Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 5.3.2009 8:55:55
Mika
Dobro jutro medene!
Nikita vidim da si pravo nestrpljiva a na žalost strpljenje je jedino što ti preostaje. Mislim da bi trebala pokušati misliti na druge stvari, prvo da ti brže vrijeme prođe, a onda i da ti razočarenje (ako nekim slučajem ne budeš trudna) bude manje. Hajde ženice ti si prva otvorila sezonu a mi ostale smo još na čekanju. Slažem se sa mamy, trebamo u narednu trudnoću ući smirene a ne živčane i u grču iščekujući ishod. I sama znam koliko je to teško nakon svega što smo prošle ali drugačije se ne može.
Jabuko, ako ti je frka a jeste, otiđi kod drugog doktora pa vidi šta će ti on reći. Sve smo se ovdje više puta složile da su dva mišljenja poželjnija od jednog.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 5.3.2009 8:59:37
Happy
Ja sam drugi spontani imala u 21. sedmici u 18 mi je pukao vodenjak. Mislim da sam psihicki nespremna usla u tu trudnocu,mada je bilo proslo 6 mjeseci od prvog spontanog.Stalno sam bila u grcu,napeta,kao da sam samo cekala da se nesto lose desi.
IZVORNA PORUKA: mamy RR
Ovoga je mene strah najviše... Sada bih ja ostala , prošlo je punih 5 mj, ušla u 6 od spontanog... opet redovna... S jedne strane sada bih, ali kada pomislim na i sve ostalo panika me hvata... S druge strane ko garantuje da ću se bolje osjećati za mjesec, dva tri..... A strah jeste prisutan....
Nikita idi po test ne drži nas više...
Gdje su mi ostale hanume....
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 5.3.2009 9:11:59
Malaja
Dobro jutro drage moje kako ste mi jutros? Ja poprilično nervozno Treba da idem kod zubara da vadim zub a nema mi stvari koja mi je gora nego zubar Još posebno vađenje Pravo me panika hvata Sinoć bila sa Ninom na kafici i pravo nam fino bilo. Ispričale se lijepo! Jedino mi žao što nije bilo više žena... Jabuko i ja ti savjetujem kao i moja druga da čuješ još jedno mišljenje. I da tražiš objašnjenje za ono što to kažu.. Nikita još samo malo ti je ostalo. Znam da je teško strpiti se ali moraš. Bojim se kada bi sada test uradila mogao pokazati pogrešno. Happy kod svih nas je prisutan strah ali upravo kako kažeš ko ti garantuje da će za par mjeseci biti drugačije Nego se moramo suočiti sa strahom i nastaviti dalje. Moramo biti borci kao i do sada Drugo moja pa gdje si ti Nemam bona šta da te priupitam ni šta da ti kažem, amoram da te spomenem Ja ne znam kako vi sa ovim vremenom - mene ubi! Tako se loše osjećam (fizički) da to nije normalno. Neka malaksalost i vrtoglavica Što se raspisah... Pusa svima
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 5.3.2009 9:24:27
mamy Sabina
Jutro cure moje! Iz svakog životnog iskustva izvučemo ponešto,a kamoli iz ovako gorkog i teškog kakvo smo mi imale. Nema garancije u životu nizašta,naravno. Mi na necemo raditi još,mjesec -dva, dajem sebi malo vremena,da sve nalaze ponovim,preventivno,da me glava ne bi zaboljela sutra radi glupe e-coli,koju recimo mogu imati ,a da ni neznam,jer nisam uradila urinokulturu ili slične gluposti. Mozda sam postala isuvise opreza,al nakon 2 spontana necu nista da prepustam slučaju. A,iskreno i psihički ,da se neke kockice još malo poslože. Inače ,iama još jednu doktoricu ,mislim idem kod jos jedne dr. Došla sam u fazu kada mi je ginekološka ordinacija najnormalnije okružanje ,ma gaće mi lijepo same spadaju
Blaga je,susretljiva,mali milon stvari me upitala,niko me nikada nije ovoliko anamnestički pretresao. Čula sam da je jako stručna,vidjecemo
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 5.3.2009 10:20:35
nikita
Jutro medene,
evo jutros sam smirena, sinoc sam bila pukla totalno Ako ovako budem iz mjeseca u mjesec stvarno cu trebati psihijatra Trebam se ugledat na trudilice u cekaonici al moj je problem sto sam u kuci i nemam obaveza i sta cu,misli same naviru ja bih voljela da to nije tako ! E bas si me mamy nasmijala sa svojom izjavom a tako to i dođe ,prije braka sam bila jednom u gin-a a poslije 15ak puta sigurno ! Malaja manje bi mi bilo mrsko u ginekologa nego u zubara tako da te u potpunosti razumjem. I da, vi koje cete poslije mene u akciju, dobro se pripremite psihicki i popijte jednu kavu same sa sobom i rascistite stavri jer vjerujte mi ponovno se vratit na ovo nije ni malo lako! Nadam se da cete to bolje podnositi od mene! Mamy bas mi je zao sto ne mozes na kavu ,bit ce nas vise drugi put,nadam se!
