Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo da se i ja malo javim,...ovaj moj je jako nemiran pa ne stignem pisati. Jucer smo bili na vakcini. Sad ima 4 mjeseca i 10 dana. Rođen je sa 4650g i 56cm, a sada ima 8900g i 71 cm. Mislim da je to normalno
isli smo na vakcinu, vagali su nas. sada imamo 8500 i dugi smo 69 cm. vec sam veliki
moze jedno pitanje za mame, vakcina koju je dobio u ruku, na tom mjesu mu je tvrdo i malo nateceno (evo vec 2 dana). stavljam obloge, ali nije ovo bilo na prosloj vakcini. da li se kome jos ovo desilo
emana nije boljelo ali sam bas dugo mogla napipati kvrzicu na mjestu uboda. kako na nozi tako i na ruci. vremenom je postajala sve manja. kaze mi doktorica da je vjreovatno igla nije dovoljno duboko usla. bice to sve ok, nemoj se sekirati....
Evo da se i mi prijavimo,moja Nejra prohodala 9-10 dana nakon prvog rođendana....Sada ide polako i to samo kada guza hoće a ne kada je mama moli...Pusa svim bebicama
Evo i mog izvještaja: Sa šest mjeseci i osamnaest dana, tj. 19.03. Iris je primila vakcinu i odlično je podnijela. Međutim, doktorica opet nije zadovoljna kilažom. Težina 7000g, dužina 68 cm, obim glave 42 cm. Prema tablicama Svjetske zdravstvene organizacije to je sasvim ok, ali moja dr. nije zadovoljna, kaže da je trebala dobiti više. Moram opet na kontrolu za 15 dana, pa ako ne dobije najmanje 250g, onda idemo sa nalazima u nedogled. Opet sam deprimirana. Nemam ideja kako da je hranim kad ona neće da je de kad nije gladna i tačka. Puno vas podzravljam!
Okarice, sa koliko je rodjena Iris? Maloprije gledam Bakirovu radosnicu, i sa 6 mjeseci+10 dana bio je tezak 8,040 i dug 69 cm... Kad ih uporedim (mada ne volim da poredim djecu, jer je svako individualno na svoj nacin, pa cak i kad gledas rast i razvoj), ali tu su mi negdje... S obzirom da je on djecak, i za ocekivati je da je malo tezi od tvoje djevojcice.. Da mene pitas, ja ne bih radila nikakve nalaze, samo te dzaba sekiraju...
Kad je imao 4,5 mjeseca, bio je tezak 7,200.. Znaci, skoro za 2 mjeseca je dobio "samo" 800g.. Ja sam se bila prepala, zasto tako malo, ali mi je dr rekla da se nista ne brinem, vazno je da napreduje, i da raste, a ne mora da se "deblja"... Prije je dobivao oko 750g mjesecno, i to je sasvim ok.. Moja dr nijednom, ali bas nijednom nije rekla da nije zadovoljna njegovom kilazom... Pa Boze moj, nismo svi isti.... Ako se ona normalno ponasa, smije se, fino ti izgleda (u smislu nije blijeda i sl), boja stolice, nema razloga za brigu.. Mislim da nemas razloga da se sekiras, a jos manje da vadis djetetu neke sad nalaze, i da ju jos mucis po doktorima.. Po meni je to sasvim OK.. Ljubi mi pile punoo
Okarice, slažem se sa Eminom... Ti najbolje znaš kakvo je tvoje dijete...Ako je stolica dobra, ako je vesela i napredna, mislim da nema potrebe da budeš deprimirana i da razmišljaš o raznoraznim nalazima i pregledima... Svako dijete je različito, i ne može napredovati isto, po nekom šablonu... Jedino što joj možeš pregledati je krvna slika.. Moja Luka je za prva tri mjeseca dobio 3 kg, a ona od 3-6 mjeseca samo 1,5kg..Nemam sad kod sebe njegovu radosnicu, ali mislim da je imao čak i malo manje od 7kg sa 6 mjeseci.. Ali on nikad nije bio mršav...I uvijek je bio veseo i razigran, fino je kakio i spavao, krvna slika mu je bila ok..Tako da nije bilo razloga da se brinem.. On sad sa godinu dana ima oko 10kg...
Emina i Mišure, hvala vam. Doktorica je previše oprezna. Rekla mi je da Iris izgleda dobro, da je zdrava beba, ali ipak hoće da vidi šta će biti za 15 dana. Ona je super, živahna, vesela, ne izgleda mršavo, što se mene tiče, ona je skroz ok. Mislim da je njena kilaža u skladu sa njenim apetitom. Obzirom da je stalno u pokretu, okreće se, stalno se okreće, diže glavicu, mlati rukama i nonama, mislim da potroši i ono malo kalorija što pojede. U svakom slučaju, ja sam zadovoljna njenim izgledom, a dr. me svaki put "ispali". Javljam vam se za 15 dana. Mnogo vam hvala. Pozdrav!
Emina i Mišure, hvala vam. Doktorica je previše oprezna. Rekla mi je da Iris izgleda dobro, da je zdrava beba, ali ipak hoće da vidi šta će biti za 15 dana. Ona je super, živahna, vesela, ne izgleda mršavo, što se mene tiče, ona je skroz ok. Mislim da je njena kilaža u skladu sa njenim apetitom. Obzirom da je stalno u pokretu, okreće se, stalno se okreće, diže glavicu, mlati rukama i nonama, mislim da potroši i ono malo kalorija što pojede. U svakom slučaju, ja sam zadovoljna njenim izgledom, a dr. me svaki put "ispali". Javljam vam se za 15 dana. Mnogo vam hvala. Pozdrav!
Nesto razmisljam, a da promjenis doktoricu? Ljubni mi Iris!
Da, zaboravila sam reći, da mi je dr. vec trazila nalaze, kad je Iris imala 2,5 mjeseca. Otišla sam na Koševo i oni nisu htjeli da bodu tako malu bebu. Pregladala ju je njihova pedijatrica i ustanovila da je sve ok. Rekla mi je da je normalno da udvostruči porođajnu težinu sa 6 mjeseci. Sa šest mjeseci je imala 6 800 gr. Rođena je sa 3 300 gr. Trebalo bi da je ok po toj računici. Eto toliko, da vas ne tušim. Pozdrav svima!