Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 14:10:07
Mika
Ma ne sikirajte se, iako zašutimo ponekad, opet se okupimo! Ne može se sve stići ali ovo nam je mjesto svakako pomoglo da prebolimo gubitke a to se ne zaboravlja tako lako! Evo spremamo se za kolektivno preseljenje na drugu temu pa nek' se administratori strpe još malo!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 14:23:44
Happy
IZVORNA PORUKA: Malaja
happy i moja sestra je kod Divanovića i kako i znaš i ona je Kaže mi da joj je zadnji put kada je bila uzeo za pregled 70 KM Ja znam da je meni Hadžiomerović kada sam išla na kontrolu naplatio 35 KM A pregledao me i ginekološki i ultrazvukom E sad u čemu je razlika ne znam. Znam samo da sam se iznenadila kada mi je ona sestra rekla 35 KM jer sam do sada svuda plaćala minimum 50 KM
Toliko je platila moja drugarica... Ja sam mu plaćala po pregledu prrije 50 KM i to je za , ali vala 70 svaki mjesec je stvarno puno.... Gdje je taj Hadžiomerović, ako se odlučim za njega, mada sam čula da je divan i onaj... sa SSSS (stari dr), ne znam tačno....
Draga Mika i kod nas je delegacioja, tako da znam o čemu pričaš... Ovdje su do kraja sedmice, večeras večera..... pa dalje.... Samo da prođe...
Nadam se da će ti sestrična biti ok ako Bog da...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 14:33:19
Malaja
Hadžiomerović ti je na Mrindvoru ( Maršala Tita br. 2 ). Ona zgrada baš na ćošku, kod mutvaka ako znaš gdje je. Opet ja ako nisu kafane onda je hrana u pitanju Evo ti br tel pa ako se odlučiš zovi ga 458-684 Meni je do sada bio skroz ok Evo i link http://www.drhadziomerovic.ba/flash/onama/index.html A ne znam na kojeg to drugog misliš na S
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 16:05:44
nikita
E po redu cu pokusati prokometirati :
I sami znate koliko je mene bilo strah od pokusaja ,i sada je, bojim se da mi se ponovno ono ne dogodi al zbog toga ne mogu odustati, mi smo sve ucinile sto je u nasoj moci da se to ne ponovi a ako se ponovi onda je to visa sila, nista drugo ! Happy vidim da si radila test, zao mi je sto nije bio pozitivan a vala pridruzi mi se u borbi, bit ce nesto od nas Mariva ti si nam utjeha i dokaz da poslije kise dolazi sunce, vjerujem da cemo i mi strahovati kad ostanemo trudne, ne prva tri mjeseca nego dok ne uzmem bebu u narucje i ne vidim da je ziva i zdrava. Bmama jako mi je drago da scrculence kuca i da tockica raste, nadam se da ce i dalje biti sve u redu ! Puno je to sto vam uzmaju za pregled 70 KM,meni moj uzma 40 KM,a i to je mnogo po meni za 10 min rada !Al eto ne mozemo bez njih i kontamo da je samo vazno da sve fercera pa sve pregrmimo ! Mika draga nek si nam se javila, drago mi je da je svekar u redu,zao mi je zbog sestricne, valjda nisu jake opekline !
Jutros sam kupila zavjese za sobu, sarene se ,oči izbijaju al neka drago mi je Inace čamim čekajući ali sam dobro i nece su toliko rastuziti ako dode
Kissi kissi
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 4.3.2009 12:18:28
nikita
ej evo muz mi je u gradu,pa sta bi mu rekla da kupi?od kojeg proivođaca i kako se tocno zove ? ma imam prenatal(ostalo od prosli put ) ali kako jedem mnogo voca ne bih pila vitamine !
< Poruku je uredio nikita -- 4.3.2009 12:19:01 >
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 4.3.2009 13:12:45
Mika
Drugo moja, popijte kafu i za mene! Ja sam u obavezama još uvijek tako da nemam kad. Žao mi je ali nekako mislim da ću imati vremena tek ako odem na bolovanje gluho i daleko bilo!
A što se tiče narodne medicine, znaš da sam pročitala nešto vrlo interesantno. Kaže Sadiković da ze trudna žena treba prati hladnom vodom svaki dan i to prije podne do pola a poslije podne od pola. Ne mogu se tačno sjetiti njegovij riječi, piše na starisnki način pa mi je bilo pravo komično. Ja se onda zapitam što to kad sve žene znaju da se od hladne vode prehlade I onda on nastavlja kako hladna voda krijepi tijelo a pranje hladnom vodom intimnih dijelova jača iste Kad skontaš da hladna voda podspješuje cirkulaciju ova mu ispade na mjestu. I vjerovatno nije mislio na hladnu izvorsku vodu niti kiseljenje u kadi nego čisto da se ono po narodski rečeno "žena plakne gore i dole" hladnijom vodom radi cirkulacije. Mislim da ovo prepuručuje posebno ženama koje su imale spontani ali moraću donijeti knjigu na posao pa vam citirati. Naglašava da se posebno mora posvetit pažnja pranju grudi i intimnih dijelova...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 4.3.2009 13:47:27
Mika
Ja sam ti kod dr. Vojislave Purković, ima privatnu oridinaciju na Ilidži i radi samo privatno ali mi je rekla da ima super saradnju sa Koševom i Državnom bolnicom.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 4.3.2009 13:58:39
Happy
Nisam čula Mika za nju, onako pitam... Žao mi je malaja, ali me stomak boli, jedva čekam da do kuće dođem... Izvini, drugi put.... Gdje radite vi? Gdje stanujete?
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 4.3.2009 18:02:29
jabuka1
Drage moje,
Jedno pitanje za vas , Da li ko zna i da li je imao slučaj sa nepravilnim gestacijskim mjehurom(plodje vidljiv i razvija se ) ,ali me interesuje kakve posljedice može imati taj nepravilni mjehur i koliko utiče na daljnji razvoj ploda? Naravno ovo mi je dijagnoza od juče
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 4.3.2009 21:20:43
jabuka1
na nalazu piše-iregularan gestacijski mjehur .Međutim usmeno mi je dr objasnio da gestacijski mjehur treba da bude okrugal a u mene je kao ovalan i da je to prijetnja spontanom pobačaju.Inače u 5 sedmici sam prokrvarila ali je to stalo .Sad sam u 8.sedmici i plod se razvija. Ne znam više šta da mislim ,stalno sam u nekom grču ,strahu.Inače imam bolove neke blage ,kao da jajnik boli ,na desnoj strani ,)nekada jači ,nekada blaži)ali te bolove mi ne znaju objasniti.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 4.3.2009 21:28:11
mamy Sabina
Ma ako bebiju takav oblik gestacijskog mjeska ne smeta,da se normalno razvija,super Nego ,ovo ti kao sestri govorim znam da je tesko ,ali opusti se maksimalno,miruj,da izguras prvi trimestar trudnoce. Polako,dan za danom,makimalno miruj,nastoj se fokusirati na lijepe stvari. Ja sam drugi spontani imala u 21. sedmici u 18 mi je pukao vodenjak. Mislim da sam psihicki nespremna usla u tu trudnocu,mada je bilo proslo 6 mjeseci od prvog spontanog.Stalno sam bila u grcu,napeta,kao da sam samo cekala da se nesto lose desi. Zato ako ima sansi da se tvoja trudnoca odrzi,fokusiraj se na to.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 4.3.2009 21:36:17
manuela RR
Ja sam za vrijeme cijele trudnoce imala iste bolove kao da boli jajnik,i dr rekla da je to neka blaga upala i da nije nista strasno po bebu. Inace nista se ne sikiraj doktori to skolski govore za gestacijsku vrecicu al cinjenica je da je plod ziv i da se razvija znaci nema problema sa gestacijskom vrecom,da ima plod ne bi mogao da se razvija,to ja laik pa znam a doktor ti to ne objasnjava.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 4.3.2009 22:22:49
manuela RR
Kazu da zena ZNA kad je trudna i skoro uvijek se ispostavi da je upravu ,i ja sam tako imala osjecaj da sam trudna a testovi pokazali negativno,no menge nije bilo i ispostavilo se da sam ja bila upravu a testovi fulali .
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 4.3.2009 22:27:57
nikita
E manuela mozda je to samo zbog prevelike zelje Od siptoma imam: male mucnine ujutru(kao da mi je prazan zeludac) ,umor i pospanost (a nista nisam radila osim oko jela a dobro sam se naspavala jutros ), manjak apetita (nista mi se ne jede,samo sam zedna ), temperatura 37.1 (a nisam bolesna )
Sta mislis ?