Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 20:57:08
bejbibi
Aaaaaa jeste me.postidile vas dvije, alman i selzy imam i ja malca od tri godine al opet visim na forumu hahahah ... Ma samo dobra organizacija treba jao jao sad ce misliti svi da zapostavljam.dijete ma salim se, sve stignem ja
Au zene jesam se nazderala sada al bukvalno... Uh ne treba ovako al sta cu bas mi pasalo ..
Ma ova torta ne oduzima puno vremena kad su gotove kore Bogami..za pola sata je gotova
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 20:59:15
bejbibi
Joj kod mene u stomaku isto dernek al po citave dane i tako bolnoo bude nekada.... Eh ja nikad ne mogu raspiznat gdje je glava, gdje ostalo :((... Mozete li vi to??? I da,ja spavam.i na ledjima nekad mi.to bas pase
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:05:54
alman
IZVORNA PORUKA: mala curica
Alman,pozz i tebi.... Ja svoju bebicu osjetim,ali ne bas jako. Jesi li ti pocela da raspoznajes pokrete ili je i kod tebe kao kod mene.
ma ja osjetim vec dvije sedmice isprva je bilo kao blagi talas u stomaku a sad osjetim kao gurkanje ili protezanje sa desne stane u visini pupka pa ne znam valjda nogicama jer prednjaci glavicom.
bejbibi joj izvini nisam mislila nita lose ne mislim ni slucajno da zapostavljas dijete sve ste vi divne mamice samo sto ja nekad ne stignem od malca da dodjem na red za laptop
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:11:39
bejbibi
Ma salim.se draga normalno da su nam.oni na prvom mjestu ;;))).. Da se malo salimo na svoj racun sta fali ;)... Nego.moj malac je lud za tehnologijom i.on se vecinom tako zabavlja i gleda neke pjesmice na engleskom i vjeruj naucio.engleski,zna abecwdu,brojeve,boje i tako onda mu mi na svojim jezicima sve kazemo tako da mi je sincic poliglota mashalla da ga ne ureknem, ziv i zdrav mi.bio dusa moja a i vasa medena djecica isto :) svi su.oni nasi meleci :)) tako su neiskvareni, nevini Boze dragi... Da ih Allah sacuva velikih iskusenja i.velikog bola a i nas isto :)) uh raznjezila sam se
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:12:08
mala curica
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Osjetit ces mala c i.ti aBd :)) tek se zadnjih mjeseci bas jako.osjete pokreti..tamo sredinom.sedmog pocinje
Osjetim ja svoju bebicu. Pitam Alman iz tog razloga sro nam je termin u jedan dan.Njoj 29.06 a meni 30.06. Onako cisto iz radoznalosti da mogu usporediti aktivnost svoje bebice.Mada znam da nisu sve bebe isto aktivne.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:15:09
bejbibi
Aha haha.. Ok izvinjavam se.. Moram ja svakom loncu poklopac biti ...eto vidite da nam treba taj spisak hahaha, ja sve zaboravim kad je koja na redu u kojem mjesecu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:18:22
alman
bejbi joj ja se stalno ruzim za laptop mobitel tv, sve draze od igracaka a ima ih na izvoz i sve kazem necu ti vise nista kupiti a opet ko roditelj a meni je super kad gleda tako neke poucne stvari i igrice i on isto na enleskom zna dosta rijeci a vjeruj mi prica vise na ekavici kako je gledao minimax ja se nekad salim reko kao da si iz sred Beograda a ne iz sred Bosne
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:18:32
mala curica
ccccccc nisi ti pokopac,samo jako komunikativna zena. Nema nista lose u tome Da super je taj spisak i dobro nam dodje,ja se po njemu orijentisem jer ne mogu sve da pamtim.
