Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.2.2009 15:11:13
Happy
Drga mersiha dobro došla ti nama... Ne sekiraj se... Normalno ti je da ti je poremećena sada Mene je primio Nakaš, a "odradio" Bećiragić... Šta su ti rekli? Je li nikako nisi ni tada krvarila? Normalno je da su pobrkani hormoni i sve.... MOžda da ipak odeš još kod nekoga
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.2.2009 15:59:14
Malaja
Dobro došla mersiha Prvo da ti kažem da si na pravom mjestu. Svaka od nas je imala "svoj horor" - nažalost! Slažem se sa Happy da možda odeš kod nekoga drugog? Da čuješ još jedno mišljenje-od viška glava ne boli. A činjenica jeste da su nam ljekari Što se tiče ja sam je nakon prvog spontanog dobila tek nakon 36 dana. A sada su hormoni skroz poremećeni treba ipak malo vremena dok dođu sebi. Nadam se da ćeš i ti kao i sve mi medene za neko vrijeme biti koliko-toliko ok!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 25.2.2009 8:37:30
mersiha_g
Dobro jutro drage moje
Prvo za Happy odgovor i mene je odradio Beciragic i nisam nikako krvarila dok sam bila u bolnici zbog cega ni oni ne znaju. Davali su mi injekcije buskopan za krvarenje ali nista. Presusila skroz.
A draga moja Malaja evo svaki dan cekam da dodje pa da idem kod dok. Prvi put cu joj se iskreno obradovati.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 25.2.2009 8:52:34
mamy Sabina
Mersiha dobro ti jutro!
Ma svima nama je nakon spontanog,kasnila ,jer je u organizmu totalna hormonala zbrka. Jesi ti sigurna da su ti davali buscopan injekcije za krvarenje? Jer ona ima spasmolitičko djelovanje,pomaže kod bolova u stomaku.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 26.2.2009 9:57:32
Malaja
Dobro jutro drage moje Evo mene da se tuspasim. Juče je mogao i snijeg da padne ja se nisam tuspasila Kasno sinoć došla sa puta i baš premorena. Jedva ustadoh jutros ali kao što Mersiha kaže mora se raditi.. Mersiha normalno je da te boli, mene je nakon prvog spontanog, kada sam dobila prvu rasturao stomak. kao da me je neko rezao žiletom. Ali prođe i to... Nikita draga moja baš bih voljela da je ipak onu noć bilo kao i na onoj slici Da iz prve bude Navijam za to Samo nemoj da ti naumpadne da pobjegneš sa ovog PF Vidim bmama nam je ok, što mi je naročito drago! Tako će aBd i ostati! Kada bi trebala na kontrolu bmama? Drugo??? Đes* Pusa mojim medenim
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 26.2.2009 10:04:38
budućamama
Malaja Kontrola mi je zakazana za slijedeći utorak. Puca me lagana nervoza jer bi trebali konačno čuti srculence . Ipak, vjerujem da će uz Božiju pomoć sve biti u redu jer sve mi nekako ide po protokolu.
A što veliš za Nikitu, i meni je naumpala ona njena sličica od neki dan
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 26.2.2009 10:05:55
nikita
Jutro medene,
evo jos se izlezavam u krevetu i basmi je lijepo !!! Mersiha drago mi je da je dosla i bit ce ti mnogo obilnija,meni je tijekom ove 4 menge propustilo 5 puta tako da pazi na to !!! Bmama i Malaja hvala vam na vibricama, bit ce aBd sve ok ! Ma ne bih ja napustila ovaj pdf nema šanse !!!
Pusa vam
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 26.2.2009 22:23:23
jabuka1
e drage moje,
Jabuka se opet javlja.Nakon 21.08.2008 i spontanog ovaj forum sam stalno pratila i čitala.Ja sam konačno opet trudna -8 sedmica i danas sam bila na kontroli ,srce bebe lupa,lupa.Uh koji osjećaj . Inače u 5 sedmici sam prokrvarila kao i prošli put s tim da ovaj put sam na strogom mirovanju ,evo već tri sedmice + injekcije progesterona+dobraston +apaurin. Nakon današnjeg pregleda malo sam odahnula.Želim i vama da što prije ugledate svoje .
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 26.2.2009 23:44:02
nikita
Uh kako mi je drago kad cujem da je neka zena zatrudnila a jos draze mi je da su to zene koje su imali spontani. Jabuko od srca ti zelim sve najbolje, nadam se da ce sve biti u redu,pazi se i cuvaj da odrzis trudnocu !!!
Imam iscjedak ali nema mirisa tako da necu ici ujutro kod gina jer ne zelim da me itko šupa u sad kad ne znam jesam li trudn ili nisam ! Ako se ovo ponovi ,otici cu !!!
Laku noc
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 27.2.2009 0:04:11
Aquarius
Pozdrav svima. Ja se nisam javljala danima. Vidim ima svakakvih novina. Prvo čestitke mamy 2 na "novoj funkciji". Nisu mogli izabrati bolju i stručniju osobu. Nikita navijamo svi da sto prije ugledas svoj +. Mi smo ostale jos na cekanju ali mislim da ćemo jedna po jedna uskoro zajedno s tobom u borbu.(Da se igramo mama i tata ). Jabuka, nemas pojma kako mi srce zatreperi kad cujem da je neko poslije spontanog ostao trudan. Zelim ti sve najbolje, lijepu trudnoću i zdravu, malu bebicu. B. mama, navijamo da sve bude OK i da na kontroli čuješ maleno "srce" kako kuca.
E sad, ja sutra idem raditi nalaze krvi, urin, gllukozu (OGTT). U ponedjeljak (zbog povišenog TSH) idem kod endokrinologa i interniste. Vjerovatno ću usput uraditi i bris. Od ponedjeljka počinjem piti Utragesteron (valjda sam dobro napisala), jer mi hormoni još divljaju i on bi trebao da mi pomogne da mi se ciklusi normalizuju. Prije nekoliko dana išla na kontrolu. Na oba jajnika po jedan folikul, s tim da je jedan bio mali, a drugi veći je ostao od prošlog ciklusa. Hormoni divljaju pa nisam ni ovulirala. Dakle za nekih 15-tak dana, ako sve prođe OK kod endokrinologa, i ja idem u akciju. Ne nadam se da ću uspjeti od prve, posebno zbog hormona, ali polako.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 27.2.2009 8:26:15
Aquarius
Jutro svima. Evo mene od doktora. Dala krv i urin na analizu, popila glukozu ( bljak ) i sad odmaram dok prođu 2 sata a onda opet moram vaditi krv. Dobro je, sad radim skraćeni OGTT, samo glukoza na tašte i nakon 2 sata. Prošli put su mi mjerili svako pola sata, tj. svako pola sata me bocali u venu. Bila sam k'o goblen. Danas ću uraditi i EKG, tako da imam sve nalaze friške za ponedjeljak kad idem internisti i endokrinologu. Ma kažu da mi štitnjača dobro radi, ali ništa neću da prepustim slučaju. Makar morala kod 50 specijalista različitog kalibra.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 27.2.2009 8:51:17
Malaja
Dobro jutro drage moje
Jabuko tako mi je drago zbog tvoje Ovaj put će aBd sve proći u najboljem redu, držim palčeve za to Aquarius tebi držim fige da budu nalazi ok! A naravno kada kreneš u akciju da bude iz prve Nikita draga ako opet budeš imala iscjedak obavezno otiđi kod doktora. Što je sigurno - sigurno je!
Ja ću aBd tamo oko 20 Marta na kontrolu pa ću vidjeti sa doktorom kakve nalaze da vadim. Nešto sada jedva čekam da odem na kontrolu. Kontam tada će se već približiti vrijeme za novi pokušaj! Imam da sačekam još 3-4 Nije to ni toliko dugo - tješim se
Nemam mi druge? Zapela negje kod svekrve Ljubim vas sve redom!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 27.2.2009 10:45:32
Happy
Draga jabuka1, puno mi je drago zbog tebe... Da ti nova bude sretna i hairli ako Bog da.... Aqarijus, nadam se da ćeš da izdržiš danas i da će nalazi da budu OK.... Nikita i ja bih na tvom mjestu sačekala malo.... Pa ako to baš bude puno onda idi... MOžda si i nešto pojela, nahladila se... ko kad smo mi žene.............
Ja sam evo na poslu, danas petak, pa je sve nekako lakše Sutra imamo neku svadbicu pa se i tome radujem....
Tipkamo se u toku dana...
Puno pozdrava
p.s. da li sam ja bezobrazna molim vas? Malo prije me zove kolegica, sva presretna (trudna 10 sedmica) i govori mi kako je dobila super trudničke hlače... Mene neka muka spopala... Mada sam joj ja dala svoje već, nije u tome stvar, ali nekako
Ljubim vas sve
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 27.2.2009 10:51:05
Malaja
IZVORNA PORUKA: Happy
p.s. da li sam ja bezobrazna molim vas? Malo prije me zove kolegica, sva presretna (trudna 10 sedmica) i govori mi kako je dobila super trudničke hlače... Mene neka muka spopala... Mada sam joj ja dala svoje već, nije u tome stvar, ali nekako
Happy ženo to je tako normalno! Bar mi te razumijemo u tome. I ja sam ista takva i to je tako normalno ponašanje i tako normalne reakcije. Po meni bi bilo nenormalno da ne reagujemo, da nas ne dotiče i da smo mrtve hladne. I ja odmah zamišljam sebe u tim nekim situacijama I naravno odmah raspoloženje pada.. Ali dočekaćemo i mi sve ono što dočeka svaka I otkucaje srculenaca i rast stomaka i trudničke hlače i pomjeranje bebe.. Ma sve ! Zato glavu gore draga moja idemo dalje kao i do sada!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 2.3.2009 10:10:34
nikita
Jutro medene, odmarale ste preko vikenda al sad mi se javiteeeeeeeeeeeeeeeee ! Sve nesto kontam da Miki svekar nije dobro pa da se ne moze javiti jer zadnji put se javila 23.2. prije tjedan dana ! Aj Mika javi nam se s kratkom porukicom Kako su mi ostale medene ? Evo ja taman oci otvorila i malu muku osjecam Sad razumjem nase trudilice, evo ja jedan mjesec pa vec.....
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 2.3.2009 14:38:46
Malaja
Hej medene Kako ste mi danas? Evo Nikita javljamo se jedna po jedna I danas je neradni dan pa većina medenih i danas odmara kod kuće-kao i ja. Zato se ne javljamo Vjerovatno i Mika. Nadam se da je sve ok.. Ja sam se fino odmorila iako kada pomislim da moram sutra na posao Ali što se mora nije teško Nikita draga nemoj se sekirati evo približilo se vrijeme da dođe ili ne dođe. Tj vrijeme testiranja Biće to ok Ljubim vas sve
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 2.3.2009 15:55:19
nikita
Nije draga, nego sam tek od ovom mjeseca u akciji pa cekamo sta ce se zbiti Trebam dobiti u nedjelju il plusic il Tek sad vidim kako je vama u cekaonici, evo ja prvi mj pokusavam a nikako ne prestajem mislit na to
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 2.3.2009 15:55:55
Malaja
Mala curice pošto vidim Nikita ne odgovara da ti ja kažem da nam je nikita krenula u akciju ovaj mjesec a 8.3 treba da dobije pa svi željno isčekujemo Nikita draga ne smiješ da budeš pesimistična. I ja se nisam nadala da će iz prve.. Ali kako je suđeno tako će i biti. Zato ako ne bude ovaj mjesec biće slijedeći Samo polako!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 2.3.2009 15:57:59
nikita
E bas tako Malaja Ma nisam ni optimist ni pesimist ,ne zelim se previse nadat a opet zeljno iscekujem .Ma ja ako ne ovaj bit ce iduci mjesec, te nije mi u mjesec
Ha,ha preduhitrila sam te ..sta ti radis ? Jesi se odmorila ?
< Poruku je uredio nikita -- 2.3.2009 15:58:43 >
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 2.3.2009 16:00:45
Malaja
Razumijem te 100% Ali samo skontaj da si već jednom zanijela znači da hB nemaš problem sa tim. Vidiš i sama ovde na RR koliko ima žena koje nažalost godinama pokušavaju. Ja uvijek pomislim kako smo mi imali nažalost situaciju koju smo imale da izgubimo trudnoću ali smo sve vidjele da možemo ostati trudne. I u pravu si mjesec gore-dole ne igra apsolutno nikakvu ulogu..
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 2.3.2009 16:37:00
Malaja
Nikita očistili su me 16.12. što znači sada bi trebala u martu treća da dođe. Pa poslije nje na kontrolu.. Znači tamo do maja - juna taman da prođe 5-6