|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
29.1.2015 11:44:31   
Amanni
Dali ovo vrijeme pa sam ovako lijena juce u plusu 7 jutros ustala snijeg pada - 1 ili ovaj kraj trudnoce bas sam grozna još nista uradila nisam lezim svo vrijeme

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1801
29.1.2015 11:46:18   
mala curica
Ma i vrijeme je samo od sebe tesko.Samim tim i mi.
Ja doruckovala i vratila se u krevet na izlezavanje,a mpram sebe malo natjerati da izadjem vani.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1802
29.1.2015 11:47:31   
bejbibi
Ja sam to.juce pravila a danas nemam pojma... Zeljanicu cuuser posted image al mm mora uvijek.meso.imati tako da cu morat nesto.skontati jos...a sigurno ti je i od vremena Amanni...ja sam juce takva bila....kod nas hladno a ide mi se vani... Hmm vidjecu sta ci

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1803
29.1.2015 11:49:53   
AzraB
svi smo izgleda neraspolozeni zbog ovog vremena. I ja se kanim vec 2 sata da izadjem ali nikako. Bar sam malo pospremila, ali ceka me i usisivac kasnije, sutra mi mama dolazi na rucak pa da malo sredim stan user posted image

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1804
29.1.2015 11:52:02   
Amanni
Joj i moj mm samo vjeruje u meso a ja meso bas i ne volim a zbog njeg uvjek mora nesto bit sa mesom e on od pita voli zeljanicu naj vise pa tako da je juce moga proći rucak bez mesa . Ja bi trebala malog malo izvest al neznam hocul moc bar pola sata a bas sam lijena

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1805
29.1.2015 12:16:21   
no idea
Evo i mene...dobar dan svima...dobrodosle nove cure...Ameli da sve prodje bez problema...
Juce ono moje jelo sasvim pristojno ispade...ukusno i corbasto...ja majstor za kuhanje, ha, ha...
Zato mi se danas nista ne da praviti...nocas se probudila u 4 jer me sve bolilo...isla u wc i vratila se i prevrtala po krevetu do 6, onda ustala i sjedila do pola sedam...zaspala konacno i ustala u pola jedanaest...popila kafu sa puno mlijeka jer moram tu jutarnju da dodjem sebi i sad doruckovala pa se smorila i legla....

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1806
29.1.2015 12:18:28   
AzraB
no idea ta jela sto svasta smijesas ispadnu jestiva u 99% slucajeva user posted image treba nekad i eksperimentisati u kuhinji user posted image

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 1807
29.1.2015 12:22:34   
rose

IZVORNA PORUKA: AzraB

rose dobro nam dosla, nije nas nikad viska, moze nam biti samo veselije user posted image koja si sedmica trudnoce?

12-a user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1808
29.1.2015 12:25:39   
no idea
Vala i ja volim meso a i dobro je za krvnu sliku...mada mi se jos jede ona zeljanica od juce...kontala napraviti brzinsku sa kupovnim jufkama ali nekako sam smorena pa ne mogu ni to...
Ja pijem prenatal od natural wealtha...dr mi rekla da uzmem bilo koji i ja uzela u prvoj apoteci...nema ni on omega 3 pa se trudim da jedem ribu kao i orahe i ljesnjake i bademe...
E da...ja ili sam prerano ocoravila ili ne znam prepoznati strije ali ih kod sebe ne vidim...a nicim se ne mazem po stomaku...ne smijem jer su mi rekli da to mazenje i mazanje stomaka moze dovesti do kontrakcija i skracenja grlica ko je inace sklon tim problemima sa grlicem a ja ocito jesam...