A ja mahalusa zelim sve da znam sto se tice bebe i trudnoce,volim da sam upucena i sve. Osjetim ja svoju bebicu vec od 15- te sedmice kao talasanje i blago pomijeranje.Sada obako upitala o jacini pokreta. Jer ako bebicu ne osjetim veci dio dana ja odmah ispitujem i svasta analiziram.....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:22:29
Selzy
Ma sve se stigne bejbibi, jos pogotovo sto kazes danasnja djecica se zabave tehnologijom, mi smo blizu sa terminima, ja sam prije osjecala cesce bebu i bila je aktivnija, kad sam bila nekih 25,6 sedmica, aaa sada osjetim vise guranje i pomicanje, meni nije bolno ali zna nekad biti bas neugodno kad osjetim ispod rebara da se gura
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:23:40
bejbibi
Alman i.moj neke ekavske rijwci.ima al oni valjda ne znaju izgovarati.jos... Ustvari.koliko tvoj.ima g??? i ja volim da gleda te poucne kad vec gleda nesto i stalno mob u ruke barem dta pametno nauci i hB tako je a i engleski ce im.uvijek trebati tako da se ne.bunim, nek uci sto vise jezika..ja bas volim jezike i znam ih dosta
A mala c vjeruj da uopste u stvarnom zivotu nisam nesto.komunikativna, moram dobroooo upoznati ljude da budem opustena :)) ovdje.mi bas odgovara drustvo, sve fine mashalla pa sam opustena i.onda sam poklopac
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:24:45
alman
ja sam u prvoj trusnoci nekad na kraju petog mjeseca tek pocela osjecati pokrete al je poslije bio dernek jer je isprva prednjacio glavicom pa onda zatkom, i na pocetku devetog se okrenuo na glavicu i to je bilo strasno kad se stomak doslovno okrenuo ja sam se bila tako prepala reko sta se sad desava i zato sam ga rodila na carski jer mu je pupcana vrpca bila dvaputa omotana oko glavice
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:25:57
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Selzy
Ma sve se stigne bejbibi, jos pogotovo sto kazes danasnja djecica se zabave tehnologijom, mi smo blizu sa terminima, ja sam prije osjecala cesce bebu i bila je aktivnija, kad sam bila nekih 25,6 sedmica, aaa sada osjetim vise guranje i pomicanje, meni nije bolno ali zna nekad biti bas neugodno kad osjetim ispod rebara da se gura
Joj kad moja cura udari sve zvjezde prebrojim hahah..... A stomak mi je smijesan stalno lijevo desni,gore dole.. Il kad krenw.kontinuirano.lupat par udaraca u sekundi hahahha presmijesno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:28:45
Selzy
ahahhahahha i ja isto osjetim tako, kod tebe je znaci curica a imas i sincica bas lijepo i ja bih tako voljela ako Bog da, kod mene je izgleda prvo pa musko
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:30:16
mala curica
Iskreno i ja sam privatno pred nepoznatim ljudima jako sutljiva i ako sta progovorim biram sta cu. Imamo par prijatelja hdje sam bas opustena,a inace znaju mm reci kakva ti je ona zena ljuta,a nisam jednostavno volim na pocetku da budem odbojna
Od samog zaceca dolazi briga i sve dok si ziv brinit ces se o svom djetetu.Najvece blago i ime majka koje jedna zena moze dobiti. Uz Allahovu pomoc da sve to dozivimo. Zato ja odmah oskuskujem ako bebicu ne osjetim,svasta mi prodze kroz glavu,znam da sam po malo luda ali sta cu..........
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:34:13
bejbibi
Jeste,selzy,imat cu oboje aBd :)) a ko zna mozda bude jos hehhw..nekad bi bas voljela.veliku porodicu..
Mala c draga normalno.je da tako razmisljas,obzirom sta si sve prezivjela alii uz Boziju pomoc bice to dobro aBd :)) nakon kise dolazi sunce.. Nakon iskusenja Allah da radost..... Samo opusteno aBd.... A i ja tako u drustvu ;) imam svoje najbolje prijatelhice skojima se redovno cujem a ostalo sve poznanice i ne pricam svasta pred svima, radije sutim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:40:07
Selzy
Slazem se, a mala curica bit ce sve u redu ako Bog da, nemoj se samo opterecivati, jer nekad bebe vise spavaju a nekad su aktivnije, ne valja kada je ne daj Boze ne osjetis citav dan a ostalo je sve ok, nekad osjetis manje, nekad vise :) Bejbibi blago tebi ja sam rekla dvoje taman, mozda da je malo situacija u Drzavi drugacija mozda bi bilo jos ali ovako taman dvoje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:40:12
mala curica
Upravo tako bejbibi.....nadam se svim srce da ce biti ok i da nastavimo pisati na temama o bebama.Da te ispitujem za savjete,naravno da si bolje upucena od mene
A meni je sreca sto mi je Allah dao nekako umiljatu facu pa i kad sutim ljudima sam draga a u sustini sam.skorpija ako krenes na moje ili da osjetim tracanje samo se izmaknemNe znam se svadzati ja samo usutim i okrenem se,ponekad zbrusim i kazem sta mislim. Nekako svima sam simpa jer izgledam kao da imam 20 godina a u sustini kd nekih sa i starija,pa im to nekako zanimljivo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 26.1.2015 21:43:20
bejbibi
IZVORNA PORUKA: mala curica
Upravo tako bejbibi.....nadam se svim srce da ce biti ok i da nastavimo pisati na temama o bebama.Da te ispitujem za savjete,naravno da si bolje upucena od mene
A meni je sreca sto mi je Allah dao nekako umiljatu facu pa i kad sutim ljudima sam draga a u sustini sam.skorpija ako krenes na moje ili da osjetim tracanje samo se izmaknemNe znam se svadzati ja samo usutim i okrenem se,ponekad zbrusim i kazem sta mislim. Nekako svima sam simpa jer izgledam kao da imam 20 godina a u sustini kd nekih sa i starija,pa im to nekako zanimljivo
Istaaaaa sam hahah... Samo sto sam ja riba al tako.mladoliko izgledam skroz ko da imam 15 hahahaa ne 27 g ( i to.pri.kraju su