Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 2.3.2009 16:42:14
Malaja
Ma nije dugo daleko od toga ali ima puno straha od naredne trudnoće. Ali me neće on spriječiti da idem dalje.. A vala iz tvojih usta u Božije uši da ovog ljeta sve budemo
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 2.3.2009 16:44:30
mamy Sabina
Curice moje drage pozdrav Malaja ,kod primjene oralne kontracepcije,vrlo često se desi pojačan vaginalni sekret. Tako da ti je vrlo vjerovatno od toga. Niki vibramo draga. Ja danas bila kod još jedne dr. cisto na razgovoru,konsultacijama. Ona mi je proširila listu pretraga za famozni TORCH. Imunološka obrada,eh-nikita to su imnuglobulini i sl stvari,ova dr. se cudi sto mi je moj doco to predlozio,jer se ona radi kao pretraga kod sterilitita. U srijedu idem po neke od briseva,valjda ce biti gotovi. Jos mi je ostao TORCH,njega radim cetvrtak-petak,jos cu da vidim. Malaja da ne zaboravim,ja sam zbog Mirene koja je hormonalna imala pojačan iscjedak,uzimala sam Lactogyn tablete,pomoglo je pravo.Mogu se uzeti u apoteci bez recepta.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 2.3.2009 16:48:26
Malaja
Hvala draga mamy na savjetu. Evo približio se odlazak kod doktora pa ću sa njim sve vidjeti. Ali je interesantno da se taj iscjedak pojavljuje sredinom ciklusa odprilike kada bi trebali biti plodni dani Znači nema ga sve vrijeme pa me to malo buni. Onda se prepadnem jer sam čula dosta slučajeva da su žene preko tableta zatrudnile Iako sam ih ja pila godinama i MM i ja se nismo čuvali pa ništa. Čuvamo se mi i sada ali nikako da se oslobodim tog straha A valjda nije ni čudo s obzirom na sve što se izdešavalo
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 2.3.2009 16:52:47
Malaja
Mala curice sve nas je strah toga. Ali uradit ćemo sve što je u našoj moći i koliko je do nas da do toga ne dođe. A ako ipak opet do toga dođe znači da je tako moralo doći iz nekog razloga. Neko će reći sudbina neko od Boga je... Tako da moramo biti hrabre i savladati taj strah koliko god možemo!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 9:17:46
Happy
IZVORNA PORUKA: mala curica
ima puno straha od naredne trudnoće. Ali me neće on spriječiti da idem dalje..
I kod mene ima straha ................ Strah me po ovnog spontanog
I mene je strah puuunnnooo... Kad pomislim na , odmah pomislim na spontani... Ali opet kažem sve je u Božijim rukama, pa šta nam On da.... Ja sam na poslu, ovih dana haos, došla nam delegacija pa smo u frci, zato sam juče i radila... Ja nisam još dobila , doduše danas je tek 3.3., a imala sam 2.2.... Ne znam da li da opet uradim test, da li će on sada sigurno da pokaže Šanse su 0.001%, ali opet, ako ON to hoce....
Držim ti fige nikita...
A što se tiče nalaza, ma ne znam šta da vam kažem, eto ja sam odradila sve nalaze, sve OK hvala Bogu, čak su radili i patohistološki nalaz bebe, ništa nisu našli... Tako da.... Ljubim vas sve puuunnnoooo
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 9:45:41
mariva
Moja je prva trudnoća završila spontanim pobačajem. Nasreću poslije sam rodila dva zdrava sinćića. Taj spontani i dan danas u meni budi jezu i radije bi još dvoje rodila nego to opet preživjela. Mislim da tu ulogu uvelike ima psihička bol pa zato sve teže podneseš. Ali utjeha ti je da iako izgubiš bebu znaš da imaš opet šanse da zatrudniš ,tj. znaš da možeš ostat trudna,tako je bar mene moj ginekolog tješio. A posljedice ostaju, tako da sam ja sa obe trudnoće do trećeg mjeseca umirala od straha kad trebam na kontrolu jer sam se bojala da se ne ponovi,jer ja sam na kontroli saznala da je plod zamro a ja nisam ništa osječala, čak štoviše ja sam bila ubjeđena da je sve uredu. Ali evo sve prođe i sad imam svoja dva zlata ,s kojima sam imala super trudnoće i relativno lake porode.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 9:56:49
Malaja
Dobro jutro drage moje I kod mene frka-trka na poslu a i dan je užasan Happy ja mislim da bi mogla danas uraditi test. Na svakom testu piše da se može uraditi samo dan nakon kašnjenja Tako da mislim i da jesi već danas bi ti moglo pokazati. Ja ti želim ono što ti želiš da bude Mariva tako je lijepo čuti takve priče, jednostavno daju čovjeku vjere i snage za dalje Mika drugo krajnje je vrijeme da se tuspasiš! Nikita kakva si nam ti jutros? Ljubim sve spomenute i ne spomenute medene!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 10:03:31
mariva
Drago mi je da sam nekome dala nade sa svojim iskustvom. A što se tiče testa to ti je istina meni je svaki put točno pokazao. Može se uraditi odma prvi dan samo što slabije druga crta poplavi. I jedan mali savjet preporučam test clear blye. Skuplji je ali zato što je najpouzdaniji
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 10:59:58
budućamama
Curice moje medene Samo da vam javnem da smo bili na kontroli i sve je super prošlo. Srculence kuca ko ludo, a mi smo veliki čitavih 1,56cm Mislim da sad mogu bar malicko odahnuti
Nikita, sitno nam brojiš do testića. Ja se iskreno nadam da ćeš ovaj put ugledati Po mom mišljenju ne mora biti celar blue... Ja sam uzela onaj najjeftiniji step1 i pokazao je na prvi dan neočekivane glupače
Malaja, nadam se da je taj iscjedak ok...Šta je rekao Hadžiomerović?
Happy, znaš da testići već sad funkcionišu... Držim fige da ti pokaže ono što i sama želiš.
Ostale curice
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 11:13:41
Malaja
Bmama a ja baš jutros mislim na tebe Toliko mi je drago da je sve ok i da srculence kuca Definitivno si mi uljepšala dan! I vala sada možeš malo odahnuti ali ni sada nema nekog forsiranja, sve laganini. Ali to već i sama znaš! Ko Hadžiomerovića idem tek tamo 23. Pošto trebam dobiti 13.03 pa mi je rekao sredinom ciklusa. Tako da ću onda sve znati.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 11:32:22
Happy
Bmama, puno mi je drago da je sve OK hvala Bogu... Da bude sretno i hairli ako Bog da... Samo da vam javim da sam upravo radila test i nije ... Znam da se pazim i da je realno nemoguće, ali eto nekako sam se ipak i ko nadala... Možda da i ja slijedeći mjesec u akciju krenem... Vidjećemo....
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 11:41:11
Malaja
Happy neka si uradila da si mirna! A možda ti je ovo samo znak da treba da se oslobodiš strahova, da prošlost ostaviš tamo gdje joj je mjesto i da kreneš dalje. Možda je vrijeme da kreneš i ti u akciju! Znaš da će te medene podržati kako god odlučiš
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 11:41:15
budućamama
Malaja, ja sam bila zadovoljna Hadžiomerovićem. U mom se slučaju pokazao kao odličan dijagnostičar i ne sumnjam da si u pravim rukama. Znam i da je ElmaB isto išla kod njega uporedo kad je vodila trudnoću sa blizancima i da je bila zadovoljna.
Happy, meni se čini da bi slijedeći ciklus ako Bog da ti i TM mogli i pokušati Ja vam svima držim fige da vas dragi Bog obraduje što prije
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 11:44:17
Malaja
Bmama za sada se on pokazao prvenstveno čovjek što je meni zaista i trebalo. Nakon što sam nailazila na idiote koji nemaju trunke ljudskosti u sebi! Ja se nadam da će tako i ostati. I ja sam čula samo riječi hvale za njega. Ne bih voljela da se opet razočaram.. Valjda neću
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 11:51:06
budućamama
Mamy
Malaja, ja se nadam da se nećeš razočarati, bar ne bi trebalo. Malo je on i zafrkant, mene pita koje sam ja godište i ja velim 79, a na to će on: ma ja, sve 79 kao mlado, kad tamo 30 kuka Rekoh ja njemu: lijepo vi mene pomladište i utješiste doktore, a on se smije....
Ipak, nije ni to loše, malo ti razbije tremu pred pregled
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 12:04:59
budućamama
Biće to sve u redu ako Bog da Uvijek možeš pokušati i kod Godinjaka, ali o tom po tom. Ipak čovjek mora imati jednog doktora kojem će vjerovati i to je to. Ja se nadam da neće biti potrebe da promijeniš doktora
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 13:17:49
Happy
Ja sam išla kod DIvanovica i stvarno sam bila zadovoljna... Moja drugarica je nedavno bila i ona je i mogu vam reći da je digao cijene... Tako da sada ne znam kod koga ću da idem....
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 13:49:01
Malaja
happy i moja sestra je kod Divanovića i kako i znaš i ona je Kaže mi da joj je zadnji put kada je bila uzeo za pregled 70 KM Ja znam da je meni Hadžiomerović kada sam išla na kontrolu naplatio 35 KM A pregledao me i ginekološki i ultrazvukom E sad u čemu je razlika ne znam. Znam samo da sam se iznenadila kada mi je ona sestra rekla 35 KM jer sam do sada svuda plaćala minimum 50 KM
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 13:50:13
nikita
Hay medene,
bas mi je drago da ste se raspisale, ova tema ponekad zamre i meni bude zao jer mi je bila utociste svo ovo vrijeme ! Bila sam jutros u gradu pa sad moram nesto pokuci uraditi i nemam vremena pisati, treba sve dobro procitat i prokometirati a za sada vam jedna velika pusica i veliki pa se javim kasnije !
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 13:58:19
Mika
Hej medene moje!
Samo da se javim, živa sam!
Ove sedmice imamo posjetu strane delegacije a ja sam odgovorna za oraganizaciju posjete. Dalje vam ne pričam...
Svekar je dobro HB, sve ok, samo mi jutros javi snaha da da mi se bratična (2 godine) zalila vrelim čajem pa je u bolnici do kraja sedmice vjerovatno. Pravo me je presjeklo ali s druge strane dobro je prošla. Nije ništa strašno ali su je ipak ostavili u izolaciji da ne fasuje kožnu infekciju.
Slabo sam se odmorila ova tri dana ali samo Boga molim da prođe ova sedmica i delegacija ode da dahnem dušom. Do kraja mjeseca bi trebala riješiti i pitanje posla za ovu godinu pa da vam se onda rahat pridružim! Elem sretno Nikita a ostalima pozdrav, drugo tebi posebno! Nemam vremena za forum ali upratiću vas ja ii ovako kad ugrabim vremena javiti se.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 3.3.2009 14:05:11
Malaja
Evooo jeeee Živa jeeee Ja već kontala da si ne daj Bože bestraga nestala kao Enni. Bože šta li je sa tom ženom Drago mi je da ti je svekar ok! Žao mi je radi bratične hB dobro je prošla! Biće to ok aBd! Javljaj se kada ugrabiš vremena, samo da znaš drugo moja da nam nedostaješ kada te toliko nema
Nikita i meni bude žao kada dođe period da se sve ušutimo jer kao i tebi, meni su medene ovde sve vrijeme utočište. Niko me ne može razumjeti kao vi ovde i zato sam toliko i navučena na ovaj forum I osjećam veliku veliku bliskost sa medenim, iako možda nikada neke od vas neću upoznati.. Malo sam patetična