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 1809
29.1.2015 12:25:51   
rose

IZVORNA PORUKA: mala curica

Helloooooo....di ste,kako ste?
Ja sada doruckovaka,a crijeva i dalje krce user posted image
Nego htjedoh vas pitati sta vi pijete od vitamina?
Ja pijem Pronata Elevit od pocetka trudnoce,ali nesto kontam nema u njemu Omega 3 masne kiseline.Dali da naknadno kupim Omaga 3?
Citala sam da je bas ta masna kiselina vazna u trudnoci.

moja dr pomenula neke nove vitamine koji imaju i omega 3...nisam zapamtila naziv ali saznam na iducoj kontroli...jos sam na folacinu i magneziju user posted image

Neposredna veza do poruke: 1810
29.1.2015 12:26:28   
AzraB
user posted image zelim ti ugodnu i skolsku trudnocu, da sve bude uredu do samog kraja user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1811
29.1.2015 12:27:44   
rose

Aleah dobro nam dosla i ti, zelim ti urednu trudnocu da izneses do kraja aBd. Zao mi je za prethodnu ali tako je valjda bilo sudjeno. Imala sam i ja strasne mucnine na pocetku, nista nisam mogla jesti, ali sve to prodje. Nekad mi padne na pamet na cemu li je ovo moje dijete opstalo user posted image ali hB samo da je sve uredu.

Amanni ja pijem Orthomol Natal. koji nimalo nije jeftin s obzirom da je pakovanje predvidjeno za jedan mjesec, ali u njemu imam sve vitamine i tablete Omega 3 i neki probiotik...
Zelim ti svu srecu na porodu aBd i da uskoro uzivas u svojoj bebici user posted image

cini mi se da je to taj koji mi je dr pomenula...kao novi vitamini i da su dobri...prosli put pila klasiku ..prenatal user posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1812
29.1.2015 12:28:59   
saamy
Adela sretno user posted image da sve bude ako Bog da na hajr, mala curica pijem vitamine ombionta to je sa vitaminima,kako se osjecate danas?pusaa

(odgovor članu sara_mo)
Neposredna veza do poruke: 1813
29.1.2015 12:29:18   
AzraB
no idea nisam cula nista slicno u vezi tog mazanja stomaka, ja svoj mazem od 16te sedmice svaki dan cisto preventivno, mada nemam ni suhu kozu ni sklonu strijama, bar ih nemam zasad user posted image kazu da tu veliku ulogu igra i genetika user posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1814
29.1.2015 12:29:50   
rose

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Mirah...porodila seuser posted image
Elllma..porodila seuser posted image
Rose...porodila seuser posted image
Amela83....29.1

Amanni...1.2
Tukica... 05.02
Adicaa...10.2
Saamy..02
Marseljeza... 24.2
Pravnica...26.02
Dianaa...28.02

Bejbibi..17.3
Selzy...24.3
Sara_mo...31.03

AzraB....03.04
Morena..15.04

Scarlet... 17.5.
No idea..25.05

Alman..29.06
Mala curica....30.06
Bella...06

Anitaa...30.07

Mastalica..15.08
Aleah..26.08
MAM...28.08
BebacBucko....31.08
Rose..

heh meni stavi 14.08 user posted image to je zvanicno po nalazu

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1815
29.1.2015 12:33:05   
AzraB

IZVORNA PORUKA: rose

Aleah dobro nam dosla i ti, zelim ti urednu trudnocu da izneses do kraja aBd. Zao mi je za prethodnu ali tako je valjda bilo sudjeno. Imala sam i ja strasne mucnine na pocetku, nista nisam mogla jesti, ali sve to prodje. Nekad mi padne na pamet na cemu li je ovo moje dijete opstalo user posted image ali hB samo da je sve uredu.

Amanni ja pijem Orthomol Natal. koji nimalo nije jeftin s obzirom da je pakovanje predvidjeno za jedan mjesec, ali u njemu imam sve vitamine i tablete Omega 3 i neki probiotik...
Zelim ti svu srecu na porodu aBd i da uskoro uzivas u svojoj bebici user posted image

cini mi se da je to taj koji mi je dr pomenula...kao novi vitamini i da su dobri...prosli put pila klasiku ..prenatal user posted image

meni je moj ginekolog ove vitamine preporucio od 13te sedmice, odlicni su, pogotovo za zeljezo, i sadrze i tablete Omega 3, mada ja jedan dan pijem taj neki prasak s tim vitaminima a drugi dan Omegu3 i probiotik tablete.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1816
29.1.2015 12:39:23   
Pravnica
Pozdrav kolegice trudnice user posted image
Mnogo ste mi se raspisale, sve sam procitala, a koliko sam zapamtila... hehhee... Prije svega, novim clanicama zelim dobrodoslicu i skolske trudnoce; clanicama kojima je termin - lagan porod user posted image

Sto se tice vitamina, ja od treceg mjeseca pijem Pregnacare kapsule (19+ sastojaka) i prezadovoljna sam, nit pojacavaju apetit nit ikakvih smetnji... pakovanje dovoljno za mjesec dana. Uz njih sam koristila na pocetku i Pregnacare kremu protiv strija, fenomenalna... ali nema je vise u prodaji...