Pusa vam
< Poruku je uredio nikita -- 5.3.2009 10:21:30 >
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 5.3.2009 11:11:55
Happy
Jeste se raspisale drage moje.... I ja sam mammy imala E Colli, ali sam je se riješila... Kažu da je i uvin jako uičinkovit u rješavanju.... Ja ću vjerovatno slijedeće sub na karnio sakrealna terapija,mislim da se tako zove... Moja kolegica ima iskustva i kaže da joj je jako pomoglo, pa da vidimo i to...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 16.3.2009 8:45:04
Mika
Mali bubun, čitala sam šta ti se desilo...pročitaj prvih 5 stranica ovog podforuma i vidjećeš da nas ima još takvih kao ti. Neke su prošle i malo gorei, naročito zbog "bajne" ljekarske njege u Bosni. Sve dođe i prođe draga moja, bol ostane i uvijek se sjećamo neradog događaja ali život ide dalje a tako i mi s njim. Neke od nas su se nakon par mjeseci fizičke i psihičke terapije (pretrage i suočavanje sa gubitkom) odlučile na novi pokušaj. Utjeha će ti biti da znaš da nisi jedina, da te ovdje razumijemo, i da ipak poslije kiše sunce dolazi.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 16.3.2009 9:26:42
Happy
Meni je žao što i ja nisam bila... Dugo m e nije bilo, bili smo na Plivskim jezerima s poslom, tri dana, onda vikend prođe za čas ROđendan je prošao isto super, svašta sam dobila
Krenuli smo u akciju, pa šta dragi Bog da.... mali bubin, biće to sve OK ako Bog da treba samo vremena, kao što MIka reče ima nas puuunnnoo (valjda neće više), a eto nedavno je neko spomenuo kako se ne povećava bropj na ovom podforumu (hvala Bogu ) Treba sam vremena, čuvaj se... Ovdje imaš podršku svih nas...
Ima li slika sa kafice
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 16.3.2009 10:30:32
Malaja
Dobro jutro/dan drage moje.. Meni se opet ova RR uzjebala ali ovaj put nije mojom greškom . Maloprije se konektovala i svašta napisala kad nigdje ništa, čak nisam vidjela ni vaše postove Zona sumraka kod mene Happy žao mi je što nisi bila sa nama na kafici ali ćemo mi organizovati opet neku kaficu Drago mi je da si krenula u akciju držim fige da iz prve ugledaš Ja sam ti kod Hadžiomerovića i meni je za sada odličan. Mislim da smo već pričale na ovu temu. Nikita šta je to sa stomom Nadam se da je do sada već prestalo žiganje Drugo i ja jedva čekam kući. Na poslu mi je neka frka oko tendera pa ne znam gdje udaram.. Proći će.. Mali bubin glavu gore, ne smiješ padati u depresiju to ti sada najmanje treba. Kao što Mika reče sve mi smo prošle isto, ako ne i gore pa smo smogle snage da nastavimo dalje. Tako trebaš i ti. Navijam da tako bude Pusa svima nadam se da ću uspjeti opet da se javim
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 16.3.2009 10:54:12
budućamama
Dobro jutro medene, Samo da vas sve redom pozdravim i kažem Nikiti da je ok što ima to žiganje u stomaku. Tako je i meni bilo, znalo me čak i probuditi naveče. Samo miruj, utopli se i to je sve. Svakako već piješ Dabroston. Ostalo je u Božijim rukama, a ja vjerujem da će sve biti u redu, kao i kod mene
Ja vam idem na kontrolu sad u srijedu aBd. Jutros sam čak i sanjala kako mi je doc rekao da će mi odmah mjeriti nuhalni nabor, a ja se kao zbrinula pa rano je da to sad radi Trudnički mi hormoni totalno prolupali
Medenim u akciji hoću da poželim da im ista bude odmah plodonosna i naravno rezultira školski urednom trudnoćom i zdravo bebicom
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 16.3.2009 10:57:03
Malaja
Bmama drago mi je da si ok Baš sam neki dan pitala šta je sa tobom pa mi niko ništa ne odgovori Puno sreće u srijedu i izvjesti nas šta je doktor rekao obavezno
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 19.3.2009 9:09:18
budućamama
Dobro jutro medene, kako ste mi sve? Ja se ne stigoh juče javiti, pa rekoh danas da vam donesem lijepe vijesti. Bilia sam, na kontroli i mrvica se mašala uduplala, sada je velika 2,7cm i hvala Bogu sve je u redu Nadam se da ste i vi sve ok pusa
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 19.3.2009 9:19:11
Happy
Bmama Puno mi je drago zbog tebe.... SUPER.... Samo neka raste i da bude sve OK ako Bog da Ja sam isto jutros pospana strašno, jedva sam ustala, mada sam sinoc rano legla... Kod mene ništa novo, sem što je moj MM došao Još uvijek me stomak bolucka, ma nije to strašan bol, ali kada sjedam, ustajem, hodam osjećam neku nelagodu dole i to tačno donji dio stomaka Kako mi je Malaja i naša nova Pusa....