Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.3.2009 10:30:50
Anoniman
pa posto ja inace idem u wc cesto,nesto nisam sigurna je li mi se pupa spustio,mislim ne znam koliko treba, jedino lakse disem i jedem,prije nisam mogla normalno rucati,mislim da je tada pupa bio visoko, ali je beba pravo zivahna,jucer cijeli dan , trebala bih danas vidjeti i dr. pa da malo popricamo
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.3.2009 10:37:54
seljo
ajde molim te popodne javiš šta ti je rekao doktor pa da znam i ja šta se dešava jer sa ovih dvoje sam rodila na drip i ranije sam išla u bolnicu i nemam pojma kakvi su prirodni trudovi ni kad ode plodna voda ili onaj sluzni ćep pa sad štagod mi se dešava sve mi je novo kao da sam prvi put trudna
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.3.2009 10:57:45
Anoniman
vazi, ali vjerujem da ces plodnu vodu skontati,razlikuje se od urina po tome sto ide bez tvoje volje,kontas, i ne mora to biti neka kolicina, a bolovi kad budu u jednakim razmacima i traju 1 minutu,pocni ih pratiti,eto,to sam naucila na vjezbicama,pa valjda cemo skontati,cujemo se
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.3.2009 11:33:20
Anoniman
gdje ste miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:) ja opet odoh danas za promjenu, jucer sam dva puta bila...poradjala se jedna zena pa se malo derala a moj dragi suprug bijel k'o zid a fol bi trebao sa mnom na porodu biti
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.3.2009 11:57:15
Nunichi
Juhuhu dadada,kako mi se osjecas? Vidim nista novo kod tebe... ja sam imala paklenu noc,zaspala u 21h,pa ustala kroz sat,pa do 5h jutros nisam mogla zaspati,ledjaaaaaaaaaa meeee ubiiiijajuuuuuuuu! Evo me ko da me vozic kakav pregazio. Bila sam juce na gak-u,nema nista ni kod mene,kao i prije 10 dana,jedan prst otvorena. Ali dobro je i to,tjesim ja sebe,imam jos 11 dana do termina. Koliko je danas dana kako si prosisala termin?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.3.2009 14:37:39
Anoniman
evo i mene, isla sam kod dr. i poludjela ono kao narucena u 12,dosla na red u 1, ma mislim i da to sam cekala da bi mi rekao 2 recenice, grrrr, jedino mi je drago da je beba hvala bogu uredu, bar sto se ctg-a tice svaki put kad odem u bolnicu cujem takve price, stele i ostalo, da mi se povraca i naravno da bi izlijecila tu bolnicku depresiju odem i kupim neke sitnice za sebe,i kupila sam onaj nepropusni carsaf za bebu
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.3.2009 14:50:34
belmac
moja kikica se cijelu noć pripremala.imala sam kontrakcije svakih 7-8 min, ali im intenzitet nije bio baš jak, pa tako da nisam išla u bolnicu. da mi je prvo djete vjerovatno bi otišla u bolnicu, ali pošto je treće znala sam da to još nije to. danas bila na ctg-u. dr kaže sve uredu, ali se bebara spustila. sutra ponovo na kontrolu.danas sam dva puta radila ctg. jednom, pa izašla da šetam da je probudim, pa opet i sve je bilo OK, mada su me zabrinuli, reko što li dva puta...? mada mi je termin 24. ja se nadam ranije da bude. toliko od mene. javim vam se opet.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.3.2009 16:05:04
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara
evo i mene, isla sam kod dr. i poludjela ono kao narucena u 12,dosla na red u 1, ma mislim i da to sam cekala da bi mi rekao 2 recenice, grrrr, jedino mi je drago da je beba hvala bogu uredu, bar sto se ctg-a tice svaki put kad odem u bolnicu cujem takve price, stele i ostalo, da mi se povraca i naravno da bi izlijecila tu bolnicku depresiju odem i kupim neke sitnice za sebe,i kupila sam onaj nepropusni carsaf za bebu
heeheheheheh...welcome...tako ja svaki put...cekam i cekam i kada docekam kazu mi dvije recenice, a nekd ni toliko...sve zavisi ko je od doktora..pa ja onda navalim s pitanjima, a oni na to...sve je uredu! Nek' si ti kartice peglala PAMETNO...nema nista bolje
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.3.2009 19:19:50
Anoniman
ej, kako si ti, ima li promjena? ma ja sam danas bila zabezeknuta, kao svi naruceni kod nenada a masic samo pita- ima li ko za mene, pa rekoh kad ga covjek ganja nigdje ga a danas se sam nudi, ali moja knjizica vec bila kod nenada no,nema veze, treba cuvati zivce pozdrav svim i da abd sto prije predjemo na teme o bebama
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.3.2009 19:37:33
Anoniman
evo dosla od doktora ...hvala bogu danas mi je bio dr. masic...sutra moram na amnioskopiju...brrrrr..al' hajde..sto se mora nije tesko..mada nesto kontam ne bi bilo lose da mi "slucajno" probije vodenjak...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.3.2009 20:13:47
Anoniman
pa u svakom slucaju zelim ti srecu i da te ne boli, a sto se to mora raditi, mislim pred termin si, sorry ali nisam bas nacisto s tim, a nije zgoreg znati
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.3.2009 23:03:28
Anoniman
a to ti je kada termin profuras kao ja ono bas...ne dva dana nego bas ...i ukoliko se primijeti mekonijska plodna voda a to ti opet znaci da je beba zrela, tj. da uslovi u stomaku za zivot bebe vise nisu dobri...(mislim da to znaci da je beba pocela i fekalije izbacivati...ovo nisam 100% sigurna)onda ubrzavaju porod..carski ili drip
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.