 sedmica trudna kad su me poslali na ultrazvucni pregled da utvrde trudnocu,a samo sedam dana prije toga test je tek tada pokazao pozitivan rezultat.
mozda sam ja jedan od onih cudnijih slucajeva al tako je bilo.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 289
6.3.2009 14:35:24   
budućamama
Vjerovatno ti je kasnije bila ovulacija, pa se nije stiglo akumulirati dovoljno bete u organizmu. Sve je to normalno.
Izvini, ali sam morala reagovati na onih 45 dana... To je bilo u doba kad je moja mama ostala trudna sa mnomuser posted image
Biće da je to doktor starog kovauser posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Neposredna veza do poruke: 290
6.3.2009 14:39:55   
marija79
Test sam radila 28 feb. i bio je negativan ali sam sutra dan imala roze iscedak jedva vidljiv i trajao je samo 1 dan koji me je jako zbunio pa sam krenula traziti teme sa prvim znacima trudnoce i td. Sacekala bih jos nekih nedelju dana jer imam utisak da cu dobiti svakog casa ukoliko ne bude onda kod doce. Ali me ova neizvesnost ubija (moram da napomenem da mi se u WC ide na svakih pola sata). Inace mi se ovo prvi put desava.
Hvala vam puno na podrsci zaista mi puno znaci.
Pozz

Neposredna veza do poruke: 291
6.3.2009 14:51:07   
budućamama
Draga Marija,
ja se nadam da ćeš kod doca ipak ugledati svoju user posted image .
Želim ti to od srca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ipak ti nazovi i naruči se, uradoi betu i znaćeš na čemu si user posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

(odgovor članu marija79)
Neposredna veza do poruke: 292
6.3.2009 15:04:39   
manuela RR
Ma jasta.
I ja mislim da je tako bilo da mi je ovulacija kasnila,uglavnom nadam se da ce ishod biti povoljn po mariju,premda i iscekivnje ishoda stvara napetost a i od toga moze kasniti menga,bar ja tako mislim,u svakom slucaju najsiguniji je test krvi.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 293
6.3.2009 21:53:28   
mrlja_mrljava
evo men drage moje ponovo...naime meni estice nema od 1januara (tad mi zdanja menga bila) radila sam betu jucer i danas rezultat negativan....:(:(: muka mi je,nemam apett osjecam neke probadanje  stomaku i grudi su mi osjetljivije nego inace,zakazala sam pregled al tek 31 marta nista nemoze prije:( cue daj recitemi jos koji savjetu utjehu,ja od jutros neznam za sebe,glava mi puca d razmisljana o tome:(:(

Neposredna veza do poruke: 294
7.3.2009 8:35:18   
mnn
napravi test pa češ vidjeti...jer ponekad nalaz bete zna pokazati da je negativan jer je kratka trudnoča...probaj prvo sa testom, pa onda kod doktora opet.ima žena kao i u mom slučaju gdje testovi nisu...nisu odmah pokazali trudnoču...tek kasnije...se i vidjela beba...tako da pričekaj još malo...

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu mrlja_mrljava)
Neposredna veza do poruke: 295
7.3.2009 14:54:02   
Rumena
Ja sam nova ovdje:)Ovako ja sam zadnji put ima 07.02.09god.i sada posto meni nije redovna mjesecnica mislim ne dobijem uvijek u isti dan nekad mi dodje prije par dana nekad cak prije 7dana nego prosli mjesec.Ja sam trebala da dobijem 04.03. i nisam dobila sve do danas a danas je 07.03. imam bolove u dnu stomaka, grceve,sekret kao da su mi plodni dani,malo me boli  jedna dojka ali nista bas strasno,imam mucninu ali ne povracam i male nesvjestice.Sta vi mislite o tome...user posted image

(odgovor članu m_sel)
Neposredna veza do poruke: 296
24.3.2009 10:06:17   
bojanče
Ćaos cure,ja sam novo učlanjena na ovaj forum.Menga mi kasni već 6 dana.Imam malu vrtoglavicu ali kada jedem sve je ok.Šta mi vi savetujete kada da uradim prvi test.Ne mogu dočekati a pre par mes.sam imala spontani a user posted image već planiramo 5 mes.Pozz

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 297
24.3.2009 12:46:59   
biloko
Bojance, vec sada mozes uraditi test user posted image . Ako ti kasni menga, test bi trebao pokazati ispravne rezultate. Srecno!

(odgovor članu bojanče)
Neposredna veza do poruke: 298
24.3.2009 13:19:46   
bojanče
A reci mi što se tiče simptoma,da li je još rano za njih?Imam malu vrtoglavicu ali dok jedem bude bolje,često idem mokriti i imam male bolove u donjem delu stomaka kao kada trebam dobiti mengu.Pozz!Drago mi je što si se javila.cmook

(odgovor članu biloko)
Neposredna veza do poruke: 299
24.3.2009 13:26:15   
biloko
Ja ti samo mogu reci o svom iskustvu user posted image ...dakle, imala sam bolove u donjem dijelu stomaka kao da trebam dobiti jos 10 dana prije ocekivane menstruacije, grudi su mi bile bas bas osjetljive i isto su me bolile, e da i cesto sam imala potrebu mokriti bas kao i ti. Tako da mislim da nije rano za simptome...najbolje ti je da kupis test i rijesis svoje sumnje. I ja sam radila test nekih 5, 6 dana poslije kasnjenja. Navijam za user posted image  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bojanče)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *