Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? 20.3.2009 16:01:50
lely
IZVORNA PORUKA: SelmydZany
Necu davati komentare na predhodne postove..dat cu odgovor na postavljeno pitanje.... Da,vjerujem u Boga i molim se,ne onoliko koliko bih trebala,ali mi je Bog u srcu i svjesna sam toga da je On Svemoguci i da sve dolazi od Njega...da On odredjuje sudbinu i da biva onako kako On to zeli.... A,da li postoje ateisti????Iskreno,nikad nisam puno o tome razmisljala,a ako neko kaze da je ateist,dobro...njegova stvar....on se smatra tako i uredu...meni moje,njemu njegovo....
RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? 20.3.2009 16:12:01
haidy
IZVORNA PORUKA: Gigana
Vjerujem u Boga i ne trudim se biti dobra vjernica, jer ne znam šta znači biti dobra vjernica i ko to ocjenjuje.
Znam samo da kad mi je teško, tražim pomoć od dragog Boga, svaku noć pred spavanje proučim sve što znam i molim Boga da budemo živi i zdravi.
Ne klanjam, ne postim, popijem alkohol jednom ili dvaput godišnje, ne jedem svinjetinu, dakle nisam vjernica u tom smislu.
Trudim se da nikoga ne uvrijedim, da nikome ne pomislim nikakvo zlo, da pomognem kad mogu pomoći (materijalno, emotivno ili na neki drugi način), a kad ne mogu pomoći, onda se trudim da barem ne odmažem drugome; nastojim ne lagati i ne svađati se; nastojim da živim život dostojanstveno i da vodim računa o drugim živim bićima. Trudim se biti dobra supruga i majka, kolegica, prijateljica, kćerka, sestra. Živim dan po dan, razmišljam o svom ponašanju i nije mi uopšte teško ponašati se ovako kako sam gore navela. Živim po svojim pravilima i načelima za koja smatram da su ispravna za mene i da se ne kose sa drugima (ljudima).
RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? 4.4.2009 9:06:58
mamine oci
Vjerujem u Allaha.dz.s.NJemu se molim i klanjam drago mi je da si postavila ovakvo pitanje jer vidim da se neki bune ali iskrenog vjernika nije strah tvog pitanja selam.
RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? 17.4.2009 9:45:32
mišur
Vjerujem, i kad mi je teško uvijek pomislim na Boga... Ali ne molim se, ne znam kad sam to zadnji put uradila... U crkvu rijetko idem, i kad odem samo zapalim svijeće i onda se pomolim Bogu za zdravlje mojih najmilijih...
RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? 10.5.2009 21:35:36
ljubičica 28
Vjerujem u Boga i nastojim da živim po islamskim propisima. Vjera u Allaha dž.š. mi pomaže u savladavanju iskušenja i poteškoća na koje, kao i svi ljudi, nailazim u svakodnevnom životu. Smatram da ti vjera može pomoći u izgrađivanju sopstvene ličnosti...i da će te podučiti samo dobrome, ničemu lošem... Ateisti me ne zanimaju,svako ima pravo da izabere ono što želi, i ne bih komentarisala ničije postupke...
RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? 11.5.2009 10:35:58
flox
Vjerujem u dragog Boga i obavljam namaz svaki dan. Vjera mi nije nikakva prepreka da radim u državnoj službi sa ljudima drugih nacija. Oni poštuju mene ja njih i njihov izbor. Istinska vjera U Boga čovjeka čini samo boljim.
RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? 11.5.2009 10:48:38
Anoniman
Vjerujem u Dragog Allaha dž. š. Jednog Jedinog Stvoritelja nebesa i zemlje. Bez vjere život nebi imao smisla. Molim Dragog Allaha dž.š. da meni i svim iskrenim vjernicima oprosti grijehe, ispuni hair želje,uputi na pravi put i podari na kraju lijepi Džennet!!!
RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? 11.5.2009 11:53:15
Rabi
Svako od nas, u zivotu, prije ili kasnije dodje u period kada slome neke situacije koje zivot donese! Meni se desila ista stvar, kad u zivotu nisam imala vise izlaza, osjecala sam ze potonulo, bezvoljno, preplaseno....jednostavno TESKO MI JE BILO!!! I u takvom periodu zivota trazimo utjehu...nacin da taj dio zivota prebrodimo, jer nam izgleda bezizlazno i besmisleno! U potpunosti razumijem razlog postavljanja ovakvog pitanja!!! Jer covjeku bude puno lakse kad s nekim poprica i razmjeni svoje misljenje sa drugim ljudima i o njihovim iskustvima, u smisli kako je nekome nesto pomoglo ili nije pomoglo. A na kraju krajeva pa zar je i bitno drage zene kako se i kome se molimo....niko nije postavio pitanje vjerujes li u Allaha, Budu ili sta vec.... Ne vidim razloga za prepiranje. I zar je bitno kako se neko zove i kako se moli..... dajte zene, pomozimo jedna drugoj i olaksajmo jedna drugoj....a ne da se ovdje prepucavamo i prepiremo bezveze;)) Nadam se da ce te me razumjeti Malo sam na brzinu napisala i nabacala!!
RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? 10.6.2009 15:17:22
meme27
moram priznati sto se tice molitve to mi nekako ide u periode nekada krenem klanjati pa zastanem mislim da ima Bog i najsretnija bi bila kada bi bila cvrsca u molitvi jer me to ispunjava i osjecam se boljim covijekom mekanijm srcem i sa postovanjem prema stvoritelju i njegovim blagodatima ponovo se moram natjerati da klanjam...
RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? 10.6.2009 15:40:17
Saraya
Naravno da vejrujem... Klanjam dnevne namaze (ako se na to mislilo pod ovim molitva) i znam da mogu vise i bolje; smatram namaz stubom vjere, a ostalo dolazi s tim. Bitno mi je da u tome ustrajem, a ostalo koliko mogu...
RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? 4.8.2009 16:11:42
Anoniman
Da, vjerujem u Alaha dz. s. i njegovo odredjenje......Trudim se svaki dan da budem bolja vjernica, a samim tim, i bolja osoba. Iman u mojoj dusi i zivotu ne udaljuje me od drugih ljudi, vec naprotiv.....
RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? 4.8.2009 16:19:20
ali84
svi imamo pravo vjerovati ili nevjerovati. Svaki je covjek sam za sebe,tako i ateisti ako su odlucili da za njih ne postoji Bog i da su oni dosli na svjet tako sto ih je roda donijela onda nek misle tako. Ali doci ce dan kada ce i oni doci tobe i shvatiti da postoji samo jedan Bog,i kojem niko i nista ravno nije. i da vjerujem u dragog Allaha i vjerujem da sve sto se događa i zbiva je sa Bozijom voljom i Bozijim određenjem.
RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? 4.8.2009 16:32:13
sarisari
Da, naravno da vjerujem u ALLAHA DŽ. Š. i vjerujem da je sve sto se desava upravo od NJEGA i da nam ON sve odredjuje sto ce nam se desiti....trudim se kao sto pahuljica farah rece svakim danom biti sve bolja osoba, trudim se i da se molim koliko mogu, nekada vise nekada manje, mada mislim da bih trebala vise, ali eto ON zna da srcem i dusom vjerujem u NJEGA.
A sto se tice ateista, postoje, samo ja postujem sve ljude koji se na neki nacin mole bilo da idu u dzamiju, crkvu, sinagogu,...nebnitno BOG je jedan, ali ateiste zaista ne mogu da hvatim mada postujem njihovo "opredjeljenje" ( ne bih nekoga da uvrijedim, ali to je moje misljenje ).
RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? 4.8.2009 16:38:19
acudesa
vjerujem, sve je mnogo lakše u vjeri svaka vjera je ok (mislim na monoteistilčke), i svaka daje dobre uzore i uči dobrome-sve je do ljudi, dokaz je i ova rasprava ja smatram da je svaki vjernik bilo koje vjere bolji od nevjernika ali poštujem i njihov izbor, nismo mi tu da sudimo, sud nas čeka tamo negdje a, članovi koji nemaju definisanu ličnost u tom pogledu nailaze na frustracije kada naiđu na slične rasprave-ako ti se ne sviđa ne komentariši ima tema brate pa bujrum
RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? 5.8.2009 14:25:58
jasmin
Vjerujem u Allaha,obavljam namaz i trudim se da praktikujem vjeru onako kako je Allah serijatom odredio. Mislim da bih bez vjere bila totalno izgubljena u vremenu i prostoru.Nekad je zivot pun iskusenja,ali kao vjernica znam da cu za strpljivost biti nagradjena,da me Allah cisti od grijeha kroz sva ta iskusenja.Znam da cu za svaku lijepu stvar biti nagradjena,cak i kad operem sudje. Isto tako,znam da za lose ceka kazna,pa ga izbjegavam. Cvrsto vjerujem u Sudnji dan i Dzennet(Raj) i Dzehennem(Pakao).Takodjer duboko vjerujem da postoje ateisti,jer je Allah u Kur`anu rekao da postoje.Osjecam se predivno kao vjernica,uzivam i kad mi je tesko,jer se nadam samo dobru .