Inace, kako ste mi danas?
Mi danas idemo kupiti kolica... user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1817
29.1.2015 12:41:54   
mala curica
Ja dok sam usisala stan i prebrisala vi se bas raspisale.user posted image
Eh malo da sjednem.i odmorim i idemo dalje za poslom.
Jutros sam jednom bebicu osjetila i nisam vise,Boze kako covjek ne moze da se opusti i uziva.Sve nesto u strahu i grcu user posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1818
29.1.2015 12:45:28   
Aleah
hej zene, do,kad su vam trajale mucnine? Kad ste zivnule i pocele se osjecati lijepo, o,o trudnicki? Ja jos uvijek nigdje ne mogu da hoda, da setam, vozim se autom, nimada ne znam kad cu morati povratiti..

Bog samo kaze "budi" i ono bude!

Neposredna veza do poruke: 1819
29.1.2015 12:46:28   
Aleah
izvinite na greskama, tipkam na mobu pa bude svegauser posted image

Bog samo kaze "budi" i ono bude!

(odgovor članu Aleah)
Neposredna veza do poruke: 1820
29.1.2015 12:47:02   
Pravnica
mala curice, sve je to normalno, osjetit ces sa svakom sedmicom sve intenzivnije i cesce... a onda ce ti aBd gurati i rebra, udarati bubrege... ne birni user posted image

Neposredna veza do poruke: 1821
29.1.2015 12:49:07   
M.A.M.
Ja hvala Bogu nisam nikako imala mucnine,nit neko gadjenje na hranu osim sto me grudi ubijaju od bolova,kad muz krene prema meni ja sve pazii,ne pipajuser posted image

(odgovor članu Aleah)
Neposredna veza do poruke: 1822
29.1.2015 12:49:54   
Pravnica
Aleah meni je tako nekako bilo do cetvrtog mjeseca... onda sve lakse... Jaaaao kad se sjetim, ogadila mi se crna kafa, dinja, lubenica... a uci u market, ono gdje je povrce... fuuuuj... jos klimatizirano, a ono voce i povrce ima neki specifican miris... sve mi suze isle od muke user posted image hahhaa, ljudi se zgledali... Najlaksi period trudnoce je peti i sesti mjesec, po meni user posted image

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1823
29.1.2015 12:50:10   
no idea
Azra, to sa mazanjem stomaka sam cula u cekaonici kod dr od jedne cure sa istim problemom kao i ja...navodno joj je nasa dr tako rekla i objasnjavala da su to neki glatki misici koji se kontrahuju na dodire i kruzne pokrete i zbog toga kao ne bi trebalo...ja sam se do tada non stop mazala svim i svacim zbog svoje suhe i osjetljive koze i od tog pregleda preskacem stomak...ne znam, meni dr nista nije rekla ali racunam da ova cura nema razloga da me laze kad me ni ne poznaje...a i ja mislim da je tu genetika bitna...mada ja jos imam vremena da dobijem gomilu strija ali se ne sikiram...meni nece smetati, ionako sam ja stara zena...samo da moja malena bude ziva i zdrava!

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1824
29.1.2015 12:50:14   
mala curica
Sinoc dok sam se s muzem vozila u autu osjetim gura se,a to sam vec skuzila da kada vozim se aktivna je,izgleda da volo vozati se
Ma,glava luda uvijek nesto lose pomisli.Bas jitros kada sam pomislila sto se ne javlja,gurnu me jednom i to je to.
Sta ti je reci briga i kada nema potrebe za to.
Samo da me pocne jako gurati bar da odahnem na svako sutiranje,znam da je ok.

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *