|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
26.1.2015 16:36:08   
bejbibi

Mirah...porodila seuser posted image
Elllma..20.1
Rose...01
Amela83....29.1

Amanni...1.2
Adicaa...10.2
Marseljeza... 24.2
Pravnica...26.02
Dianaa...28.02

Bejbibi..17.3
Selzy...24.3

AzraB....03.04
Morena..15.04

Scarlet... 17.5.
No idea..25.05

Alman..29.06
Mala curica....30.06
Bella...06

Anitaa...30.07

Mastalica..15.08
MAM...28.08
BebacBucko....31.08

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1401
26.1.2015 16:41:18   
AzraB
Uh drage moje, ja sam se bas danas umorila, evo sad sjela da vas malo iscitam, vidim da ste opet puno pisale. Sad cu i ja rucak praviti, skontat cu sta brzinski jer nemam volje da cekam da se nesto zapece i to, a i gladnaaa sam user posted image

Bella.88 dobro nam dosla, zelim ti urednu trudnocu i da se lijepo druzimo ovdje user posted image

Mala curice zao mi je sto si se prehladila, nadam se da ces uskoro biti bolje, utopli se, pij puno caja i limuna i naranci.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1402
26.1.2015 16:43:38   
Amanni
Mala C ovdje u Njemackoj svaki put na kotroli zbaci od samog pocetka trudnoce te dr pregleda vaginalno neznam jeli i u Austri tako? Mislim da je bolje kad gleda jer na vrijeme vidi sve nedajboze ako nije ok. I ovdje od pocetka sve ides privatnom dr oni imaju i labaratoriju tako da nigdje drugo neides e pred kraj sedmog Mj.odlucujes u kojoj bolnici se zelis porodit i tad te tvoj dr naruci u tu bolnicu na jedan pregled i razgovor tad se i prijavis tamo i neides u bolnicu do poroda ako je sve uredu. Isto u 7 mj dobijes spisak babica i ti odlucis koja hoces da ti dolazi pomaze oko bebe . Neznam jeli i kod vas tako

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1403
26.1.2015 16:59:48   
mala curica
Amani,mene su samo dva puta pregledali ginekoloski od kako sam trudna.Jedom u 6-toj nedelji,a drugi put u 10-toj nedelji.
Tada samni dobila Mutter Kind Pass i rekli su da odmah trazim bolnicu tj.ovdje se odmah trazi bolnica i termin,zbog toga sto su velike guzve
Da ides privatno doktoru sa e-cardom a mozes i u bolnicu.
Svaki put pitam jeli sve ok ,kazu da jeste.
A to misljenje o serklazu je iz Bosne,mada minivdje nije niko nista rekao a u mom kartonu pise da je radzena Konizacija.
Ali na sl kontroli pitat cu doktora o tome da mi objasni.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1404
26.1.2015 17:10:10   
M.A.M.
hej curice,da radila sam konus u martu prosle godine i svakih 6 mj radim papa rad kontrole,sad cu akoBogda 13.02 na kontrolu i papa test jer mi je dr rekla da moram to obavezno pratiti,i da cu najvjerovatnije na serklazu mada me nije jos gledala ginekoloski samo uz,mada sam ja pozitivna sto se tice svega toga samo da beba bude dobro jer smo je predugo cekaliuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1405
26.1.2015 17:15:15   
mala curica
Uhhh kod tebe nema ni godina od Konizacije.HPV?
Ja sam imala jedan spontanj u 2006,a Konizacija mi je radzena 2007 godine.Od tada nisam uspjela ostvariti trudnocu.
Isla sam redovno na preglede.Poslije op svaka 3 mjeseca godinu dana.i poslije svako 6 mjeseci.

Papa mi je radzen u 10- toj sesmici i jos neki brisevi.Hvala Bogu sve je ok bilo.
E sada nezz dali igra ulogu sto je Konizacija tako davno radzena i da ima poslijedica i rizika za ovu trudnocu.Ipak sam je 8 godina cekala(jos malo pa bila usla u 9-tu godinu.)
Bas me zanima sta ce tebi reci?
Kakav ti je isjecak bio? Jesu li krajevi sterilni tj cisti?

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1406
26.1.2015 17:20:30   
M.A.M.
Da bio mi je hpv cin 2,al je hvala Bogu dragom sve ok na isjeccima,a ovdje su mi rekli kontrole svakih 6 mj jos se toga pridrzavam,sve je zasad ok sto se tice papa testa dosad bilo,pa cu vidjeti kako ce biti dalje,jel tebi to prva trudnoca?

Neposredna veza do poruke: 1407
26.1.2015 17:27:39   
mala curica
Kod mene je bio cin 3
pa su mi CITO dali da se to uradi jer sam jako mlada bila,mislim najmladza na Kosevu sam lezala na tom odjeljenju.Radio minje dr.Murtezic.
Eto meni su rekli svaka 3 mjeseca godinu dana pa onada dva puta godisnje.Imala sam spontani 2006 godine u 9 toj nedjelji i od tada nisam ostajala trudna sve do sada.
Dok sam zivjela u Bosni bila sam nalijecenju steriliteta kod prof.dok. Godinjaka.Svaki nalaz ok.Sve je super bilo i rekao mi da nema sta da se lijeci......
tako da sam odustala.Do ove trudnoce je doslo Bozijom voljom,absolutno nista nisam radila cak sam digla ruke od user posted image i pomirila se s tim da necu imati svoje dijete.
Ovo mi je druga trudnoca,a nadam se da ce uz Boziju pomoc biti prva do kraja iznesena.

Ko je tebi radio op.?
Sta je kod vas bio pr pa kazes godinama cekali.(Mislim da sam skuzila IVF stebtrebali ili ste radiliuser posted image )

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1408
26.1.2015 17:35:04   
M.A.M.
Mene je radio Dr.Idrizbegovic,a kod nas ti je prvo bilo hajd ono prvih 6 mj nisam nista poduzimala,medjutim na uz mi dr kaze da imam PCO,suprug uradio spermogram dg.oligospermija,onda smo isli od dr do dr da vidimo kakve su sanse,i naravno svi su govorili da je prerano jer smo tada bili u braku godinu dana,i tako smo tapkali u mjestu 2 god a i finansijski smo tada nazalost bili nemocni za bilo sta,zatim ove godine u augustu krenemo u new life na pretrage.Dr mi kaze kod mene sve ok ni traga od policisticnih jajnika,hormoni svi ok,medjutim suprugov nalaz opet los,i predlozio nam ivf.Mi skupili novac,kupili lijekove i 18.12 ja ocekujem ciklus medjutim nista,par dana tako nista se ne desava,i ja slucajno uradim test kad ono user posted image ,naravno ja nisam vjerovala opet uradim narednog jutra kad opet user posted image ,i eto uz Allahovu pomoc desilo se cudo evo nakon 3 goduser posted image

Neposredna veza do poruke: 1409
26.1.2015 17:43:09   
mala curica
Da,i sest mjeseci je predugo za nekoga ko svim srcem zeli user posted image
Sva sam se najezila ......omg .......sve pripremili za ivf i ti ugledas user posted image prirodnim putem user posted image
Bozija milost zaista je velelika.user posted image
Ja se tih 8 godine ne volim ni sjecati.........hvala Bogu sada su iza nas.

Voljela bi da mi javis sta su ti rekli za serklaz zbog te Konizacije.Ti ces prije dok ja tek 25.02 imam termin za kontrolu i tada ga mogu pitati.
Zelim nam svima da nam trudnoce budu uredne i da iznesemo do kraja,zive i zdrave bebice.

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1410
26.1.2015 18:16:28   
no idea
Danas mi opet nije htio proci post ni jedan vise pa cu sad opet pokusati...
mala curice skuhaj si supicu makar s kockom i pij puno limunade, mozes i ugrijati vodu i obavezno ubaci malo meda...mene je to spasilo prije 15ak dana kad je mm imao gripu,ja je nisam dobila jer sam napumpala imunitet prirodno...
e sad, sto se tice skracenog grlica,ja sam se bas informisala...serklaz se izbjegava u novije vrijeme jer moze doci do infekcije, nedaj Boze, pa zato sada prate grlic cervikometrijom tj. vaginalnim uzv ga mjere i u slucaju manjeg skracenja preporuce mirovanje ili tokolitike ili cak utrogestan opet pa ako nema poboljsanja onda tek rade serklaz tamo skroz do 28. sedmice...moja dr radi po tom novom nacinu a ima i dosta dr koji preventivno stave serklaz u slucaju bilo kakvog skracenja ili omeksanja grlica i to je rutinski postupak ...ja nisam imala konizaciju tako da to nije razlog, ali jesam operaciju velikog polipa s gornje unutrasnje strane materice i onda se moja cura smjestila nisko...nije htjela u taj rezani dio, sad raste i pritisce cerviks pa me zasad samo prati i trazi mirovanje moja dr...sljedeci put ce me pregledati i klasicno pa cemo vidjeti sta dalje..

Neposredna veza do poruke: 1411
26.1.2015 18:22:50   
no idea
I ja svima nama zelim uredne trudnoce i da do termina donesemo svoje zive i zdrave bebane! Tako da, mala curice, nemoj ni razmisljati o tome i opterecivati se...bice to sve super! Ljubimo te ja i moja mala curica

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 1412
26.1.2015 18:27:07   
bejbibi
Vidim raspisale ste drage :).... Ne bi se umijesala u ovu vasu.diskusiju,ne znam.nista o.tome al samo da vam kazem.glavu gore i pozitivno razmisljanje ;))).... Ja sam na pocetku imala mekan grlic i cak sam bila mallo otvorena ali sam pila terapiju do 5 mj dabroston i mirovala kolko tolko pa je sad sve uredu hB al i dalje se pazim....ne znam ima li.ovo veze da onim sto ste pisale al to.je.moje iskustvo.u.ovoj trudnoci :)...

Probajte zenw.tu tortu sto sam vam napisala predobro je njamii ::) gdje nece biti kad je s nutellom hehhe

Hmmm nesto mi dosadno, mislim da cu je. Sad praviti:) nemam sta drugo raditi

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 1413
26.1.2015 18:34:38   
mala curica

IZVORNA PORUKA: no idea

I ja svima nama zelim uredne trudnoce i da do termina donesemo svoje zive i zdrave bebane! Tako da, mala curice, nemoj ni razmisljati o tome i opterecivati se...bice to sve super! Ljubimo te ja i moja mala curica

Ako Bog da bit ce sve u redu ,zasluzile smo user posted image
Ma ljubim ja tebe i tu nemirnu malu curicu.....jos malo pa cemo saznati hoce li i kod nas biti mala curica user posted image
Prosli uz nam okrenulo guzu,a ja sam nesto skuzila da je mamin curetak.user posted image
Hmmm meni nisu mjerili cervik,dok preko uz kaze beba se lijepo namjestila i da nije nisko.
Ne zelim previse da se opterecujem dok se ja osjecam da je sve ok i dok bebicu osjetim.
A lijepo je biti informisan o svemu.
user posted image user posted image takl mi je drago sto nam se javis.......a daaa......nasa stara clanica iz Cekaonice mala zabica nam se porodila neki dan.

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 1414
26.1.2015 18:36:56   
mala curica
Bejbibi,ovo o cemu pisemo mam i ja ,radzena op na glicu maternice i zbog toga su rekli da ce mozda biti potrebe za serklazom.

A za recept......ja se zadala u pisanje o Konizaciji,kada me sve zivo zanima nisam prwpisala sebi recept......evo idem odmah
E kada ti kazes da je dobra onda moram da je i ja probam.

Neposredna veza do poruke: 1415
26.1.2015 18:41:22   
mala curica
Bas lagan i mmmmmm recept.
Da ne pisem(izvalila se pa da ne ustajem) uslikala sam i tako da imam fecept u fotkama.
Ako budes pravila postavi nam sliku da vidimo mi koje smo malo ljenguze a neatrpljive da vidimo kako izgleda torta.

Neposredna veza do poruke: 1416
26.1.2015 18:57:33   
Selzy
Evo i meneuser posted image bejbibi cini mi se da je recept za 10.moram probati mljac, mljac user posted image malča curica i ja sam prebolovala nedavno virus, gripu ne znam ni ja sta je bilo, uglavnom kasalj uzasan i temperatura koja nije spala dok nisam popila paracetamol i hvala Bogu poslije vise nije rasla, proci ce, mene je drzalo jedno 5 dana user posted image Dobro dosla Bella88 user posted image aa sto se kila tice ja sam do sada dobila 6kg pa se nadam do kraja da necu puno dobiti user posted image

Neposredna veza do poruke: 1417
26.1.2015 19:40:32   
bejbibi
Evo mee :)) torta gotova,samo jos sutra ukrasiti slagom.. Nesto cu napisati svom dragomuser posted image user posted image

Mala c rado bi stavila sliku ali ne znam kakouser posted image ma u biti sva se prepaze tim filom i ujrasiti po zelji,slgom,ljesnjacima,a mozete i od cokolade kakve ukrase praviti al naravno ne da mi se to, previse posla user posted image
Ja htjela iznenaditi mm ovom tortom al on vec vidio kad sam kupila materijal tako da propade iznenadjenjw user posted image al nema vezw smazat cemo je.mi sami hahahha... Ionako nam nece niko dociuser posted image

Neki autor...

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 1418
26.1.2015 19:42:15   
bejbibi
Selzy preukusna je user posted image ma ako volite ferrero rocher voljet cete i.ovu tortuuser posted image

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1419
26.1.2015 20:08:27   
mala curica
Bejbibi,svaka cast bas si vrijedna ,postidit cu se user posted image

Joj ne znam ni ja staviti sliku .......

bas cu sada probati da vidim kako to ide.....

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1420
26.1.2015 20:13:16   
mala curica
[img]http://www4.slikomat.com/13/0126/9zp-201501.[/link][url=http://www.Slikomat.com/slika/5802262.htm][img]http://www4.slikomat.com/13/0126/9zp-20

Nadam se da sam ovaj put uspjela.user posted image

< Poruku je uredio mala curica -- 26.1.2015 20:28:03 >

Neposredna veza do poruke: 1421
26.1.2015 20:29:45   
Selzy
Bas si vrijedna bejbibi user posted image probat cu ovih dana, aaa ne sumnjam da je ukusna user posted image

Neposredna veza do poruke: 1422
26.1.2015 20:36:42   
mala curica
Ahhh nece,nije to sport za mene user posted image

< Poruku je uredio mala curica -- 26.1.2015 20:37:34 >

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1423
26.1.2015 20:37:45   
alman
pozdrav drage trudnice, bas ste se ovih dana rasisale sat mi je trebao da sve procitama, dobrodoslica za nove clanice a stalne su bas super, ovaj forum ja bas super, ja sam u prvoj trudnoci bila bas aktivna skoro po cijeli dan visila na forumu a sad je vec drugacije kad imas jedno dijete i obaveze po kuci i oko djeteta al nadam se da cu vam se i ja vise ukljucivati. kako vase bebice ja svoju hvala dragom Bogu sve vise i cesce osjecam user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

Neposredna veza do poruke: 1424
26.1.2015 20:49:23   
Selzy
Pozdrav i tebi Alman user posted image moja bebica je bas aktivna, posebno kada popijem caj ili pojedem nesto slatko, onda je dernek user posted image vjerovatno cemo i mi sve tako, drugacije kad imas djete pa obaveze i nemas vremena visiti po forumu kao mi hehehehe ali super je, brze vrijeme prolazi user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *